LSC Smart Connect video deurbel review

Bram Tigchelaar 13-11-2020, 12:11 Laatste update: 23-11-2020

LSC Smart Connect, het smart home merk wat onder andere bij de Action in de schappen ligt, heeft een slimme videodeurbel gelanceerd. Wij hielden deze LSC Smart Connect Video-deurbel onder de loep en delen onze ongezouten mening.

LSC Smart Connect video deurbel © Smarthomeweb.nl

Het LSC Smart Connect smart home portfolio is uitgebreid met een slimme deurbel: de LSC Smart Connect Video Deurbel. Deze smart home deurbel lijkt op het eerste gezicht te voldoen aan de basiskenmerken: een deurbel voorzien van een camera, die te bedienen is middels een applicatie. We hielden deze nieuwe Action video-deurbel onder de loep.

 • Black Friday deal: Onze favoriete en beste slimme deurbel Google Nest Hello is tijdens Black Friday een stuk goedkoper. Kies voor een goede slimme deurbel en bespaar nu tijdens Black Friday!

LSC Smart Connect video-deurbel functies

Of we hier te maken hebben met een deurbel voor een smart home? Dat lijkt er sterk op: zo is de slimme deurbel voorzien van een 1080p HD camera en ontdekken we de mogelijkheid voor tweeweg-communicatie onder de motorkap. Hiermee kun je dus niet alleen luisteren naar degenen die aanbelt; ook kun je communiceren met degene die voor je deur staat. Handig als bijvoorbeeld de postbezorger aanbelt en jij niet thuis bent.

Met deze slimme deurbel kun je communiceren met wie er voor jouw deur staat. Superhandig wanneer je op zolder bent of achter in de tuin loopt.
– Action

Video-deurbel communiceert via WiFi

Als we verder inzoomen op de specificaties komen we erachter dat het gaat om een videodeurbel die communiceert via WiFi (met een maximaal bereik van 25 meter). Dit ontdekken we eigenlijk bij het complete LSC Smart Connect Action assortiment.

Daarbij kunnen gebruikers van deze slimme deurbel live meekijken via hun smartphone of tablet middels de bijhorende – en gratis te downloaden – LSC Smart Connect applicatie. In deze app kun je vervolgens ook communiceren, een alarm af laten gaan of een screenshot maken.

De specificaties op een rij:

 • 1080p HD camera
 • Mogelijkheid tot tweeweg-communciatie
 • Live meekijken via LSC Smart Connect app op smartphone
 • Maximaal 25 meter WiFi bereik

Design: strak vormgegeven video-deurbel

Eerlijk is eerlijk: de slimme deurbel van de Action ziet er strak uit. Met een matzwarte behuizing zal hij niet misstaan bij de voordeur. Qua afmetingen is het in lijn met de meeste slimme deurbellen: helaas niet enorm compact.

Op de deurbel ontdekken we een grote aanbelknop aan de onderzijde. Hierop staat een bel afgebeeld, met daarom een LED ring die opkleurt als je aanbelt. Iets daarboven is de microfoon te vinden, die met een klein gaatje nauwelijks zichtbaar is. Helemaal aan de bovenzijde van de LSC Smart Connect Video-deurbel is de 1080p HD camera te vinden.

slimme deurbel action

Installeren en monteren: het gaat om een bedrade video-deurbel

Het is goed om te weten dat we hier te maken hebben met een bedrade deurbel. Hij is dus niet draadloos te monteren, iets we bij bijvoorbeeld de Google Nest Videodeurbel wel als mogelijkheid hebben. Daarentegen is LSC Smart Connect video-deurbel zonder transformator te installeren.

Stappenplan LSC Smart Connect video-deurbel installeren

Nadat de slimme deurbel gemonteerd is, kun je hem gelijk toevoegen aan de LSC Smart Connect app op je smartphone. Dit gaat met de volgende stappen:

 1. Verbind de slimme deurbel aan het stroom
 2. Druk met het speldje de resetknop 5 seconden in
 3. Je hoort nu een geluid
 4. Koppel de LSC Smart Connect deurbel met het WiFi netwerk
 5. In de app verschijnt nu een QR code, scan deze met de deurbel en wacht tot je een geluidssignaal hoort
 6. Je krijgt nu een oproep van de deurbel, beantwoord deze
 7. De deurbel is nu succesvol geïnstalleerd

Mocht je ergens bij vastlopen of aanvullende vragen hebben: stuur ons gerust een berichtje.

Ondersteuning: LSC video-deurbel met Google Nest?

Een van de veelvoorkomende vragen als we smart home reviews schrijven: werkt het product met merken als Google Nest? Eerder schreven we al handleidingen – met veelal omwegen – voor bijvoorbeeld LSC Smart Connect met Google Home koppelen. Heb je ook slimme verlichting van het merk? Dan kun je hier meer lezen over LSC Smart Connect met Hue koppelen.

Uiteraard werken de smart home producten van LSC Smart Connect onderling goed samen. Middels de applicatie kun je de slimme video-deurbel dan ook opnemen in scenario’s: laat bijvoorbeeld de slimme lampen aanspringen als er iemand aanbelt op de deurbel.

Conclusie LSC Smart Connect Video-deurbel review

Met alle bovenstaande gegevens kunnen wij een prima oordeel geven over de video-deurbel van de Action. Wij zijn eerlijk gezegd niet zo’n fan van White label Tuya smart home producten. Het is ook eigenlijk geen video-deurbel van LSC Smart Connect; dat is enkel het merknaampje wat erop geplakt is. Eerder kwamen wij dan ook met het nieuws naar voren dat het HEMA smart home assortiment hetzelfde was als dat van de Action, alleen dan stukken duurder. Op het gebied van privacy is het dus een minder goede keuze, vinden wij.

Echter doet de deurbel wel wat je zou verwachten van een slimme deurbel: zo is er niets aan te merken op het beeld- en geluidskwaliteit en is de bediening via de applicatie ook prima te doen. En voor een prijs van € 37,95 ben je goedkoop uit voor een slimme videodeurbel. Bekijk hieronder onze eindconclusie.

LSC Smart Connect Video-deurbel review
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 7/10
  Ondersteuning - 7/10
 • 4/10
  Privacy - 4/10
 • 7/10
  Prijs/kwaliteit - 7/10
6.5/10

Samenvatting

Met name een goedkope slimme deurbel die doet wat hij moet doen. Voor slechts € 37,95 ben je goedkoop uit voor een slimme deurbel, waar je live mee kunt kijken en kunt communiceren met degene die aanbelt. Echter blijft het een vraagteken op het gebied van privacy, gezien we hier te maken hebben met een White label Tuya slimme deurbel.

Kopen: prijs en beschikbaarheid

Wil jij deze LSC Smart Connect video deurbel in huis kopen? Dan zul je naar de Action moeten, gezien de Nederlandse winkelketen nog steeds geen online webshop heeft. Zoals we daarnet aangaven kun je de deurbel voor een prijs van € 37,95 kopen. Dit is opvallend laag geprijsd als we dit vergelijken met deurbellen van bijvoorbeeld Ring of Google Nest.

Maar, om nog terug te komen op ons oordeel, hebben we hier wel te maken met een variant waarbij wij onze vraagtekens zetten op het gebied van privacy. De kans is trouwens dus ook aanwezig dat HEMA binnenkort een ‘HEMA video-deurbel’ in de schappen legt. Wel een stukje duurder waarschijnlijk.

FAQ: meest gestelde vragen over een de slimme deurbel van Action

De nieuwe deurbel van Action is qua prijs een hele aantrekkelijke keuze, wel merken we dat er veel vragen zijn over de deurbel. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord. Mocht jij nog met vragen zitten stuur ons gerust een berichtje.

Is deze slimme deurbel van Action ook te koppelen met Google Home?

De producten van Action Smart zijn te koppelen met Google Home, hierdoor moeten de producten verschijnen in de Google Home app. Helaas is het ons nog niet gelukt om de slimme deurbel van Action te koppelen met Google Home. Mocht dit gelukt zijn laten we dit weten, mocht jou dit gelukt zijn laat het ons dat weten! Met deze koppeling moet het ook mogelijk worden dat het beeld en geluid van de deurbel te horen is op een hub of smart speaker.

Is er een chime of gong beschikbaar voor de smart doorbel van Action?

Nee, helaas is er (nog) geen gong beschikbaar voor de slimme deurbel van Action. Binnenhuis krijg je dus geen melding wanneer er iemand voor de deurstaat, natuurlijk wel op je telefoon. Wel hopen we dat de koppeling met Google Home binnenkort werkt, hoogstwaarschijnlijk kun je dan een Google speaker gebruiken als gong.

Kunnen meerdere personen gebruik maken van de smart doorbel van Action?

Dit kan. Je kunt in de app onder 'Home-beheer, meerdere leden toevoegen aan je huis. Ook kun je met hetzelfde account inloggen op meerdere devices.

Sluit je de Action doorbel aan met een beltransformator?

Nee, de deurbel wordt geleverd met een adapter die je gewoon in het stopcontact kunt doen. Aan deze adapter zit een langs snoer met connectors. Deze connectors kun je eenvoudig verbinden aan de deurbel.

Meer smart home artikelen

Google nest hub tips
smart home deals cadeaus
amazon alexa voice services nederlandse ontwikkelaars (1)
google home commando's inplannen
smart home podcast weekly
fitbit slaapgedrag google assistant
doorbird configurator
the voice google nest audio assistant stemmen
google nest mini black friday aanbieding
8 antwoorden
 1. Patrick Nijland
  Patrick Nijland zegt:

  Leuk dingetje, maar ik mis 1 belangrijke optie (voor mij dan) ik wil in huis ook geluid dus een bel of een andere oplossing….. enig idee of dit mogelijk is?

  Beantwoorden
  • Erik
   Erik zegt:

   Hallo,
   Is deze deurbel bedraad of niet.
   En waarop moet je hem dan aansluiten als hij niet op de transformator moet. Ik kan dit niet uit de tekst halen.

   Al vast bedankt voor u reactie

   Beantwoorden
   • Patrick Nijland
    Patrick Nijland zegt:

    Deze is bedraad, er is een adapter meegeleverd.

    Het zou mogelijk moeten zijn om de bestaande bedrading van een bel te gebruiken als je daar handig mee bent

    De verbinding met internet is uiteraard draadloos (WiFi)

    Beantwoorden
 2. Henk
  Henk zegt:

  Beetje slechte recensie (sorry)…
  Had graag wat meer info gezien over beeld- en geluidskwaliteit, wat screenshots van het beeld, meer info over aansluiten…
  Wat vraagt de bel aan input bijv? Is het usb, kun je em op je bestaande beltrafo aansluiten, etc. En hoeveel watt vraagt ie?
  Eem trafo is niet nodig staat er. Wordt dan de beltrafo bedoelt? En kan het wel, als je wil…?
  Jammer… Misschien kan het nog toegevoegd worden?

  Beantwoorden
 3. Rein
  Rein zegt:

  Hmmm matige review, want ik mis nogal wat motivatie achter de beoordeling. Waar ik benieuwd naar ben is waarom de privacy niet goed zou zijn maar vooral; hoe snel wordt er een verbinding tot stand gebracht als er aangebeld wordt en je beeld en geluid krijgt op de app. Daar zit vooral het verschil in tussen de goedkope en duurdere deurbellen.

  Beantwoorden
 4. johan
  johan zegt:

  Ik heb hem zelf gekocht en vind hem toch wat tegenvallen . Je kunt niet opslaan naar een eigen cloud/Nas en er is geen gong. Integratie met Google is niet mogelijk.

  Beantwoorden
 5. Tom gonggrijp
  Tom gonggrijp zegt:

  Kan ik de deurbel ook automatisch laten opnemen of een screenshot laten maken als er iemand op het pad loopt. Dit is mij nog niet gelukt. Verder werkt hij echt super en je kan makkelijk met elkaar praten en een mooi helder beeld.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *