Home » Smart home blog » Kerstverlichting met app: hebben!

Kerstverlichting met app: hebben!

kerstverlichting met app

Waar ik gelukkig van word tijdens de feestdagen? Een huis in kerstsferen! Waar ik nog gelukkiger van word? Een xmas smart home! Eerder schreef ik al een handleiding hoe je zelf slimme kerstboomverlichting kunt maken met behulp van een slimme stekker. Echter heb ik nog een interessante tip voor een slimmer thuis tijdens de kerstdagen: kerstverlichting met app! Hiermee kun je vanaf de bank de kerstverlichting in de boom bedienen middels je smartphone!

Waarom een app voor kerstverlichting?

Kerstverlichting wordt vaak gekocht voor in de boom. Ook zie je wel eens verlichting in een vensterbank liggen of wordt er een slinger opgehangen aan het plafond. Deze lampjes zijn vaak eenkleurig of voorzien van allerlei gekleurde lampjes. Tegenwoordig wordt er vaker gekozen voor led kerstverlichting: dit is niet alleen stuk zuiniger, maar geeft ook een mooier en sfeervoller licht.

Naast de LED variant zie ik echter ook steeds vaker kerstverlichting met app voorbij komen, die je dus eenvoudig kunt bedienen via je smartphone. Waarom dit zo interessant is? Ik zet wat mogelijkheden op een rij:

  • Je kunt vanaf de bank de kerstverlichting aan en uitzetten
  • Vaak meerdere licht-functies, denk aan knipperen of overgangen in diverse kleuren (dit is echt gaaf bij een kerstboom)
  • Je kunt via de app een timer gebruiken voor de kerstverlichting
  • Kerstverlichting dimmen middels de app tot je de gewenste lichtsterkte hebt voor bepaalde momenten

Hoe koppel je de kerstverlichting aan een app?

In veel gevallen is dit type kerstverlichting voorzien van een QR code op de doos. Wanneer je deze code scant met de bijgeleverde app kun je direct beginnen met het bedienen van de kerstverlichting via de app!

Natuurlijk ben ik op zoek gegaan naar een voorbeeld van dit type slimme verlichting voor de kerst. Vanwege het feit dat kerstbomen gemiddeld zo’n 1.80 meter zijn, heb ik kerstverlichting opgezocht dat lang genoeg is voor kerstbomen.

micro cluster kerstverlichting met app

Uitgelicht: Micro Cluster kerstverlichting met app

Deze kerstverlichting is voorzien van 560 LED lampjes en heeft een totale lengte van 11 meter. Het grote voordeel van deze kerstverlichting is dat je ze zowel binnen als buiten kunt ophangen. Door de QR code op de doos te scannen kun je de kerstverlichting via de app bedienen.