Lidl met Google Home koppelen

lidl met google home koppelen

▲ Lidl Home app met een Google Nest Audio © Smarthomeweb.nl/Tigchelaar

Binnenkort liggen de schappen bij de Lidl gevuld met diverse smart home producten. Van een slimme stekker tot verschillende slimme lampen. Wanneer je je smart home hebt gebouwd rondom het Google Home platform, hebben we goed nieuws voor je: Lidl Home is hier namelijk compatibel mee. In dit artikel staat Lidl met Google Home koppelen centraal.

Update: Lidl heeft weer nieuwe smart home producten toegevoegd aan haar assortiment, waaronder nieuwe slimme buitenlampen.

Een smart home is pas slim als diverse apparaten met elkaar kunnen communiceren. Denk aan een slimme sensor die registreert dat er iemand de woonkamer binnenloopt, waarna alle slimme lampen geactiveerd worden. Deze zogeheten smart home scenario’s zijn alleen mogelijk, als smart home apparaten met elkaar kunnen praten: als ze communiceren op dezelfde frequentie.

Lidl smart home producten compatibel met Google Assistant

Eerder deze week kwamen wij met het nieuws naar voren dat Lidl smart home producten eind deze maand in de schappen te vinden zijn. Wij zijn nu al fan van deze gadgets: ze werken via Zigbee en moeten gekoppeld worden via een veilige gateway. Dit in tegenstelling tot veel andere goedkope smart home producten. Op een speciale pagina kondigt Lidl haar complete smart home assortiment aan.

Daarbij zijn ze compatibel met Google Assistant: je kunt de apparaten dus bedienen met spraakopdrachten via een smart speaker of -display met deze voice assistant. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen tegen Google Assistant om een lamp aan te zetten of een slimme stekker – die je zelf een naam hebt gegeven – uit te schakelen. Om hiervan te kunnen genieten is het wel nodig om Lidl met Google Home te koppelen. Laten we kijken hoe dat moet.

Waarom zou je Lidl met Google Home willen koppelen?

Laten we nog even kort stilstaan bij de voordelen van een mogelijke koppeling met de Google Home app. Gezien jij nu dit artikel aan het lezen bent is de kans groot dat jij je woning op Google Home gebaseerd hebt óf dat jij wellicht een Google Assistant speaker op de plank hebt staan. Je wilt – net als velen – zoveel mogelijk apparaten met elkaar laten praten, zodat je ze centraal kunt bedienen op één plek en ze op kunt nemen in smart home scenario’s. Bekijk deze en andere voordelen van het koppelen:

 • Lidl apparaten opnemen in bestaande smart home scenario’s
 • Goedkoop je smart home uitbreiden met sensoren, stekkers of lampen
 • Lidl smart home producten aansturen met spraak via Google Assistant
 • Centraal bedienen van apparaten in de Google Home app

Welke Lidl apparaten kunnen gekoppeld worden met Google Home?

Zoals we eerder aangaven biedt Lidl strakjes meerdere smart home apparaten aan in haar winkel. We zetten de smart home gadgets op een rij die interessant kunnen zijn om bediend te worden met Google Assistant:

 • Lidl slimme stekker: wanneer je deze slimme stekker van Lidl hebt, kun je met spraak aangesloten apparaten aan- of uitzetten
 • Lidl slimme lampen: heb je een van deze Lidl lampen? Dan kun je met Google Assistant de slimme verlichting dimmen, aan- of uitzetten met spraakopdrachten

Daarnaast kun je natuurlijk ook slimme sensoren opnemen in Google Home smart home scenario’s.

Lidl met Google Home koppelen stappenplan

Wanneer je reeds een actief Google Home account hebt én je alvast een account bij Lidl hebt aangemaakt met de Lidl Home app, kun je direct aan de slag met het koppelen. Het is eerst goed om het volgende te weten: voor het koppelen van Lidl producten is de Lidl Gateway een vereiste. Als de producten gekoppeld zijn, kan de Gateway vervolgens een koppeling realiseren met de Lidl Home app.

Beiden accounts actief en werkend? Dan kun je onderstaande stappen volgen.

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Klik op het Plusje linksboven in het scherm en vervolgens op ‘Apparaat instellen’
 3. Nu zie je twee mogelijkheden, kies voor ‘Heb je al iets ingesteld?’
 4. Selecteer in de lijst de Lidl Home app. Tip: maak gebruik van de zoekbalk middels het vergrootglas rechtsboven in en typ ‘Lidl’ in
 5. Druk de Lidl Home applicatie aan, waarna je een inlogscherm te zien krijgt
 6. Log in met je telefoonnummer of e-mailadres én wachtwoord van je Lidl accountgegevens
 7. Druk op Link Now

lidl met google home verbinden

Stappen om Lidl met Google Home te verbinden © Smarthomeweb.nl

De koppeling van Lidl smart home met Google Home is nu gemaakt. Als het goed is zie je de smart home producten die je eerder hebt toegevoegd aan de Lidl Gateway nu verschijnen in de Google Home app.

lidl starterset

Complete starterset nu extra voordelig

Lidl verkoopt deze starterset nu extra voordelig. In de starterset ontdek je de nodige bridge (Gateway), drie slimme lampen en een afstandsbediening. Nu tijdelijk voor slechts € 49,-.

Extra tips voor een goede koppeling met Google Home

Als de koppeling gerealiseerd is, kun je nog wat extra handelingen doen om te zorgen voor een betere integratie van je Lidl smart home producten. Zo kun je specifieke apparaten een naam geven in de Google Home app.

Een voorbeeld: stel dat jij een klassieke koffiemachine hebt voorzien van een slimme stekker, om deze vanuit je bed aan en uit te kunnen zetten. Deze wil je wellicht strakjes met Google Assistant ook met spraak aan kunnen zetten. Noem de stekker in de Google Home app dan Koffiemachine. Zo kun je zeggen; “Hey Google, zet de koffiemachine aan”.

Daarnaast kun je de apparaten ook toewijzen aan ruimtes of deze groeperen. Zo kun je bijvoorbeeld een slimme lamp van de Lidl toewijzen aan de woonkamer, waar wellicht nog meer slimme lampen te vinden zijn. Als je vervolgens zegt “Hey Google, zet alle lampen in de woonkamer aan”, zal ook de Lidl lamp netjes geactiveerd worden. Heb je trouwens reeds Philips Hue lampen in je woning hangen, dan kun je ze makkelijk met elkaar groeperen. Lees hier alles over Lidl met Philips Hue koppelen.

FAQ: Veelgestelde vragen over Lidl met Google Home koppelen

Gelijk na het plaatsen van ons nieuwsartikel kregen we vragen binnen of het mogelijk was om Lidl met Google Home te koppelen. Op de website van Lidl werd dit wel aangegeven, maar een duidelijke beschrijving van een koppeling was er nog niet. Voor ons reden genoeg om ons hier alvast in te verdiepen.

Bekijk in onderstaande FAQ de veelgestelde vragen over Lidl koppelen met Google Home en krijg wellicht antwoord op jouw vraag.

Werkt Lidl Home met Google Home?

Lidl laat weten dat haar smart home producten werken met Google Assistant; je moet ze dus inderdaad kunnen koppelen aan de Google Home app. Met andere woorden: Ja, Lidl Home werkt met Google Home!

Kan ik zomaar een Lidl apparaat aansturen met spraak?

Om volledig gebruik te maken van de smart home producten, heb je de Lidl Gateway nodig, een bridge. Vervolgens moet je ook een koppeling maken met de Google Home app (wat we hierboven stap voor stap uitleggen) en moet je in het bezit zijn van een Google Assistant apparaat. Denk aan een smart speaker.

Waarom zou ik Lidl apparaten willen koppelen met Google Home?

Je kunt de Lidl smart home producten dan aansturen met spraak (bijvoorbeeld de slimme stekker of slimme lampen aan- en uitzetten). Daarbij kun je de gadgets ook opnemen in bestaande Google Home smart home scenario’s.

Wat moet ik niet vergeten na het maken van een koppeling?

Om te zorgen voor een optimale koppeling is het slim om de Lidl apparaten in de Google Home app te hernoemen met een makkelijke en logische naam. Daarbij raden wij ook aan om de apparaten gelijk toe te wijzen aan de juiste kamer binnen jouw smart home en om ze – waar mogelijk – te groeperen.

8 comments
 1. Ik kan de Lidl home aap weel koppelen met Google home app en hij zit mijn apparaten ook in Google home en ik kan ze ook in kamers indelen. Maar als ik ze wil aansturen geeft google home aan dat lidl home niet beschikbaar is

 2. Koppeling heeft een week of zes goed gewerkt. Nu opeens zie ik in de Google Home-app wel de lampen, ze ik kan ze niet meer aansturen, ook niet verbaal. Terwijl ik in de Google Home-app wel zie of de lampen aan of uit zijn…
  Meer mensen hier last van?

  1. Hallo Peter, ik heb hetzelfde probleem. Niets werkt meer, terwijl ik wel alle apparaten zie in Google Home. Bij verbaal aansturen zegt google wel het juiste commando, maar er gebeurt verder niets. Heb jij al een oplossing?

  2. Hoi Peter.
   Is het nog opgelost met de lampen.
   Want ik heb het zelfde probleem….ik zie de lampen wel in google home aan of uit staan maar het doet het niet.
   Ik heb al geprobeerd om de lampen opnieuw toe te voegen aan google home.maar helaas werkt dat ook niet.maar in de lidl app doet de lampen het wel heel vreemd.
   Graag hoor ik van je of jij dit probleem hebt opgelost

 3. Heb lidlhome met 11 lampen. Alles werkte 3 weken prima via Google home. Maar nu niet meer…. heb google ontkoppeld en weer gekoppeld aan lidlhome. Toe n werkte het weer. En nu wederom niet meer. In google home zie ik wel alle lampen, maar kan ze niet bedienen. (Wel met lidlhome)
  Heeft iemand een tip?

  1. Hoi HJ Kooke
   Is het nog opgelost met de lampen.
   Want ik heb het zelfde probleem….ik zie de lampen wel in google home aan of uit staan maar het doet het niet.
   Ik heb al geprobeerd om de lampen opnieuw toe te voegen aan google home.maar helaas werkt dat ook niet.maar in de lidl app doet de lampen het wel heel vreemd.
   Graag hoor ik van je of jij dit probleem hebt opgelost

 4. Ik blij eindelijk een goedkoper alternatief. Maar nee hoor. Bij toevoegen Lidl Home aan google home in de instellingen bij het invoeren van login krijg ik eerst een gegevens geaccepteerd en vervolgens rood balkje foutiefe gegevens ingevoer. Ik weet 1000% zeker dat ik alles goed invoer maar google verdomt te koppelen met lidl home. BALEN iemand tips!>?!!??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig is alles slim, zo heb je zelfs slimme voerbakken. Dit zijn automatische voerbakken voor de kat, zo kun je wanneer je niet thuis bent je kat toch eten geven.
Lees meer