Ring video deurbel 2 review

Ring video deurbel 2 zwart
De Ring video deurbel met een zwarte front

Vandaag staat er weer een leuke product review op de planning, namelijk de Ring 2 video deurbel. Ring is momenteel misschien wel het bekendste merk voor video deurbellen. Vandaar deze review, want ik was ook wel benieuwd hoe de slimme deurbel van Ring werkt. Ook kom ik veel berichten tegen dat de video deurbel moeilijk te installeren is en wordt het aangeraden dit te laten doen door een specialist, dit hebben we natuurlijk ook uitgetest.

Benieuwd of ik deze deurbel zou aanraden en zelf voor mijn deur zou hangen? Ga dan direct door naar mijn conclusie!

Inhoud van deze review

ring video deurbel 2

Ring video deurbel 2

De tweede versie video deurbel van Ring. Een mooi uitziende deurbel die je huis in de gaten houdt en waarmee je kunt zien en communiceren wie er bij jouw voor de deur staat.

Bekijk

Wat is de Ring 2 deurbel?

De Ring 2 deurbel is een slimme deurbel die het mogelijk maakt om op af stand te kijken wie er voor je deur staat. Wanneer er iemand voor de deur staat en op de bel drukt, dan krijg jij een pushmelding dat er er iemand voor je deur staat. Ook wanneer er beweging is voor je deur krijg je een melding door de bewegingsdetectie functie. Dit zorgt natuurlijk voor meer veiligheid, maar het is ook handig wanneer er iemand voor je deur staat en je niet thuis bent. Zo kun je op afstand communiceren met de persoon die voor een gesloten deur staat.

Unboxing: de Ring video deurbel 2

Dan komen we eindelijk bij het unboxing stukje. Hieronder zie je een foto wat er allemaal in de doos van de Ring 2 video deurbel zit. Aardig wat voor zo kleine deurbel, hieronder zal ik toelichten waar alles goed voor is.

ring video deurbel 2 review unboxing

Inhoud van het pakket van de Ring 2:

  • De Ring video deurbel: natuurlijk zit er in de doos de Ring 2 deurbel. De deurbel voelt goed aan, over het design van de deurbel gaan we straks dieper op in.
  • Oplaadbaar batterijenpakket: ook bevind er in het pakket een oplaadbaar batterijenpakket, wel zo handig dat de deurbel opgeladen kan worden. Ook is het hierdoor niet noodzakelijk om de deurbel aan te sluiten op het netstroom.
  • Frontjes (faceplates): de ring wordt geleverd met twee verschillende frontjes, hierdoor kun je de video deurbel een andere look geven. Standaard wordt de ring geleverd in de kleur grijs of zwart. Daarnaast kun je ook los nog frontjes bestellen om de Ring een andere kleur te geven.
  • Wedge plates: verder vind je in het pakket twee wedge plates. Dit zijn bevestigingsplaten waarop je de Ring kan bevestigen. Deze wedge plates zorgen er bijvoorbeeld voor dat de deurbel naar beneden of schuin gericht wordt.
  • Ring installerenRing beveiligingssticker en gereedschapInstallatie gereedschap: voor de installatie van de Ring heb alleen een boormachine nodig. Wel wordt er een boor geleverd die de juiste maat heeft voor het boren van gaten. Daarnaast wordt er een speciale Ring schroevendraaier bijgeleverd en schroeven en pluggen.
  • Beveiligingssticker sticker: Ook zit er in het pakket een beveiligingssticker. Met deze sticker laat je zien dat je een Ring deurbel hebt en dat deze opneemt.

Al het bovenstaande materiaal heb je nodig voor het installeren van de  deurbel. Natuurlijk vertellen we ook nog in deze Ring video deurbel 2 review ook iets over de installatie hiervan.

Ring video deurbel installeren

Bij het bestellen van de Ring deurbel kwam ik veel reacties tegen over de installatie van de deurbel en werd er zelfs aangeraden dit door een professional te laten doen. Ik raad je aan dit gewoon lekker zelf te doen, moeilijk is het echt niet. Vooral omdat er in het pakket van alles zit van schroefjes tot pluggen en zelfs het juiste maat boortje. Simpel en kort gezegd dien je de deurbel eerst te koppelen aan je Ring account en daarna de deurbel te bevestigen bij je voordeur.

Zoals je hierboven al in bij de unboxing zag worden er zelfs wedge plates bijgeleverd. Dit zijn platen die je bevestigd bij je voordeur en hierop bevestig je weer de deurbel. Deze wedges zorgen ervoor dat de ring naar beneden richt (5° naar beneden), op zij (15° links of rechts) of beide. Dit kan handig zijn wanneer je een trap hebt voor je voordeur en camera naar beneden moet richten. Ook kan het handig zijn wanneer je camera op zij moet richten wanneer je voordeur zich in een hoek bevindt.

Wat kun je nu met de Ring video deurbel 2?

Door een deurbel weet je altijd dat iemand voor de deurstaat wanneer de persoon op knop drukt. Dat is logische natuurlijk en dit is niet anders dan een gewone deurbel. Maar een deze slimme deurbel van Ring heeft nog andere functies waarmee hij de standaard deurbel verslaat, zoals het op afstand bekijken wie er voor de deurstaat. Wanneer er iemand voor een slimme deurbel staat krijg je een pushmelding op je smartphone en zo zie je wie er voor je deurstaat. Dit kan heel handig zijn wanneer de postbode voor de deur staat, want het is namelijk ook mogelijk om met de deurbel van Ring tegen de postbode de praten.

Een andere handige functie van de Ring 2 is de bewegingsdetectie. Deze functie zorgt weer voor een beetje veiligheid omdat je met de deurbel een soort van beveiligingscamera hebt. Wanneer er een persoon langs voor je huis staat en hij drukt niet op de bel dan kun je instellen dat de Ring alsnog een berichtje stuurt. Dit kun je zelf instellen en kun aangeven wanneer op welk tijdstip dit van toepassing moet zijn.

Handige koppelingen met de Ring video deurbel 2

Naast de standaard functies is het ook mogelijk om handige koppelingen met de Ring deurbel te maken. Momenteel kan Ring onder ander koppelingen maken met IFTTT en Homey. Hieronder vertel ik je graag meer over deze interessante koppelingen.

Ring Video deurbel en IFTTT

Een handige koppeling met de deurbel van Ring is met IFTTT. Een koppeling die ik zelf namelijk gebruik en echt heel handig vind, is de koppeling met mijn Philips Hue lampen. Wanneer ik op kantoor zit en ik moet gefocust zijn heb ik of oortjes in of de muziek aan. Wanneer dan de bel gaat heb ik dit niet door, ik krijg natuurlijk wel een pushmelding op mijn telefoon, maar wanneer ik dit op stil heb staan heb ik het natuurlijk niet door. Maar doordat ik mijn deurbel gekoppeld heb met IFTTT en de lampen van Philips Hue beginnen mijn lampen te rood te blinken wanneer er iemand op de deurbel drukt.

Koppeling met Homey en Ring

Ook is de Ring deurbel 2 compatibel met Homey. Het is ook heel eenvoudig om Ring te koppelen aan de Homey, even de Ring app downloaden via de Homey app en het is klaar. Door deze koppeling is het weer heel makkelijk om andere koppelingen te maken met andere apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld de Ring bedienen met spraak en kun je aan Google vragen of je de camera bij de voordeur kunt zien.

Aanrader om een Ring abonnement te nemen?

Helaas kwam ik tijdens het testen van de slimme deurbel erachter dat als je van alle functionaliteiten gebruik wilt maken een Ring abonnement dient af te sluiten, een Ring Protect Plans abonnement. Er zijn twee verschillende abonnementen namelijk de Basic plan of de Plus Plan. Hieronder heb ik even de verschillen tussen deze abonnementen opgesomd:

SPECIFICATIESGEEN ABONNEMENTPROTECT BASIC PLANPROTECT PLUS PLAN
Realtime meldingJaJaJa
BewegingsdetectieJaJaJa
LivebeeldJaJaJa
Bewaar, bekijk, deel en download video’sNeeJa (blijven 30 dagen bewaard)Ja (blijven 30 dagen bewaard)
Prijs€ 0,-€ 3,- per maand of € 30,- per jaar.€ 10,- per maand of €100,- per jaar.

Naast bovenstaande specificaties krijg je bij een pro abonnement 10% korting op een aankoop bij Ring.com en uitgebreidere garantie op de Ring en daarnaast kun je een onbeperkt aantal Ring apparaten op één adres instellen.

Wanneer je dus voor één van de twee abonnementen kiest kun je opgenomen video’s (maximaal na 30 dagen van opname) terug kijken. Bij elke beweging of druk op de knop wordt er een video opgeslagen in de Cloud. Wanneer je dit interessant vind zal ik je aanraden voor een abonnement te kiezen en dan wel voor de Basic Plan. De Plus Plan wordt pas interessant als je meerdere producten van Ring wilt aanschaffen, hierbij krijg je namelijk 10% korting via Ring.com.

Design van de slimme deurbel

Niet heel onbelangrijk is natuurlijk de design van de deurbel. Persoonlijk vind ik dit een hele mooie deurbel. De deurbel is strak vormgegeven en is heel simpel wat de deurbel mooi maakt. Wat ik ook heel mooi vind van de design is dat er een mogelijkheid is om van frontje te verwisselen. Standaard wordt de Ring deurbel in een grijze kleur geleverd, maar je krijgt er ook een zwart frontje bij.

Specificaties van de deurbel van Ring

De meeste specificaties van de slimme deurbel van Ring hebben we al benoemd, maar om het even wat overzichtelijker te maken hebben we alle specificaties van de Ring 2 in één tabel gezet.

RING VIDEO DEURBEL 2SPECIFICATIES
Bediening via appJa
BewegingssensorJa
IntercomfunctieJa
WaterbestendigJa
Resolutie1920 x 1080 pixels
NachtzichtJa
OpslagmogelijkhedenJa
Prijsindicatie€ 199,-

Mijn conclusie van de Ring video deurbel 2

Na het instellen en testen van de Ring video deurbel 2 kan ik wel zeggen dat ik het een fijn product vind. Ten eerste ziet deze deurbel van Ring er goed uit en heb je nog de mogelijkheid om de kleur eenvoudig te veranderen met bijgeleverde frontjes, hierdoor kun je ook de kleur aanpassen aan de kleur van je huis.

Naast het mooie design van de deurbel vind ik de deurbel qua functionaliteiten ook ideaal. Zo kun je leuke koppelingen maken met onder andere Homey en IFTTT. Dit maakt de deurbel ook een mooie toevoeging van een smart home.

Ring video deurbel 2

€ 199,-
7.5

Mogelijkheden

8.0/10

Design

8.0/10

Ondersteuning

7.0/10

Prijs

7.0/10

Voordelen

  • Mooi design
  • Makkelijk te installeren
  • Goede beeld kwaliteit

Nadelen

  • Voor volledige functionaliteiten abonnement
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts