Eufy Smart Lock

Eufy verkoopt ook slimme deursloten, zo zijn er momenteel al drie verschillende modellen. Helaas zijn ze nog niet officieel in Nederland geïntroduceerd.
eufy slim slot

Eufy is een bedrijf dat zich richt op slimme apparaten, met een focus op beveiligingsapparaten, zoals slimme deurbellen en camera’s. Recentelijk heeft Eufy ook slimme sloten toegevoegd aan hun assortiment, met momenteel zelfs drie verschillende slimme deursloten. Hoewel deze slimme sloten nog niet officieel in Nederland geïntroduceerd zijn, kun je deze sloten ook via bijvoorbeeld Amazon kopen. Op deze pagina lees je wat de ontwikkelingen zijn van deze slimme sloten.

Eufy Smart Lock Nederland

Hoewel Eufy al langere tijd slimme sloten verkoopt, zijn deze nog niet officieel geïntroduceerd in Nederland. Dit kan mogelijk te maken hebben met de regelgeving in Nederland. Ondanks zijn veel mensen in Nederland geïnteresseerd in deze slimme sloten. Hoogstwaarschijnlijk komt door het toenemende aanbod van Eufy-producten in Nederland, want wanneer je bijvoorbeeld een Eufy deurbel hebt kan het interessant zijn om deze te koppelen met een slim deurslot. De Eufy slimme deurbel is bijvoorbeeld één van de meest populaire video deurbellen op dit moment.

Voor degene die graag een Eufy Smart Lock in Nederland willen kopen, is het mogelijk om te bestellen via de Nederlandse Amazon-webshop. Houd er wel rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt kan zijn en dat de prijs vaak hoger kan liggen door resellers. De standaardprijs van het slot op de website van Eufy is ongeveer $ 169.99. Het is altijd aanbevolen om te vergelijken met andere verkopers voordat u een aankoop doet.

eufy smart lock

Eufy Smart lock te koop in Nederland

Wanneer je niet kunt wachten tot de Eufy Smart Lock officieel geïntroduceerd wordt in Nederland, kun je het slot al kopen bij Amazon. Dit slot is te openen met een smartphone, maar ook met je vingerafdruk.

Wat kun je met de smart lock van Eufy

Met het slimme slot van Eufy kun je het slot van bijvoorbeeld je voordeur op een slimme manier bedienen. Je kunt met je smartphone het slot ontgrendelen of vergrendelen. Ook kun je op afstand het slot open doen, handig wanneer er bijvoorbeeld een onbekende voor de deur staat. Daarbij kun je het slot ook op afstand vergrendelen, dit kan weer handig zijn wanneer je van huis gaat en vergeten bent om het slot te vergrendelen.

Daarbij heeft het Eufy slot nog veel belangrijke functies die dit slot een erg goede keuze maken. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de belangrijkste functies en leggen we uit hoe deze functies werken:

  1. Remote Control: je de deur op afstand vergrendelen of ontgrendelen met een smartphone of ander device. Ook is het mogelijk om het Eufy slot te koppelen aan Amazon Alexa of Google Assistant en hierdoor kun je het slot ook ontgrendelen met spraak. Handig wanneer je bijvoorbeeld je handen vol hebt.
  2. Smart Codes: ook kun je tijdelijke of permanente codes aanmaken voor gasten of hulpdiensten, zodat zij uw deur kunnen openen zonder een fysieke sleutel te hebben. Dit is vooral een handige functie, wanneer er bepaalde personen toegang nodig hebben tot je huis. Je hoeft dan niet elke keer een nieuwe sleutel aan te maken en je kunt in de app vrij makkelijk weer iemand de toegang tot je huis ontzeggen.
  3. Auto-Lock: met deze functie kun je de deur automatisch laten vergrendelen als deze een bepaalde tijd openstaat of zodra u de deur sluit. Je vergeet zo nooit de deur op slot te doen.
  4. Activity Log: in de app kun je zien wanneer de deur geopend wordt en door wie. Hierdoor weet je altijd wie er in je huis is geweest of is.
  5. Keyless Entry: je kunt de deur openen met je smartphone of een code in plaats van een fysieke sleutel. Je hebt daarom geen sleutels meer nodig en je kunt deze ook niet kwijt raken.
  6. Alarm: In geval van poging tot inbraak, zal de smart lock een alarm geven.

Houd er rekening mee dat de beschikbare functies kunnen verschillen per model en per regio. Daarbij kun je het slot ook gebruiken in combinatie met andere slimme apparaten, denk hierbij aan een slimme camera of video deurbel bij de voordeur. Ook kun je met slimme verlichting handige koppelingen maken. Zo kun je de lampen van Philips Hue in de gang laten branden wanneer je in de avond het slot opent, hierdoor kom je in een verlichte gang binnen.

De verschillende Eufy smart locks

Momenteel heeft Eufy twee verschillende smart locks in haar assortiment, Eufy Video Smart Lock en Smart Lock Touch (wifi). De Eufy Video Smart Lock is voorzien van een camera en kan daardoor ook gebruikt worden als slimme deurbel. Bekijk hieronder de verschillende modellen:

eufy smart lock met camera

Eufy Video Smart Lock

Deze Eufy Video Smart Lock is een uniek slim slot die ook voorzien is van een camera. Je kunt het slot dus ook gebruiken als slimme deurbel. Het slot is te openen met je vingerafdruk, via app, spraak, code of gewoon met een sleutel.

eufy smart lock

Eufy Smart lock

Dit slimme slot van Eufy is te openen met openen met je vingerafdruk, via app, spraak, code of gewoon met een sleutel. Let op: bij dit slot heb je de mogelijkheid voor een model met ingebouwde bridge of waarbij je de bridge los moet aanschaffen. De bridge zorgt ervoor dat het slot verbonden kan worden met wifi en je het slot op afstand kunt bedienen.

Alternatieven slimme deursloten

Let het deurslot Eufy sluit je niet aan een bestaande cilinder. Het slot wordt zelf geleverd met een cilinder en deze dien je boven de deurklink te installeren. In de meeste gevallen betekent dit dat je een extra gat in je deur moet boren, wat de installatie een stuk moeilijker maakt. Check dus vooraf of het slot überhaupt geïnstalleerd kan worden op jouw voordeur. Ook kun je gewoon voor de makkelijke weg kiezen, want er zijn genoeg andere alternatieven voor slimme deursloten:

Meer te weten komen over slimme deursloten? Bekijk dan hier onze top 10 slimme deursloten met de beste slimme sloten van dit moment. Hieronder zie je in de video hoe je de Smart Lock van Eufy moet installeren.

Toch al een Eufy smart lock kopen?

Kan je niet wachten en wil je toch het slimme slot van Eufy kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  1. Certificering en regelgeving: houdt er rekening mee dat het slot nog niet voldoet aan de Nederlandse regelgeving. Houdt daarom in de gaten of de juiste certificering krijgt voor het gebruik in Nederland.
  2. Garantie en ondersteuning: Controleer of de garantie en ondersteuning geldig zijn in Nederland en of er een Nederlandse taalondersteuning beschikbaar is.
  3. Prijs: De prijs van Eufy smart locks kan hoger liggen wanneer je ze koopt via een reseller (momenteel alleen via Amazon), dus vergelijk prijzen en kijk of het product een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.
  4. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de Eufy smart lock compatibel is met uw bestaande slimme apparaten en systemen, zoals uw slimme deurbel, camera’s, of slimme assistenten.

Het is altijd aanbevolen om grondig te onderzoeken voordat u een aankoop doet, zodat u zeker weet dat u een product koopt dat voldoet aan uw eisen en verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

HomeWizard Domotica

HomeWizard is het centrale punt voor huisautomatisering, zo kun je met HomeWizard je huis besturen met je smartphone, tablet of computer. Het handige van van HomeWizard is dat er naast een standaard app ook een handige webapp is. Op je computer kun je dan ook je smart home apparaten bedienen en handige scenes maken.
Lees meer
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

Athom Homey maakt het mogelijk om slimme apparaten met elkaar te koppelen die verschillende communicatieprotocollen spreken. Voor een slim huis…
Lees meer