Alles over Nuki sloten (slim slot)

nuki deurslot geinstalleerd

Nuki is in Nederland één van de bekendste en populairste merken als het gaat om slimme deursloten. Met het slot van Nuki kun je het slot van je deur op een slimme manier bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld op afstand de deur ontgrendelen of vergrendelen. In 2021 is er een nieuwe Nuki 3.0 smart lock geïntroduceerd. Op deze pagina lees je alles over het slimme slot van Nuki, zo lees je bijvoorbeeld wat je allemaal met he slimme slot kunt doen.

nuki slimme deursloten

Alles over de slimme sloten van Nuki:

nuki deurslot geinstalleerd

Het nieuwe Nuki Smart Lock 3.0 – de witte editie

Wat is een slim slot van Nuki?

Een slim slot is een deurslot met slimme functies. Functie van zo’n slim slot is dat je deze met je smartphone kunt bedienen, je kunt het slot ontgrendelen of vergrendelen met je smartphone. Daarbij heeft het slimme slot van Nuki nog wat andere handige functies, zo kun je bijvoorbeeld ook zien wie de deur ontgrendeld of kun je het slot automatisch openen wanneer je in de buurt komt (Auto-Unlock).

Er zijn verschillende slimme sloten, zo heb je gehele sloten waarbij je het hele cilinderslot dient te vervangen en sloten die werken als een adapter. Het slimme slot van Nuki is als ware een adapter die simpelweg de sleutel die in het slot zit ronddraait. Voordeel van zo’n adapter is dat je gewoon gebruik kunt maken van je huidige sleutels en dat deze vrij makkelijk te installeren is. Zo is het slot van Nuki binnen enkele minuten te installeren.

Functies van het Nuki slot:

 • Zonder sleutels je deur ontgrendelen
 • Op afstand je deur ontgrendelen of vergrendelen
 • Op je mobiel checken of deur vergrendeld is
 • Meerdere personen toegang geven (kan voor bepaalde tijd)

Nuki Smart Lock 2.0

nuki smart lock review

De Nuki Smart lock 2.0

Het Nuki Smart Lock 2.0 werd in 2017 geïntroduceerd en verkocht in Nederland. Dit slot was op dat moment ook het meest populaire slimme slot in Nederland (tegenwoordig zijn er veel andere slimme sloten bij gekomen). Het Nuki slot onderscheidt zich met de vrij makkelijke installatie. Zo is het slot binnen enkele minuten te installeren zonder dat je bijvoorbeeld het cilinderslot hoeft te vervangen.

In mei 2020 werd Nuki Smart Lock 2.0  AV-TEST getest en dit werd met succes afgerond, zo kreeg Nuki het certificaat “Veilig Smart Home Product”.

Met de Smart Lock 2.0 heb je toegang tot je deurslot, zo kun je deze ontgrendelen of vergrendelen. Voordeel hiervan is dat je geen sleutels meer mee hoeft te nemen. Mocht je telefoon een keer leeg zijn of heb je iemand in huis wonen die liever gewoon met een sleutel werkt, dan kan het slot ook met sleutel geopend worden (deurslot voorzien van hotelfunctie).

Ook weet je met het Nuki slot altijd wanneer het slot ontgrendeld wordt en door wie. Dit zorgt voor een stukje veiligheid. Gaat de deur bijvoorbeeld open op een tijd dat er niemand thuis is dan krijg je hiervan een melding op je smartphone.

Een ander voordeel van het slot van Nuki is dat deze te integreren is met andere smart home platformen: IFTTT, Alexa, Homey en Google Home. Leuke integraties kunnen zijn dat je het slot met spraak kunt openen, maar ook dat je bijvoorbeeld de slimme lampen van Hue aan kunt laten gaan waneer het slot ontgrendeld wordt.

nuki smartlock slimme deursloten

Nuki Smart Lock 2.0

Het Nuki Smart Lock 2.0 werd in 2017 geïntroduceerd en was mate populair. Vooral door de goede en veilige werking van het slot, maar ook doordat het slot heel makkelijk te installeren is.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Nieuw: Nuki Smart Lock 3.0 (en Pro versie)

nuki smart lock 3.0 review

Nieuwste slimme slot van Nuki, lees hier de Nuki Smart Lock 3.0 review

In November 2022 introduceerde Nuki de 3e generatie Nuki sloten, de Nuki Smart Lock 3.0. Dit slimme slot is in twee verschillende versies te verkrijgen. De standaard Smart Lock 3.0 en een Pro versie. Beide modellen zijn verbeterde versies van de 2.0 en zijn nu ook te verkrijgen in een witte variant. Qua functionaliteiten zit er weinig verschil tussen de 2.0 en 3.0. Wel werkt de nieuwe versie met een nieuwe deursensor die beter detecteert of een deur gesloten of geopend is.

Verschil tussen 3.0 en 3.0 pro versie

De nieuwe 3.0 Pro versie heeft wel een paar flinke updates gekregen. Zo heeft het slot een ingebouwde wifi-module, hierdoor hoef je geen losse bridge aan te schaffen. De Nuki Bridge zorgt namelijk voor een koppeling met het slot en wifi, hierdoor kun je het slot ook op afstand bedienen. Heb je een 2.0 of 3.0 en geen bridge, dan kun je het slot ook niet op afstand bedienen.

Verder wordt de Pro-versie ook geleverd met een Power Pack. Zo’n Power Pack voorziet het slot 6 maanden van stroom. Bij de standaard 3.0 slot kun je een losse Power Pack aanschaffen (€ 49,-) of je kunt gebruik maken van batterijen.

Qua design zit er ook een verschil tussen beide sloten zo heeft de 3.0 Pro versie een aluminium ring en de standaard 3.0 een plastic ring.

De aanschafprijs van de 3.0 Pro ligt ook wat hoger, zo kost deze € 249,- en de standaard 3.0 € 149,-. Toch kan de 3.0 Pro versie qua aanschaf toch interessanter zijn, want wanneer je het slot op afstand wilt bedienen, dien je alsnog bij de 3.0 versie een bridge aan te schaffen. Deze bridge kost los al € 99,- en bij de Pro versie zit deze ingebouwd.

nuki smart lock 3

Nuki Smart Lock 3.0

Het nieuwste slimme slot van Nuki, de Smart Lock 3.0. Dit slot heeft een paar nieuwe upgrades gekregen ten opzichte van de 2.0. Ook is dit slimme slot in een witte variant te koop.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Deze nieuwe Nuki Smart Lock 3.o Pro heeft een ingebouwde wifi-module, hierdoor heb je geen bridge meer nodig. Ook wordt dit model geleverd met een Power Pack, waarmee het slot 6 maanden lang voorzien is van stroom. Ook heeft het slot een mooie aluminium ring.

Bekijk op Coolblue

Verschillende Nuki accessoires ter ondersteuning

Om meer uit het slimme slot van Nuki te halen is er ook Nuki accessoires ter ondersteuning. Met deze accessoires kun je het slot bijvoorbeeld ook handmatig openen zonder dat je je smartphone er bij hoeft te pakken, hiervoor kun je gebruik maken van de Nuki Keypad. Dit kan bijvoorbeeld ook handig zijn wanneer je iemand voor een bepaalde tijd toegang wilt geven tot een woning. Zo kun je voor een bepaalde tijd een code toewijzen en na deze tijd vervalt de code. Hieronder vind je de Nuki accessoires die je kunt gebruiken met een slim slot van Nuki. Ook kan het handig zijn wanneer de accu van je telefoon leeg is, zo kom je alsnog binnen in je huis.

Nuki Keypad

Nuki Keypad

Met de Nuki Keypad kun je het slot ontgrendelen met een code. Handig want zo kun je ook zonder je telefoon het slot open maken. Met de Keypad kun je verschillende codes aanmaken, handig voor bijvoorbeeld de schoonmaakster. In de app kun je deze codes ook snel weer verwijderen wanneer deze persoon geen toegang meer nodig heeft tot een woning.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

nuki fob

De Nuki Fob

Met de Nuki Fob kun je met één druk op de knop een deur ontgrendelen. Je kunt de Fob bijvoorbeeld aan je autosleutels hangen, zodat je de deur met één knop kunt ontgrendelen.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

nuki door sensor

Nuki Door Sensor

Deze nieuwe Nuki Door Sensor is geschikt voor de smart lock 3.0. Met de deursensor kun je in de app zien of de deur open of dicht is. Handig want zo kun je altijd checken of de deur goed afgesloten is. Ook krijg je een melding wanneer de deur onverwachts opengemaakt wordt.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

De Nuki Bridge

De Nuki Bridge zorgt ervoor dat het slimme slot in verbinding staat met wifi. Zonder bridge kan je dan ook niet het slot op afstand bedienen of monitoren, simpelweg omdat het slot niet in verbinding staat met het internet. Zonder bridge bedien je het slot via bluetooth. Om alles te halen uit het slimme slot raden we wel aan gebruik te maken van een bridge of te kiezen voor de Nuki Smart Lock 3.0 Pro (deze heeft ingebouwde wifi).

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

Is de Nuki Bridge nodig?

Zonder de Nuki Bridge kun je prima gebruik maken van het slimme slot. Wel is het belangrijk om te weten dat je dan geen gebruik kunt maken van de volledige functionaliteiten. Je kunt bijvoorbeeld niet op afstand het slot openen of sluiten. Dit komt doordat je geen verbinding kunt maken op afstand met het slot. Een Nuki Bridge zorgt er namelijk voor dat je slot verbinding kan maken met wifi. Ook voor de koppeling van Amazon Alexa en Google Assistant heb je ook een bridge nodig. Zonder Bridge kun je wel een koppeling maken met HomeKit.

Ook wanneer je de Smart Lock 3.0 Pro hebt heb je geen bridge nodig. In de Pro-versie zit namelijk een wifi-module ingebouwd.

Nuki Apple Watch: ontgrendel het slimme slot met je horloge

Een integratie met een smart home systeem biedt allerlei leuke toepassingen. Zo kun je bijvoorbeeld bij het unlocken van het slot automatische de lichten laten aangaan. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld thuiskomt en de lampen in de gang in de juiste setting aangaan. Een koppeling met een slimme thermostaat of slimme speaker is dan ook interessant, zo kom je thuis in een huis met je favoriete muziek en de thermostaat verwarmd je huis.

Je kunt Nuki los gebruiken, maar ook koppelen met Alexa, Google Assistant en Siri. Heb je al producten van Apple, denk aan een Apple Watch, dan kun je deze ook koppelen met Nuki. Met je smartwatch kun je dan ook het slot ontgrendelen, dit kun je doen door op je watch te drukken maar dit kan ook met spraak. Hieronder vind je een simpele stappenplan hoe Nuki Apple Watch koppeling maakt:

Hoe maak je gebruik van Nuki met Apple Watch

 1. Zorg dat het Nuki slot en Apple Watch succesvol geïnstalleerd zijn.
 2. Open vervolgens de Woning app van Siri.
 3. Klik op het plusje en klik op Nieuw accessoire.
 4. Scan vervolgens de HomeKit code. Deze code vind je op het kaartje die je bij het Nuki slot hebt gekregen.
 5. Koppel beide accounts vervolgens aan elkaar en geef toestemming voor gebruik.
 6. Download vervolgens de Nuki app op je smartwatch.
 7. Via de Nuki app kun je vervolgens het slimme slot van Nuki bedienen.

Ook kun je testen met het spraak, activeer hiervoor Siri en zeg bijvoorbeeld ontgrendel de voordeur. In de Woning app kun je ook zelf codes of spraakopdrachten verzinnen voor het openen van je deur.

nuki apple watch

Apple Watch

Een Apple Watch is een leuke toevoeging voor het bedienen van het slot van Nuki. Je kunt het slot eenvoudig openen met het horloges, daarnaast kun je ook via spraak met Siri het slot openen.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

Handig functies waaronder Nuki Auto Unlock

Hieronder sommen we nog even de functies van het slot van Nuki op. Zo kun je naast het ontgrendelen en vergrendelen van het slot de Nuki Auto Unlock functie gebruiken. Bij deze functie weet het slot wanneer je in de buurt komt en zal dan automatische het slot ontgrendelen, erg handig wanneer je bijvoorbeeld je handen vol hebt. Hieronder de functies van het slot van Nuki

 • Integreren in je smart home: het systeem van Nuki is te koppelen met andere smart home systemen, waaronder Alexa, Google Assistant, HomeKit, IFTTT en Homey. Door het koppelen met andere smart home systemen kun je apparaten met elkaar laten communiceren.
 • Ook Airbnb-integratie: verhuur je wel eens een ruimte via Airbnb? Dan is het slot van Nuki een uitkomst, zo kun je huurders tijdelijk een unieke code geven die na verloop van tijd vervalt.
 • Openen van je deur met je smartphone: met je smartphone heb je toegang tot je woning en je hebt geen sleutels meer nodig.
 • Toegang op afstand: op afstand kun je het slot ontgrendelen of vergrendelen.
 • Status van het slot: weet je niet meer of je het slot op slot gedraaid hebt? Dan kun je in de app checken of het slot vergrendeld is, zo niet dan doe je dit alsnog op afstand.
 • Auto Unlock en Auto Lock: ook heeft het Nuki slot een handige Auto lock en Unlock functie. Met deze functie bepaald het slot op basis van geofencing en bluetooth het afstand van het slot. Kom je in een straal van 10 meter van het slot dan wordt het slot ontgrendeld. Ook wanneer je buiten deze 10 meter komt zal het slot automatisch vergrendeld worden.

Nuki Auto Unlock veilig?

Met de Nuki Auto Unlock en Lock functie vergrendeld en ontgrendeld het slot automatisch. Door middel van GPSgeofence en bluetooth weet het slot wanneer je bij het slot bent of de locatie verlaat. Automatische zal het slot hierop reageren. Voordeel van deze functie is dat wanneer je

De Nuki Auto Unlock en Lock functie is een functie die je aan of uit kunt zetten. Het is een handige functie wanneer je een buitendeur hebt met een klink waarmee je de deur kunt openen. Heb je niet zo’n klink dan is deze auto unlock functie niet heel relevant. De Lock functie kan dan wel interessant want zo vergeet je nooit de deur op slot te doen.

Tip: maak je eigen smart intercom

Even terugkomen op de koppeling met andere smart home systemen. Zo kun je met Nuki in combinatie met andere slimme producten je eigen smart intercom maken. Door een slimme deurbel bij je voordeur te hangen en deze te koppelen met een smart display kun je op afstand zien wie er voor de deur staat. Is het een bekende dan kun je direct met het Nuki slot de deur openen en deze persoon naar binnen laten.

Voor het maken van je eigen smart intercom kun je de volgende apparaten gebruiken:

Woon je in een appartementencomplex?

Wanneer je in een appartementencomplex woont kun je geen slim slot bij de ingang plaatsen. Appartementencomplexen zijn vaak voorzien van een gezamenlijke deur, toch heeft Nuki hier ook een oplossing voor gevonden, de Nuki Box en de Nuki Opener.

 • Nuki Box: de Nuki Box is geschikt voor het openen van een gezamenlijke appartementen complex.
 • Nuki Opener: is geschikt voor een digitale intercom.

Nuki aanbieding

Met speciale dagen als Black Friday of Cyber Monday zijn er veel interessante Nuki deals. Wil je hier niet op wachten dan zijn er ook interessante combo deals, hieronder vind je er enkele die nu gelden:

Resetten: Nuki Bridge factory reset

Wanneer je verhuisd of wanneer je een nieuwe Nuki Bridge hebt en geen connectie kan maken is de Nuki Bridge factory reset een oplossing. Hierbij reset je de bridge volledig, zodat je deze vervolgens op nieuw kunt installeren. Staat de Nuki Bridge nog in de app gekoppeld dan kun je deze vrij eenvoudig verwijderen met de volgende stappen:

 1. Open de Nuki-app
 2. Ga naar de bridge
 3. Klik rechtsboven op help
 4. Klik vervolgens op ’terug naar fabrieksinstellingen’
 5. Volg vervolgens de stappen in de app en koppel de Nuki Bridge vervolgens opnieuw

Onze Nuki ervaringen

Om een goed en eerlijk oordeel te geven over de producten van Nuki hebben we de producten gebruikt en getest. Hieronder vind de reviews die we hebben geschreven en vertellen we onze Nuki ervaringen:

FAQ: veelgestelde vragen over Nuki

Hoe Nuki slot installeren?

Het installeren van het Nuki slot is vrij eenvoudig. Je plaatst het bevestigingsplaat op je slot, dit kan zowel met de inbussleutel als stikkers bevestigd worden (afhankelijk van je slot). Vervolgens stop je de sleutel in het slot en plaatst hierop het Nuki slot. In de app koppel je vervolgens het slot. Het slot is binnen enkele minuten geïnstalleerd.

Wat doet een Nuki Bridge?

De Nuki Bridge zorgt voor een verbinding met je slot en je wifi router in huis. Doordat het slot in verbinding staat met wifi kun je het slot ook op afstand bedienen wanneer je niet thuis bent.

Hoe werkt een Nuki Opener?

De Nuki Opener koppel je aan je intercom. De Opener stuurt vervolgens een seintje naar het intercom wanneer deze bijvoorbeeld geopend dient te worden.

Hoe werkt het Nuki slimme slot?

Het slimme slot van Nuki is als het ware een adapter die een sleutel om kan draaien. Vanaf je smartphone kun je een seintje naar deze adapter sturen dat deze geopend of gesloten dient te worden.

One comment
 1. Bedankt voor het delen van deze informatie over sloten. Ik heb zelf een appartement en deze wil ik beter beveiligen. Het lijkt mij erg handig om dit digitaal te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts