Home » Smart home reviews

Smart home reviews

Door Rob | Laatste update: 4 maart 2019

Op Smarthomeweb.nl reviewen we regelmatig de nieuwste smart home producten en gadgets. Dit kan zowel gaan om reviews van nieuwe smart home producten, als reviews die aangevraagd zijn door onze lezers.

We kijken bij onze reviews naar verschillende factoren en schrijven altijd onafhankelijke, eerlijke en betrouwbare smart home reviews. Heb jij een suggestie voor een specifieke smart home review? Stuur mij dan gerust een berichtje.


Waar letten we op bij reviews?

Bij het schrijven van smart home reviews, kijken we altijd naar vier belangrijke onderdelen die in onze ogen enorm relevant zijn bij slimme producten. Deze vier onderdelen laten we in elke review terugkomen, zodat je ook onderlinge smart home reviews eenvoudig naast elkaar kunt liggen.

Het is belangrijk om te weten dat wij de reviews eerlijk en onafhankelijk schrijven. Wij laten ons niet beïnvloeden en waarborgen kwaliteit en eerlijkheid in onze tests. In onze reviews zoomen we bij verschillende producten grotendeels in op de volgende factoren: mogelijkheden, ondersteuning, design en prijs. Ik licht ze hieronder kort toe.

Mogelijkheden en toegevoegde waarde

Het is goed om de mogelijke functionaliteiten onder de loep te nemen. Is een smart home product écht slim en is er daadwerkelijke sprake van toegevoegde waarde binnen een smart home? Vandaag de dag krijgen steeds meer producten een ‘slimme’ stempel, terwijl dit niet altijd zo hoeft te zijn.

Ondersteuning en koppelingen

Natuurlijk is ook de ondersteuning een belangrijke onderzoeksfactor. Wij zoeken uit of een product bijvoorbeeld compatibel is met Google Assistant, zodat je weet of je hem kunt koppelen aan je Google Home speaker.

Design en uitvoering

Het oog wil ook wat, met name bij smart home producten die in de woonkamer komen te staan. Ook dit kenmerk nemen we mee in onze smart home reviews, waarbij we kijken naar de afwerking, de behuizing en het totaalplaatje.

Prijs- kwaliteitsverhouding

Bij een hoge prijs hoeft het product niet altijd goed te zijn. Sterker nog, er zijn tal van voorbeelden waarbij laag geprijsde smart home producten beter scoorden dan duurdere varianten. Wij leggen de kwaliteit naast de prijs en bepalen of in hoeverre er sprake is van een goede prijs/kwaliteitsverhouding.


Recente reviews van smart home producten

Bekijk specifieke smart home reviews die uitgevoerd zijn door ons, Smart Brothers.

Nanoleaf Canvas review
Glance clock review
nuki smart lock review
netatmo thermostaat review
ring video deurbel 2 review
unboxing innr smart plug review
unboxing athom homey
netatmo rookmelder review
sonos one review
Netatmo welcome review unboxing
onkyo g3 smart speaker review
gigaset all you need box review
proairtech zx 9000 review
philips hue go review
zoef robot sien review
dyson pure cool desk review
Saeco GranBaristo Avanti HD8977 review
klikaanklikuit ipcam-2000 review
medisana bs440 connect review
omron evolv review
fibaro smoke sensor 2 review
blueair blue pure 221 review
alecto divm-550 review
nefit easy thermostaat review
douxe smart wifi stopcontact
netatmo nws01-ec review
excellence 5040 robotstofzuiger review
miele wce 770 wcs review overzicht1
google home mini review
flic smart button review
zoef rob robotmaaier
lovnix ding dong deurbel review
somfy rookmelder review