Arlo slimme deurbel Review

slimme deurbel arlo review

▲ De Arlo Slimme deurbel geïnstalleerd © Smarthomeweb

We moesten er eventjes op wachten, maar daar is hij dan: de nieuwe slimme deurbel van Arlo, mét videofunctie dit maal. We hebben de nieuwe slimme videodeurbel van Arlo onder de loep gehouden en getest op diverse factoren. Check onze ervaringen in deze review.

Sinds kort heeft Arlo ook een slimme deurbel! Deze slimme deurbel hebben we getest en gekeken hoe deze werkt. Voorheen had Arlo alleen de slimme audio deurbel, een deurbel zonder camera, maar deze deurbel heeft wel een camera. Bekijk hieronder alle informatie over deze Arlo slimme deurbel, zo vertellen we je wat je met de deurbel kunt,  hoe je de Arlo deurbel moet installeren en wat onze conclusie is van deze smart deurbel.

Inhoud van dit artikel

arlo video deurbel vergelijken

Arlo Video Deurbel (bedraad)

De nieuwe slimme deurbel van Arlo is nu te koop bij Bol.com en Coolblue. Deze slimme deurbel werkt niet met een accu, maar dient bedraad aangesloten te worden. Wel is het fijn dat je ook bij deze deurbel een beltransformator krijgt.

Bol.com Coolblue

Wat kun je met de Arlo Video Doorbell?

Deze slimme deurbel van Arlo werkt als iedere andere slimme deurbel. Je kunt namelijk zien en horen wie er voor de deur staat via je smartphone of tablet, handig wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent. Wanneer je niet thuis bent krijg je een bericht op je telefoon dat er aangebeld wordt, je kunt dan het bericht accepteren en dan zie je wie er voor de deur staat. Naast het zien van de persoon kun je hem ook horen en doordat er ook microfoon in de deurbel zit kun je ook terug praten.

Naast het zien en horen van een persoon die aanbelt kun je ook 24/7 via de deurbel kijken wie er voor de deur staat. Eigenlijk kun je de deurbel ook gebruiken als bewakingscamera. Via bewegingsdetectie herkent de deurbel wanneer er een persoon je tuin in komt lopen, automatisch neemt de Arlo slimme deurbel deze bewegingen dan op. In de instellingen van de Arlo deurbel kun je ook bepaalde zones aangeven, zodat je niet bij elke beweging een bericht krijgt. Naast personen herkent deze deurbel ook objecten, denk bijvoorbeeld aan dieren, auto’s of pakketjes.

Overige specificaties Arlo slimme deurbel:

 • Werkt met wifi en je kunt de deurbel ook op afstand bekijken.
 • Bewegingsdetectie die objecten en mensen herkent.
 • Mocht de deurbel beweging hebben gedetecteerd dan kun je deze beweging ook terugkijken (3 seconden voor de gebeurtenis neemt de camera al op).
 • Waterbestendig (IP65).
 • Kijkhoek 180°, zowel horizontaal als verticaal.
 • Ingebouwde sirene, deze kun je handmatig activeren of op bepaalde gebeurtenissen.
 • Je kunt vooraf berichten inspreken, staat er iemand voor de deur dan kun je deze berichten automatische af laten spelen.
 • De camera heeft nachtzicht, hierdoor zie je ook in het donker de camera beelden helder.

Misschien één van de belangrijkste specificaties van deze deurbel, is dat deze standaard geleverd wordt met een beltransformator. Een beltransformator heb je standaard nodig voor de installatie van een slimme deurbel. Mocht je geen slimme deurbel hebben dan dien je deze te installeren in de meterkast. Oude deurbellen hebben namelijk niet zoveel stroom nodig als een slimme deurbel en een beltransformator zorgt dat een slimme deurbel voldoende stroom krijgt.

Unboxing slimme deurbel Arlo

arlo video deurbel installatie

Wat zit er in de doos van de Arlo video deurbel? Hierboven zie je wat er naast installatieboekjes allemaal in de doos zit, hieronder zal ik even alles benoemen en uitleggen wat het is en waarvoor je het moet gebruiken.

 • 24 V AC transformator: deze transformator zorgt ervoor dat de slimme deurbel voldoende stroom krijgt. De transformator dien je de installeren in de stroomkast, check altijd voor de installatie wat voor beltransformator je nu hebt. Een beltransformator is te herkennen aan het belletje linksonder. Mocht je namelijk al een beltransformator hebben met de juiste voltage dan kun je deze gewoon laten zitten.
 • De Arlo slimme deurbel: hier gaat het natuurlijk allemaal om de slimme deurbel van Arlo. Aan de achterzijde van de deurbel zit nog wel een kapje, dit kapje kun je eraf halen met de release pin.
 • Release pin: het kleine muntvormige object gebruik je om het achter frontje van de deurbel te verwijderen. Dit doe door het puntje in de ingang van de deurbel te prikken.
 • Hoek frontje: ook zit er een frontje bij voor de achterkant, hiermee kun je de deurbel in een bepaalde hoek laten wijzen. Dit is handig wanneer je deurbel niet recht in je tuin schijnt.
 • Arlo Power Kit: deze Arlo Power Kit kun je gebruiken en aansluiten als je al een oude chime in je huis hebt.
 • Zakje met wire-extensions: in dit zakje zitten handige spulletjes om bijvoorbeeld de draadjes die uit je deurpost komen te verlengen. Ook zijn deze wat makkelijker te bevestigen aan de deurbel.

Hoe moet je de Arlo deurbel installeren?

Het installeren van de Arlo deurbel kan wat moeilijk zijn, vooral wanneer je de transformator nog moet installeren. Mocht je geen kennis hebben van elektriciteit dan raden we aan dit wel door een specialist te doen omdat je werkt met hoogspanningen. Ook kan het installeren van de Arlo deurbel lastig ervaren worden, omdat er in een stap de Arlo Power Kit geplaatst dient te worden bij een bestaande chim. Deze stap kun je eventueel ook overslaan. Hieronder hebben we een zo eenvoudig mogelijke Arlo deurbel installeren stappenplan voor je gemaakt:

 1. Check eerst welke transformator je in je meterkast hebt. Deze is te herkennen aan het belletje, ook staat er op de trafo aangegeven hoeveel voltage deze heeft. Voor een slimme deurbel wordt aangeraden een voltage te hebben tussen de 16 en 24 volt. Is dit van toepassing? Dan kun je deurbel aansluiten, is dit niet van toepassing zorg er dan voor dat er een goede transformator (geleverd bij de deurbel) geïnstalleerd wordt en de draden doorgetrokken worden naar de deurpost.
 2. Download de Arlo app en maak een account aan. Open de app en geef aan welk model deurbel je wilt installeren.
 3. Sluit het stroom af in de meterkast en check of het stroom er werkelijk af is.
 4. Mocht je een chime hebben (kastje die geluid maakt wanneer je op de deurbel drukt), verbindt hier dan de Arlo Power Kit mee. De app geeft aan hoe je dit dient te doen.
 5. Verwijder de oude deurbel en ontkoppel de kabeltjes.
 6. Haal de achterzijde van de Arlo deurbel eraf met de release pin. Schuif vervolgens de draadjes door het frontje en teken de gaatjes van de deurbel af. Schroef vervolgens het frontje vast aan de deurpost met de bijgeleverde schroeven.
 7. Verbindt nu de stroomdraadjes die uit de deurpost komen met de Arlo deurbel. Je kunt hiervoor de wire-extentions gebruiken, mochten de draadjes te kort zijn.
 8. Plaats de deurbel op het frontje en zorg dat deze goed vast geklikt is.
 9. Zet vervolgens het stroom er weer op en je zult zien dat de deurbel stroom heeft.
 10. Volg nu de vervolg stappen in de app.

Hieronder hebben we nog een filmpje geplaatst van Neal Skura, de Senior Product Manger van Arlo. Hij legt in de video stap-voor-stap uit hoe je de Arlo deurbel moet installeren.
https://www.youtube.com/embed/GMogHU9MyPI

Wat zijn de voordelen van de Arlo slimme deurbel?

Natuurlijk zijn er al veel verschillende deurbellen op de markt, zo schreven we al eens over de beste slimme deurbellen. Elke deurbel heeft weer andere voor- en nadelen. Een voordeel van deze deurbel in onze ogen is bijvoorbeeld dat de deurbel bedraad aangesloten dient te worden. De installatie kan misschien dan wat moeilijker gaan, maar je hebt nooit meer last van een lege accu of een accu die op een gegeven moment zwakker wordt. Belangrijk is dat je op bepaalde punten dient te letten bij het kopen van een slimme camera, hieronder hebben we de punten opgesomd waarop wij lette bij het kopen van een slimme deurbel:

 • Aansluiting bedraad of accu: in dit geval dient de Arlo deurbel bedraad geïnstalleerd te worden.
 • 2-wegcommunicatie: met deze deurbel zie en hoor je wie er voor de deur staat, daarnaast kun je ook terug spreken.
 • Live beelden bekijken: met deze deurbel kun je 24/7 live beelden bekijken via je smartphone. Ook kun je dit op afstand doen en hoef je niet verbonden te zijn met dezelfde wifi.
 • Nachtzicht: ook heeft de deurbel nachtzicht, hierdoor kun je in de nacht ook gewoon duidelijk het beeld bekijken.
 • Beeld van de camera: de beeld van de deurbel is 180º, hierdoor krijg je goed en groot beeld van de omgeving.
 • Makkelijk reageren op berichten: staat er iemand voor de deur, dan kun je ook met zelf ingesproken berichten snel reageren. Denk hierbij aan berichten als: ik ben er even niet of geen interesse.

Zoals gezegd heeft elke voordeel een nadeel, daarom is het ook goed om naar de nadelen van deze deurbel te kijken. Eerste nadeel die we kunnen benoemen is dan ook weer de installatie. Deze kan wat moeilijk zijn, zeker wanneer je geen ervaring hebt van elektriciteit. Ook dien je voor volledige functionaliteiten een Arlo Smart-Plan af te sluiten, dit een abonnement van Arlo. Met abonnement krijg je meer functies als instellen van activiteitszones. Kosten van de abonnement bedragen voor het Premier-abonnement € 2,79 per maand voor één camera en voor het Elite-abonnement € 4,49 per maand voor één camera. Extra functies die je krijgt:

 • Cloud-videogeschiedenis tot 30 dagen
 • Uitgebreide, interactieve meldingen
 • Detectie van personen, voertuigen en dieren
 • Pakketdetectie
 • Activiteitszones in de cloud
 • Ook een ‘Bel een vriend’ functie

Werkt dit apparaat van Arlo nog samen met andere apparaten?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de koppelmogelijkheden van de slimme deurbel van Arlo. Helaas is het koppelen van de Google Home niet mogelijk, ook is de koppeling van Homey best beperkt. Zo zijn bijvoorbeeld wel de basisstations van Arlo te koppelen met Homey. Werk je met het systeem van Amazon Alexa? Dan kun je wel een koppeling maken. Heb je dan bijvoorbeeld een smart display van Alexa, dan kun je de beelden van de camera bekijken of de display. Naast een smart display kun je ook gebruik maken van een smart speaker, zo kun je deze gebruiken als chime. Hieronder hebben we de overige partners van Alro, waaronder ook IFTTT:

 • Amazon Alexa
 • IFTTT
 • SmartThings
 • Wink
 • TELGUARD
arlo video deurbel vergelijken

Arlo slimme deurbel

Bekijk hier de nieuwe slimme deurbel van Arlo! Wij hebben de deurbel als goed ervaren en zijn erg tevreden over de deurbel. Installatie kan wel als moeilijk worden ervaren, maar dan heb je wel een slimme deurbel die nooit last heeft van een lege accu.

Bol.com Cooblue

Arlo Video Doorbell

€ 198,99
8.5

Mogelijkheden

7.0/10

Design

9.0/10

Ondersteuning

9.0/10

Werking

9.0/10

Voordelen

 • Bedraad
 • Wordt geleverd met goede transformator
 • Grote kijkhoek

Nadelen

 • Moeilijk te installeren
 • Niet te koppelen met bijvoorbeeld Google Home
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts