Lidl slimme kerstboomverlichting: wat kun je ermee?

lidl slimme kerstboomverlichting

▲ Slimme kerstboomverlichting, ter illustratie © Smarthomeweb.nl/Tigchelaar

Bij Lidl verkopen ze binnenkort smart home producten. Het blijft echter niet alleen bij standaard must-haves als een slimme stekker en slimme raam- en deursensoren; ook komt de winkelketen met diverse slimme lampen. Sterker nog: er is zelfs Lidl slimme kerstboomverlichting te vinden in de schappen.

Nog eventjes en dan staat er weer een mooie groene kerstboom in menig woonkamer. Dit jaar wellicht nog wat eerder, om de somberheid van de coronacrisis wat weg te doen vagen. Of je nu een échte of een neppe kerstboom in huis haalt: hij zal voorzien moeten worden van leuke kerstlampjes. Onlangs werden nieuwe Lidl smart home producten aangekondigd, waaronder slimme kerstboomverlichting. Of die kerstboomlampjes echt zo slim zijn? Wij doken in de functionaliteiten, bediening en ondersteuning.

Lidl LED-verlichtingsketting voor in de kerstboom

In de webshop van Lidl is de LED-verlichtingsketting voor in de kerstboom te vinden. De slimme kerstboomverlichting is dus uitgevoerd in een kettingvorm, zoals we dat ook gewend zijn bij de standaard verlichting die we jaarlijks in de boom hangen. De ketting is voorzien van 200 LED lampjes die – zoals afgebeeld staat op de verpakking – in onwijs veel kleuren kunnen schijnen.

lidl slimme kerstboomverlichting kopen

Slimme kerstverlichting van Lidl kopen?

Vanaf 27 november 2020 kun je deze slimme kestboomverlichting bij de Lidl kopen. Bekijk het product nu in de webshop van Lidl en wees er snel bij.

Bekijk

Functies: dit kun je allemaal met de kerstboomverlchting

Laten we beginnen met de functies: wat wat kun je eigenlijk allemaal me deze slimme verlichting voor in de kerstboom? Eerder besteedden we al uitgebreid aandacht aan slimme kerstverlichting voor je smartphone, waar we stil stonden bij de mogelijkheid om de lampjes in verschillende kleuren te laten schijnen. Dit is ook mogelijk bij deze variant van de Lidl. In de applicatie kun je namelijk élk individueel LED lampje afzonderlijk bedienen.

Daarbij meldt Lidl dat er sprake is van maar liefst 15 verschillende lichteffecten, die zorgen voor een afwisselend patroon op je kerstboom. Zo kun je kiezen uit lichtgolven, een flakkerend kleurenspel of fonkelende lichtpunten, aldus Lidl.

Bediening: met app, spraak of bedieningsbox

Als we kijken naar de bediening kan de slimme verlichting op drie verschillende manieren: via de app, waar we dus ook lichteffecten kunnen activeren, via de bedieningsbox aan het de slimme kerstboomverlichting zelf én via spraak. Ja, via spraakopdrachten de lampjes van de kerstboom aanzetten!

Kerstboomverlichting werkt met Google Assistant

Dit is mogelijk doordat het product ondersteuning biedt voor Google Assistant, de voice assistant van Google die onder andere terug te vinden is in smart speakers en -displays. Je kunt de kerstboomverlichting koppelen met Google Home om te zorgen voor de mogelijkheid om met gesproken opdrachten de lampjes aan te zetten. Hoef je eindelijk niet meer onder de boom te kruipen om de lampjes aan te zetten. Zo kun je zeggen: “Hé Google, zet alle kerstboomlampjes aan”.

Heb jij meer smart home producten van Lidl die je wil verbinden met Google? Check dan ook ons eenvoudige stappenplan voor Lidl met Google Home koppelen.

Overige specificaties van Lidl slimme kerstverlichting

Er zijn nog een aantal zaken die graag met je willen delen. Zo laat Lidl weten dat de lampjes zeker niet alleen voor binnen geschikt zijn, maar dat het ook gaat om slimme buitenverlichting. Daarbij gaat het om een lichtslang van 30 meter, waarmee je een gemiddelde tot grote kerstboom goed kunt volhangen.

De belangrijkste specs:

  • 200 LED lampjes (energiezuinig)
  • 30 meter lang snoer (20 meter verlichtingsketting, 10 meter stroomsnoer)
  • 16 miljoen kleurmogelijkheden (en lichtsterktes)
  • 15 3D lichteffecten (bediening via app)
  • Compatibel met Google Assistant

Lidl slimme kerstboomverlichting kopen: prijs en beschikbaarheid

Wil jij je kerstboom strakjes volhangen met de slimme kerstverlichting van Lidl? Dan kun je vanaf 27 november 2020 je hart ophalen: dat is namelijk het moment dat de supermarktketen haar kerstverlichting aan gaat bieden. De prijs waar voor je de Lidl slimme kerstboomverlichting kopen kunt is op dit moment € 49,95 (bekijk ze hier). Ja, dit is wel een stukje duurder dan reguliere ‘klassieke’ kerstboomlampjes, maar hey; we kunnen ze nu wel in 16 miljoen kleuren laten schijnen!

One comment
  1. Erg leuk! Ik ben vooral blij om “Zigbee” op de doos te zien staan. Ik ben benieuwd hoe deze ketting straks in m’n Hue App zal staan. Ik ga ervan uit als één lamp (een soort led strip) – deze kan ik dan mooi in mijn scènes incorporeren…

    Mooiste zou natuurlijk zijn als ik meerdere zones in de Hue app kon zien, dat je drie of vier kleuren kan kiezen en deze dan als en soort regenboog in elkaar vloeien… Maar ja, we zijn nog in 2020 – dat zal nog even duren (of niet!).

    Ook benieuwd om te zien wat ik alles vanuit Hubitat kan doen met deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts