Yale Entr review

yale entr review

▲ De Yale ENTR smart lock met bijgeleverde sleutels en afstandsbediening  © Smarthomeweb

Deze week hebben we het slimme deurslot van Yale ontvangen, de ENTR Smart Door lock. Dit slimme deurslot hebben we een tijdje geleend en hierdoor hebben we hem volledig kunnen testen. In deze Yale ENTR review vertellen we alles over dit slimme slot, wat je er mee kan, waarvoor wij hem gebruikt hebben en wat wij er van vonden. Lees gerust onze hele review of ga direct door naar onze conclusie.

Inhoud van dit artikel

yale entr kit slim deurslot

Yale ENTR Smart Door Lock

Het slimme slot van Yale, de ENTR Smart Door Lock. Wordt geleverd met handige accessoires, bekijk hier het product of lees snel verder over de werking van het product.

Bekijk

Wat is de Yale ENTR voor slim deurslot?

De ENTR Smart Door Lock is een slim deurslot die onder andere te openen is met een smartphone, bijgeleverde afstandsbediening of gewoon via de sleutels. Het is natuurlijk de bedoeling van een slim slot dat deze de sleutels vervangt, maar het is wel handig wanneer je de deur alsnog kan openen wanneer de verbinding wegvalt of als de accu leeg is.

Het ENTR smart lock is van het merk Yale. De geschiedenis van Yale gaat terug naar 1840 en is een bekende vertrouwde slotenmaker en richt zich op het ontwerpen en produceren van innovatieve en kwalitatieve hoogstaande sloten. Yale is sinds 2000 ook onderdeel van het bedrijf ASSA ABLOY. In tegenstelling tot de concurrenten van Yale is, is Yale een echte slotenmaker en geen techbedrijf, de cilinders van Yale zijn allemaal gecertificeerd en veilig.

Unboxing slimme deurslot Yale

slimme deurslot yale entr

Het leukste deel van een review is natuurlijk het openen van pakketje. Op de bovenstaande foto zie je wat er in de doos van het slimme deurslot van Yale zit. Lees hieronder wat er in de doos en waar deze producten voor dienen.

Inhoud doos:

  • Yale slot: het slimme slot van Yale wordt geleverd inclusief cilinder.
  • Twee sleutels: ook krijg je er twee sleutels bijgeleverd waarmee je het slot kunt openen.
  • Afstandsbediening: in het pakket wordt ook een afstandsbediening geleverd. Deze kun je aan je sleutelbos hangen, als je deze nog nodig hebt natuurlijk. Met de afstandsbediening open je de deur met één simpele druk op de knop.
  • Deurmagneet: handige deurmagneet die aan de binnenkant van deur geplaatst dient te worden, hierdoor weet het deurslot wanneer de deur open of gesloten is.
  • Oplader: het slot van Yale heeft een ingebouwde accu, deze accu is op te laden via de USB oplader.

Daarnaast vind je ook nog een pasje in de verpakking, dit is de security pas. Dit pasje is niet bedoeld om het deur mee te openen, maar op het pasje staat een code waarmee je extra sleutels kunt laten maken.

Hoe werkt het slimme slot van Yale?

Het gaat hier om een Plug & Play slot. Wel is het een slot inclusief cilinder, dit houdt in dat de huidige cilinder vervangen wordt door een nieuwe cilinder. Wat ook betekend dat je huidige sleutels niet meer te gebruiken zijn.

Voor de installatie dien je het oude cilinder van je huidige slot volledig te verwijderen. Dit is een simpel klusje en dit wordt stap-voor-stap uitgelegd in de Yale handleiding. Vorige keer schreven we al de Nuki Smart lock 2.0 review, bij deze smart lock kon je gebruik maken van je huidige cilinder en dat is bij dit slot van Yale dus niet het geval.

Persoonlijk vind ik een slim slot met die een cilinder er aan wel prettiger werken, het voelt wat steviger aan en de installatie is ook goed uit te voeren. Ook worden er sleutels bijgeleverd en is het vrij simpel om nieuwe sleutels aan te maken.

Belangrijk is dat je wel eerst even kijkt of je huidige deur geschikt is voor het cilinder van de ENTR smart lock. Standaard heeft het cilinderslot van het slimme slot een afmeting van 30 / 35 mm. Mocht deze maat niet passen bij de huidige deur dan zijn er ook andere maten verkrijgbaar, die je dan zelf kunt vervangen. Meet bij het meten van de cilinder 5 mm extra in verband met de elektronica. Is je huidige cilinder bijvoorbeeld 30 / 30 mm, dan wordt dus 35 / 30 mm.

Accessoires en extra’s van de ENTR deurslot

In de unboxing van dit pakket zagen we al het één en ander aan accessoires. Zo wordt er een afstandsbediening standaard bij geleverd en hoef je deze niet apart aan te schaffen, maar naast deze afstandsbediening zijn er nog veel andere interessante accessoires aan te schaffen voor dit slot.

Yale ENTR codepaneel

Dit is een leuke toevoeging van het slimme slot van Yale. Met dit codepaneel kun je bijvoorbeeld huurders een code geven waarmee ze het slot kunnen openen. In totaal kun je 20 codes koppelen met dit slot en deze kun je ook makkelijk weer verwijderen of wijzigen.

Bekijk

yale entr vingerscan

Yale ENTR vingerscan

Ook een handige accessoires voor het Yale slot is deze vingerscan. Met deze vingerscan kun je de deur eenvoudig openen door je vinger op de scan te leggen. Ook zit er een code paneel bij, zodat je het deur ook kunt openen met een code.

Bekijk

yale entr oplader

Yale ENTR Mobiele oplader

Door deze mobiele oplader kun je de het Yale slot opladen zonder dat je de USB moet in pluggen. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld niet in de buurt zit van een stopcontact.

Bekijk

yale afstandsbediening entr

Yale afstandsbediening

Er wordt er al één bij geleverd, maar het kan handig zijn om er meer van te hebben voor de rest van je gezin. In totaal kunnen er 20 afstandsbedieningen gekoppeld worden aan een slot.

Bekijk

Voordelen van het slimme slot van Yale

Eén van de belangrijkste voordelen van het slimme deurslot van Yale is dat deze echt gemaakt is door een echte slotenmaker. Wij zijn er van overtuigd dat beveiliging een belangrijk aspect is van een slim huis. Dit slimme ENTR slot van Yale heeft dan ook een SKG*** gecertificeerd cilinder slot en dat geeft wel aan dat het slot goed beveiligd is. Daarnaast zijn er van dit slot nog een andere voordelen te benoemen:

1. Je kunt gebruik blijven maken van sleutels

Het automatische deurslot van Yale wordt standaard geleverd inclusief. Dit houdt in dat je het huidige cilinder systeem in je deur vervangt en dus geen gebruik meer kunt maken van je huidige sleutels. Wel is het nieuwe slot voorzien van een zogeheten paniekkoppeling, dit houdt in dat je met het ENTR slot nog van buitenaf kunt openen met een sleutel.

Wij zien dit als een voordeel, omdat we bij het testen van andere slimme deursloten dit misten. Zo was het bij een andere concurrent niet mogelijk om van buitenaf de deur te openen met een sleutel. Reden hiervoor was dat het slimme slot op het huidige systeem geplaatst werd en er een sleutel aan de binnenzijde van de deur zat, hierdoor kon er van buiten geen sleutel in gestoken worden.

2. Vluchtveilig

Ook niet geheel onbelangrijk, maar de ENTR is ook vluchtveilig. Aan de binnenzijde van de deur, waar het slot bevestigd is, zit een draaiknop, waarmee je ten alle tijden de deur zonder elektronica kunt openen. Ook doordat je het slot kunt ontgrendelen met een sleutel aan de buitenzijde, kun je ten alle tijde de deur ontgrendelen zonder een internetverbinding of elektronica.

3. Het slot is zelf sluitend

Bij het sluiten van de deur draait de ENTR automatisch de deur op slot, hierdoor is je voordeur altijd goed beveiligd. Je kent misschien wel die reclame van “maak het ze niet te makkelijk”, doordat de deur automatische op slot gaat is het moeilijker om de deur te openen dan wanneer je de deur gewoon dicht doet.

4. Ingebouwde accu

Het ENTR slot gebruikt geen batterijen, maar heeft een ingebouwde accu. Voordeel hiervan is dat je nooit het probleem hebt dat je batterijen dient te vervangen. Ook is de binnen vier uur opgeladen wanneer je deze verbind met de lader. De lader heeft een usb aansluiting en kan gewoon in het stopcontact gestopt worden. Het slot kan gewoon in de deur blijven zitten en hoeft niet gedemonteerd worden.

Mocht het slot niet bij een stopcontact in de buurt zitten dan kun je ook gebruik maken van de mobiele lader. Deze mobiele lader kun je op het slot klikken en binnen 8 uur heb je weer een volle accu.

5. Digitale sleutels

De optie om digitale sleutels aan te maken is ook een uitkomst. In totaal kun je 20 digitale codes toewijzen, dit doe je eenvoudig via de app. Ook is het erg overzichtelijk welke sleutels er uitgegeven zijn en kun je makkelijk sleutels weer innemen, zodat je de toegang kunt beperken voor bepaalde personen.

Onze Conclusie over de Yale ENTR

Wij zijn erg te spreken over dit slimme slot. Ondanks dat het slimme slot een ingebouwde cilinder heeft en het oude cilinder van je deur vervangen dient te worden. Is de installatie hiervan best makkelijk en snel uit te voeren. Binnen 10 minuten zit het slot op ze plek en hoef je alleen nog maar het slot te koppelen met je smartphone.

Ook zijn we erg tevreden over de werking van het slot. Vooral omdat er veel accessoires geleverd worden bij dit slimme slot scoort het slot goed op de werking. Het slot is niet alleen te openen via je smartphone en dit maakt het slot erg toegankelijk voor iedereen in je huis. De deur kan ook nog opengemaakt worden met de afstandsbediening of gewoon met sleutels.

yale entr kit slim deurslot

Het slimme Yale ENTR slot

Benieuwd geworden naar het product zelf? Bekijk hier waar het slimme slot van Yale te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts