Google Home ruimte toevoegen of apparaten verplaatsen

Om alles vlekkeloos en overzichtelijk te laten lopen, is het belangrijk dat je ruimtes en kamers toevoegt in de Google Home app.
Google Home ruimte toevoegen
De Google Nest Hub verplaatst ook wel eens, in de app kun je dan makkelijk de ruimte wijzigen.

Soms is het handig om een of meerdere Google Home apparaten te verplaatsen naar een andere ruimte, bijvoorbeeld als je je huis anders in wilt delen of als je gaat verhuizen. We lichten kort toe hoe je in je Google Home App kamers toe kunt voegen, hoe je nieuwe apparaten toevoegt én hoe je eventueel je volledige huis in Google Home kunt verwijderen.

Kamer toevoegen aan Google Home

Om het overzicht van je slimme huis goed te bewaren, is het slim om verschillende kamers toe te voegen aan je Google Home app. Naast het overzicht, maakt dit het makkelijk om bijvoorbeeld de slimme apparaten van een specifieke kamer in- of uit te schakelen. Een kamer voeg je eenvoudig in een paar stappen toe:

 1. Open de Google Home app op je apparaat
 2. Tik op een apparaat die je aan de nieuwe kamer wilt toevoegen.
 3. Druk op de optie “Ruimte”
 4. Ga onderin naar de knop “Een aangepaste ruimte toevoegen”
 5. Typ een ruimtenaam en druk op “Opslaan”
stappen kamer toevoegen Google Home

Zoals je ziet, is het dus van belang om eerst een apparaat toe te voegen. Daarna is het mogelijk om deze aan een kamer te koppelen óf dus een nieuwe kamer toe te voegen. Je kunt tijdens het koppelen van een nieuw product een kamer toevoegen, maar dit kun je ook achteraf doen. Hieronder vertellen we hoe je nieuwe apparaten kunt koppelen.

Wanneer je een apparaat al hebt geïnstalleerd dan kun je deze eenvoudig van kamer verwisselen. Zo komt het vast wel eens voor dat je een smart speaker verplaatst van bijvoorbeeld je woonkamer naar een slaapkamer. Klik hiervoor op het desbetreffende product, klik op instellingen, klik op ruimte en klik op de nieuwe ruimte of kamer waar het product komt te staan.

Nieuwe Google Home apparaten koppelen en toevoegen aan ruimte

De eerste stap na de aankoop van een nieuw slim apparaat is het koppelen hiervan aan de Google Home app. Nadat je het apparaat gekoppeld hebt, voeg je deze eenvoudig toe aan de door jou gekozen ruimte. In een aantal stappen is het al geregeld:

 1. Open de Google Home app
 2. Druk linksboven op het “+” icoon
 3. Ga naar “Apparaat instellen”
 4. Kies “Nieuw Apparaat” (of “Werkt met Google” als je het apparaat al ergens gekoppeld hebt)
 5. Volg de instructies
 6. Kies of creeër een kamer om het apparaat aan te koppelen.

Kom je er met de bovenstaande stappen met jouw apparaat toch niet helemaal uit? Zoek dan in de zoekbalk bovenin Smarthomeweb.nl naar jouw specifieke product óf kijk op de website van de producent. Omdat de installatie uitleg van producenten soms wat onduidelijk is, hebben we door de jaren heen veel specifieke uitleg gegeven van de installatie vele verschillende producten.

Zo kun je volledige Google Home huis verwijderen

Soms is het simpelweg het beste om gewoon je Google Home huis te verwijderen. Wanneer je gaat verhuizen, veel verschillende apparaten gaat verplaatsen of gewoon even met een schone lei wilt beginnen, kan het namelijk erg handig zijn om in de Home app je volledige Google home huis te verwijderen. Dit gaat als volgt:

 1. Open de Google Home App
 2. Kies het huis dat je wilt verwijderen
 3. Ga naar instellingen en scroll naar beneden
 4. Druk op “Dit huis verwijderen”

Liever een extra huis toevoegen?

Mocht je je slimme apparaten liever over verschillende huizen verdelen, dan kan dat eenvoudig via een aantal handelingen in de Google Home app. Eerst druk je in linksboven in de app op het ‘+’ symbool, waarna je een paar stappen moet volgen onder “Nieuw huis maken”. Zodoende kun je apparaten gemakkelijk verdelen over verschillende huizen, handig als je bijvoorbeeld je huis en kantoor los van elkaar wilt bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts