Bluetooth speaker koppelen aan Google Home

Home » Smart home blog » Bluetooth speaker koppelen aan Google Home
bluetooth speaker koppelen aan google home

Bluetoothspeakers zijn handig: middels een bluetooth verbinding kun je je muziek van je smartphone laten afspelen op de speakers. Wanneer jij echter ook een Google Home in huis hebt staan, wordt het helemaal interessant. Je kan dan via spraak je bluetoothspeakers bedienen! In deze blog leg ik uit hoe makkelijk een bluetooth speaker koppelen aan Google Home is. Maar laat ik eerst eens delen waarom dit handig zou zijn.

Reden om bluetooth speaker te koppelen aan Google Home speaker

Wanneer jij enkel bluetooth speakers in huis hebt staan, dien je altijd je telefoon erbij te pakken om muziek af te spelen. Vaak dien je ook nog naar de speaker te lopen om deze harder of zachter te zetten. Met het koppelen aan een smart speaker, zoals de Google Home, tackel je beide zaken.

  • Bluetooth speakers bedienen via spraak: wanneer jij een bluetooth speaker hebt gekoppeld aan Google Home, kun je met behulp van spraak je speakers bedienen. Denk aan het harder en zachter zetten, het opvragen van specifieke nummers of aan- en uitzetten van het afspelen van muziek.
  • Google Home assistent horen op speaker: wanneer jij de koppeling realiseert (leg ik straks uit met stappenplan), kun je ervoor kiezen om de speakers ook als uitvoerende speaker te zijn. Hiermee laat je je smart speakers ook de audio van Google Home uitvoeren. Wanneer jij wat aan Google Home vraagt, is het antwoord dus ook te horen op de bluetooth speaker.

Hou er wel rekening mee dat je de bluetoothspeaker niet kunt gebruiken áls een smart speaker. Je kunt dus niet een interactie aangaan met je bluetooth speaker.

Hoe koppel je een bluetooth speaker aan Google Home?

Hoewel velen denken dat het koppelen van de bluetooth speaker moeilijk en lastig is, is het echt super simpel. Ik heb de stappen in een eenvoudig stappenplan gezet:

  1. Ga naar de Google Home applicatie: open de Google Home applicatie op je smartphone of tablet. Wanneer jij deze nog niet hebt geïnstalleerd dien je deze te downloaden (sowieso aan te raden voor optimaal gebruik voor Google Home).
  2. Klik op “Apparaten”: in de applicatie vind je in het menu ‘Apparaten’. Klik hier op en bekijk de lijst met apparaten die momenteel in verbinding staan met de smart speaker.
  3. Zet je bluetooth speaker aan: zorg ervoor dat je de bluetooth speaker aan hebt gezet (met bluetooth aan) om hem in de lijst met apparaten in de Google Home applicatie te kunnen zien.
  4. Klik op de speakers bij de lijst met apparaten: wanneer je de bluetooth speaker in de lijst ziet staan (vaak naam van het merk in combinatie met type nummer), kun je deze nu toevoegen! De bluetooth speaker koppelen aan Google Home is nu gelukt!
  5. Kies of de bluetooth speaker de uitvoerende speaker mag zijn: je krijgt enkel nog de vraag of de nieuwe bluetooth speaker de uitvoerende speaker dient te zijn. Hiermee wordt dus de audio van je Google Home afgespeeld op je nieuw gekoppelde bluetooth speaker.

Tip: koppel bluetooth speakers in de Google Home app

speaker koppelen aan google home in groep

Je kunt meerdere speakers groeperen in de Google Home app.

Een extra handige functie in de Google Home app, is dat je apparaten kunt koppelen met elkaar, ook wel groeperen genoemd. Wanneer je dit doet bij bijvoorbeeld meerdere bluetooth speakers, kun je bijvoorbeeld alle speakers in de woonkamer groeperen. Zo kun je muziek afspelen in specifieke kamers in huis!

In mijn eigen situatie heb ik een speaker staan in de keuken en in de slaapkamer. Wanneer ik Google Home vraag voor een recept een lekker gerecht voor vanavond, kan ik er voor kiezen om deze enkel af te laten spelen op de bluetooth speaker in de keuken.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!