Home » Smart home blog » Google Home app op pc

Google Home app op pc

google home op laptop

Google Home app op laptop © Smarthomeweb.nl
Bram Tigchelaar · Laatste update: 16 december 2019

Een smart home systeem dat steeds vaker gebruikt wordt en steeds populairder wordt is Google Home. Uit de meest recente onderzoeken blijkt dat zelf 25% van de Nederlandse huishoudens bekend is met zo’n smart van speaker van Google. Om de Google Home smart speaker te installeren dien je een Google Home app te hebben. Waarbij Amazon Alexa wel een mogelijkheid is dit te installeren en te gebruiken via een je browser op je computer of laptop heeft Google Home hier helaas nog geen mogelijkheid voor.

Ook op Smarthomeweb.nl zien we populariteit van Google Home toenemen en krijgen we steeds meer vragen binnen over deze smart speaker. Ook krijgen we vaak de vraag of het mogelijk is om de Google Home app te gebruiken op een pc. Om antwoord te kunnen geven op deze vraag zijn we op zoek gegaan naar een oplossing en deze hebben we gelukkig ook gevonden. In deze post vertellen we hoe je de Google Home app op een Windows pc installeert.

IKEA TRÅDFRI starterskit – Perfecte start voor slimme verlichting

ikea starterskitWil je graag slimme verlichting? Dan is IKEA TRÅDFRI een hele goede keuze, de lampen werken echt goed, de prijs is aantrekkelijk en je kunt het systeem ook gebruiken met andere smart home systemen. Lees meer…

Waarom Google Home app Windows?

Misschien vraag je jezelf wel af waarom zou je dit überhaupt willen? Er zijn verschillende redenen waarom je de Google Home app op je Windows computer wilt installeren. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat je smartphone niet aan de vereisten voldoet en dus de app niet kunt installeren. Voor het installeren dien je bijvoorbeeld de volgende vereisten te hebben:

  • Android smartphone met Android 5.0 of hoger
  • Android tablet met Android 6.0 of hoger
  • IOS iPhone of iPad met 10.3 of hoger

Een andere reden kan bijvoorbeeld zijn dat je het gewoon prettig vind om gebruik te maken van de Google Home app op je computer. Dit kan overzichtelijker zijn en makkelijker werken doordat je de Google Home app gewoon kunt gebruiken met een muis. Zet bijvoorbeeld de lampen uit via je computer met de muis.

google home app windows

Zet via de computer de lampen uit in de slaapkamer

Stappenplan: Google Home App Windows installeren?

Met de Google Home app op je Windows computer kun je precies hetzelfde doen als via de app op je smartphone of tablet. Voor dit stappenplan dien je gebruik te maken van Bluestacks, Bluestacks is een app waarmee je Android applicaties kunt gebruiken op pc’s met Microsoft Windows of macOS van Apple.

Via de app van Bluestacks download je als het ware de app van Google Home op je pc. Leuke is dat je naast Google Home app ook andere apps kunt downloaden via de PlayStore. Volg de onderstaande stappen voor het installeren van Google Home op je computer.

Stappen om Google Home op je computer te krijgen:

  1. Download Bluestack op je computer
  2. Na succesvol installeren, druk in zoekbalk Google Home in
  3. Installeer Google Home
  4. Log in Met je Google account
  5. Vanaf je computer kun je nu lampen camera’s tv’s bedienen, organiseren en beheren.

Google Nest Hub Max – Te koop in Nederland

google nest hub maxOfficieel is de Google Nest Hub Max nog niet te koop in Nederland, maar via een reseller van Bol.com is de Nest Max toch te koop. Lees meer…

Meer smart home blogs

eufy deurbel
niko hue schakelaar
Philips Hue alternatief
slimme apparaten 2020
wifi 6
hue lamp resetten