Philips Hue instellen voor vakantie

hue instellen voor vakantie

▲ Woonhuis ter illustratie © Pixabay

Een donker huis in de avond is vaak voor inbrekers een gegeven dat er niemand thuis is. Wanneer je op vakantie gaat wordt er dan ook altijd aangeraden om een timer aan te brengen op je verlichting. Zo kun je ’s avonds de lampen automatisch aan laten springen op het tijdstip dat het donker begint te worden, waardoor inbrekers denken dat je gewoon thuis bent.

De slimme lampen van Philips Hue hebben deze mogelijkheid: in de app kun je eenvoudig een timer instellen en een tijdstip koppelen aan specifieke lampen wanneer deze aan dienen te gaan. Sterker nog: je kunt gebruik maken van willekeurige, waardoor je lampen nooit precies op het zelfde moment aanspringen! In deze blog help ik je met Hue instellen voor vakantie.

Hue instellen voor vakantie met willekeurige tijden

Philips Hue lampen zijn slimme lampen waar je van alles mee kunt. Zo kun je Hue lampen met spraak bedienen en kun je ze koppelen aan bijvoorbeeld een slimme thermostaat. Er is echter nog veel meer mogelijk wanneer je je verdiept in de functies binnen de Hue app. Zo kun je Hue instellen voor vakantie, waarbij de lampen op willekeurige tijdstippen aanspringen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een normale timer, waarbij de lampen op standaard tijden aangaan. Inbrekers zijn tegenwoordig zo gehaaid dat ze dat ook binnen enkele dagen doorhebben. Ik licht beide manieren uit, zodat jij straks met een veilig gevoel op vakantie kunt gaan!

Philips Hue timer instellen met ‘Routine’

Vorig jaar zorgde de nieuwe update van Philips Hue ervoor dat je onder andere een timer kunt gebruiken bij het instellen van je slimme lampen. Je kunt hiervoor een begin- en eindtijd aangeven, waartussen de lampen constant aan staan. Volg de stappen voor Hue instellen met behulp van ‘Routine’:

  1. Open de Philips Hue applicatie op je smartphone
  2. Ga naar Routines in het menu
  3. Klik vervolgens op ‘Andere routines’
  4. Selecteer ‘Creëer nieuwe routine’
  5. Geef een naam op voor de nieuwe routine, bijvoorbeeld ‘Vakantie’
  6. Geef de dagen range op wanneer je de routine wilt gebruiken
  7. Stel een begintijd in wanneer de Hue lampen tijdens je vakantiedagen aan dienen te schieten
  8. Stel de eindtijden in door de ‘Zet lampen uit om…’ functie in te schakelen
  9. Geef de ruimtes/kamers aan waar jij de lampen tijdens je vakantie aan wilt zetten
  10. Klik vervolgens op opslaan om de routine in werking te zetten
Philips Hue Iris

Mijn aanbeveling: Philips Hue Iris

Deze Philips Hue Iris lamp is een hele mooie lamp voor in huis. Door de ze lamp te koppelen met je smart home kun je hem automatiseren, maak bijvoorbeeld een scene aan dat de lamp elke dag om 7:00 uur begint met branden.

Bekijk

Philips Hue willekeurige tijden instellen

Voor het instellen van een timer (routine) met willekeurige tijdstippen kun je dezelfde stappen als hierboven volgen, alleen dien je de optie ‘willekeurige tijden’ om te schuiven. Vanaf dat moment wordt de routine elke dag willekeurig gestart nabij de aangegeven start- en eindtijden voor het activeren van de Hue lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts