Google Nest mini review

google nest mini review

▲ De nieuwe Google Nest mini in de kleur grijs © Smarthomeweb

De Google Home mini heeft een kleine upgrade gekregen en heeft naast deze nieuwe verbeteringen ook een nieuwe naam gekregen, de Google Nest mini. Deze tweede generatie mini van Google is sinds deze week in Nederland te koop en we hebben er één weten te bemachtigen. We hebben dit model uitgebreid getest en hebben er een Google Nest mini review over geschreven.

Lees hieronder onze review om er achter te komen welke nieuwe functionaliteiten we tegen zijn gekomen en wat de nieuwe verbetering zijn. Geen zin om dit hele bericht door te lezen? Dan kun je ook gewoon direct onze conclusie lezen.

Inhoud van dit artikel

google home mini

De tweede generatie: Google Nest mini

De tweede generatie Google mini speaker. Gezien formaat en prijs het zelfde gebleven als de Home mini, maar vol nieuwe verbeteringen.

Bekijk

Wat is eigenlijk een Google Nest mini?

De Google Nest mini is een compacte rondvormige smart speaker met een ingebouwde assistent. Met de assistent van Google krijg je handsfree hulp met behulp van Google Home spraakopdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld met een spraakopdracht de lichten aan zetten, het alarm activeren, de rolluiken bedienen of de robotstofzuiger je huis laten zuigen.

Voor deze opdrachten heb je natuurlijk wel slimme apparaten nodig die hierop kunnen reageren, maar je kunt de Nest mini ook gebruiken voor eenvoudige opdrachten. Stel bijvoorbeeld de vraag wat voor weer het is en Google vertelt je het weerbericht. Ook kun je een timer of een wekker zetten of vertelt Google wat je vandaag in de agenda hebt staan. Kortom een handig hulpje die je vragen kunt stellen of opdrachten kunt geven middels spraak.

De Grootste verschillen van de Google Nest mini

Deze Nest mini is een nieuwe variant van de Home mini en heeft enkele upgrades gehad. Wel is de prijs hetzelfde gebleven en is er niks veranderd aan het formaat van de speaker. Wel is er direct een handige verandering zichtbaar op de achterzijde van de Nest mini. Wanneer je de speaker omdraait zie je direct een muurophanging. Google Home had deze muurophanging niet, waardoor je deze gewoon op de oppervlakte moest zetten. Niet heel erg praktisch en gelukkig heeft Google geluisterd naar de feedback van gebruikers.

Door de muurophanging is de mini vrij simpel op te hangen, door een schroef in de muur te boren hang je de mini makkelijk op. Ook handig om te weten is dat wanneer je de mini uitpakt het snoer vast zit met witte clipjes. Bewaar deze goed want hiermee kun je het snoer vrij makkelijk en netjes wegwerken.

Besturing Google Nest mini

Het voordeel van een smart speaker is dat je deze natuurlijk handsfree kunt bedienen, maar uit de praktijk blijkt het toch handig om even snel de muziek te kunnen pauzeren. Gelukkig kan dit ook met de nieuwe mini van Google Nest, want hierbij is het mogelijk om muziek te pauzeren of te hervatten door op het midden van de mini te tikken.

Bij de Home mini is deze functie helaas weggehaald, wat hiervoor de reden is geweest is niet bekend, maar gelukkig wel weer toegevoegd bij de Nest mini. Daarnaast valt er nog een iets nieuws op en dat is dat er aan de zijkant twee led-lampjes zijn toegevoegd, deze lampjes geven aan waar je dient te drukken om het volume te verhogen of te verlagen.

Ook is er een verandering te zien in de besturing van de Nest mini. Nu kun je bijvoorbeeld muziek pauzeren of hervatten door in het midden van de Google Home mini te tikken. Ook valt direct op dat er aan de zijkant led lampjes zijn toegevoegd, deze geven aan waar je dient te drukken om de volume lager of hoger te zetten.

google nest mini lampjes

Verder was er in de Made by Google presentatie te zien dat er een ultrasonische sensor geplaatst zou worden in de mini. Deze sensor moest automatische de verlichting van de mini laten branden wanneer je in de buurt komt van het apparaat. Echter hebben we dit getest en werkt dit nog niet, de lampjes gaan pas werkelijk aan wanneer je op de mini drukt.

Geen nieuw design voor de Nest mini

Aan het design van de tweede generatie Google mini is naast de muurophanging weinig op nieuws op te merken. De Nest mini heeft dezelfde afmetingen en is net zo compact als de Home mini. Het enige wat er nieuw is, is de een nieuwe kleur. De Google Home mini was te verkrijgen in grijs, zwart en koraal. De Nest mini is te verkrijgen in dezelfde kleuren en een nieuwe blauwe kleur: sky. Helaas is deze nog niet te verkrijgen in Nederland dus wij hebben gekozen voor de grijze kleur.

Sound van de Nest mini

Niet geheel onbelangrijk om ook even naar de sound van een speaker te kijken. Zelf geven wij een voorkeur aan wat sterkere speakers, maar gezien de formaat en prijs is dit een prima speaker voor weinig geld. In de presentatie van Google (Made By Google), was te zien dat de geluidskwaliteit van de Nest mini verbeterd zou worden. Een 40% sterkere bas is toegevoegd aan de Nest mini en deze zorgt voor heldere en natuurlijkere sound.

Naast deze sterkere bas is er ook een extra microfoon toegevoegd voor het verbeteren van de verstaanbaarheid. Door een extra microfoon toe te voegen ben je beter te verstaan in rumoerige omgeving. Heb je bijvoorbeeld een verjaardag en wil je even een switchen van playlist dan hoef je niet te schreeuwen tegen de speaker, maar dan verstaat Google je op een normale toon.

Ook een nieuwe functionaliteit die ons is opgevallen tijdens het testen van de Nest mini, is dat de speaker automatische zijn volume aanpast aan de ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld aan het luisteren bent naar het nieuws en er gebeurt iets luids in je omgeving, denk aan een stofzuiger die aangaat, dan zal Google automatische het volume verhogen zodat het nieuws nog te volgen is.

Andere opvallende nieuwe eigenschappen

Google heeft aan deze nieuwe mini speaker een dedicated machine learning chip toegevoegd. Wijze woorden, maar deze chip zorgt ervoor dat het apparaat slimmer en sneller is. Dit komt doordat de Nest mini leert van zijn gebruiker. Van de meest gebruikte commands leert hij en slaat hij deze op, hierdoor blijven deze gegevens intern en reageert de Nest veel sneller. Momenteel is dit alleen nog meer van toepassing in Amerika en of dit in Nederland ook al het geval is niet duidelijk.

Leuke functies met de Google Nest mini

Naast het uitvoeren van spraakopdrachten zijn er nog andere leuke functies waarvoor je de Nest mini kunt gebruiken. Hieronder hebben we enkele functies beschreven waarvoor je de Nest mini kunt gebruiken.

Bellen met je Google Nest mini

Eerder schreven we al een post hoe het mogelijk was om te bellen met Google Home, maar sinds een nieuwe update is het ook mogelijk om de Nest mini te gebruiken als een soort intercom. Door gebruik te maken van de app Google Duo kun je een bepaalde device belle, van device naar device bellen of iemand anders bellen. Dit is geheel gratis, wel dient de gene een Google Duo account te hebben en een Google device.

Simpele vragen beantwoorden

Hierboven hadden we het er al over, maar Google beantwoord alle vragen. Soms krijg je een antwoord waar je niet op zit te wachten of begrijpt Google je nog niet, maar we merken dat er wel veel verbetering in zit en het steeds beter wordt. Bekijk hier een lijst met diverse Google Home vragen of probeer maar gewoon wat te vragen.

Opdrachten uitvoeren

De belangrijkste functie van een smart speaker is dat je handsfree assistentie krijgt. Door slimme apparaten te koppelen met je Nest mini, kun je Google opdrachten voor je uit laten voeren. Denk aan het aan of uit zetten van de lichten, het gras laten maaien door een robotmaaier of de rolluiken openen.

Muziek luisteren

Naast dat er een spraakassistent aan boord is van een smart speaker is het ook gewoon een speaker. Muziek kun je natuurlijk ook afspelen via de speaker. Dit kun je via de apps als Spotify doen via je smartphone, maar ook via een bluetooth verbinding.

google home mini smart speaker

De nieuwe Google Nest Mini

De nieuwe Google Nest mini heeft wel degelijk nieuwe functionaliteiten. Een goede compacte smart speaker van Google!

Bekijk

Onze conclusie: tweede generatie Google mini de moeite waard?

Deze nieuwe mini heeft wel degelijk nieuwe interessante functies en de sound is ook een stuk beter dan de eerdere generatie. Mocht je nog willen kiezen tussen de andere Google Home dan lijkt me de keuze duidelijk. Gezien de formaat en de hoofdfunctionaliteiten (spraakopdrachten) lijkt deze Nest mini erg op de oude Home mini. Daarentegen is de prijs ook gelijk gebleven en daarom ligt de keuze voor de nieuwe mini erg voor de hand.

Wil je meer informatie over de grote verschillen tussen de twee mini smart speakers van Google? Lees dan hier onze Google Nest mini vs Google Home vergelijking. In deze vergelijking gaan we dieper in op de verschillen tussen beide smart speakers.

Google Nest mini

€ 59,-
8

Mogelijkheden

8.0/10

Design

7.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Prijs

9.0/10

Voordelen

  • Goede prijs
  • Makkelijk te gebruiken
  • Veel koppelmogelijkheden
  • Eenvoudige installatie

Nadelen

  • Geluidskwaliteit
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts