Philips Hue spots of alternatieven?

philips hue spots

▲ Nieuwe Philips Hue spots: Centris © Signify

Er komen er meer en meer bij: spots van Philips Hue. Maar welke zijn er nu eigenlijk allemaal? In dit artikel zorgen we overzicht en zetten we alle Philips Hue spots op een rij mét interessante alternatieven. Van badkamerspots tot spots die gebruikt kunnen worden voor bestaande lampen.

Philips Hue is haar assortiment vol aan het door ontwikkelingen, hierdoor komen er steeds meer nieuwe lampen op de markt. Begin dit jaar introduceerde ze ook veel nieuwe Hue buitenverlichting, waaronder de Hue Lily XL spots. Om er een beetje overzicht in te creëren hebben we een overzicht gemaakt met Philips Hue spots. In dit overzicht maken we onderscheid tussen inbouwspots, opbouwspots, badkamerspots, buitenspots, GU10 spots voor bestaande lampen en natuurlijk kijken we ook naar alternatieven voor Philips Hue spots.

Verschillende Hue spots:

Slimme inbouwspots van Philips Hue

Inbouwspots zijn spots die ingebouwd worden in bijvoorbeeld het plafond. In tegenstelling tot opbouwspots zit er in inbouwspots direct lampen die gekoppeld kunnen worden met het Hue systeem. Deze Hue inbouwspots zijn handig wanneer je nog geen lampen hebt en wanneer je op zoek bent naar nieuwe verlichting in bijvoorbeeld je woonkamer. In totaal heeft Philips Hue drie verschillende inbouwspots, waaronder de Centura-, Milliskin- en Phoenix-lijn. Bekijk deze verschillende spots hieronder:

hue centra spots

Philips Hue Centura inbouwspot

Deze Philips Hue Centura inbouwspot is makkelijk te plaatsen en is ideaal om iets in je huis vanaf het plafond uit te lichten. Ook kun je deze spot in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren laten branden.

Bekijk Meer info

philips hue milliskin inbouwspot

Philips Hue Milliskin inbouwspot

Ook in de Milliskin lijn zitten mooie Hue inbouwspots, let wel op deze spot kan alleen in warm tot koelwit licht branden en niet in kleur.

Bekijk Meer info

Philips Hue Phoenix inbouwspot

De Hue Phoenix inbouwspot is ook makkelijk te installeren en werkt via wifi. Met een bridge koppel je de Hue lampen met elkaar en kun je handige timers instellen.

Bekijk Meer info

Philips Hue Opbouw spots

Philips Hue opbouwspots werken net weer iets anders. In plaats van het inbouwen van de spots plaats je deze spots op de muur of plafond. Het handige van deze opbouwspots is dat je de ze makkelijk kunt verplaatsen en bepaalde ruimtes of voorwerken kunt uitlichten. Philips Hue heeft veel verschillende lijnen waarin ze opbouw spots hebben, bekijk hieronder zes verschillende Hue opbouw spots.

philips hue argenta

Philips Hue Argenta

Leuke opbouwspot van Hue die ook in 16 miljoen verschillende kleuren kan branden. Met deze spot kun je een voorwerp of deel van een ruimte mooi belichten.

Bekijk Meer info

Philips Hue Fugato

Ook de Fugato spot kan in verschillende kleuren branden en is vrij simpel te installeren. Deze spot werkt wel met bluetooth, hierdoor dien binnen een straal van 10 meter van de lamp zijn wil je hem via je mobiel bedienen.

Bekijk Meer info

philips hue buckram

Philips Hue Buckram

De Buckram opbouwspot werkt wel gewoon met wifi en dus ook met een Hue Bridge. Echter is het niet mogelijk om deze spot in verschillende kleuren te laten branden.

Bekijk Meer info

Philips Hue Runner

De Hue Runner opbouwspot is voorzien van een White Ambiance lamp, hierdoor is het mogelijk om de lamp te laten branden in warm en koel wit kleuren.

Bekijk Meer info

philips hue centris

Philips Hue Centris (Nieuw)

De Hue Centris is de nieuwste Hue spot lamp. Opvallend is dat de lamp naast twee spots ook nog verlichting heeft op de balk zelf. Dit is de variant die twee spots heeft, maar hij is ook verkrijgbaar met drie spots.

Bekijk Meer info

Philips Hue Buratto

De Buratto is ook een mooie Philips Hue spot. Deze spot wordt geleverd met een White Ambiance lamp, hierdoor is het mogelijk om de lamp te laten branden in verschillende wit lichten.

Bekijk Meer info

Of wil je Philips Hue spots in badkamer?

We krijgen ook vaak de vraag of het mogelijk is om slimme verlichting in de badkamer te plaatsen. Dan kan zeker, vaak dien je dan goed te kijken naar de IP-waarde van de lamp. De IP-waarde geeft namelijk de aan hoe stof- en waterdicht een lamp is. De lampen van Philips Hue die geschikt zijn voor de badkamer komen uit de Adore lijn. Hieronder hebben we een overzicht met Philips Hue badkamer lampen die in deze Adore lijn zitten.

philips-hue-adore

Philips Hue Adore inbouwspot

Een mooie Philips Hue inbouwspot die geschikt is voor de badkamer. De Hue Adore inbouwspot wordt geleverd met een White Ambiance GU10 lampen die in verschillende wit lichten kan branden.

Bekijk Meer info

Philips Hue spots voor buiten

Lampen die erg in trek zijn en direct zorgen voor een gezellige sfeer in je tuin zijn de Philips Hue spots. De spots hebben een prikstok waarmee je de lampen eenvoudig in de grond zet en waarmee je een object kunt uitlichten. Ook is het mogelijk om de lampen te bevestigen aan een balk of een schutting. De Hue buitenspots zijn te verkrijgen in twee varianten, waaronder de gewone Lily spot en een XL variant. Bekijk beide Philips Hue buitenspots hieronder:

philips hue lily spot

Philips Hue Lily buitenspot

Met de Philips Hue Lily buitenspot kun je een object, bijvoorbeeld een boom, heel mooi uitlichten. Ook is het mogelijk de lampen in verschillende kleuren te laten branden, dit zorgt direct voor veel sfeer in je tuin. Ook is het mogelijk om meerdere Lily spots met elkaar te koppelen, zodat alles met elkaar werkt.

Bekijk Meer info

philips hue lily xl buitenspots

Philips Hue Lily XL

De Philips Hue Lily XL is één van de nieuwe lampen uit de buitenverlichting serie van Hue. De Hue Lily XL werkt hetzelfde als de kleine variant, alleen het formaat is van deze lamp is een stuk groter.

Bekijk Meer info

Huidige spots slim maken – Philips Hue GU10

Heb je in je huis al spots in het plafond verwerkt? Dan is de beste en goedkoopste oplossing om gewoon te kiezen voor GU10 lampjes. Deze GU10 lampen van Hue kun je gewoon in je huidige lampen draaien, waardoor je direct aan de slag kunt. Momenteel zijn er drie verschillende GU10 lampjes te verkrijgen: White, White Ambiance en White & Color Ambiance. Het verschil zit hem in de kleuren waarin de lampen kunnen branden, zo is het met White & Color Ambiance lampen mogelijk om in 16 miljoen verschillende kleuren te branden.

hue-gu10 white

Hue GU10 White

De GU10 White spotjes zijn het goedkoopst en kunnen in zacht of warm witlicht branden. Ook is het mogelijk om de lamp te dimmen met een Hue afstandsbediening of met je smartphone.

Bekijk Meer info

Hue GU10 white ambiance

Philips Hue GU10 White Ambiance

De GU10 White Ambiance kunnen in verschillende tinten warm tot koelwit licht branden.

Bekijk Meer info

philips gu10 white color

Philips Hue GU10 White and Color Ambiance

De White and Color Ambiance lampen zijn wel een stuk duurder dan de andere twee soorten, maar deze spots kunnen ook in verschillende kleuren branden wat weer zorgt voor een leuk effect en veel sfeer.

Bekijk Meer info

Alternatieven voor Hue spots

Naast Philips Hue lampen zijn er natuurlijk ook alternatieven. Vaak zijn deze Hue alternatieven ook nog te koppelen met het systeem van Hue en qua prijs een stuk aantrekkelijker. Wel zijn we ervan overtuigd dat de lampen van Philips Hue het beste werken, omdat dit gewoon werkt met een eigen systeem. Ben je toch op zoek naar andere alternatieven Hue spots? Bekijk dan hieronder drie goede alternatieven.

omlopp ikea spots

IKEA OMLOPP spots

Leuke LED-spots van IKEA. Deze spots zijn vrij makkelijk te installeren, omdat je ze gewoon opplakt. De lampen zijn vooral bedoelt om in kasten en of onder planken te hangen.

Bekijk Meer info

homeylux inbouwspots

Homeylux inbouwspots

De Homeylux lampen werken met een eigen systeem. Via dit systeem kun je de lampen bedienen via app, daarnaast zijn de lampen ook te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.

Bekijk Meer info

eglo slimme spots

Eglo slimme spots

Ook de spots van Eglo werken met een eigen smart home systeem. Via de app kun je de lampen aan- of uitzetten, daarnaast zijn de lampen dimbaar en kun je de lampen indelen in bepaalde ruimtes of kamers.

Bekijk Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
smart-home-xiaomi

Smart Home Xiaomi

▲ Robotstofzuiger van Xiaomi © Pexels Smart home merken springen vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Voor…
Lees meer