Getest: KlikAanKlikUit buitencamera IPCAM-3500

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500

▲ IPCAM-3500 één van de nieuwe slimme camera’s van KlikAanKlikUit, dit model is erg compact en stevig gebouwd © Smarthomeweb

Met deze slimme buitencamera van KlikAanKlikUit bewaak je het huis en de omgeving eromheen. Mocht er beweging gedetecteerd worden bij de voordeur of in de tuin dan krijg je direct een melding. Het voordeel van deze camera is dat je de omgeving kunt afbakenen middels een detectieraster, zodat je niet elke keer een melding krijgt wanneer iemand gewoon langs loopt. Daarnaast maakt de camera gebruik van mensherkenning, waardoor valse meldingen door andere bewegende objecten, zoals huisdieren of zwaaiende takken, worden voorkomen.

In deze KlikAanKlikUit buitencamera review lees je alles over de IPCAM-3500, hoe deze werkt, of het apparaat makkelijk te installeren is en hoe wij de camera ervaren hebben.

Hoe werkt de KlikAanKlikUit IPCAM-3500

De slimme camera van KlikAanKlikUit werkt vrij simpel en is vrij makkelijk te installeren. Voor het gebruik van de camera heb je alleen een stopcontact nodig en werkende wifi. Na het installeren van de nieuwe KlikAanKlikUit NEXT app koppel je de camera in de app en je hebt direct live beeld. In de app zie je overzichtelijk welke camera’s er gekoppeld zijn en wanneer je op één van de camera’s drukt krijg je direct live beeld. Ook kun je beelden opnemen of een schermopname maken.

Functies van de slimme camera van KlikAanKlikUit:

Wanneer je een slimme camera aan wilt schaffen is het belangrijk om naar de functies te kijken. Wil je bijvoorbeeld een camera die werkt met een accu – deze is makkelijker te installeren – maar je moet wel rekening houden met een accu die steeds leegt raakt. Een camera die werkt op het netstroom is moeilijker te installeren, omdat je een stroompunt moet hebben. Het voordeel van een camera zonder accu is dat deze altijd voorzien is van stroom, tenzij de stroom uitvalt natuurlijk.

Daarnaast is het belangrijk om bij een slimme camera te kijken naar de kwaliteit waarin de videobeelden opgenomen worden. Je wilt natuurlijk bij beweging of een melding duidelijk kunnen zien wat er gebeurt. Verder is het bij een buitencamera ook belangrijk dat deze duidelijk beeld heeft in de nacht en dus beschikt over nachtzicht. Daarnaast is het belangrijk om te checken op welke wijze camerabeelden opgenomen wordt. Dit kan via cloudopslag (vaak via een abonnement), op je apparaat of op een SD-kaartje. Hieronder vind je de functies van de IPCAM-3500:

 • Neemt op in Full HD (1080 p): de IPCAM-3500 neemt de beelden op in Full HD en dit zorgt voor scherp beeld.
 • Herkent mensen: ideaal, want zo krijg je geen valse meldingen wanneer bijvoorbeeld de hond langsloopt of als er zwaaiende takken in beeld komen.
 • Dag- en nachtzicht: zeker voor een slimme buitencamera is het belangrijk dat deze ook nachtzicht heeft. Met de nachtzichtfunctie van de IPCAM-3500 heb je duidelijk en helder zicht in het donker. Mocht er dan beweging zijn dan zie je ook duidelijk wat er gebeurt op dat moment. Zonder nachtzicht zie je weinig tot niets.
 • Mogelijkheid voor een micro-SD kaartje (max. 128 GB): het is mogelijk om een micro-SD kaartje in de camera te plaatsten. Automatisch kun je dan opgenomen beelden opslaan op het SD kaartje. Het voordeel ervan is dat je de beelden in eigen beheert houdt en dat je geen extra kosten hebt voor een abonnement.
 • Bewegingsdetectie in te stellen: in de app van KlikAanKlikUit Next kun je via een raster aangeven op welke omgeving je bewegingsdetectie in wilt stellen. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een tuin hebt langs een drukke weg. De drukke weg kun je uitsluiten van bewegingsdetectie en wanneer iemand je tuin betreedt kun je de bewegingsdetectie wel activeren.

Zie hieronder enkele voorbeelden van de bovenstaande functies. Zo zie je in de eerste afbeelding hoe scherp de beelden zijn van de camera en in de tweede afbeelding zie je hoe duidelijk het beeld is in het donker. Verder zie je in de derde afbeelding hoe eenvoudig bewegingsdetectie via een raster ingesteld kan worden.

ipcam 3500 slimme buitencamera

Installatie van de KlikAanKlikUit buitencamera

De installatie van de IPCAM-3500 is vrij eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Belangrijk is dat je weet waar je de camera gaat plaatsen, je daar een stroompunt hebt en dat je een goede wifiverbinding hebt. Verder is het voor het plaatsen van de camera handig eerst de camera te koppelen met de app. Voor gebruiken van de camera maak je gebruik van de KlikAanKlikUit NEXT app en het installeren van een camera duurt slechts enkele minuten. Hieronder hebben we een simpel stappenplan die uitlegt hoe je de camera koppelt met de app:

 1. Download de KlikAanKlikUit NEXT app en log in met een bestaand account of maak een nieuwe aan.
 2. Klik in de app op het plusje in de app en klik vervolgens op de camera’s.
 3. Hierbij krijg je de keuze uit drie verschillende camera’s, kies het model dat je wilt installeren.
 4. Je krijgt een korte instructie met benodigdheden, controleer dit en druk op “installatie starten”.
 5. Voor een goede installatie is het belangrijk dat je dicht bij de wifirouter bent, maximaal 7 meter.
 6. Plaats vervolgens een SD-kaartje (niet inbegrepen), heb je deze niet sla dan de stap over.
 7. Draai vervolgens de meegeleverde antenne op de camera en richt deze omhoog.
 8. Stop vervolgens de stekker van de camera in het stopcontact en wacht tot de camera een soort klikgeluid maakt.
 9. Doet de camera dit niet dan dien je de camera handmatig te resetten. Je reset de camera door het resetknopje 10 seconden in te houden. Het resetknopje bevindt zich aan het tweede snoer van de camera. Haal het kapje eraf en druk het knopje 10 seconden in en wacht ongeveer 2 minuten voordat je verder gaat met de installatie. Wanneer je het klikgeluid van de camera hoort kun je verder gaan met de installatie.
 10. Vervolgens scan je met je smartphone of tablet de QR-code die zich onderaan de camera bevindt.
 11. Is dit gelukt dan verschijnt er QR-code op je smartphone of tablet en deze scan je vervolgens met IPCAM-3500. Dit doe je door de camera op het beeld van je smartphone te richten.
 12. De camera is geïnstalleerd! Deze vind je automatisch terug in het beginscherm van de KlikAanKlikUit app

KlikAanKlikUit camera installeren

KlikAanKlikUit camera installeren is eenvoudig, volg de stappen in de app.

Het voordeel van deze camera is dat je er een Micro SD-kaartje in kunt plaatsen. Hierdoor sla je de opgenomen beelden op in eigen beheer. Er is geen partij die de beelden voor je opslaat. Een ander voordeel hiervan is dat je geen extra kosten kwijt bent aan abonnementskosten. Bij veel aanbieders van slimme beveiligingsproducten zien we toch dat je verplicht bent een extra abonnement aan te schaffen om optimaal gebruik te kunnen maken van het product.

Extra informatie over de KlikAanKlikUit buitencamera

Werk je al met andere apparaten van KlikAanKlikUit, denk aan slimme verlichting, dan kun je gewoon gebruik blijven maken van de standaard KlikAanKlikUit app. De nieuwe app is voor de slimme camera’s en werkt in combinatie met de andere app van KlikAanKlikUit. Wanneer je de standaard KlikAanKlikUit app opent en je klikt in de camera-sectie op nieuwe camera’s dan wordt je automatisch naar de KlikAanKlikUit NEXT app gestuurd, andersom werkt dit ook.

De camera is te gebruiken voor iedereen in het gezin of voor huisgenoten, daarnaast kun je de app ook gebruiken op meerdere apparaten. Medebewoners kunnen eenvoudig toegang krijgen tot de camera, ze moeten hiervoor wel eerst de KlikAanKlikUit NEXT app downloaden. Vervolgens log je in met het adres waarmee je de camera gekoppeld hebt, daarna krijg je automatisch een mail met daarin een code. Voer deze code in de app in en de camera’s zullen automatisch verschijnen in de app. Ook kun je per camera per gebruikersnaam en wachtwoord instellen.

In totaal heeft KlikAanKlikUit drie nieuwe slimme camera’s. Twee hiervan zijn buitencamera’s in de kleuren zwart en wit. Daarnaast is er de nieuwe KlikAanKlikUit IPCAM-2500 camera, die geschikt is voor binnen. De IPCAM-3500 hebben we uitgebreid behandeld in deze review en de KlikAanKlikUit IPCAM-2500 camera heeft de volgende specificaties:

 • Geschikt voor binnen
 • Meldingen op je smartphone bij bewegingen
 • Full HD beeldkwaliteit in 1080p
 • Opslag van beelden verloopt via SD-kaart
 • Nachtzicht
 • 24/7 live beelden bekijken
 • Persoonsherkenning
 • De camera is op te hangen of neer te zetten en is voor zien van een magnetische voet

Bekijk hieronder de twee verschillende camera’s:

KlikAanKlikUit IPCAM-3500 – Slimme buitencamera

Deze KlikAanKlikUit IPCAM-3500 is een slimme buitencamera voor buiten. 24/7 kun je live meekijken wat er om het huis allemaal gebeurt. Mocht er iemand je domein betreden dan krijg je direct een melding op je smartphone. De camera neemt beelden op in Full HD en door nachtzicht heb je ook in het donker duidelijk beeld!

Bekijk Meer info

KlikAanKlikUit IPCAM-2500 – Slimme binnencamera

Deze KlikAanKlikUit IPCAM-2500 slimme camera is geschikt voor binnen en neemt beelden op in Full HD. De camera kan zowel hangend als staand geplaatst worden en heeft een handige magnetische voet, hiermee kun je de camera heel makkelijk plaatsen.

Bekijk 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts