Innr Smart Plug koppelen aan Hue

innr smart plug koppelen aan philips hue

▲ Filament lampen © Pixabay

Een van de bekendere merken op het gebied van slimme verlichting is Philips Hue. Er zijn tal van lampen te koop van dit merk, die je allemaal eenvoudig kunt bedienen via je smartphone. Echter kan het voorkomen dat er een lamp in je huis staat, die niet voorzien is van een Hue lamp.

Tóch kun je deze ‘normale’ lamp toevoegen aan je Hue verlichtingssysteem. Dit kan met behulp van een slimme stekker, waarvan de Smart Plug van Innr een goed voorbeeld is. De Innr Smart Plug koppelen aan Hue maakt het onder andere mogelijk om lampen via de Hue app aan en uit te zetten.

Innr Smart Plug: wat is dit voor stekker?

innr smart plug

De Innr smart plug is een slimme stekker die Hue compatibel is.

Innr is net als Hue een bekende en toonaangevend merk op het gebied van slimme lampen en lichtbronnen. Naast de lampen biedt Innr ook een slimme stekker aan; de Innr Smart Plug. Zoals je wellicht weet kun je met een slimme stekker apparaten op een afstand aanzetten en kun je ze koppelen aan verschillende smart home toepassingen.

Smart plug werkt met Hue, Google Assistant en IFTTT

Dat de mogelijkheden eindeloos zijn bij deze smart plug van Innr, blijkt als ik inzoom in de koppelmogelijkheden. De smart plug werkt met Hue, biedt ondersteuning met Google Assistant en er kunnen acties ingesteld worden met behulp van IFTTT.

Een groot voordeel van deze slimme stekker, is dat deze opvallend compact is in vergelijking met andere modellen. Ik heb vaker een slimme stekker getest, waarbij de stekker twee stopcontacten overlapte. Dat is met deze smart plug vaak niet het geval.

innr smart plug

Uitgelicht: de slimme stekker van Innr

De slimme stekker van Innr is onder andere te koop bij Coolblue. Het mooie van deze stekker is dat je deze kunt koppelen aan een Philips Hue bridge. Door deze koppeling kun je alle lampen in je huis slim maken, ook de lampen die niet slim zijn.

Bekijk

Waarom Innr Smart Plug koppelen aan Hue?

Eerder schreef ik al een artikel over Philips Hue met slimme stekker combineren. Dit artikel schreef ik naar aanleiding van veel vragen over lampen toevoegen die niet voorzien konden worden van een slimme lichtbron (denk bijvoorbeeld aan de kleinere bureaulampen). De Innr Smart Plug maakt het mogelijk om een koppeling te maken met aangesloten apparaten en Philips Hue.

De smart plug wordt gezien als Hue lamp, waardoor je hem eenvoudig op kunt nemen in scenes en de lampen (of dus apparaten) makkelijk aan/uit kunt zetten middels je smartphone.

Stappenplan: Innr smartplug koppelen aan Hue

We gaan ervan uit dat je momenteel al gebruik maakt van het Philips Hue verlichtingssysteem. Let op: je hebt voor het toevoegen van lampen en andere producten sowieso een Hue bridge nodig.

Volg onderstaande stappen voor het toevoegen van de Innr smart plug aan Hue.

  1. Open de Hue app op je smartphone of tablet
  2. Ga in de app naar ‘Instellingen’
  3. Klik nu bij instellingen op ‘Lampen configuratie’
  4. Zoek vervolgens naar nieuwe lampen met de app
  5. Nu kun je de Innr Smart Plug in een stopcontact steken
  6. Houd de aan/uit knop van de stekker 5 seconden ingedrukt
  7. De smart plug wordt nu gevonden en gedetecteerd als Hue lamp

Heel veel plezier met deze koppeling! Kom je er niet uit of heb je aanvullende vragen over de mogelijkheden hiervan? Stuur ons dan gerust een berichtje!

philips hue bridge

Mijn aanbeveling: Philips Hue bridge

Een koppeling met de slimme stekker en de Philips Hue lampen maak je met een lampen bridge. Zonder deze bridge is het koppelen hiervan niet mogelijk. Heb je nog geen brigde bekijk dan hier waar je deze kunt aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
ifttt

IFTTT

Een van de bekendere software op het gebied van smart home is IFTTT. IFTTT staat voor ‘Ift This,…
Lees meer
Eufy HomeKit

Eufy HomeKit koppelen

Het is mogelijk om een koppeling te maken met Eufy en HomeKit, echter is dit niet met elk apparaat mogelijk. Lees hieronder wat wel en niet mogelijk is.
Lees meer