Google Nest Audio review

google nest audio resetten

Onlangs is de nieuwe Google Nest Audio speaker geïntroduceerd. Tijdens de Google Night Launch In werd de speaker aangekondigd. Onze aandacht werd getrokken door de opvallend lage prijs in combinatie met mooie verhalen over de geluidskwaliteit. Tijd om deze nieuwe Google Nest speaker eens goed onder de loep te houden.

In deze Google Nest Audio review 2022 deel ik onze ervaringen van het product onderzoek. Geen tijd om de complete review door te nemen? Ga dan gelijk mijn conclusie!

google nest audio

Bizar: 2+1 gratis Google Nest Audio aanbieding

Hoewel de nieuwe Google Nest Audio speaker pas nét geïntroduceerd is, komt Bol.com nu al met een bijzondere aanbieding. Wanneer jij er twee koop krijg jij een Google Nest Audio helemaal gratis erbij (2+1 gratis). Je betaalt dus voor drie stuks slechts € 199,-.

Bekijk

Google Nest Audio Ondersteuning

De ondersteuning van Google Nest Audio is groot. Wil je muziek luisteren, dan kun je dit eenvoudig doen via Spotify of via YouTube music. Maar er is veel meer dan dat: doordat we hier te maken hebben met een smart speaker van Google, kun je met gekoppelde Google-apps nog veel meer. Zo kun je afspraken inplannen, boodschappenlijstjes bijhouden of mensen bellen via je gekoppelde smartphone.

Muziek: van Spotify tot YouTube

Om gebruik te kunnen maken van het kunnen afspelen van muziek via Spotify heb je wel een Spotify Premium account nodig. Ook kun je muziek afspelen via YouTube Music. Bij het installeren van de de Google Home app en het toevoegen van je nieuwe Nest Audio krijg je de mogelijkheid om een Spotify account te koppelen. Je kunt vervolgens de dienst instellen al standaard muziekdienst, zodat je niet constant hoeft te zeggen om nummers af te spelen via Spotify.

Mogelijkheden met Google Nest Audio

De mogelijkheden met de nieuwe Google Nest Audio zijn grandioos. We hebben hier te maken met een échte smart speaker, gezien er onder de motorkap een voice assistant te vinden is. Koppelingen binnen een smart home kunnen dus makkelijk gemaakt worden, mits er ondersteuning wordt geboden voor Google Nest. Laten we inzoomen op beide eigenschappen.

Bediening: met spraak aansturen

Google Nest Audio biedt ondersteuning voor Google Assistant. Met deze spraakassistant kun je niet alleen communiceren, maar je kunt er ook opdrachten aan geven. Zo kun je een boodschappenlijstje bijhouden, vragen om een wekker te zetten óf de opdracht geven om muziek af te spelen via Spotify.

Koppelingen: geniet nog meer van je smart home

Zoals we gewend zijn van de Google Nest speakers, kunnen we ook met de Nest Audio makkelijke koppelingen maken binnen een smart home. Alle smart home apparaten die Google Nest ondersteunen (lees: talks with Google Assistant) kunnen via de Google Home app kinderlijk eenvoudig gekoppeld worden. Enkele voorbeelden:

  • Slimme lampen
  • Slimme stekkers
  • Slimme beveiligingscamera’s

Check ook onderstaande video voor meer informatie over de mogelijkheden met Google Nest speakers.

Design en uitvoering: in lijn met Nest smart speakers

De Google Nest Audio ziet er prachtig uit. De speaker lijkt gemaakt te zijn om verticaal geplaatst te worden. Hij is beschikbaar in twee verschillende kleuren: net als de Nest Mini ontdekken we een witte en een donkergrijze variant. Op de achterzijde van de speaker is een klein schuifje te vinden waarmee we onze privacy kunnen waarborgen: door dit schuifje om te zetten wordt de microfoon uitgeschakeld.

Specificaties Google Home Max

In onderstaande tabel kun je overzichtelijk de specificaties van de Google Nest Audio bekijken.

KenmerkenSpecificatie
Gewicht1165 gram
Voice AssistantJa, Google Assistant
KleurenWit en Grijs
OndersteuningYouTube Music
Spotify Premium
TuneIn

Prijs/kwaliteitsverhouding is perfect: goedkoper én beter

Als we inzoomen op de prijs/kwaliteitsverhouding van de Google Nest Audio smart speaker gaan we breed glimlachen. De prijs is namelijk vergelijkbaar met de reguliere Google Home, terwijl de kwaliteit in de buurt komt van de duurdere Google Home Max. Laten we inzoomen op beide factoren.

Adviesprijs: € 99,99

De adviesprijs is bijzonder: hoewel we dus te maken hebben met een prima smart speaker met dezelfde kwaliteiten als een Google Home Max (die momenteel te koop is voor € 279,99, bekijk hier de aanbieding), is hij slechts € 99,99. Let op: het gaat hier om een release prijs, of het dit ook de prijs zal zijn na de pre-order mogelijkheid is ons nog niet bekend. Bekijk of de deal nog geldig is.

Kwaliteit van de Google Nest Audio: erg goed

De geluidskwaliteit van de Google Nest Audio is ontzettend goed. Hij is stukken beter op het gebied van geluid dan de Google Home (en vanzelfsprekend ook beter dan de Google Nest Mini) en komt aardig in de buurt van de Google Home Max.

Conclusie Google Nest Audio review

De Google Nest Audio is misschien wel dé perfecte combinatie van prijs en kwaliteit. We hebben hier te maken met een prachtige smart speaker die voor een opvallend lage prijs wordt aangeboden. Voor slechts € 99,99 dachten wij te maken te hebben met een smart speaker van een ietwat lagere kwaliteit, maar niets is minder waar.

Er is sprake van zeer goed geluid en de speaker levert niet in op mogelijkheden: net als bijvoorbeeld de Google Home en de Google Home Max kunnen we prima gebruik maken van Google Assistant en naast het genieten van prachtige geluidskwaliteit genieten van spraakbediening binnen een smart home.

google nest audio

Bizar: 2+1 gratis Google Nest Audio aanbieding

Hoewel de nieuwe Google Nest Audio speaker pas nét geïntroduceerd is, komt Bol.com nu al met een bijzondere aanbieding. Wanneer jij er twee koop krijg jij een Google Nest Audio helemaal gratis erbij (2+1 gratis). Je betaalt dus voor drie stuks slechts € 199,-.

Bekijk

F.A.Q: veelgestelde vragen over de Google Nest Audio speaker

Al ruim voor de release datum (30 september 2020) werden we op de redactie overspoelt met vragen over de nieuwe Google Nest Audio smart speaker. We hebben besloten om alle veelgestelde vragen in onderstaande F.A.Q. te groeperen en te bundelen.

Is de Google Nest Audio een goede speaker?

Wij bestempelen de Google Nest Audio als een van de beste smart speakers op dit moment.

Luistert de Google Nest Audio constant mee?

Google Assistant wordt pas geactiveerd wanneer je ‘Hey Google’ zegt. Wil je zeker weten dat er niets opgenomen wordt of dat Google niet meer meeluistert, dan kun je op de achterzijde van de speaker de microfoon uitzetten met een schuifje.

Kan ik de Google Nest Audio al kopen?

De release datum van de Google Nest Audio was 30 september 2020. Je kunt de nieuwe slimme speaker nu reserveren, onder andere in de Google Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts