Google Home huis verwijderen

Ben je verhuisd of wil je opnieuw beginnen dan kan het handig zijn om je Google Home huis te verwijderen.
Google Home huis verwijderen

Je huis verwijderen in de Google Home app, soms is het nu eenmaal nodig. In deze blog gaan we kort in op een aantal redenen waarom het slim kan zijn om je huis te verwijderen en vertellen we je hoe je het in 4 stappen voor elkaar hebt.

Hoe verwijder je je huis uit Google Home?

Je huis verwijderen is eenvoudig in een paar stappen geregeld. Belangrijk hiervoor is wel dat je in de Google Home app het enige (gezins)lid van het betreffende huis bent. Het kan dus zijn dat je eerst de andere leden uit het huis dient te verwijderen. Eenmaal alleen over, zijn dit de stappen om het huis te verwijderen:

 1. Open de Google Home app.
 2. Kies je huis en ga naar ‘instellingen’.
 3. Scroll naar beneden en druk op ‘Dit huis verwijderen’. Staat er dit huis verlaten, dan ben je niet het enige lid van het huis. Hiervoor dien je eerst leden uit het desbetreffende huis te verwijderen, hoe je dit doet, lees je hieronder.
 4. Kies ‘Huis verwijderen’.
stappen om Google Home huis te verwijderen
Dit zijn de stappen om een Google Home huis te verwijderen

Heb je bovenstaande stappen gevolgd, dan is jouw huis samen met alle gekoppelde apparaten uit de Home app verwijderd. Alle ruimte om met een schone lei te beginnen dus!

Leden uit een huis verwijderen – Google Home app

Met gebruik van de Google Home app kun je in een aantal handelingen snel (gezins)leden uit je huis verwijderen, wat een pre is wanneer je je huis wilt verwijderen. Zo doe je dat:

 1. Start de Google Home app
 2. Selecteer je huis
 3. Ga naar instellingen en druk op ‘Huishouden’
 4. Druk op het lid dat je wilt verwijderen
 5. Kies rechtsboven ‘Verwijderen’

gezinslid verwijderen uit Google Home huis
Bekijk hier de stappen om een gezinslid te verwijderen

Waarom je huis verwijderen uit de Google Home app?

Er kunnen vele verschillende redenen zijn om je huis in de Google Home app te verwijderen. Of je nu van plan bent om te verhuizen, of je merkt dat sommige dingen niet meer werken óf dat je simpelweg het overzicht kwijt bent, we snappen het helemaal. Dit zijn in onze optiek de voornaamste redenen om je huis uit de Home app te verwijderen:

 1. Je gaat verhuizen: Verhuizen naar een nieuw huis betekent een frisse start. Als je gaat verhuizen en weer van plan bent om Google Home in je nieuwe woning te gebruiken, kan het dan ook handig zijn je (oude) huis eerst even te verwijderen voordat je opnieuw begint. Veel apparaten zullen namelijk opnieuw ingesteld moeten worden, het erg prettig kan zijn om even bij nul te beginnen.
 2. Sommige functies werken niet goed meer: Wanneer je meerdere slimme apparaten in huis hebt, kan het zijn dat je sommige functies niet goed meer aan de praat krijgt. Veelal is dit op te lossen door bij de individuele apparaten problemen te verhelen of instellingen te wijzigen. Kom je er toch niet uit, dan zit er soms niks anders op dan je huis in de app te verwijderen.
 3. Je bent het overzicht kwijt: Heb je vele slimme apparaten, en heb je misschien al verschillende upgrades achter de rug? Dan kan het zijn dat je Google Home app in de tussentijd een zooitje geworden is. Vooral als je veel dezelfde producten gekoppeld hebt en niet meer precies weet wat nu wat is, kan het handig zijn om simpelweg het huis te verwijderen en met een schone lei te beginnen
 4. Zit aan het maximale aantal huizen: je kunt maximaal lid zijn van vijf verschillende Google Home huizen. Het kan voorkomen dat je lid bent van meerdere huizen en je niet meer lid kan zijn van een nieuw huis. Om ruimte hiervoor te creëren kun je een Google Home huis verwijderen of jezelf verwijderen uit het huis.

Extra tip: ben je het overzicht kwijt dan kun je het gehele huis verwijderen. Vervolgens kun je alles weer toevoegen en koppelen. Door een Google home ruimte toe te voegen kun je overzicht voor jezelf creëren. Ook kun je hiermee apparaten in bepaalde ruimtes bedienen met spraak, handig voor bijvoorbeeld slimme verlichting of de robotstofzuiger.

google nest hub max

Google Nest Hub Max

Met een Google Nest Hub kun je bekijken in welke ruimtes je apparaten hebt. Ook kun je deze apparaten per ruimte besturen, dit zorgt voor een goed overzicht. De Google Nest Hub Max is net weer een slag groter dan de gewone Hub. Ook is deze Hub Max voorzien van een camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts