Slimme kerstboomverlichting: koppelen aan Google Home

Slimme kerstboomverlichting: koppelen aan Google Home

▲ Kerstverlichting ter illustratie © Pixabay

Het is weer bijna tijd om de kerstboom in huis te halen (of van zolder te halen). Ook in een smart home hoort natuurlijk een kerstboom! Om de kerstboom toch wat slimmer te maken, heb ik een interessant en super makkelijk smart home project uitgeschreven: het maken van slimme kerstboomverlichting. Mijn doel? Ik wil met mijn Google smart speaker de kerstboomverlichting aanzetten door er tegen te praten.

Verlichting van de kerstboom koop je meestal maar een keer. Ik zit er dan ook niet op te wachten om opnieuw kerstverlichting aan te schaffen: ik wil juiste mijn huidige kerstboomlampjes veranderen in slimme verlichting. In dit project vertel ik wat je nodig hebt en hoe je de kerstboomverlichting slimmer maakt door deze te koppelen aan een Google Home smart speaker.

Waarom slimme kerstboomverlichting?

Slimme kerstboomverlichting kan veel voordelen met zich meebrengen. Allereerst hoef je niet meer onder de boom te kruipen om de verlichting aan en uit te zetten. Daarbij wil je tijdens deze dure decembermaand natuurlijk ook besparen waar mogelijk: inzicht in je energieverbruik en hier actie op ondernemen is dan ook wel zo zinvol!

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Makkelijker je kerstboomverlichting aan en uitzetten
  • Inzicht in het energieverbruik van de verlichting
  • Op afstand bedienen als je er achterkomt dat de verlichting voor niets aanstaat

Dit heb je nodig om de kerstboomverlichting slimmer te maken

Laat ik eerst op een rij zetten wat je in ieder geval in huis moet hebben voor het slimmer maken van je huidige kerstboomverlichting:

Kerstboomverlichting koppelen aan Google Home

Wanneer jij alles in huis hebt, is het tijd om het IQ van je kerstboom op te krikken en deze te koppelen met Google Nest!

  1. Plug de Belkin WeMo slimme stekker in het stopcontact waar je straks de kerstboomverlichting in wilt pluggen.
  2. Maak een koppeling met de Belkin WeMo stekker en je Google Home door deze smart plug toe te voegen in je Google Home app en benoem deze stekker tot ‘kerstverlichting’.
  3. Tuig de kerstboom op en hang de kerstverlichting er netjes in
  4. Sluit de kerstverlichting aan op de slimme stekker.
  5. Je kunt nu de kerstboomverlichting aanzetten met behulp van spraak! “Hey Google, zet kerstverlichting aan!

Een relatief makkelijk smart home project om zelf op te pakken! Update: ben je op zoek naar een manier om de kerstlampjes met je smartphone te bedienen? Ik ben op zoek gegaan naar mogelijkheden en heb een blog geschreven voor kerstverlichting met app!

slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
xiaomi mi store Nederland

Uitgelicht: Xiaomi Aqara

▲ Afbeelding ter illustratie © Xiaomi Xiaomi Aqara is een samenwerking van Xiaomi en Aqara die samen meerdere smart home producten…
Lees meer