Lidl met Philips Hue koppelen

Rob Tigchelaar 15-11-2020, 17:35 Laatste update: 19-11-2020

Lidl heeft onlangs haar eigen smart home assortiment aangekondigd: onder de naam Lidl Smart ontdekken we diverse slimme lampen, een slimme afstandsbediening en een slimme stekker in de schappen van de supermarkt. Een groot voordeel van deze producten: ze werken met Philips Hue! In dit artikel leggen we de voordelen van Lidl met Philips Hue koppelen toe en staan we stil bij de lampen waarmee dit mogelijk is.

lidl met philips hue koppelen

Slimme lamp, ter illustratie © Pixabay

Van slimme stekkers tot slimme lampen: je ontdekt ze binnenkort in de schappen van Lidl of in de speciale smart home omgeving op de website van de winkelketen. Met name de slimme verlichting lijkt ontzettend interessant, gezien ze voor een lage prijs aangeboden worden en beschikbaar zijn in verschillende uitvoeringen.

Zo zijn er slimme LED lampen, verschillende slimme plafondlampen en zelfs slimme inbouwspots. Naast de lage prijs is er nog een ontzettend groot voordeel: de Lidl smart home producten zijn compatibel met merken als Philips Hue en Innr!

Lidl slimme lampen zijn compatibel met Philips Hue

De slimme verlichting van Lidl communiceert via Zigbee 3.0, een smart home protocol waar merken als Philips Hue, Innr en Osram ook gebruik van maken bij hun slimme lampen. Hierdoor is het mogelijk om de Lidl slimme lampen te kunnen verbinden met deze merken, gezien ze op dezelfde frequentie communiceren.

Dankzij de draadloze Zigbee 3.0 standaard, kunnen uw Lidl Smart Home-producten eenvoudig geïntegreerd worden in andere Zigbee 3.0-compatibele systemen van verschillende merken en fabrikanten, zoals Philips Hue en Osram Lightify
– Lidl

Het is belangrijk om te weten dat je pas volledig gebruik kunt maken van de slimme lampen als je in het bezit bent van deze Lidl Gateway. Deze is vergelijkbaar met de Hue bridge en vormt een brug naar het WiFi netwerk. Zonder deze bridge kunnen er geen lampen bediend worden via de applicatie en kunnen ze dus ook niet gekoppeld worden met andere merken.

lidl starterset

Uitgelicht: compleet Lidl starterset

De Lidl starterset is gevuld met de nodige Gateway, drie slimme lampen en een slimme aftandsbediening. Hiermee haal je in één keer alles in huis wat je nodig hebt om je lampen slim te maken.

Waarom je Lidl met Philips Hue koppelen?

Voor we meer vertellen over welke lampen van Lidl je met Philips Hue koppelen kunt, staan we eerst stil bij de vraag waarom het eigenlijk interessant is om Lidl met Philips Hue te koppelen. Daarvoor zijn een aantal redenen op te noemen:

 • Je kunt je slimme verlichtingsplan op voordelige wijze uitbreiden: stel dat je reeds Philips Hue lampen hebt hangen, maar niet zit te wachten op nog meer hoge kosten, dan kun je met de Lidl lampen goedkoop uitbreiden.
 • Je kunt alle lampen centraal bedienen in één applicatie: niemand zit er op te wachten om verschillende slimme lampen in diverse applicaties te bedienen. Door de lampen met die van Philips Hue samen te voegen, kun je ze op één plek bedienen.
 • Je kunt Lidl lampen opnemen in Philips Hue scenes: natuurlijk kun je ook de nieuwe Lidl lampen opnemen in bestaande Hue scenes in de Philips Hue app.

Daarbij kan het natuurlijk ook handig zijn op het gebied van kerstcadeaus. Stel dat jij een Lidl slimme lamp onder de kerstboom vindt en je normaal gesproken enkel Philips Hue lampen  in je smart home hebt, kun je ze alsnog gewoon gebruiken. En ja, het is natuurlijk ook handig als cadeautje, gezien je geen rekening hoeft te houden met de favoriete smart home merken van desbetreffend persoon.

Trouwens nog een leuk extra puntje: er is Lidl slimme kerstboomverlichting, iets wat Philips Hue niet heeft. Zo kun je je Philips Hue verlichtingsplan met Lidl tijdens de kerst uitbreiden.

Deze Lidl slimme lampen kun je allemaal koppelen met Philips Hue

Zoals we daarnet al aangaven biedt Lidl verschillende soorten slimme lampen aan. Als je in de winkel of in de webshop van Lidl gaat shoppen, let er dan goed op dat je te maken hebt met een slimme variant. Want ja, Lidl biedt natuurlijk ook nog steeds de klassieke lampen aan in haar winkels.

We hebben een overzicht gemaakt met alle slimme lampen van de Lidl:

 • Lidl RGB-LED lampen: deze slimme lampen kunnen in 16 miljoen kleuren en witlichten schijnen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse fittinggroottes.
 • Lidl LED-lampen: er zijn ook lampen die enkel gedimd kunnen worden en in verschillende lichtsterktes ingesteld kunnen worden. Deze lampen kunnen niet in verschillende kleuren schijnen.
 • Lidl slimme plafonlampen: er zijn verschillende slimme plafondlampen te vinden in de schappen van de Lidl. Zo is er een schotel-variant, maar ontdek je ook een mooie armatuur met drie LED lampen erin.
 • Lidl slimme inbouwspots: er zijn zelfs slimme inbouwspots te vinden in de schappen van de winkelketen. Deze slimme spotjes kunnen net als de RGB-LED varianten in veel verschillende kleuren schijnen.

En ja: net als bij Philips Hue ontdekken we bij Lidl een slimme stekker. Met deze slimme stekker kun je lampen met een bijzonder armatuur alsnog opnemen in je slimme verlichtingsplan. Denk aan een bureaulamp die je ook wil activeren in een Philips Hue scene, maar niet kan voorzien van een slimme lamp. Benieuwd wat deze lampen allemaal kunnen? Check dan onderstaande video van Lidl:

FAQ: veelgestelde vragen over Lidl met Philips Hue koppelen

Toen we met het nieuwsbericht naar buiten kwamen dat Lidl binnenkort haar winkels vult met smart home producten, waaronder slimme lampen, kregen we veel vragen binnen. We hebben de veelgestelde vragen in onderstaande FAQ gezet, zodat je wellicht antwoord kunt krijgen op je vraag.

Werken de slimme lampen van Lidl met Philips Hue?

Ja, Lidl slimme lampen zijn compatibel met Philips Hue. Ze communiceren namelijk via Zigbee 3.0, waardoor ze op dezelfde frequentie communiceren.

Zijn de Lidl lampen alleen compatibel met Philips Hue?

Nee, met alle slimme verlichtingsmerken die communiceren middels Zigbee 3.0 zouden de lampen moeten werken. Zo werkt de slimme verlichting ook met merken als Innr en Osram.

Is er net als bij Philisp Hue en bridge benodigd voor de Lidl lampen?

Ja, gezien er een bridge gemaakt moet worden naar je WiFi netwerk met de Zigbee frequentie. Waar Philips Hue de Hue bridge heeft, is er bij Lidl sprake van de Lidl Gateway van Silvercrest.

Welke lampen van Lidl werken allemaal met Philips Hue?

Alleen de slimme lampen die onder de smart home paraplu van Lidl vallen. Let goed op bij je aankoop of je te maken hebt met een slimme variant!

Heb je nog steeds een vraag of loop je vast bij het koppelen? Stuur ons dan een berichtje of laat een reactie achter onderaan de pagina. Je nieuwe Lidl lampen bedienen met spraak via Google Assistant? Check dan hier het stappenplan voor Lidl met Google Home koppelen.

Meer smart home artikelen

Google nest hub tips
smart home deals cadeaus
amazon alexa voice services nederlandse ontwikkelaars (1)
google home commando's inplannen
smart home podcast weekly
fitbit slaapgedrag google assistant
doorbird configurator
the voice google nest audio assistant stemmen
google nest mini black friday aanbieding
4 antwoorden
 1. Jasper
  Jasper zegt:

  Vragen die niet in het artikel beantwoord worden:
  Werkt de smart stekker met de Philips Hue bridge?
  Werkt de smart stekkerdoos met de Philips Hue bridge?
  Werkt de deur/raam sensor met de Philips Hue bridge?
  Werkt de kerstboomverlichting met de Philips Hue bridge?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *