Home » Smart home blog » LSC Smart Connect met Google Home koppelen

LSC Smart Connect met Google Home koppelen

lsc smart connect met google home koppelen

Enkele LSC Smart Connect producten. © Smarthomeweb
Robbert Tigchelaar · Laatste update: 13 september 2019

Action verkoopt sinds kort smart home producten in haar winkel en in de webshop. Het gaat om smart home apparaten van het merk LSC Smart Connect, wat gebaseerd is op het Tuya Smart Platform. Gezien de zeer lage prijs van de verschillende Smart Connect producten, kan het interessant zijn om te kijken naar integratiemogelijkheden binnen je smart home. Zijn de producten bijvoorbeeld aan te spreken via Google Home met Google Assistant? En zo ja: hoe maak je dan succesvol een koppeling tussen deze twee merken?

In dit uitgebreide artikel beschrijf ik stap voor stap hoe je LSC Smart Connect met Google Home koppelen kunt. Zoals je wellicht al op de verpakking van je nieuwe producten hebt gezien, zou het mogelijk moeten zijn om de apparatuur met spraak te kunnen bedienen via Google Assistant of Amazon Alexa. Tijd om te zorgen voor een goede koppeling, zodat we Google kunnen vragen om de lampen aan te zetten of de LSC Smart Connect Smart Plug te activeren. Lees hier onder hoe je de LSC Smart Connect Google Home koppeling maakt met een simpele stappenplan.

google nest hub max

Nieuw: Google Nest Hub Max

De grotere variant van de Google Nest Hub. Ook heeft deze Hub Max nieuwe functionaliteiten die de smart display nog beter maken, denk bijvoorbeeld aan een camera aan de voorzijde. Ook ideaal voor deze LSC Smart Connect Google Home koppeling.

Redenen voor de LSC Smart Connect Google Home koppeling

Laten we beginnen bij het bij het begin: waarom is een koppeling van LSC Smart Connect Google Home koppeling zo interessant? Na het publiceren van onze LSC Smart Connect Action review kregen we direct al vragen binnen over koppelingen met Hue en met Google Home. Er zijn diverse redenen te benoemen waarom het koppelen ongelooflijk interessant is. Ik zet de voornaamste op een rij:

 • LSC Smart Connect producten met spraak bedienen: zoals je wellicht weet kun je met een Google Home koppeling, aangesloten apparaten met spraak aansturen. Het kan bijvoorbeeld gaan om het activeren of dimmen van lampen, maar ook voor het activeren van slimme stekkers of scenario’s.
 • Op goedkope wijze je smart home uitbreiden: de producten van LSC Smart Connect zijn onwijs goedkoop in tegenstelling tot veel andere smart home merken.
 • Alles op een centrale plek bedienen: om te voorkomen dat je straks tientallen programma’s en applicaties hebt voor al je smart home apparatuur, is het wenselijk om alles op een centrale plek te bedienen. Hiermee voorkom je dat je smart home verandert in een smart home jungle.
 • Apparatuur op afstand bedienen: je kunt de wens hebben om je nieuwe Smart Connect apparaten op afstand aan te sturen. Gezien het merk alleen werkt via WiFi (2,4GHz) is het praktisch onmogelijk om deze zonder koppeling buitenshuis te bedienen. Met een Google Home koppeling zou dit wellicht tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Daarbij is deze vorm van koppelen veel zinvoller dan een koppeling via bijvoorbeeld IFTTT, waarbij de mogelijkheden beperkt zijn. Dit bleek bij het artikel LSC Smart Connect met Hue koppelen: ook deze koppeling kan beter gerealiseerd worden via een aansluiting met Google Home. Je dient dan wel de lampen aan te sturen via de Google Home app, met spraak via Google Assistant of via de Google Nest Hub, een smart display.

Benodigdheden voor de Smart Connect koppeling met Google Assistant

Voor het kunnen bedienen van LSC Smart Connect apparaten met spraak of via een Google Nest Hub, dien je natuurlijk wel in het bezit te zijn van zo’n Google smart speaker of display. Ik zet alle benodigdheden voor het maken van een koppeling op een rij:

 • LSC Smart Connect apparaten
 • LSC Smart Connect account én applicatie
 • Google Home smart speaker of Google Nest Hub smart display
 • Google Home account én applicatie
 • Goed werkend WiFi netwerk voor het koppelen

Als je alles in huis hebt gehaald (of al had), dan is het tijd om te beginnen met het koppelen van deze twee smart home merken, zodat je bijvoorbeeld de lampen eenvoudig kunt aansturen met spraak via Google Assistant.

Stappenplan: LSC Smart Connect koppelen met Google Home

Het is allereerst belangrijk dat je de LSC Smart Connect lampen of bijvoorbeeld smart plugs (slimme stekker) succesvol kunt gebruiken en aan kunt sturen via je smartphone via de Smart Connect app. Daarbij gaan we ervan uit dat je reeds in het bezit bent van een Google Home smart speaker of de Google Nest Hub én dat je een Google Home account hebt. Ook een Google Home app op je smartphone of tablet is hierbij een vereiste. Alles paraat, dan kunnen we van start met de LSC Smart Connect Google Home koppeling!

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Klik op toevoegen (+ icoon)
 3. Druk op nu op ‘Apparaat instellen’
 4. Ga naar ‘Heb je al iets ingesteld?’
 5. Druk nu op het vergrootglas en typ ‘Smart Life’ en druk op de applicatie
 6. Log in met je LSC Smart Connect accountgegevens
 7. Al je LSC Smart Connect producten verschijnen nu in de Google Home app
 8. Kies de apparaten die je toe wilt voegen aan Google Home en kies in welk huis en welke kamer deze staan. Klik nu op volgende.

De koppeling is nu gemaakt. Je kunt nu in de Google Home zelf scenario’s aanmaken en daarin bijvoorbeeld slimme lampen of slimme stekkers van LSC Smart Connect opnemen.

lsc smart connect google nest hub

De LSC Smart Connect lampen zijn na het koppelen te bedienen met bijvoorbeeld de Google Nest Hub.

LSC Smart Connect apparaten buitenshuis bedienen is nu ook mogelijk

Dankzij de koppeling met bijvoorbeeld de Google Nest Hub, kun je via de Google Home app de LSC Smart Connect apparaten aansturen. Dit kan dus vanaf nu ook buitenshuis, zodat je bijvoorbeeld onderweg alvast een aangesloten apparaten op een smart plug kunt activeren of de lampen alvast aan kunt zetten!

Voorbeelden bediening via Google Assistant

Zodra de koppeling gerealiseerd is, kun je met spraak de LSC Smart Connect lampen bedienen met Google Home via Google Assistant. Je kunt daarvoor verschillende spraakopdrachten gebruiken. Ik zet wat voorbeelden op een rij:

 • Hé Google, zet alle lampen aan
 • Hé Google, dim de lampen met 10%
 • Hé Google, zet alle lampen op rood
 • Hé Google, zet koffiezetapparaat aan

Bij deze laatste variant dien je dus een slimme stekker toe te voegen, deze in de Google Home ‘Koffiezetapparaat’ te noemen en vervolgens het stekker van je koffiezetapparaat in de smart plug te steken. Leuk!

google nest hub

Google Nest Hub: een must-have voor je smart home!

Het nieuwe smart display van Google, de Google Nest Hub, is dé must-have voor elke smart home. Bedien aangesloten apparaten met spraak, maar krijg ook visueel informatie voor ogen. Ook kun je in dit geval LSC Smart Connect lampen bedienen met spraak óf via het display.

Meer smart home blogs

mesh netwerk
siri vragen
philips hue spots
oke google stel apparaat in
beveiligingstips smart home
smart home apps