Ring deurbel aansluiten op bestaande bel (en gong)

Slimme deurbellen van Ring zijn erg populair. Er zijn modellen die werken met een accu of met bedrading.
ring deurbel aansluiten op bestaande bel

Het is mogelijk om de Ring deurbel aan te sluiten op een bestaande bel, en dit biedt verschillende voordelen. Allereerst bespaart dit aanzienlijk op boorwerk en maakt het de installatie aanzienlijk eenvoudiger. Je gewoon gebruik maken van de reeds aanwezige boorgaten en vaak kun je zelfs het bestaande bedrading gebruiken. Een ander voordeel is dat je met een bedrade deurbel geen gedoe hebt met een lege accu.

Op deze pagina zullen we je laten zien welke Ring deurbellen geschikt zijn om bedraad aan te sluiten en hoe je dit kunt doen. Daarnaast bieden we informatie over de benodigde spanning voor een Ring deurbel en welke transformator je hiervoor kunt gebruiken.

Kan ik Ring deurbel aansluiten op bestaande bel?

Ja, het is zeker mogelijk om een Ring deurbel aan te sluiten op een bestaande deurbel. Het is echter wel belangrijk om te weten dat niet elke Ring deurbel hiervoor geschikt is. Hoewel veel Ring deurbellen werken met een accu, zijn er ook modellen die bedraad aan te sluiten zijn. Hieronder vind je een lijst van Ring deurbellen die geschikt zijn voor aansluiting op een bestaande deurbel.

Deze Ring deurbellen zijn bedraad aan te sluiten:

Ring Video Doorbell Wired

Ring Video Doorbell Wired

Eén van de goedkoopste en best beoordeelde slimme deurbellen. Ook uitgeroepen voor Beste Koop door Consumentenbond! Krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.1.


Ook is het belangrijk om te weten dat een “normale” deurbel zonder camera minder stroom (wattage) nodig heeft. Daarom moet je ook beschikken over de juiste beltransformator, die de Ring deurbel voorziet van de benodigde spanning. Met de juiste beltransformator kun je bedrade videodeurbellen rechtstreeks op het stroomnetwerk aansluiten, door gebruik te maken van de bestaande deurbelbedrading.

 • Extra tip: ook zijn er kun je kiezen voor een Ring Plugin, hiermee kun je de Ring deurbel aansluiten met een stekker. Dit zorgt voor een hele makkelijke installatie.
Ring Video Doorbell Pro 2 Plugin + Chime Pro

Ring Video Doorbell Pro 2 Plugin + Chime Pro

Met Plugin waardoor je de deurbel gewoon in een stopcontact kunt stoppen, handig voor een eenvoudige installatie!

Hoe Ring deurbel aansluiten op stroom?

Het installeren van een Ring deurbel kan een uitdagende taak zijn, daarom raden we aan om dit te laten uitvoeren door een ervaren monteur. Aan de andere kant is het installeren van een Ring deurbel met een plug-in adapter vrij eenvoudig en kun je dit zelf doen. Als je echter toch zelf de Ring deurbel wilt installeren, vind je hieronder de benodigdheden en een duidelijk stappenplan:

Benodigdheden:

 • De juiste Ring deurbel (Ring Doorbell Wired of de Wired Pro versie)
 • Bedrading (je kunt gebruik maken van de huidige bedrading)
 • Beltrafo met de juiste voltage (deze is geschikt)
 • Schroevendraaier
 • Stroomonderbreker (voor de veiligheid)

Stappenplan: zelf ring deurbel aansluiten op stroom

 1. Schakel de stroom uit: Voordat je begint met de installatie, schakel je de stroom uit in het gebied waar je de Ring deurbel gaat installeren. Test goed of het stroom er echt af is!
 2. Verwijder je oude deurbel: Als je al een bestaande deurbel hebt, verwijder je deze voorzichtig van de muur.
 3. Controleer de bedrading: Bekijk of er draden beschikbaar zijn op de locatie van de oude deurbel. In sommige gevallen kun je de bestaande bedrading gebruiken voor je Ring deurbel.
 4. Installeer de Ring deurbel: Bevestig de Ring deurbel op de gewenste locatie op je deurkozijn of muur, volg de instructies die bij je Ring deurbel zijn geleverd. Dit omvat vaak het gebruik van schroeven om de deurbel stevig te monteren.
 5. Sluit de bedrading aan: Als je gebruikmaakt van bestaande bedrading, sluit je de draden aan op de aansluitpunten van de Ring deurbel. Meestal zijn dit schroefklemmen of aansluitpunten voor draden.
 6. Installeer een transformator (indien nodig): Als je oude deurbelbedrading niet geschikt is voor je Ring deurbel of als je Ring deurbel specifieke spanningseisen heeft, moet je mogelijk een beltransformator installeren. Dit is een apparaat dat de juiste spanning levert aan de deurbel. Volg de instructies die bij de transformator zijn geleverd voor de installatie.
 7. Schakel de stroom in: Nadat de bedrading is aangesloten en alles veilig is geïnstalleerd, schakel je de stroom weer in via de stroomonderbreker.
 8. Volg de installatie-instructies van Ring: De Ring deurbel wordt geleverd met specifieke instructies voor de installatie, zoals het downloaden van de Ring-app, het instellen van je account en het koppelen van de deurbel aan je wifi-netwerk. Volg deze stappen om de installatie te voltooien.

Houd er rekening mee dat de exacte stappen en vereisten kunnen variëren afhankelijk van het model van je Ring deurbel en de beschikbare bedrading. Raadpleeg daarom altijd de gedetailleerde installatie-instructies die bij je Ring deurbel zijn geleverd. Als je twijfelt of onzeker bent over de installatie, is het verstandig om een professionele elektricien te raadplegen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd.

Bekijk hieronder het filmpje van de Ring zelf. In het filmpje laten ze zien hoe je de Ring deurbel Pro kunt installeren (kijk vanaf 2:19).

Extra tip: Ring Chime voor meldingen in huis en beter wifi-signaal

Een Ring Chime is een accessoire dat wordt gebruikt in combinatie met Ring videodeurbellen en beveiligingscamera’s. Het dient als een draadloze deurbel die je binnen je huis kunt plaatsen om meldingen te ontvangen wanneer er iemand bij je deur is of wanneer er beweging wordt gedetecteerd door je Ring-apparaat.

Eén van de voordelen van een Ring Chime is dat iedereen die in huis is weet wanneer er aangebeld wordt. Je hoeft dus niet altijd je smartphone op zak te hebben en je hoort de deurbel ook bijvoorbeeld op zolder. Ook versterkt een Ring Chime Pro via een ingebouwde dual-band antenne het wifi-signaal, wat het bereik van de netwerkverbinding vergroot. Ideaal wanneer je slechte wifi hebt bij je de voordeur.

Ring Chime Pro

Ring Chime Pro

Ontvang bewegingsmeldingen overal in huis en versterk het wifi-signaal met de RIng Chime Pro

Eén van de goedkoopste en best beoordeelde slimme deurbellen. Ook uitgeroepen voor Beste Koop door Consumentenbond! Krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts