Slimme kerstverlichting voor je smartphone

slimme kerstboomverlichting kunstkerstboom

▲ Kerstverlichting in een kunstkerstboom © Pixabay

Als er een moment bekend staat om een vrolijk gekleurde verlichting is het wel kerst. De kerstverlichting wordt weer van zolder gehaald en opgehangen in de (kunst)kerstboom. Bij Smarthomeweb.nl kunnen we stiekem niet wachten om weer slim om te gaan met het bedienen van de verlichting: of dit nu is met een app op je smartphone of met spraak via Google Home. In dit artikel zetten we de mogelijkheden uiteen voor slimme kerstverlichting. Raak geïnspireerd en bouw je eigen kerst smart home!

Wat verstaan wij onder slimme kerstverlichting?

Je hebt vast wel eens op social media een video voorbij zien komen van kerstverlichting wat makkelijk te bedienen is via een app op je smartphone. Net als bij slimme verlichting van Philips Hue kun je met een handig kleurenpalet de kleuren van de verlichting wijzigen, zodat je zorgt voor een unieke sfeer. De kerstverlichting kan zowel in de boom gehangen worden als rondom een deur of bij de vensterbank.

Ook kun je zelf aan de slag met slimme kerstverlichting. Zo kun je een slimme stekker gebruiken om normale kerstboomverlichting te bedienen met je smartphone. Ook met spraak bedienen? Dan kun je bijvoorbeeld met een Google Nest speaker of smart display en een slimme stekker een koppeling maken en deze vervolgens aansturen met spraak. Tip: noem de slimme stekker kerstverlichting en zeg vervolgens: “He Google, zet kerstverlichting aan!”. In een eerdere blog, slimme kerstboomverlichting met Google Home koppelen, lichtten we deze mogelijkheid al uit.

Waarom deze kerstverlichting erg interessant kan zijn

Stiekem zijn wij fan van de kerstverlichting met gekleurde lampjes, maar tóch hangen ik elk jaar de normaalgekleurde kerstverlichting (warm licht) in de kunstkerstboom. Waarom? Omdat een constant gekleurde kunstkerstboom aardig vervelend kan worden. Om te voorkomen dat je constant met dezelfde kleuren lampen in je boom de kerst door moet brengen, kan slimme kerstverlichting dé oplossing zijn. Je kunt op specifieke momenten – bijvoorbeeld op een gezellige avond met vrienden – de kerstboom veranderen in een nog vrolijk gekleurdere variant.

Twinkly Smart kerstboomverlichting

Natuurlijk zijn wij op zoek gegaan naar een mooi voorbeeld van slimme verlichting voor in de kerstboom. Hier springt één merk met kop en schouders tussenuit: Twinkly! Twinkly biedt smart kerstboomverlichting aan in verschillende lengtes. Je kunt niet alleen de verlichting bedienen met je smartphone, je kunt zelfs complete lichtscenes selecteren.

twinkly smart kerstboomverlichting

Twinkly Smart kerstverlichting 17,5 meter

Twinkly is een van de weinige merken die slimme verlichting voor in de (kunst)kerstboom aanbiedt. Deze variant is 17,5 meter lang, waarmee deze verlichting geschikt is voor de gemiddelde boom.

Bekijk

In onderstaande video krijg je een goed beeld van de werking van Twinkly Smart kerstboomverlichting.

https://youtube.com/watch?v=4-VwLj05GQ8%3Ffeature%3Doembed

De verlichting heeft een aantal interessante voordelen:

  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Eenvoudig elke afzonderlijke LED bedienen via je smartphone
  • Makkelijk lichtpatronen kiezen en bedienen via de app
  • Verkrijgbaar in veel verschillende lengtes
  • A+++, dus geen energievreter

Met name het bedienen van elk afzonderlijke LED lamp is super interessant. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een tekening maken met behulp van de slimme lampen in de kunstkerstboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
olisto

Olisto

Olisto is een zeer interessante software/applicatie die je kunt gebruiken voor het automatiseren van processen binnen jouw smart…
Lees meer