Lidl slimme stekker: alles wat je moet weten

lidl slimme stekker

▲ Met de slimme stekker van Lidl kun je bijvoorbeeld een klassieke bureaulamp slim maken © Unsplash

Lidl biedt binnenkort haar eigen smart home assortiment aan. Onder de naam Lidl Smart Home zijn er verschillende soorten slimme producten en gadgets te vinden in de schappen van de winkelketen. Een opvallend product is de slimme stekker, die we in dit artikel centraal zetten.

De afgelopen dagen staat Lidl Smart Home centraal op onze website. We lichten willekeurige smart home producten uit, gezien we razend benieuwd zijn naar het complete assortiment van de Lidl. In dit artikel houden we de slimme stekker, de Lidl smart home tussenstekker, onder de loep. We kijken naar de functionaliteiten, de mogelijke bediening, de mate van privacy en de prijs.

Functies: dit kun je met de slimme stekker van Lidl

Deze slimme stekker van Lidl komt in het eerste gezicht flink overeen met de gemiddelde smart plug zoals we die vandaag de dag tegenkomen. Zo meldt Lidl dat de stekker het mogelijk maakt om apparaten aan- en uit te schakelen en kun je middels de applicatie (komen we zo op terug) tijdschema’s maken.

Maak klassieke apparaten slim met deze smart plug

Een groot voordeel van een slimme stekker is dat je klassieke apparaten slim kunt maken. Wil je bijvoorbeeld een oude platenspeler aan- en uit kunnen zetten met je smartphone, dan is dat mogelijk met deze Lidl smart plug. Daarbij kun je de gekoppelde apparaten strakjes ook met spraak bedienen.

Neem apparaten op in Lidl smart home scenario’s

In de Lidl Smart Home applicatie kun je smart home scenario’s aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld alle Lidl slimme verlichting aan laten gaan als er iemand langs deze bewegingsmelder loopt. Ook kan het interessant zijn als je een bureaulamp hebt die niet voorzien kan worden van een slimme lamp: met behulp van deze slimme stekker kun je hem alsnog koppelen aan de Lidl app om hem te activeren alsof het een slimme lamp is.

Bediening: via de app of Google Assistant

Kijken we naar de bediening, dan blijkt de Lidl slimme stekker ook veel mogelijkheden te bedienen. Zoals we daarnet aangaven kan de slimme stekker bediend worden middels de bijhorende – en gratis te downloaden – Lidl smart home app. Let er wel op dat je hiervoor deze Lidl Gateway nodig hebt, een bridge om de stekker die via Zigbee communiceert te kunnen koppelen. Je kunt in de applicatie de stroomtoevoer aan- of uitzetten (zodat er ook écht geen sprake meer is van lekstroom) en je kunt er schema’s aanmaken.

lidl starterset

Voordelige set: Lidl starterset met Gateway

Wil je in één keer alles in huis halen voor een slimme woning? Dan kun je kiezen voor deze voordelige starterset van Lidl met een Gateway, drie lampen en een afstandsbediening.

Lidl slimme stekker werkt met Google Home

Daarbij is het interessant om te weten dat de slimme stekker , net als alle andere Lidl smart home producten, Google Assistant ondersteunt, de voice assistant van Google. Met deze ondersteuning kun je – als je in het bezit bent van een Google Assistant smart speaker of -display – aangesloten apparaten bedienen met spraak opdrachten. Je dient hiervoor wel een koppeling te maken. We besteedden eerder uitgebreid aandacht aan Lidl met Google Home koppelen, waar we de koppeling stap voor stap uitleggen.

Geef de slimme stekker een naam

Je kunt  na het maken van een koppeling de slimme stekker een naam geven. Stel dat we het voorbeeld er nog even bij pakken van de platenspeler: je kunt hem in de Google Home app ‘Platenspeler’ noemen, waarna je bijvoorbeeld kunt zeggen:

  • Hé Google, zet platenspeler aan!
  • Hé Google, schakel platenspeler uit.

Daarbij kun je hem ook opnemen in smart home scenario’s. Zo kun je hem groeperen en toewijzen aan een kamer en activeren als er iets specifieks met een smart home sensor geregistreerd wordt.

Slimme stekker werkt Philips Hue

De smart home producten van Lidl communiceren via Zigbee, een smart home protocol wat je vaker ziet bij slimme verlichting en stekkers. In een compleet artikel over Lidl met Philips Hue koppelen stonden we stil bij de voordelen. Zo zou je op goedkope wijze je slimme verlichtingsplan kunnen uitbreiden.

Privacy: versleutelde communicatie

Bij Smarthomeweb.nl zijn we veelal sceptisch bij smart home producten die werken via WiFi en dus geen gebruik maken van een gateway. Dit is gelukkig bij de Lidl slimme stekker niet het geval, die alleen volledig te gebruiken is met tussenkomst van een bridge, de Lidl Gateway. Hiermee wordt de stekker niet direct aangesloten op het privé WiFi netwerk, wat niet alleen zou kunnen zorgen voor interferentie, maar ook voor onveilige situaties.

Lidl smart home producten hebben OBL keurmerk

Lidl lijkt de smart home privacy van haar producten hoog in het vaandel te hebben. Op de speciale Lidl smart home omgeving meldt de winkel namelijk dat haar smart home producten voorzien zijn van het OBL keurmerk. Met dit keurmerk zijn de producten gecheckt op een goede informatie beveiliging.

Het OBK-keurmerk geeft aan dat onze producten intensief worden onderzocht door een onafhankelijke testdienstverlener op logische, functionele en technische fouten onderzocht zodat de informatiebeveiliging gegarandeerd kan worden.
– Lidl

Wij zoomen altijd goed in op de privacy bij onze smart home reviews.

Lidl slimme stekker kopen: prijs en beschikbaarheid

Ben je van plan om de slimme stekker van Lidl te kopen? Je ontdek de Lidl tussenstekker in de webshop van Lidl en vanaf 27 november 2020 in de schappen van de winkel zelf. Voor een prijs van slechts € 9,99 is hij stukken goedkoper dan andere smart plugs. Bekijk de slimme stekker.

Wil je meerdere apparaten tegelijk slim maken? Dan biedt Lidl een interessant alternatief: namelijk een deze complete USB-tafelcontactdoos die ruimte biedt voor drie stekkers en vier USB poorten. Hier moet je wel wat meer voor neerleggen: deze heeft een prijskaartje van € 24,99.

lidl slimme stekker kopen

Slimme stekker van de Lidl kopen?

Voor slechts € 9,99 haal je deze smart plug van Lidl in huis, die werkt met Google Assistant én Philips Hue. De stekker is compact en te bedienen middels je smartphone. Maak klassieke apparaten slim.

FAQ: veelgestelde vragen over de smart home stekker van de Lidl

Eigenlijk al direct nadat wij schreven over het nieuws dat Lidl met smart home producten zou gaan komen, kregen we veel vragen binnen over de mogelijkheden van de slimme stekker. En zelf hadden we ook direct vragen, waardoor we besloten hebben om het product goed uit te lichten op deze pagina. Check de veelgestelde vragen over de smart home stekker van Lidl in onderstaande FAQ.

Is de slimme stekker van Lidl een goede keuze?

De slimme stekker van Lidl is in onze ogen een goede keuze. De stekker is compact, werkt veilig en ondersteunt merken als Google Assistant en Philips Hue. Daarbij is hij voordelig geprijsd.

Werkt de slimme stekker met Google Home?

Ja, je kunt de smart plug van Lidl koppelen met je Google Home app. Je kunt vervolgens de slimme stekker activeren of deactiveren middels gesproken opdrachten, mits je een smart speaker of smart display hebt.

Is een bridge vereist voor een volledige werking van de Lidl slimme stekker?

Ja, voor een volledige werking heb je de Lidl Gateway nodig, die zorgt voor een brug naar je wifi netwerk. De stekker communiceert namelijk via het snelle Zigbee en niet via wifi.

Wat is de prijs van de Lidl slimme stekker?

Je kunt de slimme stekker bij Lidl kopen voor € 9,99. Naast de compacte smart plug biedt Lidl ook een slimme USB-tafelcontactdoos aan voor € 24,99.

Heb jij een aanvullende vraag of wil is er nog iets niet duidelijk, laat dan een reactie achter onderaan de pagina of stel je vraag via het smart home forum.

5 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts