Netatmo Video Deurbel review

netatmo video deurbel review

▲ De nieuwe slimme deurbel van Netatmo © Smarthomeweb

Eindelijk is die er dan de slimme deurbel van Netatmo! Deze slimme deurbel werd begin januari aangekondigd tijdens CES 2020, maar hij is vanaf nu te koop en we hebben de deurbel volledig uit mogen testen!

In deze Netatmo Video deurbel review lichten we deze deurbel uit, vertellen we hoe we de slimme deurbel ervaren hebben en wat je er allemaal mee kunt doen. Ben je een Apple gebruikers dan heb je hier waarschijnlijk al op zitten wachten want het is een echte HomeKit deurbel! Lees hieronder onze volledige Netatmo Video deurbel review.

slimme deurbel netatmo

Nu te verkrijgen: Netatmo Video deurbel

Daar is de slimme deurbel van Netatmo eindelijk! Echte HomeKit gebruikers hebben waarschijnlijk lang moeten wachten, maar hij is nu eindelijk te koop!

Bekijk Meer info

Wat kun je met de slimme deurbel van Netatmo?

De meeste zijn al bekend met een slimme deurbel, maar de meest bekende functie van een slimme deurbel is dat de deurbel in contact staat met je smartphone. Drukt iemand op de deurbel dan krijg je een melding op je smartphone en kun je met de persoon voor je deur communiceren. Dit is handig wanneer je niet thuis bent of wanneer je bijvoorbeeld op zolder in huis bevind.

Ook zorgt een slimme deurbel voor meer veiligheid, zo kun je direct zien wie er voor de deur staat voordat je opent. Daarnaast houdt een slimme deurbel continue je voor deur in de gaten, zo heeft deze deurbel van Netatmo ook een bewegingssensor. Bij beweging krijg je een melding en neemt de deurbel direct op, zodat je ook kunt zien wat de beweging heeft veroorzaakt.

Zoals we hierboven al deels verklapte is het ook een deurbel die te koppelen in met HomeKit. Heb je al apparaten die werken met HomeKit dan is deze Netatmo deurbel daar mee te koppelen, zo kun je het beeld van de deurbel bekijken en beantwoorden via je Apple Watch. Het is dus een slimme deurbel die te integreren is in je smart home, zorgt voor veiligheid en een stukje gemak! Hieronder hebben we nog even de functies van de Netatmo deurbel opgesomd, zodat je weet wat je allemaal kunt met de smart deurbel.

Belangrijkste functies van de Netatmo deurbel:

 • Weet altijd wie er voor de deur staat: met deze deurbel weet je altijd wie er voor de deur staat ook al ben je niet thuis.
 • Bewegingsdetectie: is er beweging voor je deur dan krijg je direct een melding. De deurbel neemt direct mee of je kijkt live mee met de camera.
 • Te koppelen met HomeKit: werk je met het HomeKit systeem in je smart home? Dan is dit een ideale slimme deurbel om daar aan te koppelen.

Voordelen van de slimme deurbel van Netatmo

slimme deurbel netatmo

Met de slimme deurbel van Netatmo weet je altijd wanneer er iemand voor de deur staat

Tegenwoordig zijn er veel slimme deurbellen en wordt het aanbod steeds groter. Ideaal want zo kun je altijd de juiste deurbel kiezen die het meest geschikt is voor jouw situatie. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met een bepaalden dingen. Heb je liever een deurbel met bedrading of liever een accu, daarnaast is het smart home platform ook wel degelijk van belang (lees voor meer info onze slimme deurbel adviespagina). Voor nu is het belangrijk om te kijken naar de voordelen van deze slimme deurbel van Netatmo, hieronder hebben we ze opgesomd:

 • Het is een bedrade deurbel: hierboven benoemde we het al even kort, maar onze voorkeur gaat uit naar een bedrade slimme deurbel. Met een slimme deurbel die bedraad is heb je nooit gedoe met een lege accu. Een deurbel met een camera verbruikt veel energie, daarom is het in onze ogen ideaal om te kiezen voor een bedrade deurbel. Wel dien je rekening te houden dat de installatie wat lastiger is.
 • Behoudt de huidige gong: de gong is het apparaatje dat in je huis hang waar geluid uit komt als iemand op de deurbel drukt. Deze Netatmo deurbel sluit je aan op deze gong, hierdoor behoudt je gewoon het geluid dat je binnen hoort wanneer iemand op de deurbel drukt. Veel deurbellen hebben dit niet, hierdoor krijg je binnen geen geluid en dien je een extra gong aan te schaffen of krijg je alleen een melding op je telefoon.
 • Een HomeKit deurbel: er zijn niet veel deurbellen die te koppelen zijn met HomeKit, deze Netatmo deurbel kan dit gelukkig wel. Werk je met het platform van HomeKit, dan is dit een hele goede keuze.
 • Geen extra abonnementskosten: bij veel slimme deurbellen is het alleen mogelijk om de beelden terug te kijken wanneer je een abonnement afsluit. Naast de kosten van de deurbel ben je dus ook nog een maandelijks bedrag kwijt. Bij deze deurbel heb je dit gelukkig niet, je hebt zelf de keuze om beelden op te slaan op een SD-kaartje (bijgeleverd), FTP-server, via HomeKit Secure Video en sinds kort ook de mogelijkheid voor Dropbox.

De Netatmo App – Netatmo Security

De Netatmo deurbel werkt met de Netatmo Security app. Wanneer je de app opent kun je direct live meekijken met de deurbel door op de live video te drukken. Ook krijg je direct een overzicht te zien met alle gebeurtenissen en bewegingsmeldingen, zo zie je wanneer er beweging is geweest en wat de beweging veroorzaakt  heeft. Heb je iemand gemist die op de deurbel gedrukt heeft dan neemt de deurbel dit ook automatisch op. Wanneer er iemand aanbelt is het net alsof iemand je belt, je krijgt een melding op je telefoon en deze kun je aannemen of weigeren. Ook kun je in de app ook nog andere beveiligingsapparaten van Netatmo koppelen, denk aan de buitencamera Netatmo Presence.

netatmo security app

Een kijkje in de Netatmo Security app

Nog een andere instelling die je in de app kunt doen is alert-zones instellen. Met deze instelling kun je in de app aangeven op welke zone de deurbel moet reageren. Woon je bijvoorbeeld aan een drukke weg  dan kun je deze uitsluiten, hierdoor krijg je geen onnodige meldingen. Ook kun je meerdere personen toegang geven tot het apparaat. In de app vul je het mailadres in van een huisgenoot en deze kan zo ook gebruik maken van de deurbel.

Update: Camerabeelden opslaan via Dropbox

De deurbel wordt standaard geleverd met een SD-kaartje, hierop slaat de deurbel automatisch alle opgenomen beelden op. Deze beelden kun je dan downloaden via je smartphone, handig als je bepaalde beelden wilt behouden. Mocht het SD-kaartje vol raken dan verwijderd deze automatisch de laatste beelden, in de app kun je ook instellen of je de beelden 1 week, 1 maand of 1 jaar wilt bewaren.

Maar sinds kort is er ook een update uitgevoerd, waarmee je de camerabeelden ook direct kunt opslaan via Dropbox. Een best handige functie, want zo houd je de beelden in eigen beheer en worden ze niet in de loop van de tijd verwijderd. Hieronder hebben we een stappenplan gemaakt hoe je de beelden van de Netatmo slimme deurbel automatisch op Dropbox opslaat:

 1. Zorg dat je een Dropbox-account hebt en dat de deurbel succesvol geïnstalleerd is.
 2. Open de Netatmo Security-app en klik linksboven op het tandwiel.
 3. Ga vervolgens in de instellingen naar ‘Cloud-opslag’ en klik hier op.
 4. Klik op ‘Installeren en configureren met uw Dropbox’.
 5. Druk vervolgens op het apparaat dat je wilt koppelen aan Dropbox, in dit geval de slimme deurbel.
 6. Log in met je gegevens en geef toestemming.
camerabeelden opslaan via dropbox

Waarom Netatmo Deurbel koppelen aan HomeKit?

In het begin van de tekst hadden we het er al kort over, de Netatmo deurbel is te koppelen aan HomeKit, maar waarom is dit handig? Allereerst is het handig wanneer je meerdere slimme apparaten in huis hebt, dat je deze met één systeem kunt bedienen. Zo heb je slechts één app nodig en daarin kun je de apparaten bekijken en besturen. Wanneer je de Netatmo Deurbel koppelt aan HomeKit kun je de deurbel in de ‘Woning-app’ van Apple bekijken, ook kun je direct andere apparaten aan sturen, denk aan slimme verlichting. Het is dus handig wanneer je gewoon één app kunt gebruiken voor je apparaten.

Daarnaast is het nog handiger wanneer je apparaten met elkaar kunt koppelen. Zo kun je in de HomeKit app ook apparaten die gekoppeld zijn met elkaar laten werken, dit worden ook wel scènes genoemd. Dit houdt in dat je als een apparaat iets doet je een andere apparaat kan laten reageren. In interessante combinatie die we zelf gebruiken is de koppeling met het nieuwe Yale Linus slot. Staat er een bekende persoon voor de deur, dan zie ik dat via mijn Apple smartwatch en kan ik ook direct de deur vergrendelen.

netatmo homekit koppelen

Yale Linus slot, Netatmo deurbel en Apple smartwacht is een perfecte combinatie.

F.A.Q. – Meestgestelde vragen over Netatmo slimme Video Deurbel

Heb je nog vragen over deze Netatmo slimme deurbel? Bekijk dan of je vraag hieronder staat en beantwoord wordt. Mocht je alsnog met vragen zitten, stel je vraag dan hieronder in de reactie of stel je vraag via het smart home forum.

Is de Netatmo Deurbel ook te koppelen met Google Home?

Nee, helaas is de Netatmo Deurbel nog niet te koppelen aan Google Home.

Is de installatie van een bedrade slimme deurbel moeilijk?

Het installeren van een bedrade slimme deurbel is wat moeilijker dan een deurbel met een accu. Toch is het installeren van deze Netatmo deurbel prima te doen, je krijgt een simpele beschrijving en er is een goede ondersteuning vanuit Netatmo zelf.

Krijg ik een Netatmo Gong bij deze slimme deurbel?

Nee, je kunt gewoon gebruik maken van je huidige gong. Bij de deurbel krijg je apparatuur die je aansluit op de huidige gong, hierdoor blijft deze gewoon werken.

Is een gong een must?

Ja, de deurbel is speciaal ontworpen om je huidige deurbel te vervangen. Je dient dus gong te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts