Google Home spelletjes

Wist je dat er ook Google Home spelletjes zijn? Lees hier wat je allemaal kunt spelen met Google Home en hoe dit werkt.
Google home spelletjes

Google Home staat bekend om de talloze mogelijkheden en functies. Zo kan je jouw agenda bijhouden, boodschappenlijstjes maken, op afstand wekkers zetten en muziek afspelen. Stuk voor stuk allemaal fijne features die het leven in huis net wat makkelijker maken. Maar je kunt ook met Google Home spelletjes spelen!

Een functie die wij heel erg leuk vinden, maar waarvan je misschien niet wist dat die bestond, is: Google Home games. Hiermee verandert jouw Google Home als het ware in een game console. Zo kan je alleen of met vrienden spelletjes zoals Ding Dong Coconuts, De Slimste Mens en Math Logic spelen.

Hoe kan je spellen spelen met Google Home?

Om spelletjes te kunnen spelen met Google heb je de hulp van Google Assistant nodig. Meestal schakelen we de hulp in van Google Assistant voor de besturing van ons slimme huis. Even vragen wat het weer is, slimme lampen aanzetten of checken of er vandaag nog afspraken in de agenda staan.

Toch kent Google Assistant ook commando’s die puur gericht zijn op vermaak. Zo kan je de assistent laten zingen, moppen vertellen en vragen om een spelletje met je te spelen. Deze spelletjes kan je samen met de assistent doen of met andere mensen in huis. Leuk voor feestjes met vrienden of als je met de familie samen thuis bent.

Klaar om te spelen? Dit is wat je moet doen:

 1. Zeg ‘He Google’…
 2. Noem vervolgens de naam van het spel dat je wil spelen:
  • ‘Speel Eureka!’
  • ‘Speel De Glazen bol’
  • ‘Speel Wordfeud’
 3. Weet je niet wat je wil spelen vraag dan ‘wil je een spelletje met mij spelen?’ Dan noemt Google Assistant vanzelf welke spellen allemaal mogelijk zijn.

Wat voor Google spelletjes kan je spelen?

Met Google Home kan je allerlei leuke spelletjes spelen. Denk hierbij aan Trivia’s, denkspelletjes en sinds kort een aantal games waar je een slim scherm voor nodig hebt (Google Nest Hub). Populaire spellen zijn Ding Dong Coconuts (een soort memory), De Slimste Mens, Mystery Sounds en Math Logic. Wist je dat Google Assistent zelfs je kinderen kan helpen om de tafels te oefenen. Het enige wat je daarvoor moet doen is de volgende vraag stellen aan Google Assistant: ‘Hey Google…Speel Leer De Maaltafels?’. Wie denkt dat Google Home de nieuwste manier is om GTA of Mario Bros te spelen, komt bedrogen uit.

Tip: Onthoud dat de slimme speakers een microfoon hebben waarmee ze geluiden kunnen horen in de ruimte. Harde muziek of luid gepraat kan er dus voor zorgen dat spelletjes spelen niet lukt.

Google Home Trivia games

De Trivia games zijn uiterst geschikt voor een avondje vermaak thuis op de bank. Met de verschillende Trivia Quizzen kan je je kennis een echte boost geven. Heb je een vraag fout? Dan legt Google Assistant je meteen uit waarom het fout was en wat dan wel het juiste antwoord had moeten zijn.

Voor iedereen is er wel een leuke trivia game:

 • Friends Ultimate Quiz Campion
 • Dunder Miflin Trivia
 • Stranger Things TV Series Quiz
 • All Harry Potter Quiz
 • The Ultimate Avengers Trivia

Google games voor slimme schermen

Enkele maanden geleden is Google begonnen met het aanbieden van spellen via hun slimme Google Nest Hub schermen. Zo kan je door een combinatie van Spraak commando’s en beeld spellen spelen zoals Guess The Drawing, het populaire Jeopardy en Who Wants To Be A Miljonair. Stuk voor stuk spellen die leuk zijn voor de hele familie!

Op welke apparaten kan je Google Home games spelen?

Om spelletjes te kunnen spelen met Google heb je een apparaat nodig waarmee je Google Assistant aan kan spreken. Dit kan een smartphone zijn, Google Home, Google Home Mini, maar ook slimme schermen zoals Google Nest Hub zijn uiterst geschikt om mee te spelen. Sterker nog, veel spelletjes kan je alleen maar spelen met een Google Nest Hub omdat je een scherm nodig hebt.

google nest mini

Google Nest Mini – Smart speaker

Dit kleine, maar slimme apparaatje geeft via Google Assistant antwoord op al jouw commando’s. Je kan hier dus ook heel goed spelletjes mee spelen.

google nest audio

Google Nest Audio – Smart speaker

De Google Nest Audio is qua sound een stuk beter dan de Google Nest Mini. Verder heeft deze speaker dezelfde functies.

google nest hub

Google Nest Hub – Smart Display

De Google Nest Hub is een smart display, hierop kun je foto’s en andere media bekijken.

Gratis spelletjes Google Home

Google is een Amerikaans bedrijf hierdoor bestaan er een heleboel spellen die voor de Amerikaanse/ Engelse markt gemaakt zijn. Niet alle spellen zijn hierdoor in Nederland te spelen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we daarom een aantal spellen voor kinderen en volwassenen op een rijtje gezet die je meteen kan uitproberen.

Google Home spelletjes voor kinderen:

 •  Leer De Maaltafels: Een spel dat je kind spelenderwijs kennis laat maken met de tafels. Binnen no-time weten ze alle tafels uit hun hoofd.
 • Dieren Spelletjes: Wordt jij de dierenkenner van de familie? Telkens krijg je 3 dieren geluiden. Aan jou de taak te raden welk geluid bij welk dier hoort.
 • De Glazen Bol: Google Assistant kruipt in de huid van een echte waarzegster. Stel Google een gesloten vraag (hier kan je ja of nee op antwoorden). Vervolgens krijg je mysterieuze antwoorden terug.
 • Ik Raad Je Getal: 1 iemand kiest een getal zonder het te vertellen en schrijft het op. Aan de rest de taal om het opgeschreven getal te raden.

Google spelletjes voor volwassenen:

 • Doritos Truth or Dare: van het chips merk zal je op een paar plaatjes na niet zo veel zien. Het is vooral een spel vol leuke challenges en vragen. Maar geen paniek wil je een Truth of Dare niet uitvoeren, dan kan je gewoon door naar de volgende.
 • Popcorn Quiz: in dit spel beantwoord je allerlei filmvragen van meer dan 80.000 films en speel je ook nog eens tegen spelers van over de hele wereld.
 • Zou Je Liever: Het spel waarin je telkens een keuzes moet maken tussen 2 situaties. Dit zorgt voor onmogelijke dilemma’s.
 • De Slimste Mens: Dit is het spel waarmee je jouw broer, vader, tante of neef kan uitdagen. Een quiz van 10 minuten waarin je er achter komt wie de slimste mens is!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts