Home » Smart home blog » Eufy deurbel: Wat kun je met deze slimme deurbel?

Eufy deurbel: Wat kun je met deze slimme deurbel?

eufy deurbel

Voordelen van Eufy deurbel
Bram Tigchelaar · Laatste update: 24 maart 2020

Dagelijks schrijven we over smart home producten, testen we deze uit en geven we advies wat de beste keuzes volgens ons zijn. Een merk die nog niet heel bekend is in Nederland is Eufy. Toch zijn er veel verschillende slimme producten van Eufy te koop, denk aan robotstofzuigers, IP-camera’s of slimme weegschalen. Een product waar wij al een tijdje op hebben gewacht is de Eufy deurbel, een slimme deurbel met 2K beeldkwaliteit. In dit bericht gaan we dieper in op deze slimme deurbel van Eufy en lichten we de voordelen uit.

Eufy deurbel is nu ook te koop in Nederland

eufy slimme deurbel

De Slimme deurbel van Eufy is nu te koop bij Bol.com. De kost momenteel € 185.- en wordt ook geleverd met een basisstation waaraan je de producten van Eufy koppelt. Lees meer…

Hoe werkt de Eufy deurbel?

De slimme deurbel van Eufy werkt als iedere andere slimme deurbel: wanneer er iemand voor de deur staat en op de bel drukt krijg je via je smartphone een melding. Via je smartphone kun je bekijken wie er voor de deur staat en kun je eventueel communiceren met de persoon die zich bij de deurbel bevindt.

Het mooie van een slimme deurbel is dat deze niet alleen voorziet van meer gemak maar ook zorgt voor meer veiligheid. Zo heb je altijd zicht wat er zich bij de voordeur gebeurt en functioneert een slimme deurbel ook als beveiligingscamera. Daarnaast is het heel handig dat je ook via 2-weg communicatie kunt communiceren met de persoon voor de deur, hiermee wordt bedoeld dat je zowel kan luisteren als praten via de deurbel. Veel slimme deurbellen hebben over het algemeen de zelfde functies, toch onderscheiden veel slimme deurbellen zich met de volgende factoren:

  • Kwaliteit van de camera
  • Opslag van beelden
  • Mogelijkheid om detectie zones aan te geven
  • Koppelingen met andere apparaten

Voordelen van deze slimme deurbel van Eufy

Als we deze slimme deurbel van Eufy vergelijken met andere slimme deurbellen die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn zien we een paar voordelen waarbij de Eufy deurbel zich onderscheid van de andere deurbellen:

  1. In 2K opgenomen beelden bekijken: de camera van de deurbel neemt beelden op in 2K HD resolutie (2560 x 1920), hierdoor krijg je een scherp beeld en kun je goed kijken wie er voor de deur staat. Ook maakt de deurbel gebruik van geavanceerde HDR en vervormingscorrectie om een nog beter beeld te krijgen.
  2. Geen extra abonnementskosten: in vergelijking met andere slimme deurbellen, die voor het opslaan van beelden extra kosten rekenen, kost het bij Eufy geen extra geld om opgenomen beelden terug te bekijken. Bij de meest populaire deurbel: Nest Hello, dien je bijvoorbeeld een abonnement aan te schaffen om opgenomen beelden terug te bekijken.
  3. Maakt gebruik van AI technologie: door geavanceerde algoritme detecteert de camera op een intelligente wijze de lichaamsvorm en gezichtspatroon van de persoon voor de camera, hierdoor wordt je alleen gewaarschuwd als het nodig is en niet wanneer er een dier voorbij de camera loopt.
  4. Wordt geleverd met Eufy basisstation: ook wordt de slimme deurbel geleverd met een Eufy Homebase. Aan deze basisstation koppel je de slimme deurbel, hierdoor staat de deurbel niet direct in contact met Wifi wat weer veiliger is. Daarnaast kun je nog meer Eufy producten koppelen met dit basisstation en kun je zo een compleet Eufy beveiligingssysteem creëren.
  5. Koppeling mogelijk met Google Assistant en Amazon: wat ook veel mogelijkheden biedt, is dat Eufy ook te werkt met Amazon en Google Assistant. Hierdoor kun je de producten met elkaar koppelen en de producten besturen met stem. Koppel bijvoorbeeld de Google Nest hub met de Eufy deurbel en vraag aan Google of de camera bij de voordeur kan laten zien.

Toch misschien nog een nadeel van deze Eufy deurbel

Naast voordelen zijn er ook altijd nadelen te benoemen, zo kwamen we er achter dat de deurbel werkt op batterijen. Doordat de deurbel op batterijen werkt is de deurbel wel heel eenvoudig te installeren en hoef je geen extra trafo aan te schaffen, maar dien je wel af en toe de batterijen te vervangen. Wel valt de mee als we Eufy kunnen geloven en gaat de batterij met een volle lading 180 dagen mee.

Creëer een eigen beveiligingssysteem met Eufy

eufy beveiligingssysteem

Naast slimme deurbellen heeft Eufy ook beveiligingscamera’s. Al deze producten zijn te koppelen met elkaar, hierdoor kun je een eigen beveiligingssysteem creëren en alles met elkaar laten werken.  Lees meer…

Meer smart home blogs

tado thermostaat zonder abonnement
slimme ventilator
wifi in de tuin
gordijnen automatische openen
eufy deurbel