Google Nest Hub fotolijst instellen

Kies zelf welke foto’s je voorbij ziet komen op je Google Nest Hub.
Google Nest Hub fotolijst instellen
Google Nest Hub met de instellingen van de Google weer kikker.

Als eigenaar van een Google Nest Hub, vraag je je misschien af hoe je in kunt stellen welke foto’s hier op worden weergeven. Om er voor te zorgen dat je dit gemakkelijk voor elkaar krijgt, vertellen we je kort hoe je foto’s op de Google Hub kunt zetten, hoe Google Photo’s werkt en tot slot hoe je deze foto’s eventueel ook naar je tv kunt streamen!

Hoe zet je foto’s op de Google Nest Hub?

Naast alle andere handige functies van de Google Nest Hub, is het display perfect om je foto’s op weer te geven. Wil je dit doen, dan zul je eerst je foto’s via Google Foto’s op de hub moeten instellen. Dit kan op twee manieren, namelijk via de Google Home App op je telefoon of via het Nest-scherm zelf. Per apparaat gaat dit als volgt:

Foto’s instellen via de Google Home App

Wat erg prettig werkt, is om via de Home App op je telefoon de foto’s te selecteren. Dit kan in een paar simpele stappen:

 1. Open de Google Home App
 2. Tik op de tegel van je Google Nest Hub en houd deze ingedrukt
 3. Ga rechtsboven naar het instellingen-icoon
 4. Druk op ‘Fotolijstje’
 5. Pas de gewenste instellingen aan
Verander fotolijst Google Nest Hub
Je kunt Google Assistant alles vragen, ook of hij gewoon het fotolijstje veranderd.

Foto’s instellen via het Google Nest-scherm

Wanneer je simpelweg via de display zelf instellingen wilt veranderen, kan dat als volgt:

 1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm van je Nest Hub
 2. Tik op het instellingen-icoon
 3. Druk op ‘Fotolijstje’
 4. Pas de gewenste instellingen aan

Bij zowel het instellen via je telefoon als via het Nest Hub scherm, is het van belang om de juiste foto’s al in de Google Photo’s app te hebben. Veelal zijn deze hier al automatisch ingeladen, maar dit is niet altijd het geval. Om problemen te voorkomen, is het dus handig om alvast te weten hoe Google Photo’s werkt.

Hoe werkt Google Foto’s?

Google Photo’s is een service van Google waarmee gebruikers hun foto’s en video’s kunnen opslaan, ordenen en delen. Het biedt functies zoals automatisch sorteren van foto’s op basis van datum en locatie, gezichtsherkenning, een paar bewerkingstools en handige zoekmogelijkheden. Met Google Foto’s kun je je foto’s beheren vanaf elk apparaat, inclusief computer, telefoon en tablet.

Foto’s importeren

De Foto’s app van Google slaat uit zichzelf al vele foto’s op, vooral als je de app op je telefoon hebt staan. Mocht je toch andere foto’s toe willen voegen, bijvoorbeeld als je deze op je computer hebt staan, dan kan dat eenvoudig door ze te importeren:

Via je PC: Ga naar photos.google.com → Log in → klik rechtsboven op ‘Uploaden’

Via je telefoon: Open de ‘Google Foto’s-app’ → open Bibliotheek → Tools → ‘Foto’s Importeren’

Ook kun je in Google Foto’s app een album aanmaken met foto’s die je getoond wil hebben, hiermee voorkom je dat foto’s op de Hub die je daar eigenlijk niet wilt hebben. Ook kun je zo bijvoorbeeld de foto’s van je laatste vakantie laten zien op de hub.

Ook leuk: Foto’s streamen naar je televisie (via Chromecast)

Je kunt dus de Google Foto’s app eenvoudig benutten om je leukste foto’s op je Google Nest Hub weer te geven, maar wist je dat dit ook op je televisie mogelijk is? Wanneer je een Chromecast aan je scherm hebt aangesloten, stream je daar als volgt gemakkelijk je foto’s naar toe:

 1. Open de Google Foto’s app
 2. Selecteer welke foto’s je wilt weergeven
 3. Zorg dat je Wifi aan staat en druk rechtsboven op het ‘Casten’-logo
 4. Selecteer je Chromecast

Ook kun je de Google Chromecast gebruiken voor het streamen van je favoriete serie of gewoon YouTube. Daarbij kun je de Chromecast gebruiken voor een slim huis, zo kun je bijvoorbeeld tv aan- of uitzetten met spraak. Mocht je een Google Nest Doorbell hebben, dan kun je ook het beeld van de camera streamen naar je tv. Lees hier een handige inleiding hoe je een Chromecast installeren moet.

chromecast met google tv

Google Chromecast met Google TV

Met een Chromecast kun je van alles streamen naar een tv of ander beeldscherm. Ook kun je met een Chromecast leuke smart home scenario’s maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts