Google Nest Audio resetten: stappenplan!

google nest audio resetten

▲ Google Nest Audio © Smarthomeweb

Wie een Google Nest Audio in huis heeft gehaald en deze wil resetten, zal er snel achter komen dat dit niet zomaar kan. We ontdekken namelijk geen knopje – zoals bijvoorbeeld bij de Home Mini – waarmee we de smart speaker eenvoudig terug kunnen zetten naar de fabrieksinstellingen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de Google Nest Audio resetten kunt.

Wanneer je je nieuwe Nest Audio speaker van Google Nest terug wil zetten naar de fabrieksinstellingen, is er een kans – dat je net als ons – vast gaat lopen. Er is geen fysieke knop te vinden op de nieuwe smart speaker van Google en ook in de kleine bijgeleverde productbeschrijving is niets te vinden over een mogelijke reset. We zetten in dit artikel de stappen op een rij om de Nest Audio eenvoudig te resetten (onderaan dit artikel laten we ook in een video zien hoe het werkt).

 • Heb je een andere Google speaker die je wilt resetten? Bekijk dan hier onze Google Nest reset pagina. Hier vind je alle stappenplannen van alle speakers.

Stappenplan: Google Nest Audio resetten doe je zo!

Als je zeker weet dat je je Google Nest Audio wil resetten, dan kun je daarvoor onderstaande stappen volgen. Ps. we moesten flink zoeken naar deze stappen, dus doe er je voordeel mee :).

 1. Zet de microfoon uit de achterzijde van de Google Nest Audio
 2. Check of de lampjes aan de voorzijde van de speaker nu oranje schijnen (als het goed is laat Google Assistant ook gelijk weten dat de microfoon is uitgeschakeld)
 3. Houd je vinger 5 seconden op het midden van de bovenkant
 4. Google vraagt of je zeker weet dat je wil resetten, je zult zien dat er nu één oranje lampje begint te branden
 5. Houd je vinger nog eens 5-10 seconden langer op de bovenzijde tot alle lampjes oranje branden en je een signaal hoort
 6. De Google Nest Audio resetten is nu gelukt, waarna hij gelijk weer op zal starten

In de video hieronder laten we stap voor stap zien hoe het werkt:

https://youtube.com/watch?v=IN77G4M2qPg%3Ffeature%3Doembed

Wij hebben opgemerkt dat het soms even zoeken kan zijn naar de juiste positie op de bovenzijde. Mocht je alsnog vastlopen in bovenstaande stappen, stuur ons dan gerust een berichtje.

google nest audio fabrieksinstellingen

De oranje lampjes bij het resetten © Smarthomeweb

Waarom de Google Nest Audio resetten?

Graag staan we nog even stil bij de redenen om een Nest Audio terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Tijdens onze Google Nest Audio review ontdekten we al dat er geen fysieke knoppen (op de microfoon schuifknop aan de achterzijde na) meer te vinden zijn op deze smart speaker. Bij andere Google Assistant speakers was dit tot op heden dé mogelijkheid om te resetten (op de Nest Mini na).

Maar waarom zou je een Nest Audio willen resetten? Nou, wij wilden dit doen toen we na onze review de slimme luidspreker thuis wilden testen. Om te voorkomen dat hij geschakeld zou blijven aan de redactie van Smarthomeweb.nl, moesten we hem dus terug kunnen zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dit was voor ons de reden, maar het kan ook interessant zijn om de Google Nest Audio te resetten vanwege de volgende punten:

 • Je gaat verhuizen en wil alles opnieuw instellen
 • De Nest Audio werkt niet naar behoren (soms kan een reset dan helpen)
 • Je hebt de Google Nest Audio tweedehands gekocht en de vorige eigenaar heeft hem niet gerest
 • Je verkoopt de smart speaker aan iemand, of geeft hem cadeau na hem zelf te hebben getest (wij zouden hem lekker op de plank laten staan, prima speaker :))

Weet wel dat als je hem reset, je hem compleet opnieuw in moet stellen.

Google Nest audio terug naar fabrieksinstellingen: dit moet je opnieuw doen

Mocht je zeker weten dat je de Google Nest Audio wil resetten, dan is het goed om ook even stil te staan bij wat je straks opnieuw in moet stellen. We zetten het op een rij:

 • Google Nest Audio opnieuw toevoegen aan de Google Home app
 • Opnieuw goedkeuringen geven (of niet) voor het verzamelen van informatie*
 • Standaard muziekservice en videodienst toewijzen
 • Google Assistant instellingen opnieuw verrichten
 • Optioneel De luidspreker opnieuw toewijzen aan kamer en Google Nest Audio een naam geven

Bij puntje drie melden we dat je opnieuw bijvoorbeeld Spotify aan moet vinken als standaard dienst voor het afspelen van muziek (dat voorkomt dat je constant ‘op Spotify’ achter een spraakopdracht moet zeggen). Wees niet bang dat je voor Spotify (of Netflix bijvoorbeeld) opnieuw een koppeling moet maken: deze is namelijk reeds gekoppeld aan je Google Home app en heeft niets te maken met een reset van individuele apparaten voor Google Home.

* Weet wat je deelt! Wij schreven eerder een uitgebreide gids over smart home privacy. Wij raden je aan om die door te lezen als je geen idee hebt bij wat je zoal deelt en met welke apparaten je extra gevoelige informatie mogelijk aan het delen bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts