LSC Smart Connect video deurbel review

Bram Tigchelaar Laatste update: 15-06-2021

LSC Smart Connect, het smart home merk wat onder andere bij de Action in de schappen ligt, heeft een slimme videodeurbel gelanceerd. Wij hielden deze LSC Smart Connect Video-deurbel onder de loep en delen onze ongezouten mening.

lsc-smart-doorbell

LSC Smart Connect video deurbel © Smarthomeweb.nl

Het LSC Smart Connect smart home portfolio is uitgebreid met een slimme deurbel: de LSC Smart Connect Video Deurbel. Deze smart home deurbel lijkt op het eerste gezicht te voldoen aan de basiskenmerken: een deurbel voorzien van een camera, die te bedienen is middels een applicatie. We hielden deze nieuwe Action video-deurbel onder de loep.

nest hello beste slimme deurbel

Google Nest Hello – Beste slimme deurbel

Mocht je iets meer budget hebben dan zou je ook een kijkje kunnen nemen naar de Google Nest Hello. De Google Nest Hello is qua functies een stuk beter dan de slimme deurbel van Action. Ook kun je veel meer met de deurbel van Nest, denk aan het bekijken van beelden op de Google Nest Hub.

LSC Smart Connect video-deurbel functies

Of we hier te maken hebben met een deurbel voor een smart home? Dat lijkt er sterk op: zo is de slimme deurbel voorzien van een 1080p HD camera en ontdekken we de mogelijkheid voor tweeweg-communicatie onder de motorkap. Hiermee kun je dus niet alleen luisteren naar degenen die aanbelt; ook kun je communiceren met degene die voor je deur staat. Handig als bijvoorbeeld de postbezorger aanbelt en jij niet thuis bent.

Met deze slimme deurbel kun je communiceren met wie er voor jouw deur staat. Superhandig wanneer je op zolder bent of achter in de tuin loopt.
– Action

Video-deurbel communiceert via WiFi

Als we verder inzoomen op de specificaties komen we erachter dat het gaat om een videodeurbel die communiceert via WiFi (met een maximaal bereik van 25 meter). Dit ontdekken we eigenlijk bij het complete LSC Smart Connect Action assortiment.

Daarbij kunnen gebruikers van deze slimme deurbel live meekijken via hun smartphone of tablet middels de bijhorende – en gratis te downloaden – LSC Smart Connect applicatie. In deze app kun je vervolgens ook communiceren, een alarm af laten gaan of een screenshot maken.

De specificaties op een rij:

 • 1080p HD camera
 • Mogelijkheid tot tweeweg-communciatie
 • Live meekijken via LSC Smart Connect app op smartphone
 • Maximaal 25 meter WiFi bereik

Design: strak vormgegeven video-deurbel

Eerlijk is eerlijk: de slimme deurbel van de Action ziet er strak uit. Met een matzwarte behuizing zal hij niet misstaan bij de voordeur. Qua afmetingen is het in lijn met de meeste slimme deurbellen: helaas niet enorm compact.

Op de deurbel ontdekken we een grote aanbelknop aan de onderzijde. Hierop staat een bel afgebeeld, met daarom een LED ring die opkleurt als je aanbelt. Iets daarboven is de microfoon te vinden, die met een klein gaatje nauwelijks zichtbaar is. Helemaal aan de bovenzijde van de LSC Smart Connect Video-deurbel is de 1080p HD camera te vinden.

slimme deurbel action

Installeren en monteren: het gaat om een bedrade video-deurbel

Het is goed om te weten dat we hier te maken hebben met een bedrade deurbel. Hij is dus niet draadloos te monteren, iets we bij bijvoorbeeld de Google Nest Videodeurbel wel als mogelijkheid hebben. Daarentegen is LSC Smart Connect video-deurbel zonder transformator te installeren.

Stappenplan LSC Smart Connect video-deurbel installeren

Nadat de slimme deurbel gemonteerd is, kun je hem gelijk toevoegen aan de LSC Smart Connect app op je smartphone. Dit gaat met de volgende stappen:

 1. Verbind de slimme deurbel aan het stroom
 2. Druk met het speldje de resetknop 5 seconden in
 3. Je hoort nu een geluid
 4. Koppel de LSC Smart Connect deurbel met het WiFi netwerk
 5. In de app verschijnt nu een QR code, scan deze met de deurbel en wacht tot je een geluidssignaal hoort
 6. Je krijgt nu een oproep van de deurbel, beantwoord deze
 7. De deurbel is nu succesvol geïnstalleerd

Mocht je ergens bij vastlopen of aanvullende vragen hebben: stuur ons gerust een berichtje.

Ondersteuning: LSC video-deurbel met Google Nest?

Een van de veelvoorkomende vragen als we smart home reviews schrijven: werkt het product met merken als Google Nest? Eerder schreven we al handleidingen – met veelal omwegen – voor bijvoorbeeld LSC Smart Connect met Google Home koppelen. Heb je ook slimme verlichting van het merk? Dan kun je hier meer lezen over LSC Smart Connect met Hue koppelen.

Uiteraard werken de smart home producten van LSC Smart Connect onderling goed samen. Middels de applicatie kun je de slimme video-deurbel dan ook opnemen in scenario’s: laat bijvoorbeeld de slimme lampen aanspringen als er iemand aanbelt op de deurbel.

Conclusie LSC Smart Connect Video-deurbel review

Met alle bovenstaande gegevens kunnen wij een prima oordeel geven over de video-deurbel van de Action. Wij zijn eerlijk gezegd niet zo’n fan van White label Tuya smart home producten. Het is ook eigenlijk geen video-deurbel van LSC Smart Connect; dat is enkel het merknaampje wat erop geplakt is. Eerder kwamen wij dan ook met het nieuws naar voren dat het HEMA smart home assortiment hetzelfde was als dat van de Action, alleen dan stukken duurder. Op het gebied van privacy is het dus een minder goede keuze, vinden wij.

Echter doet de deurbel wel wat je zou verwachten van een slimme deurbel: zo is er niets aan te merken op het beeld- en geluidskwaliteit en is de bediening via de applicatie ook prima te doen. En voor een prijs van € 37,95 ben je goedkoop uit voor een slimme videodeurbel. Bekijk hieronder onze eindconclusie.

LSC Smart Connect Video-deurbel review
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 7/10
  Ondersteuning - 7/10
 • 4/10
  Privacy - 4/10
 • 7/10
  Prijs/kwaliteit - 7/10
6.5/10

Samenvatting

Met name een goedkope slimme deurbel die doet wat hij moet doen. Voor slechts € 37,95 ben je goedkoop uit voor een slimme deurbel, waar je live mee kunt kijken en kunt communiceren met degene die aanbelt. Echter blijft het een vraagteken op het gebied van privacy, gezien we hier te maken hebben met een White label Tuya slimme deurbel.

Kopen: prijs en beschikbaarheid

Wil jij deze LSC Smart Connect video deurbel in huis kopen? Dan zul je naar de Action moeten, gezien de Nederlandse winkelketen nog steeds geen online webshop heeft. Zoals we daarnet aangaven kun je de deurbel voor een prijs van € 37,95 kopen. Dit is opvallend laag geprijsd als we dit vergelijken met deurbellen van bijvoorbeeld Ring of Google Nest.

Maar, om nog terug te komen op ons oordeel, hebben we hier wel te maken met een variant waarbij wij onze vraagtekens zetten op het gebied van privacy. De kans is trouwens dus ook aanwezig dat HEMA binnenkort een ‘HEMA video-deurbel’ in de schappen legt. Wel een stukje duurder waarschijnlijk.

FAQ: meest gestelde vragen over een de slimme deurbel van Action

De nieuwe deurbel van Action is qua prijs een hele aantrekkelijke keuze, wel merken we dat er veel vragen zijn over de deurbel. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord. Mocht jij nog met vragen zitten stuur ons gerust een berichtje.

Is deze slimme deurbel van Action ook te koppelen met Google Home?

De producten van Action Smart zijn te koppelen met Google Home, hierdoor moeten de producten verschijnen in de Google Home app. Helaas is het ons nog niet gelukt om de slimme deurbel van Action te koppelen met Google Home. Mocht dit gelukt zijn laten we dit weten, mocht jou dit gelukt zijn laat het ons dat weten! Met deze koppeling moet het ook mogelijk worden dat het beeld en geluid van de deurbel te horen is op een hub of smart speaker.

Is er een chime of gong beschikbaar voor de smart doorbel van Action?

Nee, helaas is er (nog) geen gong beschikbaar voor de slimme deurbel van Action. Binnenhuis krijg je dus geen melding wanneer er iemand voor de deurstaat, natuurlijk wel op je telefoon. Wel hopen we dat de koppeling met Google Home binnenkort werkt, hoogstwaarschijnlijk kun je dan een Google speaker gebruiken als gong.

Kunnen meerdere personen gebruik maken van de smart doorbel van Action?

Dit kan. Je kunt in de app onder 'Home-beheer, meerdere leden toevoegen aan je huis. Ook kun je met hetzelfde account inloggen op meerdere devices.

Sluit je de Action doorbel aan met een beltransformator?

Nee, de deurbel wordt geleverd met een adapter die je gewoon in het stopcontact kunt doen. Aan deze adapter zit een langs snoer met connectors. Deze connectors kun je eenvoudig verbinden aan de deurbel.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
87 antwoorden
 1. Patrick Nijland
  Patrick Nijland zegt:

  Leuk dingetje, maar ik mis 1 belangrijke optie (voor mij dan) ik wil in huis ook geluid dus een bel of een andere oplossing….. enig idee of dit mogelijk is?

  Beantwoorden
 2. Henk
  Henk zegt:

  Beetje slechte recensie (sorry)…
  Had graag wat meer info gezien over beeld- en geluidskwaliteit, wat screenshots van het beeld, meer info over aansluiten…
  Wat vraagt de bel aan input bijv? Is het usb, kun je em op je bestaande beltrafo aansluiten, etc. En hoeveel watt vraagt ie?
  Eem trafo is niet nodig staat er. Wordt dan de beltrafo bedoelt? En kan het wel, als je wil…?
  Jammer… Misschien kan het nog toegevoegd worden?

  Beantwoorden
  • Peter Maes
   Peter Maes zegt:

   Er zit een usb aansluiting op, die overigens niet vermeld staat in de gebruiksaanwijzing. We moeten dan maar aannemen dat ook via usb kan voeden. De meegeleverde c.q. benodigd) voeding is 12V , 1A (12VA) een standaard beltrafo zal meestal niet voldoen omdat die zijn vaak 6 of 8 Volt met max 8VA zijn) als je de meegeleverde adapter niet wil gebruiken (deze is voorzien van een verlenging met nogal dikke plug die je vaak niet door een beltrafo leiding heen zal kunnen krijgen) .
   Je kan ook je bestaande beltrafo vervangen door een 12V versie met minimaal 12VA zodat je de bestaande bekabeling kunt gebruiken. Beeldkwaliteit HD is prima, de geluidskwaliteit valt mee erg mee, zeker als je dit vergelijkt met de indoor camera die LSC ook levert. Ik heb een extra router moeten installeren omdat het bereik van de bestaande router niet voldoende sterk door de voordeur heen komt, het systeem vraagt een behoorlijk sterk wifi signaal omdat de vertraging anders te groot wordt. Nadeel van dit ding is dat je standaard geen geluidssignaal van je bestaande bel meer hebt, dit is dan wel weer op te lossen met een smart stekker die je een of ander belsignaal laat aansturen, je mobiel heb je namelijk binnenshuis niet altijd bij de hand en bovendien vind ik dat dit failsafe moet zijn, valt b.v. wifi uit dan nog zal je een normale gong of bel moeten horen. De suggestie van Flod hieronder is een goede, voor 20 euro koop je zo’n ding. IK ga echter eerst even aan de slag met een smart stekker omdat ik die toch over heb, nog wel even kijken naar wat ik hoe laat triggeren, wellicht via een adapter de bestaande gong die ik nog heb hangen. Google assistent ziet het apparaat zodra je he op de LSC app hebt toegevoegd maar je vind hem er niet in terug, wellicht iets voor de toekomst ?

