Imou Bullet 2E review

imou bullet 2e review

▲ De nieuwe Imou Bullet 2E camera © Smarthomeweb.nl

Vandaag staat er weer een review op de planning van een nieuwe slimme beveiligingscamera, de Imou Bullet 2E. Met de producten van Imou kun je het huis volledig beveiligingen op een slimme manier en de producten zijn erg aantrekkelijk geprijsd. Lees hieronder onze Imou Bullet 2E review en lees hoe wij deze camera ervaren hebben.

In deze review lichten we deze slimme buitencamera uit en vertellen we wat je allemaal met deze camera kunt doen in een slim huis, zo kun je de camera bijvoorbeeld ook koppelen met Google Assistant of Alexa.

imou bullet 2e

Imou Bullet 2E – Kerstdeal met extra korting

De nieuwe Imou Bullet 2E is de nieuwe slimm beveiligingscamera van Imou. Leuke slimme beveiliging cadeau om weg te geven of voor jezelf natuurlijk!

Bekijk Meer info

Wat is de Imou Bullet 2E voor camera?

De Imou Bullet 2E is een nieuwe slimme beveiligingscamera van Imou die bedoeld is voor buiten, daarnaast heeft de camera ook ingebouwde schijnwerpers die aangaan op beweging. Daarnaast krijg je bij beweging altijd een melding op je smartphone, hierdoor kun je direct live meekijken wat de beweging in de tuin veroorzaakt.

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien wordt de camera geleverd met een dubbele wifi-antennes, deze zorgen voor een stabielere internetverbinding. Vaak zien we toch dat apparaten die buiten het huis hangen toch vaak problemen hebben met een stabiele internetverbinding. Dit is op te lossen met een goede wifi mesh router, maar deze antennes lossen dit probleem ook vaak al op.

Verder is het een beveiligingscamera waarmee je zelf intern de beelden op kunt slaan middels een SD-kaartje, hierdoor hoef je ook geen extra abonnement voor af te sluiten. Mocht je de beelden in de cloud op willen slaan dan dien je wel een abonnent af te sluiten, hierdoor kun je beelden tot 3 of 30 dagen opslaan en terug kijken. Zo’n abonnement van Imou start al vanaf € 19,99 per jaar (€ 0,05 per dag) en hiermee heb je 3 dagen cloud opslag.

Wat kan deze slimme camera van Imou allemaal?

bullet 2e camera imou

De belangrijkste vraag: wat kan je nou precies met de Imou Bullet 2E? Vooral omdat er tegenwoordig zoveel slimme beveiligingscamera’s zijn is het belangrijk om te weten wat een camera kan en ook niet kan, zo kun je een duidelijk keuze maken of een camera geschikt is voor jou behoeftes. Allereerst gaat het natuurlijk om een slimme camera, hierdoor kun je de camera op een slimme manier bedienen en dus op afstand live mee kijken. Ook heeft de Bullet 2E de volgende functies:

  • Ingebouwde schijnwerpers met bewegingsdetectie: iets wat nieuw is bij deze nieuwe Bullet camera is dat de camera ingebouwde schijnwerpers heeft. Je kunt de camera instellen dat wanneer er beweging is de camera aangaat en de spotlight aansprinkt.
  • Onderscheid tussen dieren: de camera maakt onderscheid tussen dieren en mensen, hierdoor krijg je niet de hele tijd lozen berichten wanneer er bijvoorbeeld een vogel voorbij vliegt.
  • Camera met Full HD resolutie: de camera neemt beelden op in Full HD, dit zorgt voor haarscherpe beelden.
  • Verschillende mogelijkheden voor het opslaan voor beelden: met deze camera heb je verschillende mogelijkheden om beelden op te slaan. Zo kun je beelden opslaan in de cloud, op een SD-kaart of op een NAS.
  • Mogelijkheid om te koppelen met Google Assistant of Amazon Alexa: werk je met één van deze platformen? Dan kan het handig zijn om de camera hiermee te koppelen. Lees hier hoe je Imou producten koppelt met Google Home.
  • Waterdicht: omdat het hier gaat om een buitencamera is het natuurlijk ook handig om naar de IP-certificering te kijken, deze camera heeft een IP-certificering van 67 dus de camera is stofbestendig en waterdicht.
  • Camera met nachtzicht: de camera is ook voorzien van een nachtcamera, hierdoor heb je in het donker ook beeld. Ook zorgt de spot ook voor meer licht en dus beter beeld.
  • Camera werkt op netstroom: de camera werkt op netstroom en is heel makkelijk aan te sluiten. Geen gedoe met aansluitingen of lege accu’s.

Hoe werkt de Imou Bullet 2E camera?

De Camera van Imou werkt vrij simpel en is ook heel makkelijk te installeren. Zo hoef je voor de installatie alleen maar de juiste plek uit te kiezen en kun je direct de camera monteren. Vervolgens zorg je ervoor dat de camera voorzien is van stroom via een adapter die je simpelweg in het stopcontact stopt.  Het voordeel hiervan is dat je geen gedoe hebt met lege accu’s, zoals wel hadden met de Ring Spotlight. Deze accu moesten we helaas wekelijks opladen waardoor de camera er af en toe uitlag. Wel dien je natuurlijk ook in de tuin wel een stroompunt hebben voor de camera.

imou vs ring

Imou Bullet 2E vs. Ring Spotlight

Nadat je de camera hebt opgehangen en afgesteld kun je de camera via de Imou Life-app installeren in een paar minuten. Wel is het verstandig dit te doen voordat je de camera ophangt, want zo kun je in de app precies zien hoe de camera het beste hangt qua beeld. Verder is de camera erg flexibel en kun je de camera alle kanten op richten voor het juiste beeld.

In de Imou Life-app kun je beelden van de camera live bekijken en kun je opgenomen beelden van bijvoorbeeld beweging terugkijken. Ook kun je daar het één en ander aan wijzigingen doen, zo kun je bijvoorbeeld het licht van de camera anders instellen. Ook kun je meerdere camera’s van Imou in het systeem koppelen waardoor je ook direct overzicht krijgt van alle camera’s. Bekijk hieronder de afbeelding om een beetje een idee te krijgen van de Imou-app:

Conclusie Imou Bullet 2E review

We hebben de camera als een vrij goede en simpele camera ervaren. De installatie is heel makkelijk en is door iedereen te doen, zorg dat de camera in de juiste richting wijst en bevestig de camera aan de muur. Daarna hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en de installatie te doen via de app. Verder is het beeld van de camera echt scherp en krijg je meldingen bij beweging. Ook kun je in de app vrij veel instellingen doen, hierdoor kun je de camera helemaal instellen hoe je wilt dat de camera werkt en reageert.

Ook is deze camera goed toe te passen in een smarthome, vooral ideaal dat je de mogelijkheid hebt voor Amazon Alexa of Google Assistant. Zelf maken wij veel gebruik van Google Assistant dus de Imou camera werkt hier goed mee samen. Het ideale van een koppeling met Google Assistant is dat je apparaten kunt koppelen met de camera, denk aan Philips Hue verlichting die aanspringt bij beweging. Ook kun je sinds kort de Thuis- en Afwezig routines combineren met deze camera.

Kijken we naar de kosten van de camera dan is deze ook erg interessant. In vergelijking met andere slimme camera’s is deze Imou Bullet een stuk goedkoper. Wel dien je rekening te houden met extra abonnementskosten wanneer je de opgenomen beelden ook in de cloud wilt opnemen, maar de kosten hiervoor zijn gelukkig erg laag! Mocht je dit niet willen dan heb je ook nog de keuze voor het opslaan op een SD-kaartje of op een NAS.

imou bullet 2e

Imou Bullet

De Imou Bullet E2 is nu ook te koop in Nederland bij onder andere Coolblue. Bekijk snel deze goed geprijsde buitencamera en bekijk of er nog een interessante deal is.

Bekijk Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts