Video deurbel met gong

Een deurgong speelt een geluidje af wanneer iemand op de deurbel drukt.
video deurbel met gong

Wanneer je een slimme deurbel hebt, mag een deurbel gong niet ontbreken. Een deurgong is een apparaatje dat geluid afspeelt wanneer iemand op de deurbel drukt, erg handig wanneer je de deurbel niet overal in huis hoort. Zo kan een deurbel niet gehoord worden als je boven aan het werk bent of op de zolder bent. Door een deurgong te plaatsen hoor je overal in huis wanneer er iemand voor de deur staat.

Veel slimme deurbellen worden geleverd met een deurgong, maar vaak is het even zoeken welke je moet hebben. Op deze pagina lees je alles over een video deurbel met gong, zo laten we zien welke modellen standaard geleverd worden met gong en welke losse gongs er te koop zijn.

Inhoud van dit bericht:

Deurgong kopen waar moet je op letten?

Voordat je random een deurgong koopt, is het belangrijk om eerst even onderstaande informatie door te lezen. Zo is bijvoorbeeld niet elke gong geschikt voor elke slimme deurbel en heeft elke gong weer andere functies.

 1. Te koppelen met slimme deurbel: vaak koop je eerst een slimme deurbel en dan pas een gong. Check altijd goed of de deurbel te koppelen is met de gong. Tegenwoordig worden veel deurbellen standaard geleverd met een deurgong.
 2. Gebruik je oude gong: heb je nog een gong van je oude deurbel? Check of je die ook misschien kunt gebruiken. Veel slimme deurbellen kunnen daar gewoon op aangesloten worden, bijvoorbeeld de Netamo deurbel.
 3. Bedraad of draadloos: bedrade gongs zijn wat moeilijker te installeren, maar je heb nooit meer gedoe lege batterijen. Draadloze gong daarentegen kun je makkelijk verplaatsen en in verschillende kamers gebruiken, wel moet je rekening houden met batterijen die snel leeg raken.
 4. Functies van de gong: check ook altijd even of de gong bepaalde functies heeft. Functies van een gong kunnen bijvoorbeeld het muten van de gong zijn.

Deurbel gong bedraad of draadloos?

De meeste deurbel gongen zijn draadloos, ideaal want zo kun je de gong overal gebruiken, denk aan in de tuin of op zolder. Wel dien je altijd rekening te houden met de accuduur of dat de batterijen leeg kunnen raken, niet ideaal natuurlijk. Daarom kan het ook interessant zijn om een deurbel gong de kiezen die bedraad is.

Wel heb je weer twee verschillende soorten bedrade deurbelgongs, denk aan een deurgong die je gewoon in het stopcontact stopt of een gong die je aansluiten in de gang met de slimme deurbel. De laatste variant zien we vooral bij oudere deurbellen die aangesloten zijn op een gong. Bij het indrukken van de deurbel gaat dan de gong in de gang af en deze is vaak luid. De Netatmo deurbel wordt bijvoorbeeld geleverd met een connectie kit, waarmee je de slimme deurbel kunt aansluiten op de huidige bedrade deurbelgong.

Google Nest deurbel gong

Een hele populaire slimme deurbel en één van onze favoriete deurbellen is de Google Nest Doorbell. De Nest Hello wordt niet geleverd met een gong, vele kopen eerst de slimme deurbel en komen er dan achter dat ze toch een deurgong missen. Vooral wanneer je partner of ouders bijvoorbeeld niet verbonden is met de Nest deurbel kan dit irritant zijn, omdat ze simpelweg geen bericht krijgen wanneer er iemand voor de deur staat.

Kies daarom een deurbel gong voor de Nest Hello die ook te koppelen is. Zelf heeft Google Nest nog geen deurbel gong ontworpen, maar gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die hierop in springen. Hieronder hebben we een rijtje gemaakt van deurgongen die werken met de Nest Hello:

google nest doorbel met google nest hub

Extra tip: gebruik Nest Mini of Hub

Ook kun je een Nest speaker of hub gebruiken als gong. Wanneer er iemand aanbelt wordt er automatisch geluid afgespeeld op je speaker of display. Met een display zie je ook wie er voor de deur staat en kun je terugpraten, helemaal handig.

Eufy Chime – deurgong voor Eufy deurbel

De Eufy Video deurbel is al een tijdje te koop, maar helaas ontbrak er nog een chime voor de deurbel. Gelukkig is er nu de Eufy gong. Deze Eufy Chime kun je heel gemakkelijk koppelen aan de deurbel via het station en wanneer er dan iemand aanbelt, maakt de chime geluid. De Eufy Chime is ook officieel van Eufy dus werkt perfect samen met de slimme deurbel van Eufy. Het mooie van de Eufy gong is dat je hem ook overal kunt plaatsen, denk bijvoorbeeld aan de bovenste verdieping.

eufy chime

Functies van de deurgong van Eufy:

 • Je mist nooit meer een bezoeker
 • Kunt op meerdere plekken in huis een ringtone af laten spelen wanneer iemand aanbelt
 • Een officieel apparaat van Eufy dus werkt perfect samen
 • Ringtones zijn aan te passen en in totaal kun je acht verschillende tones kiezen
 • Volume is ook aan te passen

Momenteel is de Eufy Chime erg slecht te verkrijgen, wel hebben we al gezien dat de Eufy deurgong te koop was bij Coolblue voor € 39,-. Wel is de Chime momenteel slecht leverbaar en niet op voorraad.

Eufy Chime koppelen aan deurbel

De Eufy deurbelgong is vrij makkelijk te installeren en werkt in samenwerking met het Eufy Basisstation. Allereerst dien je natuurlijk de Eufy deurbel succesvol geïnstalleerd te hebben en deze gekoppeld te hebben met het basisstation van Eufy. Vervolgens plug doe je de gong in een stopcontact op de locatie waar je de deurbelgong wilt plaatsen, dit kan op iedere plek waar jij wil. Vervolgens plug je de bijgeleverde USB dongel in het basisstation en koppel je de gong via de app.

Test de gong uit door op de deurbel te drukken. Verder ben je vrij om het geluidsniveau aan te passen en voor een andere beltoon te kiezen.

Een deurgong voor Ring deurbel – Ring Chime

De Chime van Ring is een apparaatje dat je bijvoorbeeld in je woonkamer hangt, wanneer er dan iemand aanbelt, geeft de Ring Chime een geluid af. Personen in het huis die niet verbonden zijn met de Ring deurbel weten dan ook dat er iemand voor de deurstaat. Ook is het gewoon handig, omdat je niet altijd je smartphone erbij hoeft te pakken en soms is je smartphone leeg of heb je hem niet bij je. Met een Ring Chime weet je dus altijd dat er iemand voor de deur staat.

Ring Chime

Deurgong voor Ring

Tegenwoordig worden veel Ring deurbellen standaard geleverd met een deurgong. Ook zijn deurgongs los te koop, wat handig is want zo kun meerdere kamers voorzien van een gong.

Zo moet je Ring Chime installeren

Het installeren van de Ring Chime is vrij makkelijk, vooral met de nieuwe Ring deurbellen. Bij de nieuwe Ring deurbellen gaat het vaak zelf automatisch. Hoe moet je de Ring Chime installeren? Nou makkelijk, je stopt de Chime gewoon ergens in een stopcontact. Vervolgens open je de Ring app en maak je verbinding met de Chime, daarna koppel je de Chime met de deurbel waarmee je de Chime wilt koppelen. Ook is de Ring Chime vrij makkelijk te verplaatsten, zo haal je hem gewoon uit het stopcontact en stop je hem ergens anders in het stopcontact. Automatische zal de Chime dan weer verbinding maken met de Ring deurbel.

Nieuw Ring Chime Pro (voor betere wifi)

Met de komst van de Ring video deurbel 3 plus, is er ook een nieuwe Ring Chime Pro gekomen. De Chime Pro is best handig, zo zorgt deze Chime Pro voor een betere wifi-dekking in je huis. Als het ware geeft Chime Pro het wifi-netwerk een soort van boost voor de Ring deurbellen en camera’s. Het apparaatje zorgt er namelijk voor dat het wifi-bereik vergroot wordt en dat je op plekken waar de wifi misschien wat minder was, je nu een beter bereik hebt. Dit kan dan weer handig zijn voor Ring apparaten die je in je tuin hebt hangen.

Zelf noemt Ring de Ring Chime Pro een Drie-in-één flexibiliteit, hiermee bedoelen ze dat je overal in huis meldingen krijgt, je wifi-signaal verbetert, wordt en je het netwerk van video deurbellen en camera’s uitbreidt.

Specificaties van de Ring Chime Pro:

Hieronder hebben we nog even de specificaties van de Ring Chime Pro opgesomd:

 • Afmeting: 103 × 69 × 29 mm
 • Voeding: de Chime is gewoon in elk stopcontact te stoppen
 • Verbinding: Dual-band wifiverbinding op 2.4 GHz of 5 GHz
 • Werkt met: deze Chime werkt met alle Ring video deurbellen en beveiligingscamera’s

Bekijk hier de Ring Chime Pro

Wat is dan het verschil met de Ring Chime en de Chime Pro?

Het grootste verschil tussen de Chime en Ring Chime Pro is dat de Pro de wifi-dekking uitbreidt en de gewoon Chime niet. Met de Chime Pro krijg je beter wifi in je huis en zijn de Ring hebben de Ring apparaten beter wifi. Wel zijn beide Chime’s te gebruiken met alle apparaten van Ring. Heb je een goede wifi-dekking dan kun je op zich ook gewoon voor de normale chime kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts