Ring camera gebruiken als slimme babyfoon

Ring camera gebruiken als slimme babyfoon

▲ Ring Stick Up Cam gebruikt als Babyfoon © Smarthomeweb

Slimme babyfoons zijn een uitkomt wanneer je de kleine in de gaten wilt houden terwijl hij slaapt of speelt. Op je smartphone of tablet kun je live beelden zien en horen wat er in de kamer gebeurt. Wist je dat je ook een Ring camera kunt gebruiken als babyfoon? Lees hier wat de voor- en nadelen hiervan zijn en welke camera wij zouden gebruiken.

Waarom een camera van Ring gebruiken als Babyfoon?

Uit onderzoek van Ring blijkt dat jonge ouders slimme gadgets zien als uitkomt om het leven makkelijker te maken. Zo kun je met een slimme deurbel zien wie ervoor de deur staat, heb je je handen vol dan vraag je of de postbode het pakketje even voor de deur zet. Staat er een bekende voor de deur, maar ben je een luier aan verschonen dan kun je met een slim slot de deur op afstand openen.

Ook een babyfoon is een must wanneer je op afstand je kindje in de gaten wilt houden. Met slimme babyfoon kun je op afstand horen en zien wat je kleintje doet. Bij beweging neemt de camera beelden op en krijg je een berichtje op je telefoon. De slimme camera’s van Ring kunnen hiervoor ook een uitkomst zijn. Zeker wanneer je al werkt met het systeem van Ring en al wat camera’s hebt. Door een camera van Ring te koppelen aan het huidige systeem kun je namelijk alle camera’s bekijken in één app. Daarbij heeft dit de volgende voordelen:

 1. Met een Ring camera kun je beelden opslaan en delen
 2. Camera’s zijn makkelijk te plaatsen
 3. Duidelijk beeld en ook nachtzicht
 4. Je kunt apparaten met elkaar koppelen
 5. Beelden zijn te bekijken op je smartphone en je hebt geen monitor nodig
 6. Je kunt een Ring camera delen met meerdere gebruikers

Welke Ring camera’s kun je gebruiken als babyfoon?

Ring heeft verschillende slimme camera’s die in en om het huis te gebruiken zijn. Echter is niet elke camera geschikt om te gebruiken als babyfoon. Wij zouden bijvoorbeeld niet kiezen voor de Ring Floodlight. Naast dat camera een stuk groter is en moeilijker te installeren is de camera voorzien van twee grote spotlights. Hoewel je deze natuurlijk niet zal gebruiken is de camera ook een stuk duurder.

Daarbij heb je ook nog de keuze uit een Ring Spotlight. Deze camera’s zou je ook kunnen gebruiken.

Wij hebben gebruik gemaakt van de Ring Stick Up Cam, deze is voorzien van een accu en is daardoor makkelijk overal te plaatsen. Verplaats je bijvoorbeeld het bedje van de kleine of wil je de camera in een andere ruimte zetten dan is dit heel gemakkelijk. Wil je liever een camera zonder accu dan kun je ook voor de Ring Indoor Cam kiezen, deze is voorzien van een stekker.

Ring Stick Up Cam

Ring Stick Up Cam

De Ring Stick Up Cam is ideaal te gebruiken als babyfoon. Helemaal wanneer je al slimme camera’s van Ring hebt en een abonnement hebt. Deze camera is makkelijk te plaatsen en te verplaatsen. Ook neemt de duidelijk beelden op en deze kun je opslaan. Leuk wanneer je kleine iets leuks doet of zegt.

Bekijk deze camera

Specificaties van de Ring Stick Up Cam

Wij zouden dus kiezen voor de Ring Stick Up Cam. Mede doordat deze camera makkelijk te plaatsen is, heb je met deze de camera ook duidelijk beeld (ook nachtzicht) en kun je beelden opslaan. Ook kun je de camera bekijken op meerdere apparaten en is het mogelijk om de beelden ook op afstand te bekijken. Met een standaard babyfoon ben je vaak afhankelijk van een monitor en dien je in de buurt van de babyfoon te zijn. Daarbij heeft de Ring Stick Up Cam de volgende handige specificaties:

 • Neemt beelden op in HD: hierdoor heb je duidelijk beeld.
 • Nachtzicht: je hebt ook duidelijk beeld in het donker.
 • Twee-wegcommunicatie: je ziet en hoort wat er gebeurt, daarbij kun je ook terugpraten door de microfoon. Deze functie is alleen geschikt voor kinderen die wat ouder zijn. Niet geschikt voor baby’s die kunnen hiervan schrikken.
 • Bewegingsmelding: is je kindje wakker en beweging in de kamer dan krijg je hier direct een pushmelding van. Ook neemt de camera de bewegingen op, hierdoor kun je terugkijken wat de beweging veroorzaakte.

Houdt wel rekening met het volgende:

Wanneer je de Ring Stick Up Cam gaat gebruiken als babyfoon is het wel belangrijk dat je met de volgende punten rekening houdt:

 • Zorg dat het alarm van de Ring Stick Up Cam uit staat.
 • De Stick Up Cam werkt met een batterij, zorg dat deze voldoende stroom heeft.
 • Voor het opslaan van beelden op je een Ring abonnement nodig.
 • Geen notificatie bij geluid, maar alleen bij beweging.
 • Er brandt een blauw lampje wanneer de camera wordt geactiveerd, dit kan niet uitgezet worden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts