Nuki Smart Lock 2.0 review

nuki smart lock review

Vandaag hebben we weer een nieuw product om uit te testen, namelijk de Nuki Smart Lock 2.0. Eentje waar ik persoonlijk heel vrolijk van wordt. De Nuki Smart Lock is een slimme deurslot van het merk Nuki. In deze review heb ik het product volledig getest en er een review over geschreven. Daarnaast hebben we ook nog als toevoeging gebruik gemaakt van het Nuki Keypad.

Geen tijd om de volledige review door te lezen? Ga dan direct door naar mijn conclusie en lees hoe ik deze slimme deurslot ervaren heb. om alles door te lezen, ga dan direct door naar mijn conclusie?

Inhoud van deze review

nuki smart lock

Nuki Smart Lock 2.0

De nieuwe 2.0 versie Smart Lock van het merk Nuki. Een slim deurslot met veel handige functies en mogelijkheden voor koppelingen. Lees in deze Nuki Smart Lock 2.0 review hoe ik dit slimme deurslot ervaren heb.

Bekijk

Wat is de Nuki Smart Lock 2.0?

De nieuwe Smart Lock van Nuki valt onder de categorie slimme deursloten. Een slim deurslot is een deurslot die je op afstand kunt bedienen en monitoren. Staat er bijvoorbeeld iemand voor je deur en heeft de persoon geen sleutel dan kun je de deur op afstand openen. Dit kan handig zijn wanneer je niet in de buurt van de deur werkt of wanneer je niet thuis aanwezig bent.

Zo’n slim slot zorgt niet alleen voor gemak dat je op afstand de deur open kunt doen, maar het zorgt ook een veiligheid. Zo hoef je geen sleutels meer mee te nemen en kun je deze niet verliezen. Ook krijg je een seintje wanneer de deur open en dicht gaat, zo weet je altijd wie er in je huis is. Daarnaast hebben deursloten vaak handige functies, zo heeft de Nuki Smart Lock bijvoorbeeld de functie Lock ‘n’ Go. Wanneer je deze functie inschakelt, ontgrendelt de deur en vergrendeld deze ook weer automatisch bij het sluiten van de deur.

In deze review testen we ook direct een Nuki accessoires uit de Nuki Keypad. De Keypad is een soort kleine afstandsbediening met cijfers erop. Deze kun je aan de deurslot koppelen en met een cijfercode kun je dan de deur openen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld geen energie meer hebt in je telefoon. Om te voorkomen dat je niet meer binnenkomt kun simpelweg gewoon de cijfercode invullen.

Nuki Smart Lock & Keypad

Verder is de Keypad heel handig wanneer je bijvoorbeeld bezoek krijgt en je bent zelf nog niet thuis. Dan kun je een cijfercode aanmaken en deze koppelen aan een persoon, hierdoor hoef je je eigen veilige code niet door te geven en zo weet je wanneer de persoon ook daadwerkelijk binnenkomt.

Unboxing: wat zit er in de doos van Nuki

Volgens Nuki kan het slimme deurslot binnen 3 minuten geplaatst worden. Dit blijkt ook wanneer ik het doosje uitpakt weinig losse accessoires en ziet er allemaal goed uit. Hieronder zie je de foto van de inhoud van de doos van de Smart Lock 2.0 en de Keypad van Nuki.

nuki smart lock review

Inhoud van de box:

 • Nuki Smart Lock 2.0: het eerste wat opvalt is natuurlijk de slimme deurslot. Hij voelt goed aan en weegt 957 gram en heeft de volgende afmeting: 11 x 6 x 6 cm.
 • Batterijen: de Smart Lock werkt op batterijen. Deze batterijen worden er bijgeleverd en gaan onder in de slimme deurslot.
 • Montagegereedschap: zoals je op de foto ziet worden er twee montageplaten bijgeleverd. Het is afhankelijk van je huidige slot welke je toepast. De ene kun je door middel van schroefjes vast zetten en de andere kun je simpelweg plakken.
 • Deurmagneet: ook wordt er een deurmagneet geleverd. De deurmagneet plak je naast het slot en hierdoor weet het apparaat of de deur open of dicht is.

Wat kun je met de Nuki Smart Lock 2.0 en de Keypad?

Met een slim deurslot kun je niet alleen de deur ontgrendelen op afstand, maar er zijn ook andere functies die een slim deurslot slim maakt.

 • Geen sleutel meer nodig: met een slim deurslot heb je ook geen sleutel meer nodig. Let er wel op dat je aan je huidige sleutels ook niets meer aanhebt (om binnen te komen). Je kunt de deur niet openen omdat de sleutel aan de binnenkant zit. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld gaat stappen of wanneer je er iemand in je huis moet zijn, denk aan huurders of pakketbezorgers.
 • Weet wanneer de deur open of dicht is: ook kun je zien door het bijgeleverde deurmagneet of de deur open of dicht is. Daarnaast krijg je meldingen wanneer de deur ontgrendeld wordt, zo weet je altijd wie er binnenkomt.
 • Ontgrendel zonder smartphone: met de Nuki Keypad ontgrendel je de deur zonder sleutels en smartphone. Hiermee voorkom je dat als je smartphone leeg is je de deur niet meer open krijgt.
 • Scenes maken: het is mogelijk om koppelingen te maken met verschillende platformen, denk aan IFTTT, Alexa, Google Assistant en Google Home. Met deze koppelingen kun je scenes maken met andere slimme apparaten.

Werkt deze Smart Lock ook als de Wifi verbinding wegvalt?

Dit was de eerste vraag die ik over een Smart Lock had, wat als Wifi verbinding wegvalt? De Smart Lock staat in verbinding met Wifi, hierdoor kun je het slimme slot op afstand bedienen en monitoren. Helaas komt het toch wel eens voor dat de verbinding uitvalt en wat als je dan voor de deur staat?

Gelukkig zijn er dan manieren om de deur alsnog te openen. Dit kan namelijk op twee manieren met de keypad of met een Bluetooth verbinding. Er is een mogelijkheid om met je smartphone een verbinding te maken met Bluetooth. Door deze verbinding aan te maken kun je het slot alsnog bedienen.

Waarmee is de Nuki Smart Lock 2.0 mee te koppelen?

Voor slimme koppelingen is het belangrijk om te kijken waarmee de Smart Lock 2.0 gekoppeld kan worden. Natuurlijk kun je Nuki koppelen aan haar eigen accessoires zoals de Keypad of Fobs. Daarnaast kun je van binnen ook gewoon gebruik maken van de draaiknopcilinder, maar het is ook interessant om te kijken welke systemen Nuki te koppelen is.

Nuki is te koppelen aan veel platformen denk aan Alexa, Google Assistant, Homey, IFTTT en Apple HomeKit. Echter zit hier wel een nadeel aan, want om te kunnen koppelen met de meeste van deze systemen dien je een account te maken en een account kun je alleen aanmaken wanneer je een Nuki Bridge hebt. Een Nuki Bridge kost ongeveer € 100 euro, wat inhoud dat je hier extra geld aan kwijt bent.

Works with Apple HomeKit

Een opluchting, want naast bovenbenoemde systemen werkt Nuki ook met Apple HomeKit en hiervoor is geen Bridge benodigd. Ook heb ik dit even uitgetest en dit werkt vrijwel goed. Via de app kun je een koppeling maken met de Apple HomeKit en kun je zelf spraakcommando’s verzinnen. Superhandig natuurlijk omdat je zo eigen wachtwoorden kunt verzinnen. Wat veiliger dan simpelweg tegen Siri te zeggen dat de voordeur open moet. Naast spraakcommando’s kun je ook scenes maken denk aan het automatiseren van het slimme verlichting.

Specificaties Nuki Smart Lock 2.0

Om het even wat overzichtelijker te maken heb ik de belangrijkste specificaties van de deurslot van Nuki in een tabel geplaatst.

KENMERK NUKI SMART LOCKSPECIFICATIE
Compatible withHomey, Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant
Gewicht957 gram
Afmeting11 x 6 x 6 cm
Indicatieprijs€ 229,-

Mijn conclusie: is deze smart lock echt een slimme toevoeging voor mijn huis?

Over de Nuki Smart Lock 2.0 ben ik zelf erg te spreken. Ik vind het een goed geïntegreerde en doorontwikkelde Smart Lock. Er is bijvoorbeeld nagedacht aan sloten met een draaicilinder, heb je dit dan is het zelfs mogelijk om een gratis adapter te krijgen bij Nuki.

Het koppelen van producten maakt een huis helemaal slim. Een minpuntje van Nuki is dan wel dat je voor een koppeling met Homey, Google Assistant en Alexa een bridge benodigd is. Daarnaast werkt het wel met Apple HomeKit en werkt dit prima. Helemaal handig dat je met Siri eigen commando’s kunt inspreken, dit maakt het weer wat veiliger.

Echter heb ik wel paar minpuntjes kunnen ontdekken. De deur is niet meer te openen van buiten met een sleutel, iedereen in je huis dient dus gebruik te maken van een Nuki app of de Keypad. Daarom raad ik aan een Keypad aan te schaffen en dat niet alleen omdat dit makkelijk is voor meerdere gebruikers, maar ook voor de veiligheid als bijvoorbeeld je internet wegvalt of batterijen leeg zijn.

Kort samengevat, ik vind het echt een hele handige toevoeging voor mijn huis. Op afstand kan ik mensen binnen laten en ik zie wie er binnenkomt. Daarnaast is het ook interessant om koppelingen te maken met de Smart Lock en heb ik geen sleutels meer nodig. Wel raad ik aan de Smart Lock te kopen in combinatie met een Keypad.

Nuki Smart Lock 2.0

€ 229,-
8.3

Mogelijkheden

9.0/10

Design

8.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Prijs

8.0/10

Voordelen

 • Veel handige functie
 • Makkelijk en snel te installeren
 • Werkt goed met Apple HomeKit
 • Veilig

Nadelen

 • Bridge benodigd bij diverse koppelingen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts