Ring deurbel aansluiten op bestaande bel (en gong)

Slimme deurbellen van Ring zijn erg populair. Er zijn modellen die werken met een accu of met bedrading.
ring deurbel aansluiten op bestaande bel

We krijgen veelal de vraag of het mogelijk is om een Ring deurbel aan te sluiten op een bestaande deurbel. Een goede vraag, want als dit kan is, kun je je oude deurbel vervangen en hoef je je geen zorgen te maken over nieuwe aansluitingen. Een ring deurbel aansluiten op een bestaande bel of bestaande gong is zeker mogelijk, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

In het kort: Je kunt een Ring deurbel aansluiten op een bestaande deurbel en gong. Het kan wel zo zijn dat je een beltrafo nodig hebt, omdat een slimme deurbel een hogere spanning vereist. De makkelijkste manier is om te kiezen voor een Ring Deurbel Pro met een Plugin adapter. Hiermee kun je een Ring deurbel direct aansluiten op het stopcontact en kun je de oude bedrading netjes wegwerken.

Welke Ring deurbel wil je installeren?

Zoals je waarschijnlijk weet heeft Ring verschillende soorten deurbellen en werken sommige deurbellen net weer anders. Zo zijn er deurbellen die werken met accu of met bedrading. Beide hebben weer een andere installatie nodig, daarom is het belangrijk om te weten welke deurbel je wilt installeren en hoe deze werkt. Bekijk hier de verschillende deurbellen van Ring:

Sinds kort is er een Ring Deurbel Pro met Plug-in adapter. Deze nieuwe Pro deurbel werkt met een adapter die je simpelweg gewoon in het stopcontact doet, hierdoor is de installatie helemaal eenvoudig. Je hoeft alleen nog maar het snoertje van de adapter netjes weg te werken naar je voordeur. Voordeel van deze Pro versie is dat je de installatie echt eenvoudig is en dat je geen gezeur hebt met een lege accu.

Ring deurbellen met accu:

De deurbellen van Ring die werken met een accu zijn erg populair, ook omdat ze makkelijk te installeren zijn. Een deurbel met accu bevestig je simpel aan je deurpost, zonder dat je hoeft te boren voor de bedrading. Nadeel is wel dat je af en toe de accu op moet laden, het kan dan zijn dat de deurbel even eruit ligt. Wel kun je dit makkelijk oplossen door een extra Ring accu aan te schaffen. Hieronder vind je alle Ring deurbellen die voorzien zijn van een accu:

Bedrade deurbellen van Ring (ook met stekker)

Ook heeft Ring deurbel een selectie met deurbellen die bedraad aangesloten kunnen worden. Dit kan zowel bedraad via de beltrafo in je meterkast of via een Plugin-adapter. Het installeren van een bedrade deurbel is wat lastiger, maar prima te doen. Zeker wanneer je de Ring deurbel wilt installeren op een bestaande deurbel. Gaten zijn al geboord en de bedrading ligt er hoogstwaarschijnlijk ook al!

Wel dien je rekening te houden dat een slimme deurbel meer energievraag nodig heeft dan een “gewone” deurbel. Check daarom vooraf in de meterkast of de bedrading van de deurbel is aangesloten op de juiste beltrafo, deze zorgt ervoor dat sterkstroom omgezet wordt naar zwakstroom. Onderstaande Ring deurbellen zijn bedraad aan te sluiten, je hebt met deze modellen dus ook geen gedoe met een lege accu.

De slimme deurbellen die werken met accu zijn het makkelijkst te installeren. Je hoeft daarbij enkel de bestaande deurbel te verwijderen en eventueel de plek waar de deurbel gezeten heeft even op te knappen. Vaak hoeft dit ook niet, omdat de Ring deurbel een stuk groter is dan een standaard deurbel en hierdoor valt de Ring deurbel over het bestaande gat.

Wil je een bedrade ring deurbel installeren dan is dat wat lastiger en dan moet je wel met wat puntjes rekening houden. Hieronder vertellen we je waar je rekening mee moet houden om een Ring deurbel aan te sluiten op een bestaande deurbel.

Wat voor bestaande deurbel heb je momenteel?

Om je situatie een beetje in te schatten is het belangrijk dat je kijkt wat voor bestaande deurbel je nu hebt. Heb je bijvoorbeeld een oude deurbel die aangesloten is op netstroom of heb je een deurbel die werkt met een batterij of accu?

Deurbel aangesloten op netstroom?

Heb je een deurbel op netstroom? Dan zal je merken wanneer je de deurbel verwijderd van de deurpost dat er stroomdraadjes overblijven, deze stroomdraadje kun je gebruiken om de Ring deurbel aan te sluiten. Ook is dit de meest makkelijke situatie wanneer je een Ring deurbel installeert met bedrading.

Deurbel met een batterij of accu?

Is je bestaande deurbel voorzien van een batterij of accu? Dan is het belangrijk dat je de deurbel eerst verwijderd en kijkt wat er precies achter de deurbel zit, vaak zien we bij accu deurbellen dat er achter toch al een gat zit en zelfs elektriciteit bedrading. Dit scheelt je ieder geval boren en bedrading doortrekken.

Mocht dit niet het geval zijn, dan dien je toch eerst een gat te maken, de bedrading te leggen en deze netjes weg te werken. Zorg hierbij dat je het gat tussen de 90 cm en 120 cm van de grond boort, dit zijn namelijk de maten van een standaard deurbel.

Een slimme deurbel heeft stroom nodig: beltrafo

Een ander belangrijke onderdeel van het installeren van een Ring deurbel met bedrading is het aantal voltage. Check altijd voordat je gaat installeren hoeveel voltage je huidige beltrafo levert, omdat een slimme deurbel meer kracht nodig heeft dan een gewone deurbel kan het zijn dat de Ring deurbel te weinig kracht krijgt.

Check daarom goed hoeveel voltage je huidige beltrafo levert. Voor een slimme deurbel dien je ongeveer een betransformator te hebben met ongeveer een spanning van 24 volt. Vaak worden deze bij slimme deurbellen geleverd, mocht dit niet het geval zijn dan kun je bijvoorbeeld deze beltrafo gebruiken.

Let op: we raden wel aan de beltranformator te laten installeren door een elektricien of specialist. Voor het installeren van de beltrafo werk je met hoge voltage en dat kan gevaarlijk zijn. Bekijk hier domotica installateurs die dit wel voor je kunnen oplossen.

Beltrafo goed? Dan kan de Ring deurbel installatie beginnen!

Wanneer de beltrafo is geïnstalleerd en de bedrading is doorgetrokken kan het echte werk beginnen! Hieronder hebben we een simpel stappenplan gemaakt hoe je de deurbel dient te installeren, daarnaast vind je een handig installatie filmpje van Ring zelf.

  1. Schakel de stroom uit die verbonden is met de draadjes naar de deurbel.
  2. Verbindt de stroomdraadjes met de Ring Deurbel pro
  3. Plaatst het frontje van de Ring deurbel op de juiste hoogte (90-120 cm vanaf de grond).
  4. Zorg dat het frontje recht hangt en teken de boorgaatjes af met een potlood.
  5. Boor de gaatjes voor en stop de meegeleverde pluggen in de gaatjes.
  6. Schroef het frontje vast aan de deur.
  7. Zet het stroom weer aan en wacht tot de Ring deurbel tegen je begint te praten.
  8. Installeer de deurbel verder in de app.

Bekijk hieronder het filmpje van de Ring zelf. In het filmpje laten ze zien hoe je de Ring deurbel Pro kunt installeren (kijk vanaf 2:19).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos koppelen aan tv

Sonos koppelen aan TV

Het is mogelijk om een Sonos-speaker aan je tv te koppelen. De manier waarop je dit doet, hangt af van het specifieke speakermodel. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit voor elkaar krijgt.
Lees meer