Google Nest Doorbell installeren (11 stappen)

Bram Tigchelaar Laatste update: 29-08-2021

Soms vergt het installeren van en apparaat iets meer kennis dan een ander apparaat. Hoewel de Google Nest Doorbell ook draadloos te instaleren is kan er toch het één en ander verkeerd gaan. Daarom deze Google Nest Doorbell installeren stappenplan, stap-voor-stap leggen we uit hoe je de nieuwe Google Nest deurbel zelf kunt installeren.

installatie google nest doorbell

Inhoud verpakking Google Nest Doorbell © Smarthomeweb

In de verpakking van de Google Nest deurbel vind je verschillende accessoires, zoals je hierboven ziet. Zo zit er een montagesteun bij waarmee je de slimme deurbel in een andere hoek kan richten, ideaal wanneer je voordeur in een hoek zit. Verder krijg je schroefjes en pluggen om de deurbel aan de muur te plaatsen. Voor de installatie heb je een boormachine nodig en natuurlijk ook een goed werkende wifi.

De installatie van deze Nest deurbel is vrij eenvoudig, zeker wanneer je kiest voor de draadloze installatie. Voor de bedrade installatie is het belangrijk dat je de juiste beltrafo hebt en deze vooraf goed geïnstalleerd hebt. Voor het installeren van de Google Nest Doorbell kun je onderstaande stappenplan gebruiken:

Tijdsduur: 5 minuten

 1. Open de Google Home app, als je deze nog niet hebt installeer deze en maak een account aan.
 2. Klik vervolgens op het plusje linksboven in de app en klik op “Apparaat instellen”.
 3. Kies vervolgens voor nieuwe apparaten toevoegen en geef aan in welk huis je de deurbel wilt installeren.
 4. De app gaat vervolgens op zoek naar een nieuw apparaat, hierbij vraagt de app welk apparaat je wilt instellen, klik vervolgens op deurbel.
 5. Geef aan welke deurbel je wilt installeren, voor deze installatie kies je voor Nest Doorbell (batterij).
 6. Scan vervolgens de QR-code op de achterzijde van de deurbel.
 7. Lees vervolgens de gebruiksrichtlijnen en privacyrichtlijnen goed door en klik op volgende.
 8. Sluit de deurbel aan op het netstroom met de bijgeleverde USB-C-oplader. Gebruik hiervoor zo’n oplaadblokje waarmee je ook je smartphone oplaad.
 9. Wacht vervolgens tot het lampje blauw wordt en ga dan verder met de installatie. Mocht dit niet het geval zijn of lukt het niet om verbinding te maken, dan kun je proberen om de deurbel terug te zetten in fabrieksinstellingen (zie hieronder hoe dit moet).
 10. Na het verbinden met de deurbel geef je aan met welke wifi de deurbel verbinding moet maken, dit moet de wifi zijn waarmee al je Nest apparatuur verbonden is.
 11. Nadat de deurbel succesvol geïnstalleerd is geef je aan of je kiest voor de vaste bedrading of voor de batterij.

installeren google nest doorbell

Nadat je bovenstaande stappen succesvol hebt doorlopen kun je de deurbel bevestigen aan de muur. In de app staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen. Belangrijk is dat je de camera ongeveer op een hoogte van 1,2 meter boven de grond hangt, hierdoor kan de camera zowel mensen als pakketjes zien. Verder is het belangrijk dat je je minimaal 5,7 cm ruimte boven de deurbel vrij houdt, deze ruimte is bedoelt voor het loskoppelen van de deurbel. Bekijk onderstaande filmpje voor de installatie van de deurbel:

Problemen met installatie: Google Nest Doorbell reset fabrieksinstellingen

Heb je problemen met het installeren van je Google Nest Doorbell, dan kun je direct proberen de Nest Doorbell te resetten en de instellingen terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Dit doe je als volgt:

 1. Op de achterzijde van de Nest deurbel onder de USB-C-ingang vind je een klein gaatje. Druk met een punaise of spelt dit knopje in en houdt deze ingedrukt.
 2. Na ongeveer 10 seconden hoor je geluid en wordt er afgeteld. Het knopje begint geel te kleuren en begint met knipperen.
 3. Houdt nog steeds het knopje ingedrukt en wacht tot je een bevestiging krijgt van de deurbel en tot het lampje geel wordt.
 4. Bevestiging gehoord en is het lampje geel laat dan het knopje los.

Vervolgens kun je weer proberen de deurbel te installeren, meer lezen over de Google Nest deurbel? Lees dan onze Google Nest Doorbell review met enkele handige tips waardoor je misschien meer uit je deurbel kunt halen!

google nest doorbell beltrafo

Google Nest Doorbell trafo – Voor bedraad aansluiten

De nieuwe Google Nest deurbel is zowel draadloos al bedraad aan te sluiten. Sluit je de deurbel bedraad aan, dan heb je geen gedoe met een lege accu. Ook kun je de deurbel instellen op de beste resolutie, zonder dat de accu snel leeg raakt. Voor de het bedraad aansluiten van de deurbel is het wel belangrijk dat je de juiste beltrafo hebt en de deurbel voorziet van genoeg stroom.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *