Ring Video deurbel en andere beveiligingsproducten

Ring is een merk dat gespecialiseerd is in het maken van slimme producten voor huisbeveiliging, met een focus op slimme deurbellen en beveiligingscamera’s. Het bedrijf is opgericht in 2012 en is gevestigd in Santa Monica, Californië. De producten van Ring zijn ontworpen om huiseigenaren een extra niveau van veiligheid en gemak te bieden door hen in staat te stellen bezoekers aan hun deur te zien en met hen te communiceren, en hun huis op afstand te bewaken door middel van beveiligingscamera’s.

De productlijn van Ring omvat een reeks slimme deurbellen, camera’s en andere beveiligingsapparaten die met internet kunnen worden verbonden en via een smartphone-app kunnen worden bediend. Op deze pagina lees je alles wat je over de Ring video deurbellen moet weten!

ring logo

Index: Ring video deurbel

Wat kun je met een video deurbel van Ring?

ring wired videodeurbel

Een Ring video deurbel is een slimme deurbel waarmee je bezoekers aan je deur kunt zien en ermee kunt communiceren, zelfs als je niet thuis bent. Het is uitgerust met een camera en een microfoon en kan via wifi met internet worden verbonden. Met video deurbel van Ring kun je de volgende dingen doen:

 • Zien wie er voor je deur staat: de deurbel heeft een camera die live video naar je smartphone streamt, zodat je in realtime kunt zien wie er voor je deur staat.
 • Communiceren met bezoekers: de deurbel heeft een 2-wegcommunicatie, zodat u met bezoekers kunt praten via de microfoon en luidspreker van de deurbel. Hierdoor kun je ook met hen communiceren als je niet thuis bent. Erg handig wanneer de postbode bijvoorbeeld voor de deur staat.
 • Video opnemen: De deurbel heeft een ingebouwde camera die video kan opnemen wanneer er op de deurbel wordt gedrukt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Hierdoor kunt u zien wat er voor uw deur is gebeurd, zelfs als u de live videofeed hebt gemist.
 • Ontvang meldingen: de deurbel kan meldingen naar uw smartphone sturen wanneer er op de deurbel wordt gedrukt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Hierdoor word je ook als je niet thuis bent geattendeerd op activiteit bij je deur.
 • Integratie met andere smart home-apparaten: de Ring deurbel kan worden geïntegreerd met andere smart home-apparaten, zoals slimme sloten en slimme lampen, om een naadloze en handige smart home-ervaring te creëren.

Hoe werkt een Ring video deurbel?

Een Ring video deurbel werkt door verbinding te maken met je wifi en een smartphone-app te gebruiken om te communiceren met je smartphone of tablet. Dit is hoe het werkt:

 1. Installatie: De Ring video deurbel wordt aan de buitenkant van je huis geïnstalleerd, meestal bij je voordeur. Tegenwoordig heb je de keuze of je een Ring deurbel bedraad of draadloos aansluit.
 2. Instellen: Om de deurbel in te stellen, moet je de Ring-app downloaden op je smartphone of tablet en de instructies volgen om de deurbel te verbinden met je wifi.
 3. Live video: Wanneer iemand aanbelt of de bewegingssensoren beweging detecteren, begint de camera van de deurbel live video te streamen naar je smartphone of tablet via de Ring-app.
 4. Communicatie: u kunt de Ring-app gebruiken om met de persoon aan uw deur te praten via de 2-wegcommunicatie van de deurbel.
 5. Opnames: de camera van de deurbel kan video opnemen wanneer er op de deurbel wordt gedrukt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Deze opnames zijn toegankelijk via de Ring-app.
 6. Alerts: De deurbel kan notificaties naar je smartphone of tablet sturen wanneer er op de deurbel wordt gedrukt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd.
 7. Integratie met andere smart home-apparaten: de Ring deurbel kan worden geïntegreerd met andere smart home-apparaten, zoals slimme sloten en slimme lampen, om een naadloze en handige smart home-ervaring te creëren.

Hoewel Ring niet direct te koppelen is met Google Home is er wel een omweg. We hebben hier een stappenplan geschreven hoe je Ring met Google home kunt koppelen. Dit is niet de meest ideale oplossing, maar het is wel mogelijk.

Waarom is een Ring slimme deurbel een goede keuze?

Er zijn verschillende redenen waarom een slimme deurbel van Ring een goede keuze kan zijn voor een beveiligingsapparaat in huis. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt waarom een slimme deurbel van Ring in verschillende situaties een goede keuze kan zijn:

 1. Gemak: met een slimme deurbel van Ring kunt u bezoekers aan uw deur zien en met hen communiceren, zelfs als u niet thuis bent. Dit kan handig zijn wanneer er bijvoorbeeld een postbode of bezorger voor de deur staat. Via je smartphone kun je laten weten dat je eraan komt of dat je niet thuis bent.
 2. Beveiliging: een Ring deurbel kan dienen als een extra beveiligingslaag voor uw huis door u te laten zien wie er voor uw deur staat en potentiële inbrekers af te schrikken. De bewegingssensoren van de deurbel kunnen je ook waarschuwen voor verdachte activiteiten in en om je huis. Ook kun je de beveiliging om je huis uitbreiden met andere ring producten, zoals slimme beveiligingscamera’s.
 3. Eenvoudige installatie: de installatie van Ring deurbellen is relatief eenvoudig en kun je zelf doen. Zeker wanneer je kiest voor een draadloze deurbel, dan is de installatie zo gedaan.
 4. Smart home-integratie: Ring deurbellen kunnen worden geïntegreerd met andere smart home-apparaten, zoals slimme sloten en slimme lampen, om een naadloze en handige smart home-ervaring te creëren.
 5. Betaalbaar: Ring deurbellen zijn over het algemeen goedkoper dan andere slimme deurbellen, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen met een beperkt budget. Je hebt al een Ring Video Doorbell Wired voor € 59,99.

Al met al kan een slimme deurbel van Ring een goede keuze zijn voor wie zijn huis volledig wilt beveiligingen met slimme apparaten. Ring heeft slimme deurbellen, beveiligingscamera’s en een alarmsysteem waarmee je dit kunt doen. Verder zijn de producten te koop in verschillende prijsklasse en zijn de apparaten vrij makkelijk te installeren.

Goed alternatief voor Ring beveiligingsproducten

Er zijn verschillende alternatieve slimme beveiligingsproducten op de markt die vergelijkbare functies bieden als de producten van Ring. Enkele opties om te overwegen zijn:

 • Google Nest Doorbell: Nest Doorbell is een slimme deurbel van Google die live videostreaming, 2-wegcommunicatie en bewegingsdetectie biedt. Hij kan ook worden geïntegreerd met andere Nest-producten, zoals het Nest Secure-alarmsysteem. Ook is deze deurbel een goede keuze wanneer je een deurbel wilt die gekoppeld kan worden met Google Home. Wel is deze slimme deurbel van Google een stuk prijziger, zo betaal je voor het nieuwste model € 199,99.
 • Arlo Video deurbel: De Arlo Video Doorbell is een slimme deurbel van Netgear die live videostreaming, 2-wegcommunicatie en bewegingsdetectie biedt. Het kan ook worden geïntegreerd met andere Arlo beveiligingscamera’s, ook deze deurbel is te koppelen met Google Home.
 • Eufy video deurbel: ook Eufy heeft een groot assortiment met slimme beveiligingsproducten. Een Eufy deurbel is dan ook een goed alternatief voor Ring. Het voordeel van Eufy is dat apparaten werken met een basisstation die beelden intern op kunnen slaan, hierdoor hoef je geen extra abonnement af te nemen om gebruik te maken van alle functies. Met Ring dien je namelijk wel een Ring abonnement af te nemen en wanneer je meerdere camera’s of deurbellen hebt, betaal je ongeveer € 10,- per maand.

De populairste Ring producten

Ring is vooral bekend van de slimme deurbellen, maar het assortiment bestaat uit veel meer producten. Zo heeft het merk ook beveiligingscamera’s, een alarmsysteem en accessoires. Hieronder vind je de meest populaire producten van Ring:

ring video doorbell wired

Ring Video Doorbell Wired

Momenteel is de Ring Video Doorbell Wired de populairste slimme deurbel van Ring. Deze deurbel is vrij laaggeprijsd en kun je gewoon aansluiten op het netstroom. Het voordeel hiervan is dat je ook geen gedoe hebt met een lege accu die je af en toe op moet laden. Wel dien je de deurbel aan te sluiten op het netstroom, maar je kunt hier ook een Plug-In adapter voor gebruiken, deze stop je gewoon in het stopcontact. Weet je niet of dit de juiste keuze is, lees dan hier onze blog over welke Ring deurbel moet ik kiezen?

RING-Video-Deurbel-Pro

Ring Video Doorbell Pro

De Ring Video Doorbell Pro is een verbeterde versie van de Ring Video Doorbell die een verbeterde videoresolutie en een slanker ontwerp biedt. Het heeft ook extra functies zoals geavanceerde bewegingsdetectie en de mogelijkheid om verbinding te maken met bestaande deurbelbedrading.

Ring floodlight cam

Ring Floodlight Cam

De Ring Floodlight Cam is een beveiligingscamera die aan de buitenkant van uw huis kan worden gemonteerd. Het is uitgerust met door beweging geactiveerde schijnwerpers en een 1080p HD-camera, en kan via uw wifi met internet worden verbonden.

Ring Spotlight Cam Plus

Ring Spotlight Cam

De Ring Floodlight Cam is een beveiligingscamera die aan de buitenkant van uw huis kan worden gemonteerd. Het is uitgerust met door beweging geactiveerde schijnwerpers en een 1080p HD-camera, en kan via wifi met internet worden verbonden.

ring alarm

Ring Alarm

Het Ring Alarm is een huisbeveiligingssysteem met een basisstation, contactsensoren, bewegingsdetectoren en een toetsenbord. Het kan worden bediend via de Ring-app en kan worden geïntegreerd met andere Ring smart home-producten.

Is Ring video deurbel installeren makkelijk?

Het installeren van een Ring video deurbel is over het algemeen een relatief eenvoudig, maar het kan variëren van het model dat je hebt en het type installatie dat je uitvoert (draadloos met accu, met plug-in of bekabeld). Over het algemeen volgen hier de stappen voor het installeren van een Ring video deurbel:

 1. Voorbereiding: zorg dat je het juiste gereedschap hebt, een boormachine, een boor (als je kiest voor de bedrade versie), schroevendraaier, draadstripper, draad connectoren (meestal inbegrepen) en montagebeugel met schroeven (ook inbegrepen).
 2. Kies de juiste locatie: waarschijnlijk bij de voordeur, zorg dat je hier een goede wifi-verbinding hebt. Mocht de wifi niet heel sterk zijn dan kan het voorkomen dat de deurbel hapert of slecht werkt. Ook is het handig om rekening te houden met een stroompunt of stroombron, zeker wanneer je deurbel bekabelt installeert.
 3. Plaats de montagebeugel: gebruik de boor en schroeven om de montagebeugel aan de muur of het deurkozijn in de buurt van uw voordeur te bevestigen. Doe dit op de juiste hoogte, check vooraf wat het beeld van de deurbel is wanneer je deze bekijkt in de app.
 4. Bevestig de deurbel aan de montagebeugel: Lijn de deurbel uit met de montagebeugel en gebruik de schroeven die bij de deurbel zijn geleverd om deze aan de beugel te bevestigen.
 5. Stel de deurbel in: Volg de instructies in de Ring app om de deurbel te verbinden met wifi en voltooi het installatieproces.

Over het algemeen vereist het installeren van een Ring video deurbel doorgaans een matig niveau van doe-het-zelf vaardigheden en duurt het ongeveer 30 minuten tot een uur. Als u niet vertrouwd bent met dit type installatie, kunt u overwegen een professional in te huren om de deurbel voor u te installeren.

Ring video deurbel abonnement een must?

Hoewel een abonnement op de Ring deurbel niet verplicht is, biedt het wel een aantal voordelen die het overwegen waard zijn. Zo heb je bij een ring abonnement cloudopslag, garanties, monitoring, extra functies (waaronder bewegingsdetectie). Zonder abonnement kun je bijvoorbeeld geen beelden terugkijken en persoonlijk vinden wij dit wel een must van een beveiligingscamera. Hieronder sommen we de voordelen op wanneer je wel een abonnement neemt:

 • Cloudopslag: Bij een Ring abonnement is cloudopslag inbegrepen voor de video-opnamen van je deurbel. Zonder abonnement kun je alleen live video van de deurbel bekijken, maar geen toegang tot opgenomen beelden.
 • Verlengde garanties: Een Ring abonnement omvat een verlengde garantie voor bepaalde Ring producten, waardoor uw investering extra wordt beschermd.
 • Professionele monitoring: met een Ring Protect Plus abonnement krijg je professionele monitoring voor je Ring Alarm-systeem. Dit omvat 24/7 monitoring door een team van professionals die namens u contact kunnen opnemen met de autoriteiten in geval van nood.
 • Geavanceerde functies: een Ring abonnement ontgrendelt extra functies voor bepaalde Ring producten, zoals geavanceerde bewegingsdetectie en aangepaste bewegingszones voor de Ring Video Doorbell.

Over het algemeen hangt het af van uw specifieke behoeften en budget of een Ring abonnement de moeite waard is. Als je op zoek bent naar extra functies en bescherming voor je Ring producten, kan een abonnement het overwegen waard zijn. Als je echter tevreden bent met de basisfuncties van je Ring deurbel en geen cloudopslag wilt, is een abonnement misschien niet nodig. Houdt dan wel rekening dat je dus geen beelden terug kunt bekijken.

Kosten van een Ring abonnement

De kosten van een Ring abonnement variëren afhankelijk van het specifieke abonnement dat je kiest. Dit zijn de huidige abonnementen aangeboden door Ring:

Ring Protect Basic: Het Ring Protect Basic abonnement omvat cloudopslag voor de video-opnamen van slechts één camera of deurbel. Kosten hiervan zijn maandelijks € 3,99 of jaarlijks € 39,99.

Ring Protect Plus: Het Ring Protect Plus-abonnement omvat alles van het Basic-abonnement, maar is geschikt voor meerdere camera’s of deurbellen. Kosten hiervan zijn maandelijks € 10,- of jaarlijks € 100,-.

Lees hier een uitgebreide uitleg: hoe het Ring abonnement werkt en wat de voordelen zijn.

Extra tips voor het gebruik van producten van Ring

Hier zijn een paar aanvullende tips voor het gebruik van Ring-producten:

 • Houd de app up-to-date: zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Ring app gebruikt om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de nieuwste functies en beveiligingsupdates.
 • Pas je instellingen voor bewegingsdetectie aan: Met de Ring app kun je de gevoeligheid en het bereik van de bewegingsdetectie op je Ring producten aanpassen. Dit kan helpen om valse alarmen te verminderen en ervoor te zorgen dat u alleen wordt gewaarschuwd voor belangrijke activiteiten.
 • Gebruik tweefactorauthenticatie: Schakel tweefactorauthenticatie in voor uw Ring account om een extra beveiligingslaag toe te voegen. Hiervoor moet u bij het inloggen naast uw wachtwoord een code invoeren die naar uw telefoon of e-mail is verzonden.
 • Meldingen voor specifieke personen inschakelen: Met de Ring app kun je meldingen instellen voor specifieke personen die toegang hebben gekregen tot je huis. U kunt bijvoorbeeld een waarschuwing instellen om op de hoogte te worden gesteld wanneer uw kind thuiskomt van school.
 • Gebruik de Ring app om andere smarthome-apparaten te bedienen: De Ring app kan worden gebruikt om andere smarthome-apparaten te bedienen, zoals slimme lampen en slimme thermostaten. Dit kan helpen om een naadloze en handige smart home-ervaring te creëren.
 • Houd je apparaten opgeladen: als je een Ring apparaat op batterijen gebruikt, zorg er dan voor dat de batterij opgeladen blijft om ervoor te zorgen dat deze altijd operationeel is.