Ring Spotlight Cam review

ring spotlight cam review

▲ De Ring Spotlight Cam gemonteerd aan de schuur © Smarthomeweb

Op het gebied van slimme beveiligingscamera’s wordt er vandaag de dag flink door geïnnoveerd.  Zo zijn er camera’s die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn én worden ze veelal uitgevoerd met extra mogelijkheden en features. Zo ook de Ring Spotlight Cam: dit is niet alleen een slimme camera waar je 24/7 mee kunt kijken.

Er zijn namelijk ook sensoren onder de motorkap te vinden, waardoor je een notificatie krijgt als er beweging gedetecteerd wordt én er zijn zelfs lampen ingebouwd die geactiveerd kunnen worden. Voor ons reden genoeg om deze Spotlight Cam eens onder de loep te houden. In deze Ring Spotlight Cam review lees je onze ervaringen met deze slimme beveiligingscamera voor buiten.

ring spotlight cam

Ring Spotlight Cam

De Ring Spotlight Cam is een slimme beveiligingscamera voor buiten, voorzien van bewegingssensoren en lampen. Ook kun je communiceren via twee wegen. Met deze camera haal je dus in één keer de basis van slimme beveiliging in huis.

Bekijk

Wat is de Ring Spotlight Cam voor een camera?

Een slimme beveiligingscamera die voorzien is van verlichting, sensoren en een tweeweg-communicatie mogelijkheid in één? Het is mogelijk: de Ring Spotlight Cam is een all-in-one beveiligingscamera die je draadloos kunt bevestigen aan de buitenmuur of op een schuur. Zoals we mogen verwachten van een slimme beveiligingscamera,  is de Spotlight Cam eenvoudig te koppelen via de Ring app en kun je – waar je ook bent – live meekijken op je smartphone of tablet. Via de app zijn er detectiezones in te stellen, zodat je niet bij elke willekeurige voorbijganger notificaties krijgt én kun je een alarm activeren.

24/7 monitoren via de Ring app

Na een koppeling met de Ring app voor de Spotlight Cam kun je eenvoudig meekijken. Je hebt in de applicatie de mogelijkheid om een alarm te activeren, wanneer jij iemand opmerkt die bijvoorbeeld niet in jouw tuin hoort te zijn. Daarbij kun je deze ook gelijk toespreken: door de tweeweg-communicatie kun je zowel horen als spreken via je smartphone en/of tablet. Het alarm is luid: met 110 dB klopten zelfs onze buren even aan toen wij bezig waren met onze review. Een goed teken dus!

Door een koppeling met de app, krijg je ook notificaties als er een beweging gedetecteerd wordt. Om te voorkomen dat je bij elke voorbijganger (bijvoorbeeld wanneer je aan een stoep woont) een melding krijgt, maakt Ring het mogelijk om activiteitengebieden in te stellen. Deze mogelijkheid zien we zelden terug bij beveiligingscamera’s die ‘zonder abonnement’ gebruikt kunnen worden. Een ander opvallend punt is dat de camera gelijk begint met opnemen, zodra er beweging plaatsvindt. Er zijn wel features waar je alleen van kunt genieten mét abonnement.

Ring Protect Plan

Hoewel we voor de Ring Spotlight Cam review geen gebruik hebben gemaakt van het betaalde Ring Protect Plan, hebben we wel onderzocht wat voor extra voordelen dit abonnement met zich meebrengt. We zetten de extra features bij dit abonnement op een rij:

  • Beelden worden opgeslagen in de cloud
  • Beelden kunnen teruggekeken worden, 30 dagen lang
  • Beelden kunnen gedeeld en gedownload worden

De kosten van een abonnement zijn gelukkig niet torenhoog. Voor € 3,- per maand geniet je van Ring Protect Plan, iets wat in onze ogen toch wel het overwegen waard is.

Design en kwaliteit van de Spotlight Cam

Bij het openmaken van de verpakking valt ons gelijk het strakke design van de Spotlight Cam op. In ons vooronderzoek waren we stiekem een beetje bang dat slimme beveiligingscamera’s met al deze ingebouwde features net zo groot zouden zijn als de Ring Floodlight Cam. Niets is  minder waar: we hebben te maken met een compacte slimme beveiligingscamera die er strak vormgegeven uitziet. Waar je bij veel andere smart home merken gebonden bent aan één kleur, geeft ook Ring net als bij de Ring videodeurbel 2 de keuze uit een witte of zwarte variant. Dit is een mooie plus, gezien je hiermee kunt zorgen voor een wat minder opvallende camera aan de muur.

Montage en bevestiging

Geen gedoe met kabels: de Ring Spotlight Cam is draadloos te installeren. In de slimme beveiligingscamera ontdekken we oplaadbare batterijen. In onze review merkten we op dat de batterijen er wel aardig snel doorheen gaan na een weekje volop testen (dus veel meer gebruik dan gemiddeld). Voor ons reden genoeg om te checken of er een mogelijkheid bestaat voor extra energietoevoer. En dat blijkt op een interessante manier mogelijk te zijn: via zonne-energie. Je kunt een Ring Solar Panel aanschaffen, waarmee je de Ring Spotlight Cam via zonlicht kunt opladen. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om een extra oplaadbare batterij aan te schaffen, zodat je nooit zonder zit.

De montage is simpel: aan de achterzijde van de Spotlight Cam zit een bevestigingspaneel die je aan een wand kunt bevestigen met drie schroeven. Leuk om te weten: de camera wordt geleverd met schroeven, en een schroevendraaier van Ring. De camera is eenvoudig te richten naar een specifieke positie. Tip: denk altijd goed na over de plaatsing van de slimme beveiligingscamera. Kan deze niet via een achterweg verwijderd worden én heb je goed zicht op indringers via de gekozen richting? Ook ontvang je Protected by Ring stickers, handig om te laten weten dat jouw woning goed beveiligd is met producten van Ring (kan afschrikken).

Toegevoegde waarde binnen een smart home

Bij Smarthomeweb.nl kijken we altijd goed naar de daadwerkelijk toegevoegde waarde van slimme producten. Bij de Ring Spotlight Cam kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat dit zo is: dankzij deze all-in-one oplossing hoeven we onze tuin niet vol te hangen met smart home apparatuur. We hebben met deze camera gelijk zicht, geluid én verlichting in de tuin die nodig is om extra veiligheid en beveiliging te crëeren.

Koppelingen

Ring is een van onze favoriete smart home merken: ze ontwikkelen constant door, hechten veel waarde aan smart home privacy én het merk is compatibel met veel andere apparaten en diensten. Hiermee wordt de toegevoegde waarde van de Spotlight Cam van Ring binnen een smart home gelijk nóg groter. Zo kunnen we de Spotlight Cam eenvoudig koppelen met producten en diensten via IFTTT. Krijg bij een beweging niet alleen een notificatie op je smartphone, maar laat bijvoorbeeld ook je slimme verlichting van Philips Hue knipperen of in een specifieke kleur schijnen.

Conclusie van Ring Spotlight Cam review

Eerlijk is eerlijk: dit is een van de eerste slimme beveiligingscamera’s die we in onze hadden hebben gehad die ondanks zijn compacte uitvoering zo divers is. De combinatie van een slimme camera met een alarm en verlichting die geactiveerd kan worden bij beweging is goud. Je haalt met de Ring Spotlight Cam direct het complete pakket in huis voor de basis van een goede smart home beveiliging.

Een andere glimlach-maker is dat je met deze slimme beveiligingscamera van de belangrijkste functies gebruik kunt maken zónder abonnement. Wil je echter beelden tot 30 dagen terug kunnen kijken en deze opslaan in de cloud, dan dien je gebruik te maken van het Ring Protect Plan abonnement. Met slechts € 3,- per maand het overwegen waard.

Het enige minpuntje wat we hebben ontdekt zijn de batterijen. Hoewel het draadloos kunnen gebruiken van een camera perfect is voor de montage, plaatsing en bevestiging, is het wel belangrijk om niet telkens de batterijen in de gaten te hoeven houden. De batterijen gaan naar onze mening sneller leeg dan verwacht, maar gelukkig heb je wel de optie om een extra oplaadbare batterij erbij te kopen en kun je zelfs kiezen voor een zonne-energie paneel als energievoorziening.

ring spotlight cam

Ring Spotlight Cam kopen?

De Ring Spotlight Cam kopen? Je hebt keuze uit twee verschillende kleuren: zwart en wit. De gemiddelde verkoopprijs van deze slimme buitencamera is € 229,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
philips hue go review

Philips Hue Go Review

▲ Philips Hue Go slimme draadloze lamp © Bol.com Een huis wordt steeds slimmer, vooral slimme verlichting in combinatie met slimme…
Lees meer