Hue lamp resetten zonder bridge en andere mogelijkheden

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Wil je een Hue lamp resetten? Dat kan soms nog lastig zijn, want er zijn verschillende manieren om een Hue lamp te restten. In dit artikel hebben we verschillende manieren voor je beschreven hoe je de slimme lampen van Hue kunt resetten.

hue lamp resetten

Hue bridge en Hue lamp © Smarthomeweb

Er zijn verschillende manieren om een Hue lamp te resetten, hieronder hebben we deze manieren op een rij gezet. Check welke wijze het meest interessant is voor jou en welke natuurlijk ook mogelijk is voor jou. Heb je bijvoorbeeld geen bridge dan is de eerste keuze niet mogelijk en dan moet je even naar beneden scrollen.

Makkelijkste manier Hue lampen resetten met bridge

De makkelijkste en meest voor de hand liggende manier om de Philips Hue lampen te resetten, is door gebruik te maken van de Hue bridge. Via de Hue app waarmee de lampen gekoppeld zijn aan de bridge kun je de lampen selecteren en deze handmatig verwijderen. Hieronder vind je een korte stappenplan hoe je dit doet:

Stappenplan Hue lampen resetten met bridge:

 • Open de Hue app
 • Ga naar instellingen
 • Klik op Lamp configuratie
 • Klik de lamp aan die je wilt resetten (de lamp die je aanklikt in de app zal knipperen)
 • Klik op verwijderen

Bij succesvol verwijderen zal de slimme lamp nog een keer knipperen en is de lamp uit je systeem verwijderd. Nu kun je de lamp opnieuw toevoegen aan je systeem. Via deze stappenplan gaan we ervan uit dat je de huidige lampen in je huis wilt verwijderen en opnieuw in wilt stellen. De lampen zijn dus in jouw beheer en zijn gekoppeld met jouw account. Bekijk hieronder een afbeelding voor meer duidelijkheid.

hue lamp resetten met bridge

Stappen voor het verwijderen van Hue lampen met bridge

Hue Bluetooth lampen resetten

Heb je Bluetooth lampen en werken ze dus zonder bridge? Dan kun je deze ook verwijderen in de Hue bluetooth app als de lampen gekoppeld zijn aan je account. Ook bij bluetooth lampen werkt dit op dezelfde wijze als lampen die gekoppeld zijn aan een bridge. Hieronder hebben we de stappenplan voor het resetten van Hue lampen die werken met bluetooth:

 • Open de Hue bluetooth app
 • Ga naar instellingen
 • Druk op Lamp configuratie
 • Zoek de lamp die je wilt resetten en klik er op
 • De gekozen lamp zal knipperen, is dit de juiste dan kun je op verwijderen drukken

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Hue lamp resetten zonder Bridge?

Wil je een lamp resetten zonder een bridge? Dat kan zeker, dit kan namelijk het geval zijn wanneer de lampen gekoppeld zijn aan een andere bridge en je hier geen toegang toe hebt. In principe zijn de lampen dan gekoppeld aan een ander systeem zullen de lampen niet weergegeven worden als je de lampen wilt koppelen aan jouw systeem. Hieronder hebben we een simpele stappenplan hoe je de lampen kunt resetten zonder bridge:

 1. Op de lamp die je wilt resetten staat een serienummer (zie onderstaande foto), het serienummer bestaat uit zes cijferige nummer en letter combinatie.
 2. Draai de Hue lamp in een lamp en zet de lamp aan
 3. Open de Hue app
 4. Druk op instellingen
 5. Ga naar Lamp configuratie
 6. Druk op: Geef serienummer en voer hier de zes tekens in
 7. De app zal nu de Hue lamp resetten en hem opnieuw verbinden met de app

Mocht je deze lamp alsnog willen resetten, dan kun je de lamp selecteren in de app en hem weer handmatig verwijderen. Bekijk hieronder een de afbeeldingen voor meer duidelijkheid over het resetten van een Hue lamp zonder bridge.

hue lamp resetten zonder bridge

philips hue ambiance starterskit

Philips Hue Ambiance starterset

Nog geen Hue lampen of zijn ze kapot? Kies dan voor een voordelige Philips Hue starterskit. Bij dit pakket krijg je drie Hue lampen, een bridge en een Dimmer Switch.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *