Google Nest reset – Speakers van Nest terug naar fabrieksinstellingen

Soms is het nodig om een Nest speaker te resetten. Bij elke speaker werkt dit net weer even anders, hieronder vind je per speaker de stappen die je moet nemen.
Google Nest reset

Geen antwoord op “Hey Google”? Of andere problemen met je Google Nest speaker? Soms zit er niets anders op en zul je je slimme speaker moeten resetten. Omdat het niet altijd even duidelijk is hoe je jouw Nest terug naar de fabrieksinstellingen kunt zetten, leggen we in deze blog stap voor stap uit hoe je het voor elkaar krijgt.

Je vindt uitleg over het resetten van zowel de Google Nest Mini, de Google Nest Audio én de Google Nest Hub. Tot slot gaan we kort in op het resetten van je gehele Google Home app en noemen we een aantal redenen waarom het slim kan zijn om met je Google Nest terug naar de fabrieksinstellingen te gaan.

Welke speaker wil je resetten:

Google Nest Mini reset

Het resetten van je Google Nest Mini kan een handige optie zijn, bijvoorbeeld als je Mini niet reageert of als je andere specifieke problemen ervaart. Om je slimme speaker terug te zetten naar fabrieksinstellingen, volg je de volgende stappen:

 1. Zet de microfoon van je Nest Mini uit (aan de zijkant)
 2. Houd het midden van de speaker ingedrukt (bij de lampjes)
 3. Na vijf seconden begint de Google Nest Mini met resetten
 4. Na nog tien seconden indrukken hoor je een bevestigend geluid
 5. Je speaker is gereset!
Google Nest Mini reset
Om de Google Nest Mini te resetten moet je de audio uitzetten.

Google Nest Audio reset

Er zijn een hoop dingen die mogelijk problemen kunnen veroorzaken bij de werking van je Google Nest Audio. Of je nu een probleem hebt met verbinden of merkt dat er iets anders (onverklaarbaars) aan de hand is, je Nest Audio naar de fabrieksinstellingen zetten kan een eenvoudige uitweg zijn! Je doet het als volgt:

 1. Zet de microfoon van je Nest Audio uit (aan de achterkant)
 2. Houd de bovenkant van de speaker ingedrukt
 3. Na vijf seconden begint de Google Nest Audio met resetten
 4. Na nog tien seconden indrukken hoor je een bevestigend geluid
 5. Je speaker is gereset!
Google Nest Audio reset
Om de Google Nest Audio te resetten moet je de audio uitzetten.

Omdat de Google Nest Audio wat lastiger te resetten is, hebben we hiervan een filmpje gemaakt. Bekijk hieronder het filmpje hoe je de Google Nest Audio reset.

Google Nest Hub reset

Doet het scherm van de Google Nest Hub niet wat je wilt dat hij doet? Of loop je tegen andere mysterieuze mankementen aan? Dan zit er vaak maar één ding op: de Nest Hub resetten. Met deze stappen is het zo gefixt:

 1. Houd beide volumeknoppen van je Nest Hub ingedrukt (aan de achterkant)
 2. Na een paar seconden begint de Google Nest Hub met resetten
 3. Na nog tien seconden indrukken hoor je een bevestigend geluid
 4. Je Google Nest Hub is gereset!
google nest speakers

Extra Google Nest speaker?

Een extra Google Nest speaker kan ideaal zijn om een mooier geluid in huis te halen of je slimme bediening over meerdere kamers te verdelen. Hier vind je de goedkoopste opties van het moment:

Ook handig: Je Google Nest speaker verwijderen uit de Google Home app

Je slimme speaker resetten is niet altijd de beste oplossing. Soms is het beter om simpelweg de Nest speaker uit de Google Home app te verwijderen. Redenen om je Google Nest uit de app te verwijderen zijn bijvoorbeeld wanneer je tegen problemen aanloopt en de speaker (nog) niet wilt resetten of wanneer je deze in een ander huis wilt gebruiken. De Google Nest speaker verwijderen kan dan als volgt:

 1. Open de Google Home app.
 2. Klik de speaker aan die je wilt verwijderen
 3. Klik rechtsboven op instellingen (tandwiel).
 4. Vervolgens klik je op de optie apparaat verwijderen

Ook kun je in de app een Google Home ruimte toevoegen of een speaker verplaatsen naar een andere kamer.

Google Nest speaker verwijderen
De stappen om een Nest speaker uit de app te verwijderen

Of volledig de Google Home app resetten (huis verwijderen)

Is het resetten van je slimme Google Nest speaker niet genoeg om een probleem te verhelpen? Of wil je met gewoon even een schone lei beginnen? Dan is het soms goed om met je Google Home app volledig blanco te beginnen. Wetende dat je al je apparaten opnieuw dient te verbinden, reset je de app als volt:

 • Open de Google Home app.
 • Selecteer het huis dat je wilt verwijderen
 • Klik op instellingen (tandwiel)
 • Scrol naar beneden en klik op “Dit huis verwijderen”.

Let op dit is alleen mogelijk wanneer jij het enige lid van het huis bent. Zijn er nog meer leden, dan kun je alleen jezelf verwijderen uit het huis. Door een huis te verwijderen wordt het huis uit je Google-account verwijderd. De apparaten die gekoppeld stonden kun je niet meer bedienen en zul je dus handmatig moeten resetten.

Google Home app verwijderen
Ook kun je heel het huis verwijderen

Waarom Google Nest naar fabrieksinstellingen een goed idee kan zijn

Er zijn enorm veel verschillende redenen waarom je je Google Nest naar fabrieksinstellingen zou kunnen zetten. Bij vrijwel alle (complexe) problemen wordt dan ook vaak aangeraden om allereerst je slimme speaker volledig te resetten. Of je nu een Google Nest Mini, Audio of Hub hebt, dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een reset een goeie zet kan zijn:

Je Google Nest is onbereikbaar: Het kan voorkomen dat je geen reactie krijgt op “Hey Google”, of dat je stem niet meer goed herkent, wordt. Een simpele fabrieksreset is dan een goeie eerste stap en lost je probleem misschien op.

Geen verbinding met internet: Wanneer je Google Nest geen verbinding maakt met Wifi en/of internet, maar je zeker weet dat er aan je internet niks mankeert, dan is het resetten van je Google Nest soms de juiste oplossing.

Google Nest speelt audio niet (goed) af: Merk je dat het casten van je muziek niet meer lukt, of dat het geluid begint te haperen? Dan kan het zijn dat er iets fout zit in de (instellingen van) je speaker zelf. Een mogelijke oplossing? Je raadt het al, resetten!

Google Nest werkt niet met andere slimme apparaten: Wanneer je meerdere slimme apparaten in huis hebt, dan zullen velen hiervan met elkaar moeten communiceren. Mocht dit om de een of andere reden niet werken, dan biedt het resetten van zowel je Google Nest als het andere apparaat wellicht een uitweg.

Algemene prestatieproblemen: Los van de bovenstaande redenen kunnen er zich allerlei algemene prestatieproblemen voor doen, met lange laadtijd als een veelvoorkomend voorbeeld. Vooral in zulke gevallen is het resetten een ideale oplossing.

Lost het resetten van je apparaat niks op?

Het kan natuurlijk goed zijn dat een reset van je slimme speaker jouw probleem niet oplost. Dan ligt de oorzaak mogelijk bij andere verbonden apparaten of instellingen in je Google Home app. In dat geval raden we je aan om goed het naslagwerk van het betreffende apparaat te raadplegen of een kijkje te nemen bij Smarthomeweb Troubleshooting.

google nest speakers

Tijd voor een upgrade?

De Google Nest Audio de beste slimme speaker van zijn soort. Hij heeft aanzienlijk betere geluidskwaliteit, maar werkt net zo makkelijk als zijn voorgangers. Een aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
telefoon verbinden met tv

Telefoon verbinden met tv

Tegenwoordig is het met elke telefoon en tv wel mogelijk om een koppeling te maken. Handig voor bijvoorbeeld presentaties of gewoon media af te laten spelen.
Lees meer