Tuya accountnummer vergeten of verloren

Je hebt een Tuya accountnummer nodig om apparaten toe te voegen. Wanneer je deze verloren of vergeten kun je ook inloggen met je e-mailadres.
tuya accountnummer vergeten

Een van de grootste smart home platformen is van Tuya. Het platform wordt gebruikt door verschillende bekende smart home merken. Zo ook LSC Smart Connect, wat ook wel bekend staat als smart home apparatuur van de Action.

Om gebruik te kunnen maken van het platform heb je een Tuya accountnummer nodig. Bijvoorbeeld om in te loggen, maar ook voor het toevoegen van nieuwe apparaten. Wanneer je het Tuya accountnummer vergeten of verloren bent, dien je een nieuwe aan te vragen.

Waarom heb je een Tuya Smart accountnummer nodig?

Wanneer je aan de slag gaat met je smart home producten die op het Tuya platform werken, heb je een Tuya accountnummer nodig. Dit accountnummer is gekoppeld aan jouw account en dus je WiFi-netwerk en aangesloten smart home producten.

Voor de volgende activiteiten dien jij (in veel gevallen) het Tuya Smart accountnummer bij de hand te hebben.

  • Inloggen op Tuya platform
  • Toevoegen van nieuwe producten
  • Maken van smart home koppelingen met Tuya
  • Profiel en product-instellingen
  • Toevoegen van familieleden

Voorbeeld LSC smart connect accountnummer

Zoals ik zojuist aangaf werken er verschillende smart home merken met Tuya, waaronder LSC Smart Connect. Dus ook wanneer jij opnieuw wil inloggen met LSC Smart Connect (of een ander merk) dien je gebruik te maken van je Tuya Smart accountnummer.

inloggen lsc smart connect tuya smart
Voor het inloggen op LSC Smart Connect heb je het Tuya accountnummer nodig © Smarthomeweb.nl

Tuya accountnummer verloren of vergeten?

Ben je je Tuya accountnummer vergeten of verloren? Wees niet bang: er zijn een aantal manieren om alsnog in je account te komen. Zo kun je je accountnummer achterhalen door contact op te nemen met Tuya of door op een andere manier in te loggen. Bekijk hieronder dé oplossing bij een vergeten of verloren Tuya Smart accountnummer.

Log in met je e-mailadres in plaats van accountnummer

Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien vraagt LSC Smart Connect in dit geval specifiek om het ‘accountnummer’. Echter zijn we erachter gekomen dat je hiervoor ook gewoon gebruik kunt maken van je e-mailadres. Vul simpelweg het e-mailadres in waarmee jij je Tuya account hebt aangemaakt en vul het bijhorende wachtwoord in.

Zo ontdek je welk e-mail je hebt gekoppeld

In de Tuya Smart app – of de applicatie van het third-party smart home merk – kun je met de volgende stappen welk e-maildres gekoppeld is:

  1. Open de applicatie op je smartphone of tablet
  2. Ga naar instellingen
  3. Klik op account en beveiliging
  4. Bij E-mail staat welk e-maildres gekoppeld is

Je kunt daar vervolgens ook het e-mailadres wijzigen.

Optie ‘Wachtwoord vergeten’ gebruiken

Als jij – om wat voor reden dan ook – écht het accountnummer op wil vragen, dan kun je er ook voor kiezen om wachtwoord vergeten aan te klikken. Ook daar wordt gevraagd naar het e-mailadres, waarna je een nieuwe link toegestuurd krijgt vanuit Tuya. Daarin staat ‘als het goed is’ ook jouw accountnummer vermeld.

Update: we hebben opgemerkt dat dit niet altijd het geval is. Bij sommige herstel e-mails werden geen accoutnummers gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts