HEMA Smart koppelen met Google Home

hema smart koppelen met google home

▲ HEMA Slimme lampen met Google smart speakers © Smarthomeweb

Onlangs schreven we over de introductie van smart home producten van HEMA. Onder het label HEMA Smart biedt de Nederlandse winkel nu diverse slimme lampen, een slimme stekker en een slimme afstandsbediening aan. Interessant: de producten werken met Google Asssistant. Maar hoe kun je HEMA Smart met Google Home koppelen? Wij leggen het stap voor stap in dit artikel.

Als er iets belangrijk is bij de keuze voor smart home producten, is het om extra goed te letten op de ondersteuning van een smart home platform. In het geval van HEMA Smart blijkt dat de producten ondersteuning bieden voor Google Home (Google Assistant) en Alexa (Amazon). Het kan interessant zijn om deze producten op te nemen en te koppelen met Google Home apparaten.

Waarom HEMA Smart koppelen met Google Home?

 • HEMA slimme lampen bedienen met spraak: een van mooiste voordelen is dat je met een Google Home koppeling de verbonden apparaten kunt bedienen met spraak (mits je een smart speaker of smart display hebt natuurlijk)
 • HEMA smart home producten opnemen in smart home scenario’s: met de Google Home app kun je smart home scenario’ s aanmaken. Zo schreven we onlangs over bijvoorbeeld Google Thuis & Afwezig routines. Heb je de HEMA Smart producten gekoppeld aan de Google Home app? Dan kun je ze opnemen in dit soort scenario’s.
 • Via via koppelingen maken met bijvoorbeeld Philips Hue*: het is via Google Home ook mogelijk om via-via koppelingen (laten wij dit woordje maar gelijk introduceren :)) te maken. Want hoewel HEMA Smart niet een-op-een met Philips Hue praat, praten beiden smart home merken wel met Google Assistant. Groepeer en bundel ze in de Google Home app.

Wij hebben onlangs ook een uitgebreide gids geschreven hoe jij HEMA Smart met Philips Hue koppelen kunt. Ook hiervoor dien je eerst HEMA Smart met Google Home te koppelen.

Voorbeelden van HEMA Smart home producten met Google Assistant

Als je strakjes (we komen zo met ons stappenplan) een succesvolle verbinding hebt gemaakt met slimme lampen van HEMA en Google Home, dan kun je ze dus onder andere bedienen met spraak.

Zoals we daarnet aangaven ondersteunt HEMA Smart Google Assistant, we kunnen na een koppeling de lampen via een Google Assistant smart speaker eenvoudig bedienen met spraak. We zetten wat voorbeelden van spraakcommando’s op een rij:

 • “He Google, zet alle lampen aan”
 • “He Google, dim de lampen met 10%”
 • “He Google, zet de lampen boven de eettafel aan”

Heb jij ook een slimme stekker van HEMA? Dan kun je deze in de Google Home app ook een naam geven. Zo zou je met een slimme stekker ook een klassieke bureaulamp kunnen verbinden met Google Home, om deze vervolgens ‘bureaulamp te noemen’. Zo kun je dan bijvoorbeeld weer zeggen “He Google, zet de bureaulamp aan”.

Stappenplan: HEMA Smart koppelen met Google doe je zo

Tijd voor ons stappenplan om HEMA Smart eenvoudig (binnen 10 minuten) te koppelen met de Google Home app. Het is belangrijk dat je de Hema Smart producten reeds geïnstalleerd hebt en dat je natuurlijk ook de Google Home app op je smartphone of tablet hebt staan.

Alles paraat? Dan kunnen we starten met het stappenplan:

 1. Open de Google Home app op je smartphone
 2. Klik op het plusje (+ icoon) rechtsboven in het scherm
 3. Ga naar ‘Apparaat instellen’ en daarna op ‘Heb je al iets ingesteld?’
 4. Selecteer in de lijst met merken HEMA Smart, je kunt ook eenvoudig zoeken via de zoekbalk
 5. Klik daar op ‘More login methods’ en druk op ‘Link with Account Password’
 6. Log daar in met je HEMA Smart accountgegevens
 7. Je hebt nu HEMA smart met Google Home gekoppeld

hema-smart-google-home

Enkele stappen om HEMA Smart te verbinden met Google Home

Na het succesvol koppelen van HEMA Smart met Google Home, kun je aan de slag met de instellingen van smart home apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • Producten eigen namen geven
 • Producten toewijzen aan kamers
 • Producten groeperen

F.A.Q. – veelgestelde vragen over HEMA Smart verbinden met Google Assistant

Wat zijn de redenen om HEMA Smart met Google Assistant te verbinden? Werken de smart home producten van HEMA Smart wel met Google Assistant en kunnen we bijvoorbeeld de slimme lampen activeren met spraak? Deze en veel andere vragen kregen wij binnen na ons artikel over de HEMA Smart home producten. We hebben besloten om alle veelgestelde vragen te bundelen in onderstaande F.A.Q.

Werkt HEMA Smart met Google Home?

Ja, de smart home producten van HEMA ondersteunen smart home platform Google Asssitant. We kunnen ze dus koppelen aan Google Home.

Kan ik HEMA slimme lampen bedienen met spraak?

Je kunt de slimme verlichting van HEMA bedienen met spraak, als je ze eerste gekoppeld hebt met Google Home. Je dient in het bezit te zijn van een smart speaker.

Waarom zou ik HEMA Smart willen koppelen aan Google Home?

Op die manier kun je HEMA smart home producten met spraak bedienen en ze opnemen in smart home scenario’s.

Is het koppelen van HEMA Smart met Google Home lastig?

Nee, dit is binnen 10 minuten te realiseren. Wel moet je de HEMA Smart lampen eerst geïnstalleerd hebben, alvorens je ze kunt koppelen.

Staat jouw vraag er niet tussen of heb jij een andere prangende vraag? Stuur onze experts dan gerust een berichtje of laat een reactie achter onderaan de pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
eufy slim slot

Eufy Smart Lock

Eufy verkoopt ook slimme deursloten, zo zijn er momenteel al drie verschillende modellen. Helaas zijn ze nog niet officieel in Nederland geïntroduceerd.
Lees meer

HomeWizard Domotica

HomeWizard is het centrale punt voor huisautomatisering, zo kun je met HomeWizard je huis besturen met je smartphone, tablet of computer. Het handige van van HomeWizard is dat er naast een standaard app ook een handige webapp is. Op je computer kun je dan ook je smart home apparaten bedienen en handige scenes maken.
Lees meer