LSC Smart Connect video deurbel Review

lsc-smart-doorbell
De LSC Smart Connect Video Doorbell van de Action. © Tigchelaar/Smarthomeweb

▲ LSC Smart Connect video deurbel © Smarthomeweb.nl

De LSC Smart Connect Video Deurbel is een slimme deurbel met camera. De deurbel staat ook wel bekend als de ‘Action Deurbel’, omdat hij daar gekocht kan worden. Hij is makkelijk te bedienen met je smartphone en heeft een prima beeldkwaliteit. Deze video deurbel van de Action is in vergelijking met andere deurbellen erg goedkoop. Je hoeft niet op het fietsje naar de Action: hij is online voor dezelfde prijs bij Bol.com te koop.

Update: je slimme deurbel ook binnen horen afgaan? Koppel de nieuwe deurgong van LSC dan met je deurbel.

  LSC Smart Connect video-deurbel functies

  Of we hier te maken hebben met een deurbel voor een smart home? Dat lijkt er sterk op: zo is de slimme deurbel voorzien van een 1080p HD camera en ontdekken we de mogelijkheid voor tweeweg-communicatie onder de motorkap. Hiermee kun je dus niet alleen luisteren naar degenen die aanbelt; ook kun je communiceren met degene die voor je deur staat. Handig als bijvoorbeeld de postbezorger aanbelt en jij niet thuis bent.

  Met deze slimme deurbel kun je communiceren met wie er voor jouw deur staat. Superhandig wanneer je op zolder bent of achter in de tuin loopt.
  – Action

  Video-deurbel communiceert via wifi

  Als we verder inzoomen op de specificaties komen we erachter dat het gaat om een videodeurbel die communiceert via wifi (met een maximaal bereik van 25 meter). Dit ontdekken we eigenlijk bij het complete LSC Smart Connect Action assortiment.

  Daarbij kunnen gebruikers van deze slimme deurbel live meekijken via hun smartphone of tablet middels de bijhorende – en gratis te downloaden – LSC Smart Connect applicatie. In deze app kun je vervolgens ook communiceren, een alarm af laten gaan of een screenshot maken.

  De specificaties op een rij:

  • 1080p HD-camera
  • Mogelijkheid tot tweeweg-communciatie
  • Live meekijken via LSC Smart Connect app op smartphone
  • Maximaal 25 meter WiFi bereik

  Design: strak vormgegeven video-deurbel

  Eerlijk is eerlijk: de slimme deurbel van de Action ziet er strak uit. Met een matzwarte behuizing zal hij niet misstaan bij de voordeur. Qua afmetingen is het in lijn met de meeste slimme deurbellen: helaas niet enorm compact.

  Op de deurbel ontdekken we een grote aanbelknop aan de onderzijde. Hierop staat een bel afgebeeld, met daarom een LED ring die opkleurt als je aanbelt. Iets daarboven is de microfoon te vinden, die met een klein gaatje nauwelijks zichtbaar is. Helemaal aan de bovenzijde van de LSC Smart Connect Video-deurbel is de 1080p HD-camera te vinden.

  slimme deurbel action
  lsc smart connect video-deurbel

  LSC Smart Connect Video Deurbel

  Deze slimme deurbel is niet alleen erg mooi, maar ook erg voordelig. Ondanks zijn lage prijs voorzien van een 1080P Full HD camera.

  Installeren en monteren: het gaat om een bedrade video-deurbel

  Het is goed om te weten dat we hier te maken hebben met een bedrade deurbel. Hij is dus niet draadloos te monteren, iets we bij bijvoorbeeld de Google Nest Video Doorbell wel als mogelijkheid hebben. Daarentegen is LSC Smart Connect video-deurbel zonder transformator te installeren. Opvallend: de LSC smart connect video-deurbel gebruiksaanwijzing is in het Nederlands!

  Stappenplan LSC Smart Connect video-deurbel installeren [Handleiding]

  Nadat de slimme deurbel gemonteerd is, kun je hem gelijk toevoegen aan de LSC Smart Connect app op je smartphone. Dit gaat met de volgende stappen:

  1. Verbind de slimme deurbel aan het stroom
  2. Druk met het speldje de resetknop 5 seconden in
  3. Je hoort nu een geluid
  4. Koppel de LSC Smart Connect deurbel met het wifi netwerk
  5. In de app verschijnt nu een QR-code, scan deze met de deurbel en wacht tot je een geluidssignaal hoort
  6. Je krijgt nu een oproep van de deurbel, beantwoord deze
  7. De deurbel is nu succesvol geïnstalleerd

  Mocht je ergens bij vastlopen of aanvullende vragen hebben: stuur ons gerust een berichtje.

  Ondersteuning: LSC video-deurbel met Google Nest?

  Een van de veelvoorkomende vragen als we smart home reviews schrijven: werkt het product met merken als Google Nest? Eerder schreven we al handleidingen – met veelal omwegen – voor bijvoorbeeld LSC Smart Connect met Google Home koppelen. Heb je ook slimme verlichting van het merk? Dan kun je hier meer lezen over LSC Smart Connect met Hue koppelen.

  Uiteraard werken de smart home producten van LSC Smart Connect onderling goed samen. Middels de applicatie kun je de slimme video-deurbel dan ook opnemen in scenario’s: laat bijvoorbeeld de slimme lampen aanspringen als er iemand aanbelt op de deurbel.

  Specificaties van deze slimme deurbel

  Nu we alles behandeld hebben, is het interessant om de verschillende specificaties eens op een rij te zetten. Bekijk alle kenmerken in onderstaand overzicht.

  LSC SMART CONNECT VIDEO-DEURBELSPECIFICATIE
  Resolutie1920*1080 pixels
  Bereik25 meter
  Melodieën2 melodieën
  OpslagMicro SD-kaartje
  Afmeting14cm (L) x 4 cm (B) x 2cm (H)
  Gewicht300 gram
  Handleiding / MPNNederlandse handleiding / 3003046
  Indicatie prijsBekijk vanaf € 40,-

  De LSC Smart Connect Video-deurbel handleiding is in het Nederlands.

  Conclusie LSC Smart Connect Video-deurbel review

  Met alle bovenstaande gegevens kunnen wij een prima oordeel geven over de video-deurbel van de Action. Wij zijn eerlijk gezegd niet zo’n fan van White label Tuya smart home producten. Het is ook eigenlijk geen video-deurbel van LSC Smart Connect; dat is enkel het merknaampje wat erop geplakt is. Eerder kwamen wij dan ook met het nieuws naar voren dat het HEMA smart home assortiment hetzelfde was als dat van de Action, alleen dan stukken duurder. Op het gebied van privacy is het dus een minder goede keuze, vinden wij.

  Echter, doet de deurbel wel wat je zou verwachten van een slimme deurbel: zo is er niets aan te merken op het beeld- en geluidskwaliteit en is de bediening via de applicatie ook prima te doen. En voor een prijs van € 37,95 ben je goedkoop uit voor een slimme videodeurbel. Bekijk hieronder onze eindconclusie.

  Kopen: prijs en beschikbaarheid

  Voorheen kon je de LSC smart home producten enkel via de Action kopen, maar het smart home assortiment is sinds kort ook te koop bij Bol.com. Op moment van schrijven kost de deurbel ongeveer 40 euro. In vergelijking met andere slimme deurbellen is dat erg laag. Een goede deurbel die een beetje in die range komt, is de Ring Doorbell Wired.

  lsc smart connect video-deurbel

  LSC Smart Connect Video Deurbel

  Voor nog geen 40 euro haal je een slimme deurbel met camera in huis. In vergelijking met andere slimme deurbellen een opvallend lage prijs.

  FAQ: meest gestelde vragen over een de slimme deurbel van Action

  De nieuwe deurbel van Action is qua prijs een hele aantrekkelijke keuze, wel merken we dat er veel vragen zijn over de deurbel. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord. Mocht jij nog met vragen zitten stuur ons gerust een berichtje.

  Is deze slimme deurbel van Action ook te koppelen met Google Home?

  De producten van Action Smart zijn te koppelen met Google Home, hierdoor moeten de producten verschijnen in de Google Home app. Helaas is het ons nog niet gelukt om de slimme deurbel van Action te koppelen met Google Home. Mocht dit gelukt zijn laten we dit weten, mocht jou dit gelukt zijn laat het ons dat weten! Met deze koppeling moet het ook mogelijk worden dat het beeld en geluid van de deurbel te horen is op een hub of smart speaker.

  Is er een chime of gong beschikbaar voor de smart doorbel van Action?

  Nee, helaas is er (nog) geen gong beschikbaar voor de slimme deurbel van Action. Binnenhuis krijg je dus geen melding wanneer er iemand voor de deurstaat, natuurlijk wel op je telefoon. Wel hopen we dat de koppeling met Google Home binnenkort werkt, hoogstwaarschijnlijk kun je dan een Google speaker gebruiken als gong.

  Kunnen meerdere personen gebruik maken van de smart doorbel van Action?

  Dit kan. Je kunt in de app onder ‘Home-beheer, meerdere leden toevoegen aan je huis. Ook kun je met hetzelfde account inloggen op meerdere devices.

  Sluit je de Action doorbel aan met een beltransformator?

  Nee, de deurbel wordt geleverd met een adapter die je gewoon in het stopcontact kunt doen. Aan deze adapter zit een langs snoer met connectors. Deze connectors kun je eenvoudig verbinden aan de deurbel.

  94 comments
  1. Leuk dingetje, maar ik mis 1 belangrijke optie (voor mij dan) ik wil in huis ook geluid dus een bel of een andere oplossing….. enig idee of dit mogelijk is?

   1. Hallo,
    Is deze deurbel bedraad of niet.
    En waarop moet je hem dan aansluiten als hij niet op de transformator moet. Ik kan dit niet uit de tekst halen.

    Al vast bedankt voor u reactie

    1. Deze is bedraad, er is een adapter meegeleverd.

     Het zou mogelijk moeten zijn om de bestaande bedrading van een bel te gebruiken als je daar handig mee bent

     De verbinding met internet is uiteraard draadloos (WiFi)

   2. Ik heb bij BOL een marmitec Bell Me gong besteld. Batterij erin. De gong dichtbij de deurbel plaatsen en op de pairknop drukken van de gong. Nu 1x op je deurbel van de action drukken.
    Koppeling komt direct tot stand . Je kan nu de gong ergens in huis neerzetten

    1. Hoi Peter,
     Ik heb de gong ook binnen gekregen. Alleen wanneer ik op de code toets druk zou ik een bevestiging piepje moeten horen en zou hij moeten pairen. Maar ik hoor geen piepje en hij pairt ook niet. Is de gong stuk? Of deed jij het op een andere manier?

    2. Er wordt bij die deurbel aangegeven dat hij alleen te koppelen is met een bepaald merk. Kan hij ook gekoppeld worden aan de deurbel van de action?

    1. Hallo Ad, kun je aangeven om welke marmitek het gaat? Ik zie alleen degene die alleen gekoppeld kan worden met een specifieke merk.
     Groetjes Yvon

   3. Je koopt een schakelaar bij de action voegt deze toe en maakt een scenario aan stelt het schakel moment op 2 seconden en koopt een 230v gong alles opgelost. Zodra de bel wordt gedrukt schakelt de smart switch 2 seconden in

    1. Hoi Michael,

     Ik heb nu een draadloze deurbel van Nedis. Makkelijk stop je zo in het stopcontact. Nu de Action deurbel gekocht en werkt perfect alleen hebben ze geen bel voor in huis. Mijn vraag is kan ik mijn Nedis ook koppelen aan de deurbel van de Action? Ik heb geen idee hoe ik dat uit zou kunnen testen. Zou jij me kunnen helpen? Bedankt alvast.

     1. Dit is heel gemakkelijk, kijk even op de Nedis site voor de gebruiksaanwijzing van een Nedis binnendeurbel voor WI-FI videodeurtelefoon type WIFICDPC10xx

  2. Beetje slechte recensie (sorry)…
   Had graag wat meer info gezien over beeld- en geluidskwaliteit, wat screenshots van het beeld, meer info over aansluiten…
   Wat vraagt de bel aan input bijv? Is het usb, kun je em op je bestaande beltrafo aansluiten, etc. En hoeveel watt vraagt ie?
   Eem trafo is niet nodig staat er. Wordt dan de beltrafo bedoelt? En kan het wel, als je wil…?
   Jammer… Misschien kan het nog toegevoegd worden?

   1. Er zit een usb aansluiting op, die overigens niet vermeld staat in de gebruiksaanwijzing. We moeten dan maar aannemen dat ook via usb kan voeden. De meegeleverde c.q. benodigd) voeding is 12V , 1A (12VA) een standaard beltrafo zal meestal niet voldoen omdat die zijn vaak 6 of 8 Volt met max 8VA zijn) als je de meegeleverde adapter niet wil gebruiken (deze is voorzien van een verlenging met nogal dikke plug die je vaak niet door een beltrafo leiding heen zal kunnen krijgen) .
    Je kan ook je bestaande beltrafo vervangen door een 12V versie met minimaal 12VA zodat je de bestaande bekabeling kunt gebruiken. Beeldkwaliteit HD is prima, de geluidskwaliteit valt mee erg mee, zeker als je dit vergelijkt met de indoor camera die LSC ook levert. Ik heb een extra router moeten installeren omdat het bereik van de bestaande router niet voldoende sterk door de voordeur heen komt, het systeem vraagt een behoorlijk sterk wifi signaal omdat de vertraging anders te groot wordt. Nadeel van dit ding is dat je standaard geen geluidssignaal van je bestaande bel meer hebt, dit is dan wel weer op te lossen met een smart stekker die je een of ander belsignaal laat aansturen, je mobiel heb je namelijk binnenshuis niet altijd bij de hand en bovendien vind ik dat dit failsafe moet zijn, valt b.v. wifi uit dan nog zal je een normale gong of bel moeten horen. De suggestie van Flod hieronder is een goede, voor 20 euro koop je zo’n ding. IK ga echter eerst even aan de slag met een smart stekker omdat ik die toch over heb, nog wel even kijken naar wat ik hoe laat triggeren, wellicht via een adapter de bestaande gong die ik nog heb hangen. Google assistent ziet het apparaat zodra je he op de LSC app hebt toegevoegd maar je vind hem er niet in terug, wellicht iets voor de toekomst ?

    1. nuttige review, dankjewel. Kan een 8v beltrafo ook de reden zijn dat de deurbel continu afgaat, terwijl de LSC video deurbel is aangesloten aan de standaard bedrading?

  3. Hmmm matige review, want ik mis nogal wat motivatie achter de beoordeling. Waar ik benieuwd naar ben is waarom de privacy niet goed zou zijn maar vooral; hoe snel wordt er een verbinding tot stand gebracht als er aangebeld wordt en je beeld en geluid krijgt op de app. Daar zit vooral het verschil in tussen de goedkope en duurdere deurbellen.

  4. Ik heb hem zelf gekocht en vind hem toch wat tegenvallen . Je kunt niet opslaan naar een eigen cloud/Nas en er is geen gong. Integratie met Google is niet mogelijk.

   1. Beste, is mogelijk als je de app op je PC installeert met een bijkomend programma als Bluestacks. In de nabije toekomst zal Microsoft er zelf voor zorgen om androids apps te laten draaien in windows. Grts

  5. Kan ik de deurbel ook automatisch laten opnemen of een screenshot laten maken als er iemand op het pad loopt. Dit is mij nog niet gelukt. Verder werkt hij echt super en je kan makkelijk met elkaar praten en een mooi helder beeld.

  6. Ik heb de Marmitek Bell Me gekocht bij Bol.com. Deze is eenvoudig te koppelen met de Action LSC deurbel video. Pairing knopje op de gong indrukken. Rood lampje gaat branden. Op de LSC deurbel drukken en hij is gekoppeld. Werkt perfect. Als er wordt aangebeld gaat de Bell Me gong in huis af. Aanrader!

  7. Hallo wie kan me helpen
   Als er op de bel word gedrukt trilt de telefoon maar laat geen bel toon horen
   Alleen als ik de app open heb staan dan wel ,ik kan niets vinden wat ik verkeerd doe

  8. Waarom als ik hem vervang voor mn oude deurbel doet hij het niet ? Hij geeft wel aan stroom te hebben maar “start niet op”

   Komt het omdat mijn standaard bel teweinig stroom afgeeft?

   1. Wij lopen tegen hetzelfde probleem aan. Heeft niemand de oplossing? Wij hebben geen stopcontact oid om de deurbel met de mee geleverde kabel aan te sluiten.

    1. De LSC deurbel heeft 12 Volt nodig en dat is de reden dat er een adapter meegeleverd is , vaak is het echter handiger om het via je eigen beltrafo aan te sluiten die geeft echter meestal slechts 6 of 8 volt af wat te weinig is Wat je dan nog kan doen is de trafo in je meterkast vervangen door een andere met 12 V , 1A.

  9. Is het ook mogelijk om versneld terug te kijken? En is de opslagkaart echt nodig? Worden hier dan ook meteen de beelden in opgeslagen? Ik wil graag iets terug kijken tussen 2 en 4u. Maar om nou 2 u lang te moeteb kijken..

  10. Werkt goed maar helaas op maar 1 telefoon. Wel ka de bel delen en dan kan je de bel op rwee telefoons delen maar helaas gaat de bel maar op 1 felefoon over dus als ik niet thuis ben kan mijn vrouw de bel niet horen. Beetje jammer

   1. Als je vrouw en jij de app en dan met dezelfde inloggegevens aanmelden kan jou vrouw ook alles gebruiken.. mijn ouders doen dat ook zo..

  11. De meegeleverde kabel met adapter is 12V 1A. Dat werkt prima, maar ik heb hem aangesloten op de trafo in de meterkast. Die levert 8V bij 1A. En dat gaat prima! Alleen moet je wel de draadjes op de oude bel even met elkaar doorverbinden. Anders krijg je geen spanning op de draadjes bij de deurpost….

  12. Nedis levert een gong voor 10,- euro die werkt op een USB voeding. Dit werkt uitstekend, maar alleen kun je de tunes en het volume niet wijzigen. Als je geen probleem hebt met een prelude van Mozart is dit een goedkope werkende oplossing.

   1. 2022 Nedis werkt prima, je kan kiezen uit 4 verschillende tonen naar de bel, dan naar potloodje, dan instellingen bel , vervolgens kies toon. Ik heb er 3 in huis. Aansluiten.gong in usb plaatsen, knopje indrukken zodat blauwe lampje knippert en je partner even laten aanbellen buiten.. Hij werkt dan gelijk 3 stuks voor 30 euro incl v erzend kosten bij kabelshop.nl

  13. De deurbel via snapshot een stopcontact schakelen in smart en daar een ding dong bel op zetten met een vertraging van 1 sec werkt dan perfect via de drukknop van de bel

   1. hallo Erwin ik ben niet zo goed met telefoon en zo .ik ben een leek, maar wel je een schema maken hoe je via snapshot het stopcontaçt inschakel
    dit zou mij heel erg veel helpen

  14. Blij dat ik dit topic ben tegengekomen.
   Had wat problemen met de melding op mijn telefoon wanneer iemand belt of wanneer er beweging is voor mijn deur.
   Maar nu werkt alles prima en krijg ik een melding.
   Ik ga die Marmitek Bell Me gelijk bestellen want dat is wel erg handig.
   Levertijd is 1 a 2 weken en ik hoop dat het pairen ook gaat lukken. Maar goede tip!
   Verder zeer tevreden over de beeld- en geluidskwaliteit.
   Alleen jammer dat er geen integratie is met Google Home.
   En is iemand al gelukt een automatische actie te maken? Wanneer iemand op de bel drukt er ook een lamp aangaat bijvoorbeeld?

  15. Het is mij gelukt om een automatische actie aan te maken:
   In de app ga naar Smart–>automatisch.
   Klik op het Plus teken en kies voor de optie: “wanneer apparaat status verandert”
   Kies daar voor de videodeurbel.
   Dan kun je een actie er aan koppelen.
   Ik heb nu dat een lamp voor 5 seconden in de huiskamer aangaat in de woonkamer.
   Maar je kunt iedere smartlamp of smartschakelaar koppelen.

  16. Heeft er iemand ervaring met het bekijken van de beelden vanaf de SD kaart. Staan bij mij bestanden op in de .data extensie. Weet iemand hoe je die kan bekijken? Groet Herwin

  17. Aangesloten op de oude 8v beltrafo in de meterkast, werkt perfect. Dus was bij mij niet nodig de meegeleverde trafo (die in een stopcontact moet) te gebruiken. Snel geinstalleerd: in de meterkast de oude 8v beltro uitgeschakeld, daarna het oude drukknopje bij de deur verwijderd, en de videodeurbel op de stroomdraadjes aangesloten en gemonteerd naast de deur. 8v trafo weer ingeschakeld, app gedownload op de mobiel en gestart. Alle stappen vlot doorlopen. Vervolgens de marmitek gong gekoppeld.
   Werkt allemaal perfect :-)!

  18. HELP
   Ik heb de smart doorbell vd Action .
   Het beeld laad zo traag dat ik al 6x bij de deur ben en hij nog de video stream aan het laden is ! Hoe krijg ik dat sneller ?
   WiFi is 100% dus daar ligt het niet aan .

   1. Je moet dan een actie aanmaken in de app.
    “Als er aangebeld wordt, voer dan een bepaalde actie uit”. Bijvoorbeeld een lamp of de smart plug.

  19. Heb ook de bel vd action in het begin deed deze wat die moest doen heb de app op een samsung smartphone nu als er iemand op de bel drukt komt er geen geluid of tril hoe kan ik dit oplossen
   Hoop dat iemand raad heeft

  20. Het lampje op de deurbel blijft rood branden. OOk na het resetten blijft deze continu rood. Ik weet niet hoe dit opgelost kan worden. ook het scannen van de qr code werkt niet en blijft dus rood. Hij heeft het even gedaan en werd toen blauw mijn dochter heeft toen er een paar keer op geklikt of zo en werd rood en blijft zoals eerder gezegd rood. Weet iemand hiervoor een oplossing?

  21. iemand al de LSC video deurbel (+ marmitek bell me gong) werkend gekregen op de google nest hub ?

   De LSC smart app is wel gekoppeld aan de google nest hub met twee lampen maar de LSC video deurbel staat er helaas niet bij.

  22. Dit werkt niet lekker. wat je het beste kunt doen is de sirene kopen bij de action van LSC en instellen dat deze 2 sec afgaat als de deurbel wordt ingedrukt. het is niet het mooiste geluid maar werkt super.

   1. Dit heb ik ook geprobeerd, maar de sirene is veel te luid/schel als gong. Je kan beter de oplossing met de smart stekker en losse gong van Ali proberen (zie mijn reactie hierboven).

  23. LSC de deurbel werkt out of the box niet met google home. inmiddels heb ik de deurbel ingeruild voor een andere ezviz db 1 maar deze doet ook niet wat ik wil. heeft iemand de LSC deurbel icm home assistant en de nieuwe Tuya v2 intergratie als getest? ben erg benieuwd of hiermee de bel zichtbaar wordt in home assistant en of er een signaal binnenkomt als de deurbel wordt ingedrukt.

  24. Hallo, ook videodeurbel Action gekocht, alle stappen aantal keren goed doorlopen maar bij de laatste “connectie” (wifi) geeft hij keer op keer aan dat het niet gelukt is…grrr..WiFi 100%, alles tig keer opnieuw doorlopen etc maar laatse probleem blijft..onder welke “code” geeft hij de deurbel aan als je Bluetooth aanzet?? Kan iemand me hierin helpen? Gr en alvast bedankt 😀

  25. Hallo..
   Bij mij krijg ik de qr code niet gescand..
   Ik zit al 2 uur me best te doen om die code die de camera moet scannen op me telefoon dus te scannen.. maar hij pakt die niet.. voor de rest is het allemaal goed gegaan met aansluiten.. maar die qr code wil niet… wat nu….? 🙁

  26. Even een vraag over de action deurbel.

   Kunnen er ook 2 op 1 woonadres.

   Had er een extra bij de achterdeur (poort vd tuin gedaan) maar dan wil hij niet koppelen. Alleen als ik de stekker van de andere ( voordeur) eruit haal wel. Maar dan werkt die vd voordeur niet meer.

  27. Hallo, Heb een LSC Smart Camera van de Action. Alles doet het perfect, alleen hoe kan ik de beelden via berichten Motion Detection bekijken. als ik ze wil bekijken blijft hij maar zoeken naar de beelden om terug te kijken. Wat kan ik hier aan doen??

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Related Posts