IMOU koppelen met Google Home: dit is mogelijk!

imou koppelen met google home

▲ Imou Bullet 2E beveiligingscamera © B.Tigchelaar/Smarthomeweb

IMOU is een aanbieder van slimme beveiligingsproducten. Een van de grote voordelen van dit smart home merk is dat het ondersteuning biedt voor Google Assistant. Een van de belangrijkste kenmerken om op te letten bij smart home apparatuur is de ondersteuning. Werken de producten wel met het smart home systeem wat jij hanteert? Handig om te weten, gezien je de producten wellicht aan elkaar wil knopen en ze op wil nemen in geautomatiseerde smart home scenario’s.

Wanneer jij een smart home hebt wat veelal werkt op het Google Home smart home platform, ben je bij IMOU aan het juiste adres. Dit smart home merk heeft namelijk een aantal slimme camera’s die werken met Google Assistant.

Waarom IMOU met Google Home koppelen interessant is

Laten we eerst eens inzoomen op de voordelen van een koppeling met IMOU en Google Home. Want, waarom is dit zo interessant?

Wellicht ben je al bekend met de voice assistant van Google: Google Assistant. Wanneer jij je producten koppelt met Google Home en in het bezit bent van bijvoorbeeld een Google Assistant smart speaker, dan kun je gekoppelde apparaten aansturen met spraakopdrachten. Maar dat is niet het enige: je kunt Google HOme gekoppelde apparaten namelijk centraal bedienen en je kunt ze centraal opnemen in een Google Home smart home scenario.

Dit kun je met IMOU en Google HOME

Producten die gekoppeld worden met Google Home kunnen in veel gevallen opgenomen worden in routines. Eerder schreven wij al de mogelijkheid over de Google Home thuis- en afwezig routines, waarbij routines automatisch geactiveerd bij thuiskomst of juist als je weggaat. Wanneer jij een slimme beveiligingscamera hebt, kun je deze bijvoorbeeld activeren als jij naar je werk gaat.

Een ander mooi voorbeeld is de mogelijkheid met slimme verlichting: detecteert een camera beweging in een door jou geselecteerd gebied dan kun je een slimme lamp aan laten springen.

Stappenplan: IMOU met Google Home koppelen doe je zo

Zoals we daarnet aangaven is IMOU compatibel met Google Assistant. Wil je deze bedienen met de spraakassistent van Google, dan is het noodzaak om de smart home merken met elkaar te koppelen. In onderstaande stappen leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

Voor je begint met de stappen is het een vereiste dat zowel je Google Home account als de IMOU producten actief zijn en goed geïnstalleerd zijn. Alles paraat? Dan kun je beginnen met onderstaand stappenplan.

  1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
  2. Klik op het plusje linksboven in het scherm
  3. Druk op Apparaat instellen
  4. Ga naar ‘Werkt met Google’
  5. Zoek nu naar IMOU in de lijst met compatibel merken
  6. Volg de stappen en log in met je IMOU accountgegevens om de koppeling gereed te maken

De koppeling is nu succesvol! Je kunt optioneel de IMOU producten toewijzen aan specifieke ruimtes en ze een naam geven. Dit laatste kan erg handig zijn als je de producten aan wil sturen met spraakopdrachten.

imou-koppelen-google-home stappenplan

Printscreens stappenplan © B.Tigchelaar/Smarthomeweb

Heb je vragen over het koppelen van IMOU met Google Home of loop je vast? Dan kun je ons een berichtje sturen of een reactie achterlaten onderaan de pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts