Home » Smart home nieuws » Hé Google, praat met mijn moeder

Hé Google, praat met mijn moeder

google assisant ouders aandacht

Ter illustratie © Pixabay
Robbert Tigchelaar · 15 september 2019

google nest mini

Begin klein met de Google Nest Mini

De Google Nest Mini is een perfecte start om te beginnen met een spraakassistent. Het is een kleine speaker met een Google Assistant aan boord.

Telecomaanbieder Ben komt met een ijzersterke campagne: Ben er weer. De campagne is gericht op aandacht van ouders voor hun kinderen. Kinderen kunnen de hulp van Google Assistant inschakelen om de aandacht van ouders – die op hun telefoon actief zijn – terug te krijgen. In verschillende televisiereclames wordt duidelijk hoe het werkt: na het gebruiken van specifieke spraakcommando’s krijgen desbetreffende ouders een seintje dat hun kind om aandacht vraagt.

“Hé Google, praat met mijn moeder ik ben er ook nog!”

Kinderen kunnen daarvoor de spraakopdracht “Hé Google, praat met mijn moeder, ik ben er ook nog” gebruiken (vader kan ook). Vanaf dat moment helpt Google om de ouders er weer bij te halen. “We zijn zoveel met onze telefoon bezig dat we soms geen oog hebben voor onze kinderen. Terwijl het veel leuker is om aandacht te hebben voor elkaar, toch? Daarom heb ik iets geregeld voor alle kinderen“, aldus de Nederlandse telecomaanbieder op haar website.

Google Assistant wordt geactiveerd als kinderen de spraakopdracht roepen

Om te genieten van deze aandachttrekkende Google Assistant functie, dienen gebruikers Google Assistant op hun smartphone in te stellen. Als deze succesvol ingesteld is, kunnen kinderen de spraakopdracht roepen. De telefoon van de ouders zal op deze spraakopdracht reageren: Google Assistant komt in beeld, waarna al snel de boodschap van Ben naar voren komt: “Hallo. Je hebt ook nog een kind, dus leg mij maar even aan de kant. Het is toch veel leuker om met je eigen kind iets leuks te doen? Zonder afleiding, dus leg mij maar even weg. Je kan toch wel even zonder me?“.

Bekijk de reclame van de Google Assistant functie van Ben hieronder.

google nest hub

Smart speaker met scherm: Google Nest hub

Deze Google Nest hub is een smart speaker met scherm, ook wel smart display genoemd. Dit apparaat is in principe het zelfde als een Google Nest mini alleen hier heb je een scherm waarop je slimme apparaten kunt bedienen.

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel