Google Home app op pc (Windows)

google home op pc

▲ Google Home app op laptop © Smarthomeweb.nl

Een smart home systeem dat steeds vaker gebruikt wordt en steeds populairder wordt is Google Home. Uit de meest recente onderzoeken blijkt dat zelf 25% van de Nederlandse huishoudens bekend is met zo’n smart van speaker van Google. Om de Google Home smart speaker te installeren dien je een Google Home app te hebben. Waarbij Amazon Alexa wel een mogelijkheid is dit te installeren en te gebruiken via een je browser op je computer of laptop heeft Google Home hier helaas nog geen mogelijkheid voor.

Ook op Smarthomeweb.nl zien we populariteit van Google Nest toenemen en krijgen we steeds meer vragen binnen over deze smart speaker. Ook krijgen we vaak de vraag of het mogelijk is om de Google Home app te gebruiken op een pc. Om antwoord te kunnen geven op deze vraag zijn we op zoek gegaan naar een oplossing en deze hebben we gelukkig ook gevonden. In deze post vertellen we hoe je de Google Home app op een Windows pc installeert.

Waarom Google Home app Windows?

Misschien vraag je jezelf wel af waarom zou je dit überhaupt willen? Er zijn verschillende redenen waarom je de Google Home app op je Windows computer wilt installeren. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat je smartphone niet aan de vereisten voldoet en dus de app niet kunt installeren. Voor het installeren dien je bijvoorbeeld de volgende vereisten te hebben:

 • Android smartphone met Android 5.0 of hoger
 • Android tablet met Android 6.0 of hoger
 • IOS iPhone of iPad met 10.3 of hoger

Een andere reden kan bijvoorbeeld zijn dat je het gewoon prettig vind om gebruik te maken van de Google Home app op je computer. Dit kan overzichtelijker zijn en makkelijker werken doordat je de Google Home app gewoon kunt gebruiken met een muis. Zet bijvoorbeeld de lampen uit via je computer met de muis.

google home app windows

Zet via de computer de lampen uit in de slaapkamer

Stappenplan: Google Home App Windows installeren?

Met de Google Home app op je Windows computer kun je precies hetzelfde doen als via de app op je smartphone of tablet. Voor dit stappenplan dien je gebruik te maken van Bluestacks, Bluestacks is een app waarmee je Android applicaties kunt gebruiken op pc’s met Microsoft Windows of macOS van Apple.

Via de app van Bluestacks download je als het ware de app van Google Home op je pc. Leuke is dat je naast Google Home app ook andere apps kunt downloaden via de PlayStore. Volg de onderstaande stappen voor het installeren van Google Home op je computer.

Stappen om Google Home op je computer te krijgen:

 1. Download Bluestack op je computer
 2. Na succesvol installeren, druk in zoekbalk Google Home in
 3. Installeer Google Home
 4. Log in Met je Google account
 5. Vanaf je computer kun je nu lampen camera’s tv’s bedienen, organiseren en beheren.
2 comments
  1. ik zal niet doen.
   Bluestacks is niet veilig! kan toetsenbord- en muisinvoer opnemen en toepassingen bewaken. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk . Houd ook rekening met de gebruikersrecensies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts