Elektrische vouwgordijnen

Op deze manieren kun je je vouwgordijnen eenvoudig op afstand bedienen of automatiseren.
elektrische vouwgordijnen

Er zijn vele voordelen aan het hebben van elektrische vouwgordijnen in je (slimme) huis. Of je nu vanuit gemak, luxe of noodzaak elektrische vouwgordijnen in wilt zetten, wij vertellen je hoe je het eenvoudig voor elkaar krijgt! Lees verder over hoe je jouw vouwgordijnen elektrisch maakt, hoe ze op afstand te bedienen zijn én met welke opties je het meeste uit je budget kunt halen.

Vouwgordijnen elektrisch maken

Wanneer je al vouwgordijnen in je huis hebt, is het niet nodig om een gehele elektrische set aan te schaffen. Er zijn verschillende bedrijven de dienst bieden om de nodige apparatuur te installeren, maar ook zijn er een aantal mooie elektrische gordijnmotoren beschikbaar die u zélf stapsgewijs kunt installeren. Dit zijn je opties:

Elektrische motor op batterij

De elektrische motor is hetgeen waarmee je vouwgordijn aangestuurd wordt. De meest toegankelijke optie hiervan is de elektrische motor op batterij. Er zijn verschillende merken die zo’n accu-variant bieden, wat om een aantal redenen erg handig is. Zo is deze variant eenvoudig zonder kabels te installeren, is hij discreet weg te werken en heeft hij in de meeste gevallen een lange accuduur.

Elektrische motor op lichtnet

Een tweede optie is een vouwgordijn motor die je aansluit op het lichtnet. De installatie hiervan vergt wel wat meer kennis en kunde (of een installateur), maar heeft weer zijn eigen voordelen. Hij kan namelijk veelal hetzelfde als de accu-variant, alleen is meer geschikt voor grotere ramen én hoeft nooit opgeladen te worden. Wel zo makkelijk!

Vouwgordijnen op afstand bedienen en automatiseren – dit is er mogelijk

Eenmaal geïnstalleerd, zijn een hoop mogelijkheden om je elektrische vouwgordijnen op slimme wijze op afstand te bedienen. Afhankelijk van het merk en type motor, zijn dit de dingen die je kunt doen:

  • Bedienen via wandschakelaar, afstandsbediening of app: Doordat de apparatuur in verbinding staat met je netwerk, kan het op verschillende manieren bediend worden. Of dat nu via je telefoon of een remote is, de keuze is aan jou!
  • Automatische openen/sluiten op basis van zonlicht: Dit is misschien wel een van de voornaamste redenen om je vouwgordijnen elektrisch te maken. Een geïnstalleerde zon-sensor signaleert aan je gordijn of de zon schijnt en voilà, je zit nooit meer in de felle zon!
  • Openen/sluiten op een vast tijdstip: Wil je de gordijnen nooit meer vergeten te openen of sluiten, dan stel je via je bedieningsoftware veelal gemakkelijk vaste tijdstippen in. Op deze tijdstippen zorgt de motor er dan automatisch voor dat de gordijnen de juiste kant op gaan.
  • Zelf scenario’s instellen: Naast de bovenstaande opties zijn en nog vele andere mogelijkheden. Doordat de gordijnen nu in verbinding staan met vele andere apparaten, kun je zelf creatief scenario’s maken.

De exacte mogelijkheden per model vind je veelal tot in detail uitgelegd in het naslagwerk van de producent. Ons advies? Ga voor een elektrische motor van Somfy of kies een voordelige set van IKEA.

Elektrische vouwgordijnen IKEA

De meest gangbare optie voor elektrische vouwgordijnen zijn de kant-en-klare sets van IKEA. De Zweedse gigant heeft op dit gebied verschillende opties, waaronder de FYRTUR, TREDANSEN en KADRILJ, die in een aantal verschillende formaten beschikbaar zijn. Op de website van IKEA zie je de onderlinge verschillen, maar in onze ogen is de TREDANSEN als elektrisch vouwgordijn een van de beste opties:

De TREDANSEN is een elektrisch plisségordijn dat geheel koordloos is. De variant is voorzien van een accu en een afstandsbediening, waardoor zowel installatie als bediening je gemakkelijk af zullen gaan.

Somfy vouwgordijn motor

Somfy biedt een aantal mooie opties voor het slimmer maken van je vouwgordijnen. Zo is er zowel een Somfy Motor accu-variant als een optie voor aan het lichtnet, die beide eenvoudig te bedienen zijn met de Somfy app. Afhankelijk van het formaat van je vouwgordijnen, zijn er vele opties om uit te kiezen. Een uitstekende optie als je al rolgordijnen hebt en een betrouwbare upgrade wilt, is de Somfy Tilt & Lift RTS motor.

Somfy Jalouzie motor

Somfy Tilt & Lift RTS motor

De Somfy Tilt & Lift RTS is een elektrische motor die op het lichtnet aangesloten wordt. Hij kan ingezet worden om zowel jaloezieën, vouwgordijnen als plissés op afstand bedienbaar te maken.

Bestaande gordijnen slim maken

Wist je dat er tegenwoordig slimme oplossingen zijn om je bestaande gordijnen te automatiseren? Een handige en innovatieve oplossing is de Slide. De Slide is een apparaat dat je eenvoudig kunt installeren op je huidige gordijnrails. Het fungeert als een soort motor die je gordijnen automatisch open en dicht schuift, waardoor je het gemak van automatisering binnen handbereik hebt.

De Slide biedt een moeiteloze upgrade voor je gordijnen, zonder dat je de volledige gordijnrails hoeft te vervangen. Met dit handige apparaatje kun je jouw gordijnen op afstand bedienen via een app op je smartphone. Of het nu gaat om het openen van je gordijnen om het ochtendlicht binnen te laten of het sluiten voor extra privacy in de avond, de Slide maakt het je gemakkelijk.

Een van de grootste voordelen van de Slide is het feit dat je geen technisch wonder hoeft te zijn om het te installeren. Het proces is simpel en gebruiksvriendelijk, waardoor je binnen de kortste keren geniet van de vele voordelen van geautomatiseerde gordijnen. Wij hebben de Slide al eens getest en waren erg tevreden, lees hier onze Slide review!

Slide Pro

Met de Slide kun je op een eenvoudige manier je gordijnen slim maken. Dit handige apparaatje kan worden geïnstalleerd op je bestaande gordijnrails, waardoor je de gordijnen op een slimme manier kunt bedienen. Creëer handige scenario's en scènes waarbij de gordijnen automatisch worden geopend op vooraf ingestelde tijden. Ook is het nog steeds mogelijk om de gordijnen handmatig te openen of met spraak.

Bekijk deal:

bol.com
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts