Google Home Max review: Google speaker met dik geluid!

google home max smart speaker

▲ Google Home Max speaker met Google Nest Mini © Smarthomeweb

Afgelopen week hebben we de Google Home Max uitgetest. De Google Home Max is nog niet heel bekend in Nederland en dat komt omdat deze nog niet officieel te koop is in Nederland. Met niet officieel bedoelen we dat de speaker niet te koop is en te vinden is in de webshop van Google zelf. Wel is de speaker gewoon te bestellen via diverse webshops in Nederland en daarom hebben we de speaker toch even uitgetest!

Op deze pagina vertellen we je alles over deze speaker, zo lees je hier onder andere waar je de speaker kunt kopen, wat de prijs van de Google Home Max is en wat de verschillen zijn met andere speakers. Zelf vinden we de Google Max erg lijken op de Sonos Play 5 en hier laten we ook de verschillen zien tussen deze speakers. Daarnaast vertellen we ook wat wij van deze speaker vinden en of we deze speaker aanbevelen.

Google Home Max ook te koop in Nederland!

Google max speaker

Geen zin om te lezen? Bekijk de speaker dan meteen en bestel hem direct. Wij zijn ieder geval erg tevreden over deze speaker en we raden hem zeker aan! Lees meer…

Meer informatie Check deze speaker

Wat is de Google Home Max voor smart speaker

De Google Home Max is een grote speaker die hoort bij de Google Nest familie. De speaker heeft zijn naam te danken aan zijn grootte en is te verkrijgen in twee verschillende kleuren. De speaker is verticaal of horizontaal te plaatsen, waarbij je met de horizontale stand zorgt voor wijder bereik. Het mooie ervan is dat je eigenlijk zelf kunt kijken wat het beste staat in je huis. Ook is het grappig wanneer je de speaker verkeerd zet (boven onder) dan geeft de Google Assistant aan dat de speaker niet goed staat en dat je voor het beste resultaat de speaker goed moet zetten.

De Home Max speaker is ook de eerste Google speaker die werkt met de functie Smart Sound. Met Smart Sound houdt de speaker zelf rekening met de omgeving en het soort geluid dat de speaker produceert. Dit soort voor een beter geluidservaring, waarbij de speaker zijn geluidinstellingen aanpast voor het beste resultaat. Dit wordt op basis gedaan van twee functies Room EQ en Media EQ, wel dient de microfoon ingesteld te zijn voor deze functie. Bekijk hieronder het filmpje van Google voor meer uitleg over Google Smart Sound.

Andere opvallende Google Home Max specs:

  • Ingebouwde speakers: Stereo met subwoofer
  • Afmeting: 336 x 190 x 154 mm (b x h x d)
  • Gewicht: 5,3 kg
  • Ingang: 3,5 mm mini-jack
  • Verbinding: Bluetooth 4.2. Wifi
  • Streaming mogelijkheden: Google Cast of Spotify Connect

Google Home Max kopen – Verschil met andere Google speakers

Google heeft verschillende speakers, sommige hebben nog de oude Home naam, maar de Google Home Mini is al veranderd naar Google Nest Mini. Naast Nest Mini heb je ook nog de standaard Google Home en Google Nest Hub (smart display). Dit zijn in Nederland de meest toegankelijke speakers, maar kijken we naar aanbod is VS dan zijn er ook nog twee andere speakers de vinden: Google Home Max en Google Nest Hub Max. Zie hieronder een foto met de Google Home Max, Google Nest Mini en de Google Nest Hub.

Google home max 2 andere google speakers

Het verschil in de Max speakers zit hem vooral in de grootte van het apparaat en de kwaliteit van het geluid. Zo schreven we ook al eens over de Google Nest Hub Max, die ook een stuk groter is dan zijn voorganger en waarbij de sound een stuk beter is. Als we de Google Home Max moeten vergelijken met de andere speakers kunnen we wel zeggen dat de kwaliteit van de sound echt een stuk beter is. Kijken we naar de functies van de apparaten dan is er weinig op te merken, behalve dat er een audio input in de speaker zit.

Google Home Max met audio input – Ook te gebruiken met je TV!

Door de audio input onderscheidt de speaker zich wel van de andere speakers en dit biedt mooie mogelijkheden. Met de audio input kun je namelijk van verschillende apparaten geluid afspelen op de speaker. Denk hierbij aan je telefoon, laptop, cd-speler, platenspeler en ook je tv!

Naast de grootte van de speaker heeft de speaker een Aux input, hiermee kun je van verschillende apparaten geluid afspelen. Denk aan je telefoon, laptop, cd-speler, platen speler, maar ook de TV. Hiermee is wel een probleem opgelost voor vele die op zoek zijn naar een slimme speaker die te gebruiken is met je tv. Met de juiste aux kabel sluit je de Google Home Max aan op je tv.

Google Home Max Prijs en al te koop in Nederland?