   Beantwoorden
   • Jean Paul
    Jean Paul zegt:

    nuttige review, dankjewel. Kan een 8v beltrafo ook de reden zijn dat de deurbel continu afgaat, terwijl de LSC video deurbel is aangesloten aan de standaard bedrading?

    Beantwoorden
 3. Rein
  Rein zegt:

  Hmmm matige review, want ik mis nogal wat motivatie achter de beoordeling. Waar ik benieuwd naar ben is waarom de privacy niet goed zou zijn maar vooral; hoe snel wordt er een verbinding tot stand gebracht als er aangebeld wordt en je beeld en geluid krijgt op de app. Daar zit vooral het verschil in tussen de goedkope en duurdere deurbellen.

  Beantwoorden
 4. johan
  johan zegt:

  Ik heb hem zelf gekocht en vind hem toch wat tegenvallen . Je kunt niet opslaan naar een eigen cloud/Nas en er is geen gong. Integratie met Google is niet mogelijk.

  Beantwoorden
 5. Tom gonggrijp
  Tom gonggrijp zegt:

  Kan ik de deurbel ook automatisch laten opnemen of een screenshot laten maken als er iemand op het pad loopt. Dit is mij nog niet gelukt. Verder werkt hij echt super en je kan makkelijk met elkaar praten en een mooi helder beeld.

  Beantwoorden
 6. Flod
  Flod zegt:

  Ik heb de Marmitek Bell Me gekocht bij Bol.com. Deze is eenvoudig te koppelen met de Action LSC deurbel video. Pairing knopje op de gong indrukken. Rood lampje gaat branden. Op de LSC deurbel drukken en hij is gekoppeld. Werkt perfect. Als er wordt aangebeld gaat de Bell Me gong in huis af. Aanrader!

  Beantwoorden
 7. Dave
  Dave zegt:

  Hallo wie kan me helpen
  Als er op de bel word gedrukt trilt de telefoon maar laat geen bel toon horen
  Alleen als ik de app open heb staan dan wel ,ik kan niets vinden wat ik verkeerd doe

  Beantwoorden
 8. Shar
  Shar zegt:

  Waarom als ik hem vervang voor mn oude deurbel doet hij het niet ? Hij geeft wel aan stroom te hebben maar “start niet op”

  Komt het omdat mijn standaard bel teweinig stroom afgeeft?

  Beantwoorden
  • Lydia Hamaker
   Lydia Hamaker zegt:

   Wij lopen tegen hetzelfde probleem aan. Heeft niemand de oplossing? Wij hebben geen stopcontact oid om de deurbel met de mee geleverde kabel aan te sluiten.

   Beantwoorden
   • Peter Maes
    Peter Maes zegt:

    De LSC deurbel heeft 12 Volt nodig en dat is de reden dat er een adapter meegeleverd is , vaak is het echter handiger om het via je eigen beltrafo aan te sluiten die geeft echter meestal slechts 6 of 8 volt af wat te weinig is Wat je dan nog kan doen is de trafo in je meterkast vervangen door een andere met 12 V , 1A.

    Beantwoorden
 9. Shar
  Shar zegt:

  Is het ook mogelijk om versneld terug te kijken? En is de opslagkaart echt nodig? Worden hier dan ook meteen de beelden in opgeslagen? Ik wil graag iets terug kijken tussen 2 en 4u. Maar om nou 2 u lang te moeteb kijken..

  Beantwoorden
 10. Peter
  Peter zegt:

  Werkt goed maar helaas op maar 1 telefoon. Wel ka de bel delen en dan kan je de bel op rwee telefoons delen maar helaas gaat de bel maar op 1 felefoon over dus als ik niet thuis ben kan mijn vrouw de bel niet horen. Beetje jammer

  Beantwoorden
 11. Mike
  Mike zegt:

  De meegeleverde kabel met adapter is 12V 1A. Dat werkt prima, maar ik heb hem aangesloten op de trafo in de meterkast. Die levert 8V bij 1A. En dat gaat prima! Alleen moet je wel de draadjes op de oude bel even met elkaar doorverbinden. Anders krijg je geen spanning op de draadjes bij de deurpost….

  Beantwoorden
 12. Mike
  Mike zegt:

  Nedis levert een gong voor 10,- euro die werkt op een USB voeding. Dit werkt uitstekend, maar alleen kun je de tunes en het volume niet wijzigen. Als je geen probleem hebt met een prelude van Mozart is dit een goedkope werkende oplossing.

  Beantwoorden
 13. Erwin
  Erwin zegt:

  De deurbel via snapshot een stopcontact schakelen in smart en daar een ding dong bel op zetten met een vertraging van 1 sec werkt dan perfect via de drukknop van de bel

  Beantwoorden
  • nori
   nori zegt:

   hallo Erwin ik ben niet zo goed met telefoon en zo .ik ben een leek, maar wel je een schema maken hoe je via snapshot het stopcontaçt inschakel
   dit zou mij heel erg veel helpen

   Beantwoorden
 14. Arturius
  Arturius zegt:

  Blij dat ik dit topic ben tegengekomen.
  Had wat problemen met de melding op mijn telefoon wanneer iemand belt of wanneer er beweging is voor mijn deur.
  Maar nu werkt alles prima en krijg ik een melding.
  Ik ga die Marmitek Bell Me gelijk bestellen want dat is wel erg handig.
  Levertijd is 1 a 2 weken en ik hoop dat het pairen ook gaat lukken. Maar goede tip!
  Verder zeer tevreden over de beeld- en geluidskwaliteit.
  Alleen jammer dat er geen integratie is met Google Home.
  En is iemand al gelukt een automatische actie te maken? Wanneer iemand op de bel drukt er ook een lamp aangaat bijvoorbeeld?

  Beantwoorden
 15. Arturius
  Arturius zegt:

  Het is mij gelukt om een automatische actie aan te maken:
  In de app ga naar Smart–>automatisch.
  Klik op het Plus teken en kies voor de optie: “wanneer apparaat status verandert”
  Kies daar voor de videodeurbel.
  Dan kun je een actie er aan koppelen.
  Ik heb nu dat een lamp voor 5 seconden in de huiskamer aangaat in de woonkamer.
  Maar je kunt iedere smartlamp of smartschakelaar koppelen.

  Beantwoorden
 16. Theedooz
  Theedooz zegt:

  Ik heb een goedkopere oplossing gevonden voor de ontbrekende gong.
  Koop een LSC Smart Connect slimme stekker bij Action à 7,50:
  https://www.action.com/nl-nl/p/lsc-smart-connect-slimme-stekker-/
  en een deurgong met 230V stekker bij Ali Express (ook € 7,50):
  https://nl.aliexpress.com/item/1005002095441903.html

  De gong prik je in de slimme stekker en de stekker in het stopcontact.
  Vervolgens maak je de smart actie aan dat als iemand op de bel drukt, de slimme stekker aan gaat. De gong gaat bij het ontvangen van spanning af. Stel daarna een aantal seconden vertraging in (afhankelijk van de duur van de gekozen beltone) en daarna dat de slimme stekker weer uit gaat. De gong is dan weer spanningloos en zal bij de volgende activering van de deurbel weer afgaan.

  Of de gong ook 1:1 te koppelen is heb ik niet geprobeerd, maar op deze manier is de gong ook zichtbaar (en te bedienen) via de app.

  Beantwoorden
 17. Herwin
  Herwin zegt:

  Heeft er iemand ervaring met het bekijken van de beelden vanaf de SD kaart. Staan bij mij bestanden op in de .data extensie. Weet iemand hoe je die kan bekijken? Groet Herwin

  Beantwoorden
 18. Rob
  Rob zegt:

  Aangesloten op de oude 8v beltrafo in de meterkast, werkt perfect. Dus was bij mij niet nodig de meegeleverde trafo (die in een stopcontact moet) te gebruiken. Snel geinstalleerd: in de meterkast de oude 8v beltro uitgeschakeld, daarna het oude drukknopje bij de deur verwijderd, en de videodeurbel op de stroomdraadjes aangesloten en gemonteerd naast de deur. 8v trafo weer ingeschakeld, app gedownload op de mobiel en gestart. Alle stappen vlot doorlopen. Vervolgens de marmitek gong gekoppeld.
  Werkt allemaal perfect :-)!

  Beantwoorden
 19. Monique
  Monique zegt:

  HELP
  Ik heb de smart doorbell vd Action .
  Het beeld laad zo traag dat ik al 6x bij de deur ben en hij nog de video stream aan het laden is ! Hoe krijg ik dat sneller ?
  WiFi is 100% dus daar ligt het niet aan .

  Beantwoorden
  • Theedooz
   Theedooz zegt:

   Je moet dan een actie aanmaken in de app.
   “Als er aangebeld wordt, voer dan een bepaalde actie uit”. Bijvoorbeeld een lamp of de smart plug.

   Beantwoorden
 20. Marion Nijkamp
  Marion Nijkamp zegt:

  Heb ook de bel vd action in het begin deed deze wat die moest doen heb de app op een samsung smartphone nu als er iemand op de bel drukt komt er geen geluid of tril hoe kan ik dit oplossen
  Hoop dat iemand raad heeft

  Beantwoorden
 21. amanda
  amanda zegt:

  Het lampje op de deurbel blijft rood branden. OOk na het resetten blijft deze continu rood. Ik weet niet hoe dit opgelost kan worden. ook het scannen van de qr code werkt niet en blijft dus rood. Hij heeft het even gedaan en werd toen blauw mijn dochter heeft toen er een paar keer op geklikt of zo en werd rood en blijft zoals eerder gezegd rood. Weet iemand hiervoor een oplossing?

  Beantwoorden
 22. Bob
  Bob zegt:

  iemand al de LSC video deurbel (+ marmitek bell me gong) werkend gekregen op de google nest hub ?

  De LSC smart app is wel gekoppeld aan de google nest hub met twee lampen maar de LSC video deurbel staat er helaas niet bij.

  Beantwoorden
 23. Pim
  Pim zegt:

  Dit werkt niet lekker. wat je het beste kunt doen is de sirene kopen bij de action van LSC en instellen dat deze 2 sec afgaat als de deurbel wordt ingedrukt. het is niet het mooiste geluid maar werkt super.

  Beantwoorden
 24. Pim
  Pim zegt:

  LSC de deurbel werkt out of the box niet met google home. inmiddels heb ik de deurbel ingeruild voor een andere ezviz db 1 maar deze doet ook niet wat ik wil. heeft iemand de LSC deurbel icm home assistant en de nieuwe Tuya v2 intergratie als getest? ben erg benieuwd of hiermee de bel zichtbaar wordt in home assistant en of er een signaal binnenkomt als de deurbel wordt ingedrukt.

  Beantwoorden
 25. Lenn
  Lenn zegt:

  Hallo, ook videodeurbel Action gekocht, alle stappen aantal keren goed doorlopen maar bij de laatste “connectie” (wifi) geeft hij keer op keer aan dat het niet gelukt is…grrr..WiFi 100%, alles tig keer opnieuw doorlopen etc maar laatse probleem blijft..onder welke “code” geeft hij de deurbel aan als je Bluetooth aanzet?? Kan iemand me hierin helpen? Gr en alvast bedankt 😀

  Beantwoorden
 26. Jolanda
  Jolanda zegt:

  Hallo..
  Bij mij krijg ik de qr code niet gescand..
  Ik zit al 2 uur me best te doen om die code die de camera moet scannen op me telefoon dus te scannen.. maar hij pakt die niet.. voor de rest is het allemaal goed gegaan met aansluiten.. maar die qr code wil niet… wat nu….? 🙁

  Beantwoorden
 27. Hans
  Hans zegt:

  Even een vraag over de action deurbel.

  Kunnen er ook 2 op 1 woonadres.

  Had er een extra bij de achterdeur (poort vd tuin gedaan) maar dan wil hij niet koppelen. Alleen als ik de stekker van de andere ( voordeur) eruit haal wel. Maar dan werkt die vd voordeur niet meer.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *