Ring koppelen aan Google Home: het kan, met een omweg

Ring Video Doorbell 4
Ring Video Doorbell 4

▲ Een Ring-videodeurbel © Ring

In principe kun je een Ring-deurbel koppelen aan een Google Home-speaker, via de Google Home-applicatie. Verwacht echter geen diepe integratie en verwacht ook geen uitgebreide mogelijkheden. Je moet de koppeling bovendien verricht via een omweg. Maar het feit is: het kán wel.

eufy deurbel slim

Nieuw: Eufy Doorbell Slim

De Eufy Doorbell Slim is één van de nieuwste deurbellen van Eufy. Deze deurbel werkt zonder basisstation en is vrij eenvoudig te koppelen met Google Home. Ook is de deurbel laaggeprijsd en werkt deze met een SD-kaartje waardoor je ook geen extra kosten hoeft te betalen voor een abonnement.

  Ring en Google Home

  Ring is natuurlijk een product van Amazon, die zijn eigen stemassistent heeft: Amazon Alexa. Tussen Amazon Alexa en Google Assistent zitten veel verschillen en overeenkomsten. Eén van de verschillen is dat de producten van Ring niet helemaal compatibel zijn met de Google Home-apparaten.

  Echter, via een omweg is het wel degelijk mogelijk een Ring-deurbel te koppelen aan de slimme speakers van Google. Daardoor krijg je toegang tot een aantal onderdelen van Ring, maar dat zijn ze lang niet allemaal. De volledige integratie is voorlopig alleen weggelegd voor Amazon Alexa.

  Zo hoef je niet te verwachten dat je de beelden van je Ring-deurbel op je de Hub van Google Nest ziet wanneer er iemand aanbelt. Ook kan de live stream niet via Google Cast naar een televisie of mediaspeler gestuurd worden. Maar wat kan dan wel? En hoe koppel je dan zo’n deurbel?

  Ring koppelen aan Google Home

  Voordat we het over het installeren hebben, is het belangrijk om te weten dat er een aantal dingen nodig zijn. Zo heb je natuurlijk een Ring-deurbel of -camera nodig. Ook moet je een Google Home- of Nest-speaker hebben en in het bezit zijn van zowel een account bij Ring als bij Google.

  Dan hebben we nog drie applicaties nodig:

  Het kan zijn dat de Google Assistent reeds aanwezig is op je smartphone.

  Heb je alles geïnstalleerd? Dan bedoelen we niet alleen de drie apps, maar ook de deurbel en de speakers, natuurlijk. Is het antwoord ja, dan kunnen we beginnen. De eerste stap die je moet nemen is gaan naar de Ring-pagina op de Google Assistant-website van de zoekmachinegigant.

  Wellicht moet je eerst nog even inloggen op je Google-account. Dit moet hetzelfde adres zijn waarmee je eerder je Google Home-account ingesteld hebt. Na het inloggen druk je rechts op de blauwe knop, genaamd Send to device. Na het klikken krijg je een dropdownmenu te zien.

  In ons voorbeeld kan alleen de Nest gebruikt worden uit de keuken. Dit is een Google Nest Mini (let dus niet te veel op het icoontje van de Google Home). Mocht er geen apparaat in de lijst staan, dan kan het zijn dat je geen geschikt apparaat hebt. Neem dus even de details door op de pagina.

  Wanneer je een speaker uitgekozen hebt (kies vooral de speaker die je zelf handig vindt), dan krijg je het verzoek op je smartphone om je Ring-account te koppelen. Geef aan dat je dat wil en log vervolgens in met de gegevens die bij het account van je Ring-producten hoort.

  Mocht dat verzoek niet binnenkomen, druk dan eerst nog even op de blauwe tekst met het woord Link. Dit is een extra stap die je voor de zekerheid kunt nemen. Dan koppel je alvast je Ring-account aan Google Home, waardoor je dat dus niet tijdens het installeren hoeft te doen.

  Na het koppelen krijg je een kleine melding te zien, links onderin. Je moet snel zijn om hem te zien, want hij is ook zo weer weg. Als het allemaal gelukt is, dan staat nu de tekst Unlink op de plek waar net Link stond. Met die knop maak je de koppeling lekker ongedaan.

  Wat kun je hier precies mee?

  Maar wat kun je nou precies dankzij de koppeling? Nou, vrij weinig. Oplettende lezers is ook al opgevallen dat de koppeling verricht wordt op een pagina die niet naar het Nederlands vertaald is. Je kunt de Nederlandssprekende Google Assistent dan ook geen commando’s geven hierover.

  Je moet de Google Assistent dus instellen zodat die Engels als standaardtaal gebruikt. Daarna kun je drie commando’s uitspreken.

  • Hey Google, talk to Ring about starting a new recording.
  • Hey Google, ask Ring about the health of my devices.
  • Hey Google, talk to Ring about the last time my doorbell rang.

  Met het eerste commando maak je een kortdurende opname. Met commando twee laat Google weten hoe het ervoor staat met het energieniveau van de ingebouwde accu. En met het derde commando krijg je toegang tot de laatste gebeurtenis op het Ring-apparaat.

  Gelukkig zijn er zat deurbellen die wel met Google Home en Assistent werken. De deurbellen van Ring zijn echter wel van goede kwaliteit vaak, waardoor het toch jammer is dat dergelijke producten niet goed samenwerken. Wellicht komt daar in de toekomst verandering in door Matter.

  eufy deurbel slim

  Nieuw: Eufy Doorbell Slim

  De Eufy Doorbell Slim is één van de nieuwste deurbellen van Eufy. Deze deurbel werkt zonder basisstation en is vrij eenvoudig te koppelen met Google Home. Ook is de deurbel laaggeprijsd en werkt deze met een SD-kaartje waardoor je ook geen extra kosten hoeft te betalen voor een abonnement.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Related Posts