Gelukkig is de Google Max ook in Nederland te koop. Dit kun je doen via de webshop van Bol.com en wordt de Max speaker aangeboden door een wederverkoper. Waarom de Google Max niet wordt aangeboden via de webshop van Google is niet duidelijk. De Max speaker die te koop is bij Bol.com is ook gewoon geschikt voor de Nederlandse markt, zo spreek de Google Assistant gewoon de Nederlandse taal en wordt de speaker geleverd met een Europese stekker die ook geschikt is in Nederland.

Kijken we naar de Amerikaanse Google Store dan zien we ook weinig verschil qua prijs. De Google Home Max kost in de Google store $ 299 en via Bol.com kost de speaker € 269,99, omgerekend naar dollars zou dit uitkomen op $ 306,51 (koers van 10 juni 2020: 1 USD = 0,8783). Een klein verschil dus met de Google store. Vaak zien we wel wanneer producten nog niet officieel in Nederland te koop zijn dat er veel prijs verschil in zit, maar in dit geval is dat dus niet zo.

Komt er een Google Home Max 2 – Google Nest Max?

Of er nog een Google Home Max 2 komt is nog niets bekend. Wel verwachten we dat als er een update komt dat de speaker Google Nest Max zal gaan heten. Dit omdat Google al zijn smart home producten sinds de overname van Nest, de naam Nest geeft. Zo zagen we dit ook al gebeuren bij de update van Google Home Mini, deze heet sinds de nieuwe update Google Nest Mini.

Daarnaast zitten we ook nog steeds te wachten op de update van de standaard Google Home. Hiervoor is ook nog steeds niet duidelijk of voor deze speaker een update komt en of deze ook de Nest naam krijgt.

Verschillende kleuren – Google Home Max Carbon

De Google Max speaker is te verkrijgen in twee verschillende kleuren, eigenlijk de twee standaard kleuren van Google: Carbon en Krijt. De donkere versie is de Google Home Max Carbon en de witte versie is de Google Home Max Krijt (ook wel bekend als de Chalk versie). Bekijk hieronder de twee verschillende kleuren, onze voor gaat uit naar de donkere carbon kleur.

google home max karbon krijt

Google Home Max Vs Sonos Play 5

De vergelijking met Google Home Max en Sonos Play 5 (of Vive) wordt vaak gemaakt. Ook wij vinden de Sonos Vive erg lijken op de Google Home Max. Zo lijken beide speakers qua grootte en formaat op elkaar, daarnaast zijn beide speakers bedoelt om rechtop of liggend te gebruiken. Toch zitten er wel veel verschil in de speakers.

Op het gebied van geluid hoor je ook veel verschil, zo heeft de Google Home Max wat diepere geluiden en klinkt de Sonos Vive weer wat rijker qua geluid. Het verschil in beide speakers moet je echt luisteren met twee speakers naast elkaar. Kijken we naar het geluid van beide speakers dan is de sound van beide speakers ook gewoon erg goed.

Ook zit er verschil in de besturing van de speakers en hebben beide speakers een eigen systeem. De Sonos speaker werkt met het Sonos systeem en via de Sonos app kun je eenvoudig muziek streamen en zitten er standaard veel muziekdiensten direct gekoppeld. Met een Google speaker dien je dan weer muziek te streamen naar de speaker van een aparte app (denk bijvoorbeeld aan Spotify).

Beide systemen hebben daarnaast eigen voor- en nadelen en het is persoonlijk wat je zelf het liefst hebt. Onze voorkeur gaat bijvoorbeeld uit naar het systeem van Google, omdat dit gewoon vrij simpel werkt. Naast het systeem is het ook nog belangrijk om te kijken naar de verschillende specificaties, deze hebben we hieronder in een tabel gezet:

SONOS PLAY 5 VS GOOGLE HOME MAXSONOS PLAY 5GOOGLE HOME MAX
Prijs€ 579€ 269,99
Multi-room audioJaJa
BluetoothNeeJa
SpraakassistentNeeJa

In het tabel hierboven zien we ook een paar belangrijke verschillen. Ten eerste de prijs, de Sonos speaker is een stuk duurder dan de Google Max speaker. Verder is het niet mogelijk om gebruik te maken van bluetooth, maar persoonlijk vinden wij dat ook niet super belangrijk voor een wifi binnen speaker. Een onderdeel dat volgens ons wel ontbreekt is het hebben van een spraakassistent.

Onze Conclusie van deze Google Max speaker

Over deze grote speaker van Google zijn we erg positief. De Speaker ziet er mooi uit, voelt stevig aan, werkt goed, komt goed geluid uit en je kan er veel mee. In vergelijking met de overige Google speakers is dit echt een speaker waar goed geluid uit komt en eentje die je makkelijk in je woonkamer zet. De andere speakers als de Mini zijn meer te gebruiken voor Google commands, maar de geluid dat er uitkomt is niet super goed. De prijs kwaliteit verhouding van de speaker is ook prima, want je krijgt echt een goede speaker voor een mooie prijs.

Google Home Max Galet Wit – De Witte Google Max speaker

google home max galet wit

De Google Max speaker is te verkrijgen in twee kleuren, dit is de witte versie. Wij zijn overtuigd en vinden de Google Home Max echt een top speaker! Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze speaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts