Eufy deurbel: de slimme deurbellen van Eufy

Eufy is een bedrijf dat zich richt op slimme apparaten, met een focus op beveiligingsapparaten, zoals slimme deurbellen en camera’s.
eufy video deurbel
Dit is de slimme deurbel van Eufy. Deze deurbel dient gekoppeld te worden met de HomeBase.

Momenteel zijn de deurbellen van Eufy mate populair. Naast dat de deurbel goed werkt is het grootste voordeel dat apparaten van Eufy werken met een eigen basisstation. Hierdoor kun je opgenomen beelden intern opslaan in eigen beheer, daarnaast hoef je ook geen extra kosten te betalen voor een abonnement.

Sinds kort heeft Eufy ook twee nieuwe deurbellen, de Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro, dit is een deurbel voorzien van twee camera’s. Ook is er een nieuwe Eufy Doorbell Slim, deze is een stuk goedkoper, kleiner en werkt ook zonder HomeBase. In dit bericht lees je alles wat je moet weten over de Eufy Deurbel.

Informatie over de Eufy deurbel:

eufy deurbel

Wat kun je met een slimme deurbel van Eufy?

De deurbel van Eufy is een slimme deurbel en is voorzien van een camera. Wanneer er iemand voor de deur staat en op de knop van de deurbel drukt, krijg je op je smartphone een melding. Vervolgens kun je deze melding openen en zie je het beeld van de camera, net zoals een telefoongesprek kun je opnemen en communiceren met de persoon voor de deur.

Het voordeel van een slimme deurbel is dat deze zorgt voor meer gemak en veiligheid om het huis. Je hebt met zo’n deurbel altijd zicht op wat er bij de voordeur gebeurt en ook bij beweging bij de camera kan deze automatisch opnemen. Daarnaast is het heel handig dat je ook via 2-weg communicatie kunt communiceren met de persoon voor de deur. Hoewel veel slimme deurbellen over het algemeen dezelfde functies hebben zit het verschil tussen de deurbellen in de volgende factoren:

 • Kwaliteit van de camera
 • Opslag van opgenomen beelden
 • Mogelijkheid om detectie zones aan te geven
 • Koppeling met andere apparaten

Voordelen van deze slimme deurbellen van Eufy

Momenteel zijn er drie verschillende Eufy deurbellen te koop op de Nederlandse markt:

Deze deurbellen van Eufy zijn erg populair en dat komt met name door een paar voordelen. Zo zijn de deurbellen van Eufy lager geprijsd dan andere merken die slimme deurbellen aanbieden en heb je met een deurbel van Eufy geen abonnement nodig. Om gebruik te maken van alle functionaliteiten van een deurbel van Ring of Google Nest dien je namelijk een extra abonnement aan te schaffen. De opgenomen beelden van Eufy sla je intern op en daardoor komen er geen extra kosten bij. Ook is het qua veiligheid een fijn gevoel dat je de beelden in eigen beheer opslaat. Daarbij is de Eufy deurbel te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.

eufy deurbel zonder base

Eufy Video Doorbell

Dit is de eerste video deurbel van Eufy. Deze Eufy Video deurbel dien je te gebruiken met een Eufy Homebase. Vaak wordt deze Homebase aangeschaft in combinatie met de deurbel, maar wanneer je al een Eufy Homebase hebt kun je de Eufy deurbel ook los kopen.

eufy deurbel slim

Eufy Doorbell Slim

De Eufy Doorbell Slim is een kleinere variant deurbel. Ook werkt de deurbel met een geheugenkaart (wordt meegeleverd) en dus niet met een Eufy HomeBase. Je hoeft dus geen Homebase aan te schaffen en je kunt deze deurbel individueel gebruiken.

eufy deurbel dual

Nieuw: Eufy Deurbel Dual

Deze Eufy Deurbel Dual heeft een dubbele camera. Een camera waarmee je de persoon voor de deur kunt zien, maar ook een camera die naar beneden gericht staat. Hierdoor kun je nog meer zien, zoals pakketjes die voor de deur gezet worden.

Mogelijkheden: bedraad of batterij

Bij het kopen van een slimme deurbel heb je vaak de keuze voor een bedrade deurbel of voor een draadloze deurbel. Wanneer een deurbel draadloos werkt is de installatie vrij makkelijk. Wel dien je rekening te houden met de gebruiksduur van de accu. De deurbellen van Eufy hebben een gebruiksduur van 6 maanden, wat vrij lang is.

Toch kan het interessant zijn om de Eufy deurbel bedraad aan te sluiten. Bij de Eufy Doorbell en Eufy Doorbell Dual heb je hier de mogelijkheid voor (Slim variant niet). Bij het bedraad aansluiten van de Eufy deurbel is het wel belangrijk dat de deurbel voldoende stroom krijgt. Een normale deurbel verbruikt niet veel stroom, maar een videodeurbel wel. Check daarom goed hoeveel voltage de deurbel krijgt en plaats eventueel een beltransformator.

Moeilijk om Eufy deurbel bedraad aan te sluiten?

Het bedraad aansluiten van de deurbel van Eufy is iets lastiger dan wanneer je deze draadloos gebruikt. Toch kan het wel een voordeel zijn, want je hebt geen gedoe met het opladen van de accu.

Wanneer je al een slimme deurbel hebt hangen is de installatie vrij makkelijk. Hoogstwaarschijnlijk heeft de deurbel dan voldoende wattage, mocht niet het geval zijn dan dien je een beltrafo te plaatsen in je meterkast en deze door te verbinden naar de voordeur. Vervolgens sluit je deze stroomdraden aan op de deurbel.

Hoe deurbel van Eufy aansluiten op trafo

De beltrafo dien je in de meterkast aan te sluiten. Het verschilt per meterkast hoe je dit doet, heb je hier geen verstand van schakel dan een elektriciën in. Nadat de beltrafo succesvol geïnstalleerd is kun je de draden van de trafo doorvoeren naar de voordeur waar de deurbel komt te hangen. Het draad verbind je vervolgens met de Eufy deurbel.

Eufy deurbel Dual: eerste deurbel met dubbele camera

Eufy deurbellen vergelijken

Zie hierboven het verschil qua grootte met andere slimme deurbellen

De Eufy Deurbel Dual is de nieuwste slimme deurbel van Eufy. Het is een unieke deurbel met dubbele camera. Met de dubbele camera krijg je beter beeld wat er bij je deurbel gebeurt, zo kun je bijvoorbeeld pakketjes bekijken die bij de voordeur gelegd zijn.

Ook de Dual deurbel werkt met het Eufy basisstation, hierdoor kun je opgenomen beelden opslaan en hoef je geen extra kosten voor een abonnement. De Eufy Homebase heeft een interne geheugen van 16 gb.

Daarbij is de Eufy deurbel dual zowel draadloos als bedraad aan te sluiten. Volgens Eufy heeft de deurbel een gebruiksduur van maar liefst 6 maanden met een volle batterij.

Hoe werkt de Eufy dubbele camera

Bij het openen van de app krijg je direct twee beelden te zien. Deze beelden staan boven elkaar en je kun ze beide tegelijk bekijken. De bovenste camera is gericht op de persoon die voor de deur staat en de onderste camera is op de grond gericht. Het voordeel hiervan is dat je ziet wanneer er een pakketje afgeleverd is en je kunt het pakketje in de gaten houden.

De onderste camera is handmatig af te stellen, zo kun je deze van positie veranderen, handig wanneer het beeld net niet goed uitkomt.

Specificaties Eufy deurbel met dubbele camera:

 • Neemt op in 2k resolutie
 • Slimme meldingen
 • Gezichtsherkenning
 • Werkt met Alexa en Google Assistant
 • Inclusief Chime
 • 16 GB interne geheugen
eufy dual black friday

Eufy deurbel met dubbele camera

De nieuwste deurbel van Eufy is voorzien van twee camera’s. Een camera die naar voren richt en een camera die naar beneden richt, hierdoor krijg je een beter beeld van de omgeving.

Handig: anti diefstal voor je deurbel

De deurbellen van Eufy zijn draadloos en vrij makkelijk te installeren. Binnen 5 minuten kun je de deurbel al geïnstalleerd hebben, zo hoef je alleen het bevestigingsplaatje op de deur te monteren. Vervolgens klik je daar de deurbel van Eufy.

Deze makkelijk installatie maakt het ook makkelijker om de deurbel te stelen. Hoewel de diefstal als het goed is op camera staat kan dit snel gedaan zijn. Het kan daarom interessant zijn om te kiezen voor Eufy deurbel anti diefstal deurbeschermers. Met deze deurbeschermers plaats je een omhulsel om de deurbel heen en is deze niet makkelijk meer eraf te halen.

Volledige beveiliging met Eufy deurbel en camera

Naast slimme deurbellen heeft Eufy ook nog andere slimme producten in haar assortiment. Denk hierbij aan robotstofzuigers, slimme weegschalen en slimme camera’s. Deze slimme camera’s zijn ideaal wanneer je ook een deurbel van Eufy hebt. Je kunt namelijk je volledig huis voorzien van camerabeveiliging.

De camera’s kunnen ook gewoon aan de Eufy Homebase gekoppeld worden, zodat je alle beelden op één plek opslaat. Je kunt de camera’s in de Security app van Eufy koppelen, zodat je ook alle camera’s in een app hebt.

Ook heeft Eufy een alarmkit, hiermee kun je een alarm op je huis zetten. Door het alarm op actief te zetten kun je de camera’s op scherp zetten, mocht er dan alarm afgaan dan nemen de camera’s automatisch op. Lees hier ons bericht over de Eufy buiten camera’s.

EufyCam 2C Pro

Eufy Camera 2C Pro

De EufyCam 2C Pro is een slimme camera met handige functies, waaronder de spotlight-functie. Bij beweging gaat het licht van de camera aan en neemt de camera automatisch op

Gebruik een Eufy deurbel Chime

Een chime is een apparaatje dat geluid produceert wanneer er iemand op de bel drukt. Door dit apparaatje in huis te hangen hoor krijg je een melding wanneer er aan gebeld wordt. Handig wanneer je bijvoorbeeld op zolder bent, dan hoor je daar ook het geluid.

Veel huishoudens maken gebruik van een standaard deurbel en deze heeft vaak ook een chime. Mocht je deze hebben dan kun je deze ook gebruiken wanneer je de Eufy deurbel bedraad aansluit.

Mocht je geen chime hebben dan is de Eufy Chime ook los aan te schaffen. Het voordeel van deze chime is dat je deze overal in je huis in een stopcontact kunt stoppen, zo kun je de chime plaatsen waar je de deurbel niet kunt horen.

 • Wil je helemaal niet gestoord worden, dan kun je de deurbel ook heel makkelijk op stil zetten. 
eufy deurbel chime

Eufy Chime (deurbel gong)

De Eufy chime is los aan te schaffen en is overal in je huis te plaatsen (in stopcontact). Zo hoor je overal in huis wanneer er iemand op de deurbel gedrukt heeft.

Eufy deurbel Google Home en Alexa koppeling (HomeKit?)

De video deurbel van Eufy is te koppelen met Google Home en met Amazon Alexa, hierdoor kun de slimme deurbel perfect integreren in je slimme huis. Zo kun je bijvoorbeeld aan Alexa of de Google Assistant de status van je deurbel opvragen. Ook wordt het waarschijnlijk mogelijk in de toekomt om het beeld van de slimme deurbel te streamen naar de Nest Hub of naar je tv via een Chromecast. Helaas is dit alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. We moeten nog even wachten op deze update.

Stappenplan voor koppeling van Eufy deurbel Google Home:

 • Open de Google Home app
 • Klik op + en druk op apparaat instellen
 • Klik op: ‘Heb je al iets ingesteld?’
 • Zoek EufyHome op in de lijst en koppel deze met de Google Home app

Is Homebase nodig?

Voor de slimme deurbellen en camera’s van Eufy heb je een Homebase nodig. Deze Homebase zorgt voor een verbinding met wifi, zodat je de camera’s op afstand kunt bekijken. Alleen de nieuwe Eufy Slim doorbell werkt zonder Homebase en is direct te koppelen met wifi.

Sinds kort zijn de Eufy deurbellen ook zonder Homebase te verkrijgen. Heb je dan al een deurbel of camera met Homebase dan hoef je deze niet meer aan te schaffen.

Eufy Deurbel aanbiedingen

Tijdens bekende Black Friday en Cyber Monday kan je altijd wel een goede Eufy deurbel aanbieding scoren, maar mocht je hier niet op willen wachten dan zijn er door het hele jaar heen goede combideals, hieronder vind je enkele actuele Eufy deurbel aanbiedingen:

Veel voorkomende Eufy deurbel problemen

Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat je problemen hebt met je Eufy deurbel. Vaak is dit makkelijk en snel op te lossen. Een veelvoorkomend probleem is dat de Eufy deurbel vertraging heeft of offline is. Hieronder hebben we veel voorkomende problemen beschreven met daarbij de oplossing hoe je het probleem kunt verhelpen.

Eufy deurbel resetten

Wanneer je deurbel niet meer reageert, traag is of een ander probleem kan het resetten van de deurbel de oplossing zijn. Bij het restten van je deurbel zet je de fabrieksinstellingen terug en dien je de deurbel opnieuw te koppelen met de app.

De Eufy deurbel reset je als volgt: haal de deurbel uit het frontje, draai de deurbel om en je ziet vervolgens verschillende knoppen. Druk het knopje onder de micro USB-oplaadpoort in en houdt deze ingedrukt totdat je een piepje hoort.

Eufy deurbel vertraging

Wanneer je Eufy deurbel vertraging heeft wordt dit hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een trage internetverbinding. Je kunt dit oplossen door de Eufy Homebase te verplaatsen. Zet deze bijvoorbeeld centraal in je huis, zodat de Homebase goed in contact staat met je router, maar ook met de deurbel. De snelheid en grote van het wifi-bereik is vaak goed op te lossen met een wifi mesh netwerk.

Eufy Doorbell offline

Is je Eufy Doorbell offline, check dan eerst even of deze nog voldoende batterij heeft. Leg hem eventueel even aan het stroom en check of de status veranderd. Is dit niet het probleem dan kan het liggen aan de wifi verbinding, check of deze werkt. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je proberen de Eufy deurbel te resetten, zie hierboven hoe je dit doet.

FAQ: Veelgestelde vragen over de deurbellen van Eufy

Hoe Eufy deurbel bedraad aansluiten?

Wanneer je de Eufy Deurbel bedraad aansluit, is het belangrijk dat de deurbel voldoende stroom krijgt. Een beltransformator zorgt dat de deurbel de juiste hoeveelheid krijgt. Lees hier onze Eufy deurbel bedraad aansluiten stappenplan met duidelijke stappen en voorbeelden.

Is de Eufy deurbel goed?

De producten van Eufy worden erg goed beoordeeld. Daarnaast is één van de pluspunten van Eufy dat de apparaten werken met de Homebase. Hierop kun je alle beelden en informatie intern opslaan. Naast dat je hierdoor niet vast zit aan extra kosten voor een abonnement, zweven de beelden ook niet in de cloud.

Kan Eufy deurbel ook zonder HomeBase werken?

Alleen de nieuwe Eufy Doorbell Slim werkt zonder base. Voor overige deurbellen heb je een Eufy HomeBase nodig, deze base zorgt ervoor dat je de deurbellen kunt verbinden met wifi.

Waarom HomeBase Eufy nodig is?

De Eufy HomeBase zorgt ervoor dat je de apparaten kunt verbinden met wifi. Daarnaast heeft de Base ook een intern geheugen van 16 GB waarop je de beelden van de camera’s op kunt slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts