Google Nest Hub Max review

Google Nest Hub Max review
De Google Nest Hub Max naast de normale Nest Hub (r.) © Tigchelaar/Smarthomeweb

▲ De Google Nest Hub in de keuken © Smarthomeweb

Nog steeds is de Google Nest Hub Max niet officieel geïntroduceerd in Nederland. Wel kun je in verschillende webshops een Google Hub Max kopen, wij hebben dit gedaan en we hebben hier een Google Nest Hub Max review overgeschreven.

De Google Nest Hub smart display heeft een nieuwe grote broer, de Google Nest Hub Max. Deze smart display is sinds september dit jaar te verkrijgen in Amerika voor een prijs van $229,-, helaas is dit model nog niet officieel in Nederland te verkrijgen en weten we nog niet wat het hier gaat kosten. Wel hebben we er eentje kunnen bemachtigen en hebben we hier een Google Nest Hub Max review over geschreven. We kunnen je alvast vertellen dat niet alleen het formaat anders is, maar dat er ook andere leuke nieuwe features zijn.

Inhoud van dit artikel:

google nest hub max

Google Nest Hub Max

Nog niet officieel te koop in Nederland, maar wel alvast te bemachtigen via een leverancier van Bol.com. Kun je niet wachten tot de Nest Hub Max officieel in Nederland is, schaf hem dan hier alvast aan!

Bekijk

Wat is de Max Hub voor slim apparaat?

Deze Google Nest Max Hub is net zoals zijn voorganger een smart display van Google Nest. Een smart display is bedoeld om onder andere slimme apparaten mee aan te sturen en kan ook gebruikt worden als spraakassistent. In dit slimme display zit vanzelf sprekend de Google Assistant.

Naast dat het alleen een slimme display is waarmee je apparaten kunt aansturen gaat het hier ook om een hub, ook wel smart home controller genoemd. Zo’n hub kun je ook gebruiken als centrale punt van je slimme apparaten, hierdoor kun je bijvoorbeeld slimme verlichting, beveiligingscamera’s of je slimme deursloten koppelen.

Wat is er nieuw aan de Nest Hub Max?

Wanneer we alleen naar het design van de Max kijken vallen er een paar dingen direct op, zo is de Nest Max een stuk groter dan zijn voorganger en is er een camera aan de bovenzijde te zien. De kleine variant van de Nest Hub heeft een 7 inch scherm en de Max heeft een 10 inch beeldscherm, wat erg mooi oogt.

Wat wel bekend was en ook direct opvalt is de camera. Voorheen had de Nest Hub geen camera, maar de Max heeft aan de bovenzijde wel een camera. Met deze camera kun je wel veel nieuwe functies, zo kun je bijvoorbeeld de Nest Max gebruiken als beveiligingscamera voor binnen of kun je er mee videobellen. Over de nieuwe functies van de camera vertellen we hieronder meer.

Verder is het geluidskwaliteit van de Nest Hub Max een stuk beter, zo klinkt het geluid wat voller en helderder. Dit is logische want in de Hub Max zitten nu twee tweeters van 10 Watt en één woofer van 30 Watt.

Google Nest Hub

google nest hub kopen

+Ongeveer € 100,- goedkoper
+Makkelijker over al in huis te plaatsen
Geen ingebouwde camera
Kleiner scherm
Geluidskwaliteit is minder

Bekijk

Google Nest Hub Max

google nest hub max

+10 inch beeldscherm
+Beter geluidskwaliteit
+Ingebouwde camera
Ongeveer € 100,- duurder
Moeilijk te plaatsen op kleine plekken (nachtkastje)

Bekijk

Ook hebben we beide modellen naast elkaar gezet en er een Google Nest Hub vs Nest Hub Max vergelijking over geschreven. Kleine samenvatting wat de grootste veranderingen zijn in vergelijking met de Nest Hub:

  • Groter scherm
  • Ingebouwde camera
  • Betere geluidskwaliteit

Functies van de camera van de Max

Wat ons dus al direct op viel was de ingebouwde camera in de Hub Max. Dit is een echte camera van Nest, wat inhoudt dat je hem dus ook kunt koppelen met je Nest account. Ook kun je hem ook gebruiken als slimme beveiligingscamera in huis, kun je er mee videobellen en reageert het apparaat op beweging.

Slimme beveiligingscamera in huis:  ook dit hebben we natuurlijk even uitgetest en dit werkt prima. Schakel bijvoorbeeld in dat wanneer iemand binnenkomt je een melding krijgt. Ook is er tweeweg communicatie mogelijk, zodat je kunt luisteren wat er in de kamer gebeurt en terug kunt praten via je smartphone.

Gratis videobellen met vrienden: wanneer jij en je vrienden gebruik maken van Google Duo kun je gratis met elkaar videobellen. Voorheen had de Nest natuurlijk geen camera en deze Max wel, dus deze functie is nu ook mogelijk om de Nest Hub Max, lees hier hoe je dit kunt doen: bellen met Google Home.

Naast spraakopdrachten ook bewegingen: ook zijn we tijdens het testen erachter gekomen dat de Nest Max reageert op bewegingen. Heel handig wanneer je aan het koken bent en je naar een kook instructievideo op YouTube video, door je met je hand omhoog te bewegen kun je dan de video op pauzeren. Heel handig en dit scheelt je weer een keer “He Google” roepen.

Hoe zit het met de privacy van Google?

Een belangrijk onderwerp in een smart home is natuurlijk ook privacy. Waar dit jaar verschillende grote bedrijven als Google Amazon en Apple nog negatief in het nieuws waren over afluisterpraktijken, is het belangrijk om ook te kijken naar de privacy. Helemaal voor deze Hub Max omdat deze een camera heeft en de Hub bedoeld is als middelpunt van je huis en ook weet wie je bent door gezichtsherkenning.

Bij het instellen van je apparaat kun je aangeven dat je gegevens wilt delen met Google, deze gegevens gebruikt Google voor het verbeteren van de Google Assistant. Veel smart home liefhebbers hebben hier geen moeite mee en delen de informatie zodat de spraakassistent beter kan worden. Ook kun je aangeven dat je dit niet wilt delen.

google nest hub max camera

Lampje naast de camera brandt groen wanneer er opgenomen wordt.

Verder kun je de camera en de microfoon uitzetten via het schuifje aan de achterkant, of individueel via de instellen van de Hub. In tegenstelling tot andere displays (bijvoorbeeld de Amazon Show 5) wordt de camera helaas niet bedekt met een shutter, dit zou mij een wat veiliger gevoel geven.

Bij deze moeten we dus qua privacy op het woord van Google vertrouwen. Wel zegt Google dat bij het maken van een model van je gezicht (voor gezichtsherkenning) de gegevens lokaal worden opgeslagen op je Nest Hub Max, maar als we verder lezen zien we ook een regel dat deze tijdelijk opgeslagen worden bij Google en dat deze gegevens gebruikt worden om de kwaliteit van Face Match te verbeteren.

Films en video’s bekijken via de Nest Hub Max erg beperkt

Een ander punt waarnaar we gekeken hebben in deze Google Nest Hub Max review is of het mogelijk is om beelden of films te bekijken, vooral handig omdat het beeldscherm bijna vier keer zo groot is dan mijn smartphone.

Helaas is nog niet alles mogelijk, zo zitten wij nog steeds te wachten tot het mogelijk is om Netflix te bekijken op de Nest Hub, maar dit is nog niet mogelijk. Wel kan het heel handig zijn om gebruik te maken van YouTube, zo kun je bijvoorbeeld vragen aan Google of hij je kan laten zien hoe je een pannenkoek maakt, zie hieronder de test:

Wel kan het interessant zijn om gebruik te maken van Plex. Plex is mediaserver waarmee je zelf films kunt streamen. Door zelf films op je account te zetten kun je via je account films kijken op je Google Nest Hub Max. Ook de spraakassistent van Google werkt hier goed op, zo kun je de film onder andere  pauzeren met je stem.

Wat vinden wij van deze nieuwe Hub Max?

Net zoals de vorige smart display van Google zijn we erg tevreden, mooi design, werkt goed en een echte toevoeging in je smart home. Wel zijn we een beetje sceptisch over de privacy, vooral omdat de Hub de middelpunt van je huis moet zijn en deze nu een camera heeft die je niet met een shutter kunt afsluiten. Bij deze moeten we dus op het woord van Google vertrouwen.

Ook is het natuurlijk altijd leuk wanneer er nieuwe functies toegevoegd worden. Het op pauze zetten van een video middels gebaren vinden we bijvoorbeeld erg gaaf en vernieuwend. Verder werkt deze Hub Max op het zelfde systeem als de vorige en heeft deze hub hetzelfde design alleen is het scherm een slag groter en beter geluidskwaliteit.

Google Nest Hub Max

€ 349,-
8.3

Mogelijkheden

9.0/10

Design

9.0/10

Ondersteuning

9.0/10

Prijs

6.0/10

Voordelen

  • Nieuwe camera
  • Groot scherm
  • Mooi design

Nadelen

  • Momenteel erg prijzig
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts