Nuki Smart Lock 3.0 review

nuki smart lock 3.0 review

▲ Witte Nuki Smart Lock 3.0 met accessoires © Smarthomeweb

Nuki heeft weer twee nieuwe slimme deursloten, de Nuki Smart Lock 3.0 en de Smart Lock 3.0 Pro versie. We hebben de Nuki Smart Lock 3.0 uitgetest en hieronder lees je onze review. Afgelopen week hebben we een nieuw pakket ontvangen met daarin het nieuwe slimme slot van Nuki. Het slot hebben we volledig uitgetest en hieronder lees je hoe wij dit hebben ervaren.

Wat kun je met de Nuki Smart Lock 3.0?

Het slot van Nuki is een slim slot, wat inhoudt dat het slimme functies heeft. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met de functies van het nieuwe Nuki Smart Lock 3.0:

 • Het slot is te bedienen via een app: het slot van Nuki kun je bedienen met een app op je smartphone, hierdoor heb je geen sleutels meer nodig. In de app kun je het slot ontgrendelen of vergrendelen.
 • Op afstand toegang tot je huis: ook is het mogelijk om het slot op afstand te ontgrendelen, handig wanneer er iemand voor je deur staat en je zelf niet thuis bent. Voor deze functie heb je wel een Nuki Bridge nodig of de Nuki Smart Lock 3.0 Pro.
 • Meerdere personen toegang geven tot je huis: via de app kun je eenvoudig personen toevoegen aan het systeem. Heb je bijvoorbeeld een huishoudster, dan kun je deze een toegang geven op bepaalde tijden. Het voordeel hiervan is dat je geen extra sleutels nodig hebt en dat je deze personen ook het toegang kunt ontzeggen.

Verder weet je ook altijd wanneer het slot ontgrendeld wordt en door wie dit wordt gedaan. Ook heeft het slot van Nuki een Auto Unlock functie waarbij het slot automatisch wordt ontgrendeld wanneer je in de buurt van je voordeur bent. Handig wanneer je je handen vol hebt met boodschappen.

Hoe werkt het Nuki slot?

Het Nuki Smart Lock is als het ware een adapter die de sleutel in het slot omdraait. Het huidige cilinderslot in je deur blijft gewoon zitten en je plaatst het de Smart Lock van Nuki op de sleutel. In de app kalibreer je vervolgens de adapter, zodat deze weet wanneer het slot vergrendeld en ontgrendeld is. Bekijk onderstaande video om een idee te krijgen hoe het slot werkt en in welke situaties dit handig kan zijn:

https://youtube.com/watch?v=-JiRp9AtPgU%3Ffeature%3Doembed

Verschillen: Nuki smart Lock 3.0 vs 2.0

Sinds deze week zijn de nieuwe sloten van Nuki te verkrijgen, de Smart Lock 3.0 en de Smart Lock 3.0 Pro. Beide sloten zijn een verbeterde versie van de Nuki Smart Lock 2.0. Qua uiterlijk zit er weinig verschil tussen de modellen, maar het verschil zit vooral in de functionaliteiten van het slot.

De nieuwe 3.0 versie werkt bijvoorbeeld met een vernieuwde deursensor. Deze nieuwe deursensor werkt beter en wordt geleverd met een extra blokje. Dit blokje detecteert beter dan voorheen of de deur gesloten of open is. Verder zegt Nuki zelf dat het motoriek van de smart lock verbetert is.

Een ander pluspunt aan het vernieuwde slimme slot is dat de prijs van dit model lager is dan de Smart Lock 3.0. Zo betaalde je voor een los Nuki Smart Lock 2.0 €199 en betaal je voor het nieuwe Nuki Smart Lock 3.0 €199.

Verschil met nieuwe Pro versie

Ook heeft Nuki een nieuwe Smart Lock 3.0 Pro versie geïntroduceerd en dit model heeft wel flinke nieuwe verbeteringen ten opzichte van de andere modellen:

 • Ingebouwde wifi-module: de Smart Lock 3.0 Pro heeft een ingebouwde wifi-module en hierdoor heb je geen Nuki Bridge nodig (Nuki Bridge kost los €99). De Nuki Bridge zorgt voor een connectie met wifi, heb je dit niet dan kun je het slot niet op afstand bedienen.
 • Geleverd met Power Pack: ook wordt de Pro versie geleverd met Power Pack. Met het Power Pack kun je zes maanden lang gebruik maken van het slimme slot, zonder steeds van batterijen te hoeven verwisselen. Is de Power Pack leeg dan kun je deze eenvoudig weer opladen (Power Pack kost los €49).
 • Sjieker design: de Pro versie heeft een aluminium ring en ziet er daardoor volgens ons wat sjieker uit. De Smart Lock 3.0 heeft daarbij een plastic ring in dezelfde uitvoering als het slot zelf (witte matte kleur).
 • Prijsverschil: natuurlijk zit er ook prijsverschil in beide producten. De Smart Lock 3.0 kost los €149 en de Pro-versie kost daarbij €249.

Wanneer je het slimme slot op afstand wilt bedienen kan het dus al interessant zijn om voor de Pro-versie te gaan. Zeker omdat het losse slot €149 kost en de bridge los €99. Daarbij krijg je bij de Pro-versie ook nog een Power Pack die los ook nog eens €49 kost.

Nuki Smart Lock 3.0 installatie

De installatie van het Nuki slot is vrij eenvoudig en is in een paar minuten gedaan. Je plaatst eerst het bevestigingsplaatje op je huidige cilinder, stopt de sleutel in het slot en vervolgens plaats je hier het Nuki slot op. Het voordeel hiervan is dat je niks hoeft te vervangen, je huidige sleutel kunt gebruiken en je niet hoeft te boren.

Wel heb je twee opties voor het installeren van het Nuki slot, zo kun je het bevestigingsplaatje (A) eenvoudig met het bijgeleverde inbussleutel vastzetten of je gebruik je het andere bevestigingsplaatje (B) en deze plak je vast met het tape op de achterzijde.

nuki slot installeren

A is met inbussleutel vast te zetten en B met tape dat aan de achterzijde zit

Nadat het slot aan de deur bevestigd is kun je de Nuki-app downloaden en het slot koppelen. In de app staat stap-voor-stap aangeven wat je moet doen. Zie hieronder hoe het slot eruit zit na de installatie:

nuki deurslot geinstalleerd

Koppeling: Nuki met Siri, Google Nest of Amazon Alexa

Is te koppelen met bovenstaande. Heb je bijvoorbeeld iPhone of een Smartwatch dan kun je heel eenvoudig een koppeling met Siri maken. Pluspunt hiervan is dat het slimme slot toe kunt voeging aan de Woning-app van Apple en daardoor apparaten met elkaar kunt koppelen. Heb je bijvoorbeeld slimme lampen dan kun je ervoor zorgen dat lampen in de gang aanspringen wanneer het slot ontgrendeld wordt. Ook kun je via met Siri spraakopdrachten het slot ontgrendelen via je iPhone of Apple Watch.

Ook is er een koppeling mogelijk met de spraakassistenten van Google Nest en Amazon Alexa. Wel dien je voor deze koppeling gebruik te maken van de Nuki Bridge. Mocht je al werken met een smart home hub, denk bijvoorbeeld aan Homey, dan kun je vaak ook een koppeling maken met Nuki (zie hier mogelijke integraties met Nuki). Heb je de Bridge dan kun je vrij eenvoudig het Nuki slot koppelen met Google Home, hieronder een stappenplan hoe je dit doet.

nuki koppelen met google home

Stappenplan: Nuki koppelen met Google Home

 1. Zorg dat het Nuki slot volledig geïnstalleerd is en werkt. Ook dient de Google Home-app volledig succesvol geïnstalleerd zijn.
 2. Open vervolgens de Google Home app en klik linksboven op het plusje (+).
 3. Klik op apparaat instellen en klik vervolgens Werkt met Google.
 4. Zoek Nuki op in de lijst en klik deze aan.
 5. Vul vervolgens je gegevens in en koppel Nuki met Google Home.

Het koppelen van het slimme slot van Nuki aan een smart home platform brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Je hebt alle apparaten in je smart home in één app en overzicht.
 • Apparaten kun je met elkaar koppelen en scenario’s maken.
 • Je kunt apparaten vaak ook bedienen met spraak.
 • Andere personen in je huishouden kunnen ook eenvoudig gebruik maken van de zelfde producten in het huis.

Accessoires om uit het Nuki slot te halen:

 • Keypad: met de Nuki Keypad kun kun je met een cijfercode het slot ontgrendelen. De Keypad kun je bij de voordeur hangen, handig om personen bijvoorbeeld een tijdelijk toegang te geven tot de woning.
 • Fob: de Nuki Fob is sleutelhanger met een knop. Door de Fob in te drukken kun het slot ontgrendelen.
 • Door Sensor: met de Nuki deursensor weet het slot of de deur gesloten of open is. In de app kun je de status van de deur zien en weet je altijd of de deur goed afgesloten is.
 • Bridge: de Nuki Brigde zorgt ervoor dat je het slot kunt verbinden met wifi en daardoor kun je het slot op afstand bedienen. Het kan handig zijn om op afstand de deur te ontgrendelen, bijvoorbeeld wanneer de postbode of een bekende voor de deur staat en je niet thuis bent.
 • Power Pack: de Power Pack voorziet het slot zo’n zes maanden lang van stroom. Zonder Power Pack kun je gewoon gebruik maken van losse batterijen.

Ook is het slot van Nuki bedienen met een smartwatch. Handig want zo hoef je niet je smartphone erbij te pakken. Met een koppeling met Siri kun je ook heel eenvoudig met spraak de voordeur ontgrendelen. Het slot van Nuki is met de volgende smartwatches te koppelen:

Conclusie: Nuki Smart Lock 3.0 review

In onze ogen was het slimme slot van Nuki al het beste slimme slot van dit moment. Het slot is heel makkelijk te installeren en zit er binnen een paar minuten op. Ook is de werking van het slot erg goed. Wel is het handig als je een cilinder hebt met paniekfunctie, hierbij kun je het slot ook openen van buiten als binnenin al een sleutel zit. Kan altijd handig zijn wanneer het slot bijvoorbeeld niet meer werkt of eraf valt (is nog niet voorgekomen).

Ook is de Nuki Smart Lock 3.0 Pro een hele goede keuze, vooral om dat bij dit slot een ingebouwde wifi-module heeft. Je hoeft de bridge niet los te kopen en het scheelt weer een extra apparaat in je huis. Ook is de Power Pack een aanrader en deze krijg je standaard bij de Pro-versie.

Dus mocht je op zoek zijn naar een goed en betrouwbaar slim slot, dan is het Nuki Smart Lock 3.0 een hele goede keuze. Mocht je het slot ook op afstand willen bedienen, dan raden wij aan om te kiezen voor de Pro-versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts