Bluetooth speaker koppelen aan Google Home

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

In deze blog leg ik uit hoe makkelijk een Google Home bluetooth verbinding gemaakt kan worden, hierdoor kun je het huidige geluidssysteem bedienen met spraak. Via een paar simpele stappen kun je dit instellen. De stappen die je dient te nemen heb ik hieronder voor je uitgeschreven, maar eerst zal ik even in gaan waarom dit handig is.

bluetooth speaker koppelen aan google home

Afbeelding van een speaker ter illustratie © Pixabay

Bluetooth speakers zijn handig: middels een bluetooth verbinding kun je je muziek van je smartphone laten afspelen op de speakers. Wanneer jij echter ook een Google Home in huis hebt staan, wordt het helemaal interessant. Je kan dan via spraak je bluetooth speakers bedienen en kun je het geluidsysteem in je huis ineens heel slim maken!

google nest hub

Koppel elke bluetooth speaker in je huis met Google Nest Hub

Met een koppeling met Google Nest Hub en een bluetooth-speaker in je huis, bedien je elke speaker met spraak. Vraag bijvoorbeeld aan Google of hij je favoriete muziek afspeelt op je bluetooth-speaker.

Reden om bluetooth speaker te koppelen aan Google Home speaker

Wanneer jij enkel bluetooth speakers in huis hebt staan, dien je altijd je telefoon erbij te pakken om muziek af te spelen. Vaak dien je ook nog naar de speaker te lopen om deze harder of zachter te zetten. Met het koppelen aan een smart speaker, zoals de Google Home, tackel je beide zaken.

  • Bluetooth speakers bedienen via spraak: wanneer jij een bluetooth speaker hebt gekoppeld aan Google Home, kun je met behulp van spraak je speakers bedienen. Denk aan het harder en zachter zetten, het opvragen van specifieke nummers of aan- en uitzetten van het afspelen van muziek.
  • Google Home assistent horen op speaker: wanneer jij de koppeling realiseert (leg ik straks uit met stappenplan), kun je ervoor kiezen om de speakers ook als uitvoerende speaker te zijn. Hiermee laat je je smart speakers ook de audio van Google Home uitvoeren. Wanneer jij wat aan Google Home vraagt, is het antwoord dus ook te horen op de bluetooth speaker.

Hou er wel rekening mee dat je de bluetooth speaker niet kunt gebruiken áls een smart speaker. Je kunt dus niet een interactie aangaan met je bluetooth speaker.

Hoe koppel je een bluetooth speaker aan Google Home?

Hoewel velen denken dat het koppelen van de bluetooth speaker moeilijk en lastig is, is het echt super simpel. Ik heb de stappen in een eenvoudig stappenplan gezet:

  1. Zorg dat de bluetooth speaker aan staat: zet de bluetooth speaker aan en zorg dat deze op koppelmodus staat, vaak heet wordt dit ook pairing genoemd. Bij de meeste apparaten kan dit door het bluetooth knopje een tijd in gedrukt te houden.
  2. Ga naar de Google Home applicatie: open dan de Google Home applicatie op je smartphone of tablet.
  3. Klik een Google Home apparaat aan waarmee je een koppeling wilt maken: de bluetooth speaker wordt gekoppeld met een Google Home apparaat, hierdoor kun je met spraak de speaker bedienen. In ons geval gaan we de Google Home mini koppelen aan een bluetooth speaker. Zoek dus de Google mini op in de lijst en klik hierop.
  4. Druk op het tandwiel en ga naar apparaatinstellingen: onder het kopje apparaatinstellingen zie je ‘standaardspeaker’ staan, klik hierop.
  5. Klik op bluetooth-speaker koppelen: automatische wordt er gezocht naar bluetooth speakers, check dus goed of de speaker nog op pairing-modus staat.
  6. Klik op de bluetooth speaker: als het goed is komt nu de bluetooth speaker waarmee je de koppeling wilt maken in beeld,, klik deze aan.
  7. Test bluetooth speaker met Google Home uit: als de bluetooth speaker juist gekoppeld is, kun je Google vragen om muziek af te spelen.
speaker koppelen aan google home in groep

Koppel meerdere speakers in de Google Home app.

Tip: koppel bluetooth speakers in de Google Home app

Een extra handige functie in de Google Home app, is dat je apparaten kunt koppelen met elkaar, ook wel groeperen genoemd. Wanneer je dit doet bij bijvoorbeeld meerdere bluetooth speakers, kun je bijvoorbeeld alle speakers in de woonkamer groeperen. Zo kun je muziek afspelen in specifieke kamers in huis!

In mijn eigen situatie heb ik een speaker staan in de keuken en in de slaapkamer. Wanneer ik Google Home vraag voor een recept een lekker gerecht voor vanavond, kan ik er voor kiezen om deze enkel af te laten spelen op de bluetooth speaker in de keuken.

Onkyo G3 smart speaker review

Mijn aanbeveling: Onkyo G3 smart speaker

Een smart speaker waar wij eerder al een Onkyo smart speaker G3 review over schreven, is zeer makkelijk te koppelen met Google Home. Deze speaker heeft zelf al een Voice Assistant aan en ook een bluetooth mogelijkheid.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *