Wat te doen als je Hue lamp niet bereikbaar is?

philips hue lamp niet bereikbaar, wat te doen

▲ Afbeelding ter illustratie © Canva

Heb je een Hue lamp die niet bereikbaar is? Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een probleem met de lamp zelf, de wifi-verbinding of de Hue-bridge. In deze gids vind je informatie over de mogelijke oorzaken van een niet-bereikbare Hue lamp en hoe je het probleem kunt oplossen.

  In negen van de tien gevallen los je het probleem op door de Hue lamp te resetten. Dit is een makkelijke handeling, maar je moet daarna de lamp wel opnieuw toevoegen. Lost dit het probleem niet op dan kan de lamp ook gewoon stuk zijn. Lees hier onder alle mogelijke oplossingen wanneer je lamp niet bereikbaar meer is.

  Oorzaken wanneer een lamp niet bereikbaar is of niet meer werkt

  Wanneer een Hue lamp niet bereikbaar is, kan deze vaak geen verbinding meer maken met de bridge of het wifi-netwerk. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals defecten aan de lamp zelf, problemen met het wifi-signaal, of kwesties met de Hue bridge. Als de lamp zelf niet defect is, kan een reset vaak de oplossing zijn.

  Echter, voordat je begint met het resetten van de lampen, is het raadzaam om eerst andere mogelijke problemen te controleren. Het resetten van lampen betekent namelijk ook dat je ze opnieuw moet toevoegen, en dat kan een tijdrovende klus zijn, vooral als je meerdere Hue lampen in je huis hebt.

  Zo los je het op:

  • Controleer of de lamp is ingeschakeld: Controleer of de lamp is ingeschakeld door de aan- en uitschakelaar te gebruiken. Als de lamp nog steeds niet bereikbaar is, ga dan verder naar stap 2.
  • Controleer of de lamp verbonden is met de Hue-bridge: Open de Hue-app en controleer of de lamp in de lijst met apparaten staat. Als de lamp niet in de lijst staat, ga dan verder naar stap 3.
  • Controleer de wifi-verbinding: Zorg ervoor dat de lamp is verbonden met het wifi-netwerk. Je kunt dit doen door de instellingen van de lamp te openen. Als de lamp niet is verbonden met het wifi-netwerk, ga dan verder naar stap 4.
  • Controleer het wifi-netwerk: Zorg ervoor dat het wifi-netwerk stabiel is en dat het wachtwoord correct is. Je kunt dit doen door een ander apparaat op het wifi-netwerk aan te sluiten. Als het wifi-netwerk niet stabiel is of het wachtwoord incorrect is, pas dan het wifi-netwerk aan.
  • Reset de lamp: Als de lamp nog steeds niet bereikbaar is, kun je de lamp resetten. Dit verwijdert alle instellingen en koppelingen van de lamp. Hieronder leggen we uit hoe je de lamp op verschillende manieren kunt resetten.
  • Reset de Hue-bridge: Als de lamp nog steeds niet bereikbaar is, kun je de Hue-bridge resetten. Dit verwijdert alle instellingen en koppelingen van de Hue-bridge. Om de Hue-bridge te resetten, moet je de resetknop 10 seconden ingedrukt houden.

  Oplossing: reset de Philips Hue lamp

  Vaak treedt er een storing op bij Hue lampen, waardoor ze in de war raken en geen verbinding meer kunnen maken. Deze storing kan verschillende oorzaken hebben, zoals een stroomstoring, maar ook andere factoren kunnen een rol spelen. De oplossing om de lamp opnieuw te verbinden kan vaak simpelweg een reset zijn, gevolgd door het opnieuw koppelen met de Bridge.

  Er zijn diverse methoden beschikbaar om een Hue lamp te resetten, waaronder via de Bridge, met behulp van een dimmer of handmatig. Soms kan de ene methode wel werken terwijl de andere dat niet doet. Daarom hebben we hieronder alle mogelijke methoden opgesomd:

  1. Philips Hue lamp via Hue Bridge resetten

  Als de Philips Hue lampen niet vindbaar zijn of je hebt andere problemen kan je deze resetten via de Hue Bridge.

  1. Zorg dat de Hue Bridge in de buurt is.
  2. Draai de Hue Bridge om en druk op de achterkant van het apparaat op de knop “Restore To Factory Settings”.
  3. Wacht daarna ongeveer een minuut. Aan de voorkant gaat als het goed is een lampje knipperen, als dit gestopt is is de reset voltooid.
  4. Open de Philips Hue app en je kunt opnieuw starten. Alle lampen kan je weer toevoegen en gebruiken.

  2. Philips Hue lamp via Hue Dimmer resetten

  Je kunt je Hue lampen ook via je Hue Dimmer resetten wanneer je problemen hebt met je slimme verlichting.

  1. Zorg ervoor dat de lampen aanstaan.
  2. Houdt de dimmer dicht bij je Hue lamp.
  3. Druk de aan- en uitknop voor minimaal 10 seconden tegelijk in.
  4. De lamp knippert als het goed is nu 3 keer.
  5. Wanneer de lamp 3 keer heeft geknipperd zijn ze gereset!

  3. Philips Hue lamp handmatig resetten

  Wanneer je Hue lamp niet bereikbaar is kan je je slimme lampen als volgt handmatig resetten:

  1. Ga naar de Hue lamp toe.
  2. Draai het peertje uit de fitting.
  3. Wacht ongeveer een minuut.
  4. Onthoud het serienummer wat op de Hue lamp staat.
  5. Draai het peertje weer in de fitting.
  6. Start de Hue app op en voeg de lamp opnieuw toe. Wanneer de lamp niet vindbaar is kan je deze handmatig toevoegen door het serienummer in te voeren. Dit kan bij ‘lampconfiguratie’ en dan op het plusje drukken.

  Mocht dit het probleem niet oplossen dan kun je ook altijd contact opnemen met de klantenservice van Philips Hue.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Related Posts